r
CD REVIEWS:

2021 - 2020 - 2019 - 2018 - 2016 - 2015 - 2014 - 2013 - 2012 - 2011 - 2010 - 2009 - 2008 -

2007 - 2006

 
Abrupt Demise   The Pleasure to Kill and Grind
De Nederlandse death metal scene kent bands in vele smaken. Het Steenwijkse Abrupt Demise bestaat sinds 2010 en bracht in 2013 de EP ‘Aborted from Life’. Het bleef lang stil, waarschijnlijk door de andere projecten van de bandleden als o.a. Necronomical Crucifixion en het bekendere Burning Hatred. 7 jaar na de release van de EP verschijnt op 24 april de eerste full-length ‘The Pleasure to Kill and Grind’ via Raw Skull Recordz.

Meer Lezen
 
Accu§er Accu§er
De Duitse thrash metal band Accu§er is sinds 1986 onderweg en bracht, behoudens de periode tussen 2004 en 2008 toen de band als Scartribe door het leven ging, om de twee á drie jaar keurig een album uit. De teller staat inmiddels op elf volledige albums en binnenkort verschijnt album nummer twaalf. ‘Accuser’ verschijnt op 13 november via Metal Blade Records.


Meer Lezen
 
Alpha Wolf A Quiet Place To Die
In 2019 bracht Alpha Wolf de EP ‘Fault’ uit. Dit was de weg terug voor de band, die sinds hun debuutalbum ‘Mono’ in 2017 weinig van zich hadden laten horen. De Australische formatie wist met ‘Fault’ te imponeren. Het was hard, gewaagd, het enthousiasme droop er af. Wachten was het op het vervolg, en nu zijn ze hier met hun tweede studio album ‘A Quiet Place To Die’.


Meer Lezen
 
Amaranthe Manifest
Hoofdredacteur van Dijk meende in al zijn wijsheid dat de nieuwe Amaranthe wel aan mij besteed zou zijn. Wat minder poppy, stukje bruter en vrouwelijke vocalen dus tsja. Nou vooruit, laat ik dan maar Amaranthe een kans geven. Zelf ben ik niet zo bekend met de band, niet qua plaatmateriaal, live heb ik ze wel eens mogen aanschouwen. Daar was ik best onder de indruk van de vocale capaciteiten van Elize Ryd en haar podiumpresentatie

Meer Lezen
 
Anaal Nathrakh  Endarkenment
De Godfathers van de extreme metal komen weer met een nieuwe plaat, hun elfde al inmiddels genaamd ‘Endarkenment’, en dan kunnen we het alleen maar over Anaal Nathrakh hebben natuurlijk! Een extreme geweldstorm gedreven door blastbeats met verassende wendingen, de band is duidelijk geëvolueerd ten opzichte van hun vorige werk, wat niet inhoud dat het minder intens is, zeker niet!


Meer Lezen
 
Anvil Legal at Last
De Canadese heavy metal band Anvil maakte furore in de jaren ’80 met een drietal geweldige albums waarbij het derde, ‘Forged in Fire’, voor velen het meest tot de verbeelding sprak. De band leek rijp voor een doorbraak, maar die kwam er niet. Mismanagement wordt als een voornaamste reden opgevoerd. Anvil ging door als band in de marge, haalde nooit meer het niveau van de eerste drie albums maar wist wel maar liefst negentien albums voort te brengen.

Meer Lezen
 
Aodon 11069
Aodon is een post black metal band uit Frankrijk. Ze noemen het zelf ook wel dark, atmospheric and extreme music, maar goed wij houden het lekker bij black metal. De opgepainte moderne variant. Het trio bestaat sinds 2016 en heeft in dat jaar haar eerste album uitgebracht genaamd ‘Sharpwood’. Nu is er dus een opvolger, ‘11069’, via het gerenommeerde Amerikaanse Willowtip Records (Vile, Implade, Nausea, Disavowed).


Meer Lezen
 
Armored Dawn Viking Zombie
Viking metal uit Brazilië waarom ook niet! Vorig jaar kwam dit album al uit, echter liet de distributie naar Europa even op zich wachten. De nieuwe deluxe editie is dan ook speciaal opgezet om de Europese markt te veroveren. Na twee tours in Europa met Fates Warning (2017) en Hammerfall (2018) is deze keuze ook wel logisch. ‘Viking Zombie’ is het derde album van Armored Dawn, eens luisteren of het groots genoeg is Europa te veroveren.

Meer Lezen
 
Armored Saint Punching the Sky
De uit Los Angeles afkomstige band Armored Saint, opgericht in 1982, is bij de meeste metalheads wel bekend. Ikzelf ben al fan van de band sinds de videoclip van ‘Can U deliver’ te zien was bij MTV Headbangers Ball (in de tijd dat de ‘M’ van MTV nog voor Music stond).Met name de twee eerste albums ‘March of the Saint’ (1984) en ‘Delirious Nomad’ (1985) draaien dan ook nog geregeld z’n rondjes op m’n platenspeler.


Meer Lezen
 
Auðn Vökudraumsins Fangi
Door de jaren heen worden we overspoeld met kwalitatieve black metal uit IJsland. Auðn is zo’n band die een vaste waarde is en steevast kwalitatieve albums uitbrengt. De band uit Hveragerði is ontstaan in 2010 en wist, in 2014, direct te imponeren met het gelijknamige debuut album. In 2017 verscheen het geweldige album ‘Farvegir fyrndar’ via Season of Mist en het derde album ‘Vökudraumsins fangi’ verschijnt via datzelfde label op 30 oktober.

Meer Lezen
 
Avatar Hunter Gatherer
Al sinds 2006 met de release van hun debuutalbum ‘Thoughts Of No Tomorrow’ maakt dit Zweedse gezelschap Avatar een bijzondere indruk op de metalwereld. Beukende gitaren met een sterk gevoel voor theater is toch wel hoe de gemiddelde bezoeker van een live show van Avatar de band zal omschrijven. Het is indrukwekkend om te zien hoe ze de eigen stijl bijna hebben weten om te toveren in een eigen genre. Met het uitbrengen van ‘Avatar Country’ (2018) wisten ze een eigen wereld te creëren.

Meer Lezen
 
Avatarium An Evening With Avatarium
Het Zweedse Avatarium had na het uitbrengen van hun vierde topalbum ‘The Fire I Long For’ grootse plannen om dit live te presenteren. Helaas, het mocht door het welbekende virus niet zo zijn. Wederom een band die, ondanks grote prestaties op zowel live als album niveau, een mogelijk grote doorbraak voorlopig aan zich voorbij ziet gaan.Meer Lezen
 
Ayr The Dark
Op het Nederlandse Wolves of Hades label komt in deze corona zomer de eerste full length uit van Ayr, ‘The Dark’. Als opvolger van de in 2011 verschenen EP ‘Nothing left to give’, kun je zelfs als niet volledig doorgewinterde metal liefhebber wel ongeveer gokken wat je te wachten staat. Weinig vrolijkheid in ieder geval, door dit Noord-Caroliaanse duo, wat ook speelt in Worsen en Young and in the way.


Meer Lezen
 
Bark Written In Stone
Het Belgische Bark is terug met de derde langspeler. De band, ontstaan in 2014, had een vliegende start met de albums ‘Voice of Dog’ en ‘Like Humans Do’, welke respectievelijk in 2016 en 2017 bij mij op de deurmat plofte. De groovende metal van de Antwerpse band deed mij verrassen en het is dan ook dat ik met belangstelling uitkeek naar de release van dit derde album. ‘Written In Stone’, zoals dit nieuwe album heet, verschijnt op 10 december in eigen beheer.

Meer Lezen
 
Batushka Раскол / Raskol
Het Poolse Batushka verraste met het debuut album ‘Litourgiya’ dat een ware hype werd in de de black metal wereld. Het succes was niet te dragen en zowel Krzysztof Drabikowski als Bartłomiej Krysiuk claimde dat hij de ander uit de band gezet had, iets dat resulteerde in twee bands met dezelfde naam. Bartłomiej Krysiuk a.k.a. Bart tekende bij Metal Blade Records en bracht het zeer matige album ‘Hospodi’, Krzysztof Drabikowski a.k.a. Derph deed het met het album ’Panikhída’ beter, maar ook dit album kan niet tippen aan het debuut.

Meer Lezen
 
Beast Of Revelation The Ancient Ritual Of Death
Beast Of Revelation is de samenkomst van drie ervaren rotten uit het death-doom genre, namelijk Bob Bagchus op drums (Asphyx, Grand Supreme Blood Court, Soulburn, Minotaur Head, Hellehond), A.J. van Drenth op gitaar en bas (Temple, Throne, Beyond Belief, Extreme Cold Winter) en op zang John McEntee van Incantation. Kenners weten dan wat ze krijgen, loodzware doom death uit de diepste catacomben van de hel.

Meer Lezen
 
Bedsore Hypnagogic Hallucinations
Bedsore is een Italiaanse death metal band die in 2018 is ontstaan. Het viertal uit Rome brengt een ode aan old school death metal, specifiek genoemd worden de namen Carcass, Autopsy en Cadaver. In 2018 werd een 2-track demo opgenomen en dit leverde de band een deal op. Op 24 juli verschijnt het debuutalbum ‘Hypnagogic Hallucinations’ via 20 Buck Spin.


Meer Lezen
 
Benediction Scriptures
De Engelse death metal band Benediction is terug, na een afwezigheid van maar liefst 12 jaar, met een nieuw album. De band uit Birmingham, ontstaan in 1989, was met name vanaf 1990 tot 2001 productief met zes albums en daarna kwam de klad er enigszins in. In 2008 verscheen ‘Killing Music’, en nu 12 jaar later brengt de band op 16 oktober het album ‘Scriptures’ via Nuclear Blast Records.


Meer Lezen
 
Berzerker Legion Obliterate the Weak
Berzerker Legion is opgericht in 2016 door de gitaristen Tomas Elofsson (Hypocrisy) and Alwin Zuur (Asphyx) met als doel death metal te creëren van de meest strijdlustigste kwaliteit. In James Stewart (Vader, drums), Jonny Pettersson (o.a. Wombbath, vocals) en Fredrik Isaksson (Dark Funeral) op bas werden een stel muzikale veelvraten gevonden die wel trek hadden in een nieuw project. Het Franse Listenable Records toonde interesse en zo is op 31 januari de debuutplaat ‘Obliterate the Weak’ een feit.

Meer Lezen
 
Black Altar / Kirkebrann Deus Inversus
Van de redactie krijg ik een op het oog interessante split EP te beluisteren. Op deze EP wordt een waar black metal gevecht uitgevochten tussen het Poolse Black Altar en het Noorse Kirkebrann onder de naam Deus Inversus.

Het interessante aan deze is spilt is dat de beide bands ook echt de stijl vertegenwoordigen van de black metal uit het land van herkomst.

Meer Lezen
 
Black Crown Initiate Violent Portraits of Doomed Escape
Black Crown Initiate is een progressieve death metal band uit Reading, Pennsylvania ontstaan in 2013. Na een EP in 2013 verscheen een jaar later de debuutplaat ‘The Wreckage of Stars’ via eOne en ook het vervolg, ‘Selves We Cannot Forgive’ uit 2016, verscheen via datzelfde label. Vorig jaar werd er bij een nieuw label getekend en op 7 augustus verschijnt het derde album ‘Violent Portraits of Doomed Escape’ via Century Media Records.

Meer Lezen
 
Blackevil Forever Baptised in Eternal Fire
De Duitse black/thrash metal band Blackevil is ontstaan in 2013 en twee jaar later bracht de band de EP ‘Hail the Cult’. De zomer van 2017 kleurde donker met de release van het debuutalbum ‘The Ceremonial Fire’ en de opvolger, ‘Forever Baptised in Eternal Fire’, staat klaar voor deze zomer. Dying Victims Productions brengt op 25 september het nieuwe werk van Blackevil.

Meer Lezen
 
Black Knight Road to Victory
De Amsterdamse heavy metal band Black Knight pakte in 2012 de degens weer op na een onderbreking van 12 jaar. De band is oorspronkelijk ontstaan 1982 en bracht met ‘Tales from the Darkside’ (1999) en ‘The Beast Inside’ (2007) twee albums uit. Het heeft maar liefst 8 jaar geduurd voordat de band komt met een vervolg, op 26 juni verschijnt dan uiteindelijk het album ‘Road to Victory’ via Pure Steel Records.

Meer Lezen
 
Black Rabbit Warren of Necrosis
Black Rabbit is een thrash / death metal band uit Apeldoorn. De band is ontstaan in 2014 en lijkt na wat line-up wisselingen de juiste koers te hebben gevonden. Op 9 januari verscheen de EP ‘Warren of Necrosis’ in eigen beheer. Toen drummer Max Hendriks het schijfje in mijn handen drukte was mijn eerste gedachte: “Wie verzint er een naam als Black Rabbit?”. De stevige muziek, een mix van thrash en death metal, en dan zo’n naam.

Meer Lezen
 
Body Count Carnivore
Body Count and especially their main vox dude, Ice-T, need no introduction. That’s for shizzle, ma nizzle! If you don’t know who they/he are/is then clearly you have been exiled on a doughnut shaped space station, these past thirty years (original glazed style, with hole). Anyway, Google is your friend (and data-hungry/private information stalker and seller), so use it.


Meer Lezen
 
Body Count Carnivore
Voor een band die al sinds 1992 meedraait is er weinig introductie nodig. Grote hits als ‘Evil Dick’, ‘Copp Killer’ en ‘Born Dead’ brachten de mannen een even grote reputatie. In 2017 gebeurde er iets bijzonders ze brachten ‘Bloodlust’ uit. Het was een album wat ons terug bracht naar de hoogtij dagen van Hip Hop, een tijd waarin de rapscene meer wist te brengen dan feesten, drugs en bling bling. ‘Bloodlust’ was meer dan entertainment, het had een boodschap en daarnaast de perfecte mix tussen metal en hip hop.

Meer Lezen
 
Bombs of Hades Phantom Bell
Bombs of Hades is een old school death metal band uit Zweden. Ze bestaan al dik veertien jaar en vier volledige albums en een behoorlijke vracht aan EP’s en spilt albums gemaakt. En om deze traditie door te zetten hebben de heren wederom een EP uitgebracht genaamd ‘Phantom Bell’.Meer Lezen
 
BPMD American Made
BPMD is een nieuwe band bestaande uit Bobby Blitz (OverKill), Mike Portnoy (Sons of Apollo), Mark Menghi (Metal Allegiance) en Phil Demmel (Vio-lence). De bandleden kennen elkaar van Metal Allegiance, waarvan eerder twee geweldige thrash platen verschenen (‘Metal Allegiance’ in 2015 en ‘Volume II: Power Drunk Majesty’ in 2018). Onlangs verscheen het album ‘American Made’ via Napalm Records.


Meer Lezen
 
Bring Me The Horizon Post Human: Survival Horror
Nadat in 2019 Bring Me The Horizon het album ‘Amo’ uitbracht leek er een nieuwe weg zijn ingeslagen. Waar ze in het verleden de nodige core invloeden wisten te brengen, bleek de zachtere kant toch beter aan te slaan bij het publiek, de nieuwe Coldplay leek dan ook geboren. Echter met Bring Me The Horizon weet je het maar nooit. ‘Survival Horror’ is een EP die deel uitmaakt van een vierdelige serie ‘Post Human’.


Meer Lezen
 
Burning Witches The Circle Of Five
Bam, alweer een release van Burning Witches. Nee, over productiviteit van deze dames valt niets te klagen. Over kwaliteit overigens ook niet want hoewel deze EP slechts een zoethoudertje is en de presentatie betreft van nieuwe gitariste Larissa Ernst, is het gebodene weer alleraardigst.Meer Lezen
 
Burning Witches Dance With The Devil
Het materiaal van het Zwitsers/Nederlandse damesgezelschap Burning Witches heeft tot nu toe altijd een brede glimlach op mijn gezicht getoverd. Helaas heeft zangeres Seraina Telli de band verlaten. Een kwalijke zaak want zowel op plaat als live was dit een sterke troef van de band. De Nederlandse Laura Guldemond is haar opvolgster en op het tussendoortje ‘Wings Of Steel’ dat naast dit nieuwe nummer een aantal live opnames bevatte gaf goede hoop dat het met de zangopvolging wel snor zit.

Meer Lezen
 
Bütcher 666 Goats Carry My Chariot
Er zijn van die bands die eigenlijk wilden dat het nog steeds de jaren 80 was. Het liefst zou Bütcher denk ik ook gewild hebben dat je deze plaat alleen maar kon traden op tape. "Gelukkig" komt zelfs deze lang vervlogen hobby weer meer in zwang, tussen alle bandcamps, spotify en soundcloud door. Tot mijn grote spijt bereikt deze kopie om te reviewen mij dan ook als een zipje. Jammer, maar laten we net doen alsof ik deze plaat alleen maar onder de naald heb gehad.

Meer Lezen
 
Byfist In the End
Byfist is een Amerikaanse heavy metal band uit San Antonio, Texas. De band is ontstaan in 1987 en startte voortvarend met de EP ‘You Should Have Known’. In 1999 verscheen met ‘Adrenalin’ een tweede EP, dat terwijl de band al sinds 1991 gestopt was. In 2000 startte bandleider Nacho Vara met een vernieuwde line-up en na een compilatie in 2008 verschijnt het debuutalbum ‘In the End’ op 25 september via Pure Steel Records.

Meer Lezen
 
Cadaver Edder & Bile
De Noorse death metal band Cadaver is met verschillende onderbrekingen actief sinds 1988 en bracht in de periode tussen 1995 en 2004 drie albums uit. Sinds 2010 is de band weer actief en bestaat deze uit Anders Odden, die tegenwoordig zowel de vocalen als gitaar als bas voor zijn rekening neemt, en sinds 2004 krijgt “Neddo” op de drums de steun van de Belgische muzikale veelvraat Dirk Verbeuren (o.a. Megadeth). Deze samenwerking resulteert in een nieuw album, dat maar liefst 16 jaar na het laatste album ‘Necrosis’ verschijnt.

Meer Lezen
 
Candlemass The Pendulum
De Zweedse doom metal band Candlemass verraste de metal wereld met het geweldige album ‘The Door To Doom’ dat vorig jaar verscheen, de terugkeer van zanger Johan Langquist en de live optredens die volgden. Van de opname sessie van dit album zijn de niet gebruikte nummers verzameld op een nieuwe EP genaamd ‘The Pendulum’ en deze EP verschijnt op 27 maart via Napalm Records.


Meer Lezen
 
Carach Angren Franckensteina Strataemontanus
Carach Angren houdt er van om muzikale grenzen te verleggen. Met voorganger ‘Dance And Laugh Amongst The Rotten’ werd een voorlopig hoogtepunt bereikt en dat leidde volkomen terecht tot een headliner tour. Keyboardist / multi-instrumentalist Clemens ‘Ardek’ Wijers en zanger / gitarist Dennis ‘Seregor’ Droomers leden echter toch een kleine schipbreuk daar drummer Ivo ‘Namtar’ Wijers helemaal klaar was met de muziekscene en de band na de opnamen heeft verlaten.

Meer Lezen
 
Carcass Despicable
Het is al weer een tijdje stil geweest rond de Engelse death metal band Carcass, maar daar komt snel verandering in. Het laatste volledige album, ‘Surgical Steel’, stamt alweer uit 2013 en behoudens een split en een EP zijn we de afgelopen jaren niet echt verwend met nieuw materiaal. Ook nu moeten we het doen met een EP, ‘Despicable’, ziet op 30 oktober het levenslicht via Nuclear Blast Records.


Meer Lezen
 
Carnation Where Death Lies
De Belgische death metal band Carnation trok de aandacht met de in 2015 verschenen EP ‘Cemetery of the Insane’ en de band wist de metal wereld te overtuigen met het debuutalbum ‘Chapel of Abhorrence’ dat in 2018 verscheen. 18 september verschijnt met ‘Where Death Lies’ het tweede album via Season of Mist en de nieuwsgierigheid is groot naar dit nieuwe werkstuk van onze zuiderburen.


Meer Lezen
 
Cirith Ungol Forever Black
De Amerikaanse heavy metal band Cirith Ungol is ontstaan in 1972, maar het duurde tot 1981 voordat het debuut album ‘Frost and Fire’ uitkwam. In 1992 hield de band uit Ventura, Californië op te bestaan, maar sinds 2015 is de band weer actief. Dit keer hoeven we niet zo lang te wachten op een nieuw album, Metal Blade Records brengt op 24 april ‘Forever Black’.


Meer Lezen
 
Coltre Under The Influence
De Londense heavy metal band Coltre is een nieuwe band ontstaan in 2019. In 2019 verscheen de eerste single ‘Crimson Killer’ en in februari dit jaar verscheen de EP ‘Under The Influence’ in eigen beheer. Dying Victims Productions pikte de band op en op 31 juli verschijnt die eerste EP, met een extra nummer, terecht op CD en vinyl.Meer Lezen
 
Communic Hiding From The World
De uit Noorwegen afkomstige band Communic (opgericht in 2003) is met ‘Hiding from the world’ alweer aan z’n zesde album toe. Het debuutalbum ‘Conspiracy in mind’ (2005) maakte op mij destijds een enorme indruk (niet op het minst door de lange nummers met veel tempo-wisselingen en zang van Oddleif Stensland die veel op Warrel Dane, R.I.P. 2017, deed denken). Niet alleen bij mij, want in de internationale pers kreeg de band lovende kritieken.

Meer Lezen
 
Cro-Mags In The Beginning
Wanneer je de album titel leest denk je al snel dat Cro-Mags met een compilatie album aankomt, maar niets is minder waar. ‘In The Beginning’ is een volwaardig album van Harley Flanagan c.s. en na de EP ‘Don't Give In’ van vorig jaar hebben de heren dus doorgepakt. ‘In The Beginning’ verschijnt op 19 juni het nieuwe album via Arising Empire.Meer Lezen
 
Dark Fortress Spectres From The Old World
Dark Fortress is een black metal band uit de Duitse deelstaat Bayern. De band bestaat al 26 jaar en behoort tot de grote professionelere jongens van het black metal circuit, zoals bijvoorbeeld Behemoth, Dark Funeral, Dimmu Borgir en Emperor. Misschien is de fanbase iets bescheidener dan de net genoemde bands maar ze passen zeker in dit rijtje thuis. Geen underground black metal dus, maar strak geproduceerde en gemusiceerde gitzwarte tering herrie.

Meer Lezen
 
Darkness Over And Out
De Duitse thrash metal band Darkness is ontstaan in 1984 en na een aantal demo’s verscheen het debuut album ‘Death Squad’ in 1987. Na een onderbreking tussen 1991 en 2004 ging de band verder onder de naam Eure Erben en sinds 2013 is de band weer onder de vertrouwde naam Darkness actief. Darkness bracht tot op heden vijf albums uit, het laatste ‘First Class Violence’ verscheen in 2018 en als voorbode op een nieuw album verschijnt op 27 november het album.

Meer Lezen
 
DeadRisen DeadRisen
DeadRisen is een nieuwe band met waarin we naast enkele gevestigde namen als Mike LePond (Symphony X) en Will Shaw (die zijn elastische stembanden onlangs nog leende aan het legendarische Heir Apparent) ook medeoprichter en gitaarkunstenaar Rod Rivera (Rivera/Bomba), Tony Stahl (Livesay) op keyboards en Dan Prestup (Midnight Eternal) op drums aantreffen. DeadRisen pakt op dit debuut, dat verscheen via AFM Records.

Meer Lezen
 
Deathless Legacy Saturnalia
Deathless Legacy is een Italiaanse symfonische horror metal band die de laatste jaren bijzonder productief is door zo’n beetje elk jaar wel iets uit te brengen. Met een voorliefde voor het occulte en daaraan verwante live shows staan ze garant voor een gezonde portie entertainment. Op het voorgaande ‘Rituals Of Black Magic’ maakte de band de nodige indruk met sterke composities en de fantastische vocalen van zangeres Steva die zich soms wel laat vergelijken met topzangeres Magali Luijten.

Meer Lezen
 
Deathstorm For Dread Shall Reign
Het Oostenrijkse Deathstorm is ontstaan in 2007 als Damage. Na een tweetal demo’s te hebben uitgebracht veranderde het drietal uit Graz de naam in 2010 naar Deathstorm. Inmiddels heeft de band een drietal full-lengths uitgebracht en album nummer vier is in aantocht. ‘For Dread Shall Reign’ verschijnt op 31 juli via Dying Victims Productions.Meer Lezen
 
Defazer Burning Horizon
Thrash-liefhebbers hebben niet zoveel te klagen (of het moest het ontbreken van concerten zijn vanwege de Corona-crisis). Immers, verleden jaar waren er al mooie releases van o.a. Death Angel, Sacred Reich en Suicidal Angels en ook dit jaar met knallers van Testament, Havok en Shrapnel is er genoeg goede muziek om spontaan een circle-pit in je woonkamer te beginnen! Daarbij brengt het Haagse Defazer op 19 juni het debuut album ‘Burning Horizon’.

Meer Lezen
 
Déluge Ægo Templo
Déluge is een Franse metal band ontstaan in 2013. De stijl van de band is black metal met invloeden van post-hardcore. De band uit Metz bracht na een demo in 2014 het debuut album ‘Æther’ uit in 2015 via een Frans label. Op 6 november verschijnt het tweede album ‘Ægo Templo’ via Metal Blade Records.Meer Lezen
 
Demons & Wizards III
Demons & Wizards is ontstaan in 1997 als side project van Iced Earth's Jon Schaffer en Blind Guardian's Hansi Kürsch. Na het debuut album ‘Demons & Wizards’ en de opvolger ‘Touched by the Crimson King’ uit 2005 werd het stil. Vorig jaar was het duo weer live te aanschouwen op o.a. Graspop en Dokk’em Open Air en op 21 februari verschijnt het lang verwachte album ‘III’ via Century Media Records.


Meer Lezen
 
Destruction Born To Thrash
De Duitse thrash metal band Destruction bracht vorig jaar het verdienstelijke 16de studio album ‘Born To Perish’ uit waarna de band op tour ging met Legion of the Damned en Suicidal Angels. De “Thrash Alliance 2020“ tour was een succes, en waarom geen live album? moet Schmier gedacht hebben. Het vierde live album van de teutonische meesters, ‘Born To Thrash’ , is aanstaande.


Meer Lezen
 
Dool Summerland
Met misschien wel een van de beste debuut platen van Nederlandse bodem, ‘Here Now, There Then’, was daar in 2017 ineens Dool. Met aan het roer de charismatische frontvrouw Ryanne van Dorst aangevuld met leden van o.a. The Devil’s Blood en Herder. Het debuut werd unaniem geprezen door de nationale en internationale media, zo ook de vele live optredens die volgende na dit overweldigende succes.


Meer Lezen
 
Dool Summerland
Being a big fan of Dool’s first album, 2017’s ‘Here Now, There Then’, I was champing at the bit to hear their latest offering, ‘Summerland’, which will be released on Prophecy on April 20th of this fine solar year. As fate would have it our lovely, bearded editor happened to request, in the private Metal Experience Facebook group, a reviewer for the very same. Lucky me! No need, this time, for any groveling or animal sacrifices to get my wicked way. Everything just fell neatly into place, as if by enchantment.

Meer Lezen
 
Dropdead Dropdead
Dropdead is een Amerikaanse hardcore punk band uit Providence, Rhode Island. De band is ontstaan in 1991 en bracht tot op heden een berg splits, een drietal EP’s en 2 langspelers uit. Het debuut, ‘Dropdead’ verscheen in 1993 en werd opgevolgd door een titelloos album, ook wel ‘Dropdead 2’ genoemd in 1998. Het meest recente werk is de EP ‘Arms Race’ uit 2018, maar daar komt verandering in. Op 25 september verschijnt de nieuwe full-length ‘Dropdead’ via Armageddon Label.

Meer Lezen
 
Dystopia Geen Weg Uit
Al een paar jaar komt er een gestage stroom goede black metal releases van eigen bodem uit. Vooral het Nijmeegse Haeresis Noviomagi label is een grote producent, maar ook uit Utrecht komen mooie dingen en sinds wat kortere tijd hebben we ook het label Wolves of Hades/Argento uit Amsterdam. Op dit label komt ook de derde volledige plaat van Dystopia uit. ‘Geen Weg Uit’ is de volgende release, en hoewel de bandnaam en misschien ook de naam van de plaat niet super origineel zijn, werd ik zeer positief verrast door de muziek.

Meer Lezen
 
Earth Rot Black Tides of Obscurity
Earth Rot is nu niet direct een naam die bij de gemiddelde black / death metal liefhebber belletjes doet rinkelen. De Australische band is ontstaan in 2013 en bracht twee Ep’s en drie full-lengths uit. Het laatste album, ‘Black Tides of Obscurity’, is het eerste album dat op 6 maart verscheen via Season of Mist.Meer Lezen
 
EMBR 1823
Het uit Birmingham, Alabama afkomstige kwartet EMBR brengt ons een behoorlijk heavy doom debuut album met dit ‘1823’. Na een drietal ep’s werd het tijd voor een volledig album, hoewel dit ook slechts 7 nummers telt. Die nummers duren dan wel bovengemiddeld lang dus is het in ieder geval representatief waar de band voor staat.Meer Lezen
 
Enslaved Utgard
Enslaved is zo’n band die je keer op keer weet te verassen met een nieuw album. De Noorse extreme progressieve metal band is ontstaan in 1991 en in die bijna dertig is de muziek constant in beweging geweest. Het nieuwe album ‘Utgard’ vormt hierop geen uitzondering en is een nieuwe halte op de progressieve trip die de Noren maken, het album verschijnt op 2 oktober via Nuclear Blast Records.


Meer Lezen
 
Evildead United States of Anarchy
Met de toetreding van Juan García tot Body Count in 2013 had ik eigenlijk niet meer verwacht dat er nog plaatwerk van de oprichter van Evildead zou komen. Des te verrassender was dan ook de aankondiging dat op 30 oktober de nieuwe lp ‘United States of Anarchy’ uitkomt.
Meer Lezen
 
Evoke Seeds of Death
Evoke is een death / thrash metal band uit Noorwegen opstaan in 2016. Het drietal uit de hoofdstad Oslo bracht in 2016 twee demo’s uit en heeft voor het debuut album ‘Seeds of Death’ onderdak gevonden bij het label Pulverised Records. Het debuut album van deze snelheidsduivels verschijnt op 18 september.Meer Lezen
 
Evoke Seeds of Death
Evoke is een death / thrash metal band uit Noorwegen opstaan in 2016. Het drietal uit de hoofdstad Oslo bracht in 2016 twee demo’s uit en heeft voor het debuut album ‘Seeds of Death’ onderdak gevonden bij het label Pulverised Records. Het debuut album van deze snelheidsduivels verschijnt op 18 september.Meer Lezen
 
Fates Warning Long Day Good Night
Fates Warning, afkomstig uit Connecticut (USA) kan met recht als één van de pioniers van de progressieve metal worden bestempeld. Opgericht in 1984 heeft de band ons de afgelopen (ruim) 35 jaar verblijd met 12 progressieve pareltjes van albums. Op de eerste drie platen met op zang Jon Arch (waarmee oprichter en songwriter/gitarist Jon Matheos later nog twee prachtige albums uitbracht onder de naam Arch/Matheos).


Meer Lezen
 
Fluisteraars Bloem
De stroom releases van eigen bodem lijkt maar niet op te drogen in het begin van 2020. Nu komt ook Fluisteraars na vijf jaar met hun volgende album. Er zat nog een EP en een split tussen, maar we krijgen nu in ieder geval een dik half uur nieuwe muziek in de vorm van ‘Bloem’. Niet echt black metal thematiek, alhoewel deze band zich toch al wel aan de grenzen van het genre bewoog voor deze release.


Meer Lezen
 
Free Fall We Are The Night
Magnus Karlsson is sinds 2008 één van de gitaristen bij Primal Fear. Daarnaast is de Zweed ook actief in een aantal andere projecten en bands. Zo schreef hij de muziek voor de 3 platen van Allen/Lande, speelt hij met Ronnie Romero (Lords of Black/Vandenberg) in de band the Ferrymen (2 albums), schreef hij de nummers van de plaat Allen/Olzon (2020) en heeft hij ook nog zijn eigen band Free Fall met wie hij onlangs het album ‘We are the night’ uitbracht.

Meer Lezen
 
Fuck the Facts Pleine Noirceur
Soms heb je zo`n band waarvan je blij verrast bent, dat ze weer een teken van leven vertonen. Bij Fuck the Facts was het al dik 5 jaar geleden dat we wat van deze normaal heel actieve en veel producerende band hoorden. Nu is er met ‘Pleine Noirceur’ (Pure duisternis) een opvolger voor ‘Desire will Rot’ van dit Quebecse grindcore quintet. Ik ben benieuwd!


Meer Lezen
 
Fuming Mouth Beyond the Tomb
Fuming Mouth is een death metal band uit Milford, Massachusetts ontstaan in 2013. Na een tweetal demo’s en splits bracht de band vorig jaar het debuut album ‘The Grand Descent’ uit via Triple-B Records. Na de release tekende de band een deal bij Nuclear Blast Records en dit resulteert in de EP ‘Beyond the Tomb’ welke op 20 november digitaal verschijnt via Nuclear Blast Records, de fysieke release verschijnt wederom via Triple-B Records.

Meer Lezen
 
Gaerea Limbo
Gaerea is een black metal band uit Portugal ontstaan in 2016. Het vijftal uit de havenstad Porto bracht datzelfde jaar de gelijknamige EP en in 2018 verscheen het smerig sterke debuut album ‘Unsettling Whispers’. De band tekende terecht bij Season Of Mist en het tweede album, ‘Limbo’, verschijnt op 24 juli en wanneer dit album op dezelfde leest is als de voorganger.


Meer Lezen
 
GHØSTKID GHØSTKID
GHØSTKID is de nieuwkomer in metalcore land. Nou ja, nieuwkomer…met bandleden als Sebastian “sushi” Biester ( voorheen Eskimo Callboy), Danny Güldener en Stanislaw Czywil (beide voorheen To The Rats And Wolves) mogen we wel wat verwachten. Het viertal heeft in ieder geval zin in dit debuut zo lijkt het, want er is gekozen voor caps lock “aan” bij aankondiging van ieder nummer.


Meer Lezen
 
Glacier The Passing Of Time
Glacier, afkomstig uit Portland (USA), is in 1979 opgericht en heeft een cultstatus verworven onder insiders met de EP ‘Glacier’ (1985). Dit was ook de enige release die de band (naast wat demo’s) heeft uitgebracht. In 1990 hield de band het dan ook voor gezien. Ook voor deze band geldt dat het bloed kruipt waar het niet gaan kan: in 2016 werd de band weer gereactiveerd om een reünie-optreden te kunnen verzorgen op het befaamde Keep it True-festival van 2017

Meer Lezen
 
God Dethroned Illuminati
De Nederlands death metal band God Dethroned is oorspronkelijk ontstaan in 1991. Na een tweetal onderbrekingen is de band sinds 2014 weer op volle oorlogssterkte resulterend in het tiende studio album ‘The World Ablaze’ in 2017. Op 7 februari verschijnt het elfde album via ‘Illuminati’ Metal Blade Records.

Meer Lezen
 
Graceless Where Vultures Know Your Name
De Leidse death metal band Graceless brengt na het geweldige debuut album ‘Shadowlands’ op 27 maart de lang verwachte opvolger. Een album waar veel liefhebbers naar uitkijken en de verwachtingen zijn hoog gespannen. Het album, dat de geweldige naam ‘Where Vultures Know Your Name’ heeft gekregen, verschijnt via Raw Skull Recordz.Meer Lezen
 
Hallowed Fire Pillars of Lies
De uit Heerhugowaard afkomstige heavy / thrash metal band Hallowed Fire is ontstaan eind 2016. Met de eerste EP ‘Decade of Darkness’ wist de band al een meer dan behoorlijke indruk achter te laten en ondergetekende is dan ook benieuwd naar het vervolg. Dat vervolg komt er in de vorm van een nieuwe EP, ‘Pillars of Lies’ ziet het levenslicht op 24 januari.


Meer Lezen
 
Harlott Detritus Of The Final Age
De koningen van de thrash komen derhalve nog steeds uit Amerika, maar ook uit andere landen laten prima thrash-bands, al langer, van zich horen (o.a. Annihilator uit Canada en Onslaught uit de UK met eveneens geweldige releases dit jaar). Maar er zijn ook wat nieuwere bands die graag aansluiting willen maken bij de top (Havok, Shrapnel). Het uit Melbourne (Australië) afkomstige Harlott zou je ook tot deze categorie kunnen noemen.

Meer Lezen
 
Hatebreed Weight Of The False Self
Wat kunnen we verwachten van alweer het achtste album van Hatebreed? Gaan ze zichzelf herontdekken zoals we bij zoveel bands zien? Komen ze met een nieuw geluid? Of is Hatebreed gewoon Hatebreed, en doen ze waar ze goed in zijn. Waarom vernieuwen van concept als het al decenia werkt? Het album komt voort uit het gebruikelijk bloed en zweet.


Meer Lezen
 
Havok V
De Amerikaanse thrash metal band Havok heeft door de jaren heen flink wat muzikanten versleten, maar blijft toch kwalitatieve thrash metal de wereld insturen. De band uit Denver, Colorado bestaat sinds 2004 en brengt op 1 mei het vijfde album, simpelweg ’V’ genaamd, via Century Media Records.Meer Lezen
 
Heads for the Dead Into The Red
In 2018 was daar ineens helemaal uit het niets Heads for the Dead. Het geesteskind van Jonny Pettersson (God Forsaken, Bezerker Legion, en zo veel meer) en Ralf Hauber (Revel in Flesh). Een internationaal project dus met een zeer verrassende debuut plaat ‘Serpent’s Curse’. Ik moet je zeggen dat ik het een meer dan aangenaam debuut vond. Eindelijk eens een death metal band die het eens wat anders aanpakte, een frisse wind.


Meer Lezen
 
Heaven Shall Burn Of Truth And Sacrifice
Het Duitse gezelschap Heaven Shall Burn heeft eigenlijk weinig introductie nodig. De mannen draaien al mee binnen het deathcore / melodic death genre sinds 1996. ‘Of Truth And Sacrifice’ is dan ook alweer hun 13e studioalbum (split albums meegerekend). De mannen hebben even de tijd genomen. In 2016 kwam ‘Wanderer’ uit, en sindsdien is het stil. Maar in die 4 jaar hebben ze niet stil gezeten.


Meer Lezen
 
Heathen Empire of The Blind
Heathen, afkomstig uit San Francisco Californië, is opgericht in 1984 door Lee Altus. In 1987 debuteerde de band met het verdienstelijke ‘Breaking the silence‘ en kon daarmee wedijveren met de thrash-releases van die periode (Testament, Forbidden). De opvolger duurde tot 1991 en kwam daarmee terecht in de grunge-periode waarin gewone metal geen aandacht meer kreeg van de platenmaatschappijen (iedereen hoopte de nieuwe Nirvana te tekenen).

Meer Lezen
 
Heathen Empire of The Blind (English Version)
The San Francisco, CA based band Heathen was founded in 1984 by Lee Altus. The band debuted in 1987 with the meritorious ‘Breaking the silence’ and competed with other thrash releases those days (Testament, Forbidden). The album’s successor was released in 1991 and ended up in the grunge time; little to no attention to regular metal music by record companies (they all hoped to sign the next Nirvana).


Read More
 
Held In Secret Nomads
De Canadese formatie Held In Secret bestaat al sinds 2016. In 2018 brachten zij hun debuutalbum ‘Dawnbreaker’ uit. De wereld moest veroverd worden met een mix van metalcore en djent. Nu anno 2020, na flink touren, is het tijd voor weer eens wat nieuws, het resultaat; de EP ‘Nomads’.Meer Lezen
 
Helfró Helfró
IJsland en kwalitatief sterke black metal gaan in veel gevallen hand in hand. Helfró is een samenwerking tussen bassist / gitarist Símon Þ en drummer Ragnar S. Het duo uit Reykjavík, dat ruime ervaring meeneemt uit andere projecten, startte Helfró in 2017 en brachten een jaar het debuut digitaal uit in eigen beheer. Season of Mist Underground Activists geeft het album een nieuwe kans en brengt het album op 24 april uit cd en vinyl.

Meer Lezen
 
Helion Prime Question Everything
‘Question Everything’ is Inmiddels alweer het derde album van het uit Sacremento afkomstige power metal gezelschap Helion Prime. In 2016 wist de band mij uiterst aangenaam te verassen met hun gelijknamige debuut waar de tracks als o.a. ‘Keep What You Kill’ en ‘Life Finds A Way’ terecht imponerend genoeg waren om een platencontract bij AMF Records binnen te slepen.


Meer Lezen
 
Hexecutor Beyond Any Human Conception of Knowledge…
Het Franse Hexecutor is ontstaan in 2011 en bracht in 2014 de EP ‘Hangmen of Roazhon’ uit via een klein Frans label. Het verdienstelijke debuut album, ‘Poison, Lust and Damnation’, van de thrash metallers uit Rennes verscheen in 2016 en de opvolger ‘Beyond Any Human Conception of Knowledge…’ is aanstaande. De band tekende bij Dying Victims Productions en zij brengen het nieuwe album uit op 25 september.

Meer Lezen
 
Hexvessel Kindred
We zijn een jaar verder en Hexvessel komt al met het volgende album aanzet vol met forest folk. Was ik gematigd positief over voorganger ‘All Tree’, het grappige is dat na het luisteren van ‘Kindred’ de waardering omslaat naar positief. Dat komt niet zozeer doordat ‘Kindred’ slecht is. Het is alleen qua stemming anders.Meer Lezen
 
Hexx Entangled in Sin
Hexx is een band die sinds 1983 actief is. Deze Californische band heeft in de beginjaren een cultstatus verworven met de geweldige albums ‘No escape’ (1984) en ‘Under the Spell’ (1986). Ondanks dit succes besloot de band om de stijl te wijzigen van power / heavy metal naar death metal en heeft in de beginjaren ‘90 nog wel wat platen uitgebracht, maar kon hier geen potten mee breken. In 1995 hield de band het dan ook weer voor gezien.

Meer Lezen
 
Hiidenhauta Riivin
Hiddenhauta is een Finse melodieuze black metal band met folk invloeden. De band is in 2012 opgericht er heeft een nog altijd dezelfde bandleden wat een unicum is dezer dagen. De band heeft twee Ep’s en nu dus twee volledige album op haar naam staan en daar is dus nu een derde bijgekomen, ‘Riivin’ genaamd.


Meer Lezen
 
Hittman Destroy all Humans
De naam Hittman zal bij velen wel een belletje doen rinkelen. De één zal zeggen “ja, wel eens van gehoord”, de ander kent slechts de naam van dit New Yorkse combo. Maar er is ook een groep, van waarschijnlijk “belegen” metalheads, die direct enthousiast reageren. Deze heavy / power metal formatie werd in 1984 opgericht en bracht haar titelloze debuut uit in 1988 via het Duitse Steamhammer en tegelijker tijd ook via de Roadrunner dochter R/C records.

Meer Lezen
 
Horna Kuoleman Kirjo
Al een goede vijfentwintig jaar kennen we Shatraug als gitarist en bandleider van het Finse Horna. Vijf jaar na de laatste plaat ‘Hengen tulet’ komt hij met zijn band nu met ‘Kuoleman kirjo’. Omdat jullie Fins waarschijnlijk net zo goed is als het mijne, het laat zich vertalen als Spectrum of Death, een typische black metal titel als je het mij vraagt. Kan deze plaat zich ook meten als een typische black metal titel?


Meer Lezen
 
Humanity is Cancer Humanity is Cancer
umanity is Cancer is ontstaan in 2010 toen Thomas Haywood (ex-Abigail Williams, System Divide, Aborted) tijdelijk de extreme muziek scene verliet en een uitlaadklep nodig had. Aanvankelijk werd het project gestart met drummer Dirk Verbeuren, maar die moest afhaken toen Megadeth’s Dave Mustaine op de deur klopte. Tussen 2014 en 2015 werd een eerste EP geschreven en Thomas Haywood c.s. vindt het nu tijd om deze los te laten op de mensheid.

Meer Lezen
 
Ice War Defender, Destroyer
Het Canadese Ice War is het geesteskind van multi instrumentalist Jo Capitalicide. De band is sinds 2015 bekend onder de huidige naam, waar tussen 2011 en 2015 onder de naam Iron Dogs werd geopereerd. Jo Capitalicide brengt met zijn Ice War sinds 2017 ieder jaar een album, zodat we met ‘Defender, Destroyer’ belandt zijn bij album nummer vier. ‘Defender, Destroyer’ verschijnt op 21 juli via Fighter Records.


Meer Lezen
 
Infera Bruo Rites of the Nameless
Infera Bruo betekent, vertaald uit het Esperanto, “Hels Lawaai” en is de naam van een black metal band uit Boston, Massachusetts. De band is ontstaan in 2009 en bracht in 2013 het debuut album ‘Desolate Unknown’ uit in eigen beheer. Behalve een drietal splits verscheen de opvolger ‘In Conjuration’ in 2015 via een klein label, het derde album ‘Cerement’ verscheen in 2018 via Prosthetic Records. Op 16 oktober verschijnt het vierde album ‘Rites of the Nameless’ via datzelfde label.

Meer Lezen
 
Intoxicated Walled
Intoxicated is een death / thrash metal band uit Florida die niet meteen bij iedereen bellen zal doen rinkelen. De uit Florida afkomstige band is ontstaan in 1992 en gaf gedurende de Obituary pauze tussen 1997 en 2003 onderdak aan drummer Donald Tardy. De band bracht in 1997 het debuutalbum ‘Metal Neck’ uit en nu 23 jaar later verschijnt er ineens een EP. Waarom het zo lang heeft mogen duren volgt later, feit is dat de EP ‘Walled’ op 28 augustus verschijnt via Seeing Red Records.

Meer Lezen
 
Irist Order Of The Mind
Deze oorspronkelijk Zuid-Amerikaanse formatie (uit 2015) houdt zich tegenwoordig op in Atlanta. Daar werkte zij aan hun debuutalbum. De bandnaam Irist is een combinatie van 3 woorden; Rist (dingen in steen hakken), Iris en Stir. Ze zijn er in ieder geval klaar voor om roering te brengen in de extreme metal scene. Met inspiratie uit grote namen als Mastadon, Sepultura, Machine Head en Gojira, zijn zij nu hier met ‘Order Of The Mind’.

Meer Lezen
 
Israthoum Arrows From Below
Israthoum lijkt een creatieve bron van black metal gevonden te hebben. Reeds twee jaar na het verschijnen van de vorige langspeler ‘Channeling Death and Devil’ verscheen eind december 2019 de opvolger getiteld ‘Arrows from Below’. Dat komt wellicht omdat twee van de zes nummers reeds in 2012 zijn opgenomen (Litany of Spite en Ascetic Temples). Niettemin passen ze, op wellicht een productioneel verschil na, naadloos in het nieuwere werk.

Meer Lezen
 
KAT The Last Convoy
De Poolse heavy metal band KAT bestaat al sinds 1979 en is behoudens een aantal tussenpozen nog steeds actief. In 1985 verscheen het debuut album ‘Metal and Hell’ en vorig jaar kwam album nummer tien, ‘Without Looking Back’, uit. Ter ere van het 40 jarig bestaan brengt de band nu het album ‘The Last Convoy’, een plaat met behalve eigen nummers covers van hun een aantal klassiekers. ‘The Last Convoy’ verschijnt op 29 september via Pure Steel Records.

Meer Lezen
 
Kataklysm Unconquered
Het Canadese Kataklysm timmert (lees ramt) al sinds 1991 aan de weg en heeft in die periode dertien album uitgebracht. De muzikale stijl veranderde van death metal naar een melodieuze vorm van het genre, maar als je ruim 20 jaar bij het grootste metal label Nuclear Blast onder contract staat, dan moet je wel wat in je mars hebben. Kataklysm brengt op 25 september het 14de album uit genaamd ‘Unconquered’.


Meer Lezen
 
Katatonia City Burials
Het Zweedse Katatonia is in 1987 opstaan als Melancholium en veranderde in 1991 de naam naar de huidige. Ook muzikaal is er gedurende de jaren het een en ander veranderd, was de muzikale smaak in de beginjaren Doomdeath, in het heden brengt de band uit Stockholm alternatieve progressieve rock. Deze maand bracht Peaceville Records het Catatonie album ‘City Burials’ uit.


Meer Lezen
 
Kaunis Koulematon Syttyköön Toinen Aurinko
Met zo’n prachtige bandnaam en onuitspreekbare songtitels kan de band natuurlijk maar uit één land komen; Finland. De band is opgericht in 2012 en heeft twee EP’s en twee volledige albums op haar naam staan, daar komt een derde bij, ‘Syttyköön Toinen Aurinko’. Kaunis Koulematon is een melodieuze doom /death metal band zoals we die wel meer kennen uit Finland. Sterker nog, de Finnen zijn er meester in.


Meer Lezen
 
Khthoniik Cerviiks Superbia
Er is denk ik geen enkele review waarbij ik zoveel ruzie heb gehad als tijdens het schrijven van deze. Want als je dacht dat Khthoniik Cerviiks al een lastige bandnaam is, of dat ‘Æequiizoiikum’ een vervelende titel is, kan ik het je afraden om proberen de bandleden uit te spellen. Omdat ik toch al bezig ben, presenteer ik Khraâl Vri*ïl op gitaar en zang, Okkhulus Siirs als bassist en Gharmonboziia op drums.


Meer Lezen
 
Killer Be Killed Reluctant Hero
Killer Be Killed is een Amerikaanse samenwerking die tot stand kwam in 2011 na een eerdere samenwerking tussen Greg Puciato en Max Cavalera. In 2012 werd Mastodon’s Troy Sanders toegevoegd aan de line-up en het gelijknamige debuut album verscheen in 2014 en kreeg lovende recensies. Op 20 november brengt Killer Be Killed de opvolger ‘Reluctant Hero’ via Nuclear Blast Records.


Meer Lezen
 
Kingsmen Revenge. Forgiveness. Recovery
Afkomstig uit de kleinste staat van de US, Rhode Island is hier Kingsmen met hun debuut album ‘Revenge. Foregiveness. Recovery’. Het album is gemaakt in een donkere periode van de band, maar ze zijn er door gekomen en genieten volop. Met dit album hopen ze steun te bieden aan anderen die een moeilijke tijd doormaken. Kingsmen kwam in 2016 bij elkaar, en in 2019 tekende ze bij SharpTone.


Meer Lezen
 
Konvent Puritan Masochsim
Het Deense all female gezelschap Konvent drukt met het indrukwekkende debuutalbum Puritan Masochism al meteen een fraai stempel op 2020. Opgericht in 2015 debuteerden zij in 2017 met een bijzonder sterke 4 track demo. Nu doen ze er nog een extra schepje bovenop.Meer Lezen
 
Körgull the Exterminator Sharpen Your Spikes
De Spaanse thrash / black metal band Körgull the Exterminator is in 2004 opgericht door Joe Bastard, als een side project voor zijn black metal band Akerbeltz. De Catalanen zijn inmiddels toe aan hun vijfde album en zijn inmiddels weer terug op het oude nest. ‘Sharpen Your Spikes’ verschijnt op 9 september via Xtreem Music, en dat is het label waar ook de eerste twee albums verschenen.


Meer Lezen
 
Krypta Nicestwa Sarkofagi nocnych zjaw
Op Signal Rex kwam afgelopen januari de EP ‘Sarkofagi nocnych zjaw’ van het Poolse Krypta Nicestwa uit, wat zoveel betekent als sarcofagen van nachtelijke geesten. De combinatie en de titel laten de stijl al wel een soort van raden. We hebben hier te maken met atmosferische black metal, maar dan niet van de slepende Wolves in the Throneroom variant. Dit Poolse tweetal kiest voor een klassiekere aanpak, die je meeneemt naar ergens halverwege de jaren 90.

Meer Lezen
 
Lamb Of God Lamb Of God
Beukende groovende metal met politiek beladen teksten. Lamb Of God heeft een goede reputatie. Dat mag ook wel, de mannen draaien immers als sinds 1994 mee. ‘Lamb Of God’ is het tiende studio album van de band, waar er twee onder de naam van Burn The Priest (waar het ooit mee begon) zijn uitgebracht. Album nummer tien is misschien wel de reden voor de titel van het album, vaker zien we dat bands dit zien als kroon, het leerproces is af, tijd voor het echte werk.

Meer Lezen
 
Leviathan Förmörkelse
De Zweedse black metal band Leviathan verscheen uit het niets in 2001 en de band bracht in 2002 het debuutalbum ‘Far Beyond The Light’ waarna er niets meer van de band vernomen werd. Anno 2020 is de band terug. Andreas Petterson, bandlid van het eerste uur is verdwenen, en het lijkt er nu op dat Roger "Phycon" Markstrom alle instrumenten inclusief vocalen zelf voor zijn rekening neemt. Op 12 oktober verschijnt het tweede album ‘Förmörkelse’ via Nebular Carcoma / Bile Noire.

Meer Lezen
 
Lik Misanthropic Breed
De Zweedse death metal band Lik is ontstaan in 2014. Het debuut album ‘Mass Funeral Evocation’ verscheen een jaar later en na ‘Carnage’ in 2018 verscheen er nog een EP in 2019. Lik, wat in Nederlands lijk betekent, is een productief gezelschap. Met bandleden die druk zijn in andere projecten als bijv. Katatonia weet de band in korte tijd kwaliteitsvolle releases te brengen. Op 25 september verschijnt het derde album ‘Misanthropic Breed’ via Metal Blade Records.

Meer Lezen
 
Lord Almighty Wither
Lord Almighty is een metal band uit Boston, Massachusetts, ontstaan in 2013. Na een gelijknamige EP datzelfde jaar verscheen in 2015 de eerste langspeler ‘Paths’. Nu, 5 jaar later verschijnt op 23 oktober het vervolg met de titel ‘Wither’. Opvallend is dat alle releases werden uitgebracht in eigen beheer, en zo ook het nieuwe album. Lord Almighty is qua genre niet te stoppen in een hokje en omschrift de muziek als “Back to the Woods Metal”

Meer Lezen
 
Macabre Carnival of Killers
Zeggen de namen Nefarious, Dennis the Menace en Corporate Death je iets? Heb je een fascinatie met seriemoordenaars? Het liefst in een mengeling van death metal en kinderliedjes? Dan heb ik goed nieuws voor je, want Macabre heeft een nieuwe plaat. Als je dacht dat alle seriemoordenaars wel bezongen waren, dan zit je er naast, want blijkbaar is er nog genoeg om een heel ‘Carnival of Killers’ mee te vullen.


Meer Lezen
 
Malakhim Theion
Het Zweedse Malakhim is een wat onbekendere black metal band. Dat is misschien nogal wiedes, omdat de black metal bands in Zweden als paddestoelen uit de grond schieten. Als het mij goed bijstaat heb ik voor deze site ook al hun vorige EP gereviewed. Daar was ik wel over te spreken, dus ik wil mij ook wel wagen aan de volledige plaat getiteld ‘Theion’. Alvast een klein tipje van de sluier: als je niet van orthodox geschoeide black metal houdt, kun je deze recensie beter overslaan.

Meer Lezen
 
Malokarpatan Krupinské ohne
Ik weet niet hoe u in uw Slowaakse metal zit, maar uw recensent van dienst niet zo heel goed. Ondanks het feit dat ik de vorige plaat van Malokarpatan, ‘Nordkarpatenland’ wel zeker geluisterd heb en er ook wel positief over was, is het mij destijds wel ontgaan dat dit kwintet uit deze Oostblok staat afkomstig was. Over de opvolger heeft de band een kleine 3 jaar gedaan en dit is ook weer een aparte, enigszins vreemde plaat die je niet in 2 luisterbeurten weghapt.

Meer Lezen
 
Mercyless The Mother of All Plagues
De Franse thrash / death metal band Mercyless is ontstaan in 1987 als Merciless (1987-1991). In de periode tussen 1991-2001 bracht de band vier albums uit, waaronder het sterke debuut ‘Abject Offerings’. Sinds 2011 is de band weer actief en na albums in 2013 en 2016 verschijnt op 21 augustus album nummer zeven via XenoKorp. Het album heeft de toepasselijke, hedendaagse titel ‘The Mother of All Plagues’ meegekregen.

Meer Lezen
 
Messiah Fracmont
Messiah is een Zwitserse death / thrash metal band ontstaan in 1984 en is geïnspireerd door de muziek van o.a. Tom G warprior’s Hellhammer. De band bracht tussen 1986 en 1994 vijf langspelers en daarna werd het stil. In 2017 kwam de band weer bij elkaar en recentelijk werd de nieuwe EP ‘Fatal Grotesque Symbols - Darken Universe’ aangekondigd, welke in augustus verschijnt. Wat schets mijn verbazing, nog voordat deze uitkomt is de zesde langspeler in zicht.

Meer Lezen
 
Messiah Fatal Grotesque Symbols - Darken Universe
Het Zwitserse Messiah is ontstaan in 1984 en wanneer je naar het land van herkomst en de bandnaam kijkt weet je direct wat je voorgeschoteld krijgt. De band was actief in periodes tussen 1984-1988, 1990-1995, 2003 en heeft in die tijd 5 full-lengths uitgebracht, het laatste album ‘Underground’ stamt alweer uit 1994. Sinds 2017 is de band weer actief en dit resulteert in de EP ‘Fatal Grotesque Symbols - Darken Universe’ welke op 7 augustus verschijnt via High Roller Records.

Meer Lezen
 
Messiah Fatal Grotesque Symbols - Darken Universe
Het Zwitserse Messiah is ontstaan in 1984 en wanneer je naar het land van herkomst en de bandnaam kijkt weet je direct wat je voorgeschoteld krijgt. De band was actief in periodes tussen 1984-1988, 1990-1995, 2003 en heeft in die tijd 5 full-lengths uitgebracht, het laatste album ‘Underground’ stamt alweer uit 1994. Sinds 2017 is de band weer actief en dit resulteert in de EP ‘Fatal Grotesque Symbols - Darken Universe’ welke op 7 augustus verschijnt via High Roller Records.

Meer Lezen
 
Methusalem Masters of the World
De Nederlandse heavy metal band Methusalem is weer terug, zo luidt het promo verhaaltje van het label. De Friese band is ontstaan in 2000 en bracht na een tweetal demo’s het debuut album ‘Unite and Conquer’ uit in 2010 in eigen beheer. Na een split met een drietal provinciegenoten werd het stil rond de band, en daar komt nu verandering in. Methusalem brengt een EP ‘Masters of the World’ en deze verschijnt op 27 november via Pt78.

Meer Lezen
 
Mike LePond’s Silent Assassins Whore of Babylon
Mike LePond is geen onbekende in het metal wereldje. Voornamelijk bekend bij liefhebbers als bassist bij de band Symphony X (sinds 1999) en Ross the Boss (sinds 2016). Daarnaast speelt hij ook in meerdere projecten en bands (waaronder het weergaloze DeadRisen). In 2014 heeft Mike LePond echter ook een eigen band opgericht (Mike LePond’s Silent Assassins).


Meer Lezen
 
Mörk Gryning Hinsides Vrede
Het Zweedse Mörk Gryning is oorspronkelijk ontstaan in 1993 en stopte in 2005 nadat de band het vijfde album had uitgebracht. De band uit Stockholm trok de stekker er uit in verband met de vermeende desinteresse in extreme metal. Sinds 2016 is de band weer actief en op 23 oktober verschijnt het zesde album ‘Hinsides vrede’ via Season of Mist.

Meer Lezen
 
Mosh-Pit Justice The Fifth of Doom
Mosh-Pit Justice is een Bulgaarse thrash metal band ontstaan in 2012. De band uit Burgas is bijzonder productief, zo verschenen er na de debuut EP ‘The Serpent’ uit 2012 tussen 2013 en 2019 maar liefst 4 full-lengths. Mosh-Pit Justice dendert door en op 14 augustus verschijnt het vijfde album ‘The Fifth of Doom’ via Pure Steel Records.Meer Lezen
 
My Dying Bride The Ghost Of Orion
When I first heard a My Dying Bride release, it was 1992. That’s a long, long time ago. In fact I’m betting that most of you lovely bunch weren’t even born back then. I’ve often wondered how crud it must be to be a metal fan who missed out on the 80s and early 90s. We missed a lot too, but that was beer-induced, not because our pappies hadn’t yet impregnated their wenches. 19 bloody 92 was a very, very good year, vintage even.

Meer Lezen
 
Napalm Death Throes of Joy in the Jaws of Defeatism
Hoeveel bands ken jij die al bijna 40 jaar bestaan, hun achtergrond niet verloochend hebben en nog steeds actueel zijn? Ik denk dat ik ze ook op ongeveer 1 hand kan tellen. Napalm Death zit er zeker bij en komen nu, 5 jaar na ‘Apex Predator’, met een nieuwe plaat. ‘Throes of Joy in the Jaws of Defeatism’ is deze getiteld en in totaal hun 16e volledige LP. Grote vraag is: zit er nu al wel een keer sleet op bij de mannen uit Birmingham? Grind is toch iets voor jonge boze gasten...|

Meer Lezen
 
Necrophobic Dawn of the Damned
Er zijn een aantal van die bands die je er altijd uitpikt als je ze hoort. Ook na ruim 30 jaar platen produceren. Had ik afgelopen week al Napalm Death uit die categorie, vandaag is het tijd voor Necrophobic wat met ‘Dawn of the Damned’ hun negende plaat aflevert.
 


Meer Lezen

 
Necrowretch Superbia
Het Franse Necrowretch is ontstaan in 2008. In 2013 verscheen het debuut album ‘Putrid Death Sorcery’ en de albums volgden elkaar daarna snel op. Inmiddels heeft de blackened death metal band onderdak gevonden bij Season Of Mist en op 16 februari verscheen het vierde album met de toepasselijke naam ‘The Ones from Hell’.Meer Lezen
 
Nexion Seven Oracles
Het IJslandse Nexion is ontstaan in 2016 en bracht een jaar later de gelijknamige EP uit in eigen beheer. In tegenstelling tot dat waar IJsland om bekend staat, kwalitatief sterke black metal, brengt de band uit Reykjavík een mix van black en death metal. Op 20 juni brengt Nexion het debuut album ‘Seven Oracles’ uit via Avantgarde Music.Meer Lezen
 
Nightwish Human.: II: Nature
Nou, hier is ie dan; de nieuwe Nightwish. 5 jaar lang hebben we mogen wachten op het nieuwe geesteskind van band brein Tuomas Holopainen die tussendoor nog even Auri presenteerde wat inmiddels ook gaat uitgroeien tot een heuse band die verder bestaat uit zijn eega Johanna Kurkela en Troy Donockley. Zangeres Floor Jansen gooide inmiddels hele hoge ogen in Nederland middels haar buitengewoon succesvolle deelname aan Beste Zangers.

Meer Lezen
 
Novelists FR C’est La Vie
Novelists FR is een frans gezelschap. Deze mannen doen al sinds 2013 mee binnen het metalcore / modern metal genre. In 2015 brachten zij hun eerste album ‘Souvenirs’ uit, gevolgd door ‘Noir’ in 2017. Ondertussen is Novelists FR een gevestigde naam en is het tijd voor alweer hun derde studio album ‘C’est La Vie’ wat 24 januari zal uitkomen via Arising Empire.


Meer Lezen
 
Nox Formulae Drakon Darshan Satan
Nox Formulae, die andere Griekse band die net zoals Serpent Noir hun inspiratie uit de Dragon Rouge mystiek haalt, heeft net zoals voornoemde landgenoten ook een nieuw album uit. Het algehele geluid van de twee bands ligt dicht bij elkaar. Orthodox, maar toch warm. Nox Formulae heeft een iets hoger tempo dan Serpent Noir, waardoor de twee elkaar dan ook prima aanvullen.


Meer Lezen
 
Nuclear Murder of Crows
Volgens de beelden op YouTube komen de meest fanatieke headbangers uit Zuid-Amerika. Niet voor niets heeft Iron Maiden live-platen opgenomen in Brazilië en Mexico. Des te vreemder is het dat er uit dit continent zo weinig goede bands naar boven zijn gekomen. Natuurlijk is er het nog altijd relevante Sepultura, maar ik kan zo gauw geen andere bands noemen of het moet het eveneens uit Brazilië afkomstige Violator zijn (ken je wel andere goede bands uit Zuid-Amerika, laat dan een reactie achter onder dit bericht).

Meer Lezen
 
Omega Infinity  Solar Spectre
Omega Infinity is ontstaan als studio project van Tentakel P. in 2018 nadat de band Todtgelichter “on hold” kwam te staan. In de Australiër Xenoyr (o.a. Ne Obliviscaris) werd een vocalist gevonden. Met een stijl die zij zelf omschrijven als “Extreme Void Metal” werd in Season of Mist een label gevonden en het resultaat, de debuutplaat ‘Solar Spectre’, verschijnt op 27 maart.


Meer Lezen
 
Onslaught Generation Antichrist
Onslaught, opgericht in 1982, debuteerde in 1985 met het ‘Power from Hell’ album en was een beetje vreemde eend in de bijt naar huidige maatstaven. Speedmetal, flinke dosis Venom invloeden en een enorme hang naar punk. Met opvolger ‘The Force’ uit 1986 brak Onslaught behoorlijk door in de internationale metalscene.Meer Lezen
 
Oranxxi Pazuzu Mestarin Kynsi
Voordat ik met de echte review van deze plaat begin, een kleine disclaimer. Als je metal het liefst uitermate traditioneel hebt, of je hebt laten misleiden door het label "black metal" dat Nuclear Blast op dit werkje heeft geplakt, dan kun je deze recensie beter over slaan. Voor de mensen die Oranssi Pazuzu al langer kennen, of het wel tijd vinden voor wat anders dan gesneden brood, hierbij het advies om dit stukje even door te nemen.

Meer Lezen
 
Order of Orias Ablaze
Na 10 jaar radiostilte horen we weer eens iets van het Australische Order of Orias. Met hun debuut ‘Inverse’ zaten ze middenin de hernieuwde stroming black metal bands met een orthodoxe sound. Deze stroming kende een grote piek en nu kabbelt het rustig voort, als onderdeel van het gehele black metal landschap. In 2015 volgde er nog een split met Aosoth, maar nu krijgen we een volledige plaat voorgeschoteld: ‘Ablaze’.

Meer Lezen
 
Ossaert Bedehuis
Uit het niets verschijnt ineens de Nederlandse naam Ossaert ten tonele. Dit eenmans project van P. brengt met deze full-length een eerste kennismaking uit met de herrie die uit Zwolle uit komt. Label Argento Records brengt dit black metal project uit, ingedrumd en geproduceerd door W. (Damiaen) die we ook wel kennen uit acts als Laster en de beheerder van Catacomben studios, waar dit werkje ook opgenomen werd. Alle muziek werd echter geschreven door P. zelf.

Meer Lezen
 
Over The Voids Hadal
Het Poolse Over the Voids is het solo project van multi-instrumentalist The Fall. Bekend van onder andere Ashes en Medico Peste maar vooral als bassist van black metal gigant MGLA. In 2017 had hij al een hele aardige titelloze EP uitgebracht met daarop vier behoorlijk lange nummers. Het zou daardoor ook door kunnen gaan als full-length.


Meer Lezen
 
Oz Forced Commandments
De Finse heavy metal band Oz wist mij in de jaren 80 te pakken met de albums ‘Heavy Metal Heroes’ en ‘Fire in the Brain’. Gaandeweg ben ik toch de band uit het oog verloren en ook Oz gaf er de brui aan in 1991. Sinds 2010 is de band weer terug en dit resulteerde al in twee albums, ‘Burning Leather’, een veredelde compilatie uit 2011, en ‘Transition State’ uit 2017.
 

Meer Lezen
 
Panzerfaust The Suns of Perdition - Chapter II: Render unto Eden
De Canadese black metal band Panzerfaust is ontstaan in 2005 en bracht tot op heden 4 albums uit. Het laatste album, ‘The Suns of Perdition - Chapter I: War, Horrid War’ verscheen in 2019 en is het eerste deel van het in totaal uit 4 delen bestaande serie albums. Over productiviteit van Panzerfaust valt niet te klagen, de band brengt het tweede deel een jaar later. ‘The Suns of Perdition - Chapter II: Render unto Eden’ verschijnt op 28 augustus via Eisenwald.

Meer Lezen
 
Paradise Lost Obsidian
The first time I saw Paradise Lost was in early 1990 in a packed, sweaty, now non-existent (weep, sniff, sob) Breehuys in Leiden. That gig took place about two weeks after the release of their debut album, ‘Lost Paradise’ and, thirty years later (holy shit), I still consider that first release to be an absolute apex-predator of doom-death metal, in competition perhaps only with Winter’s significantly more obscure release in the same year, ‘Into Darkness’.

Meer Lezen
 
Paul Di’Anno Hell Over Waltrop
In 2006 werd Paul Di’Anno gevraagd om met zijn Phantoms Of The Opera’s een liveshow te doen op een festival in Waltrop. Aanvankelijk waren Di’Anno en zijn bandleden wat sceptisch om op een festival te spelen met louter pop en disco fans. De show ging door en werd opgenomen en deze opname verschijnt een kleine 14 jaar later op 31 januari via Metville Records.


Meer Lezen
 
Phil Campell And The Bastard Sons We’re The Bastards
Tijd voor wat familie aangelegenheden heeft iedereen wel zo anno 2020. Zo ook Phil Campell. In 2018 bracht hij met zijn bastard sons hun debuut ‘The Age Of Absurity’ uit. (wat nu overigens ook een prima titel had kunnen zijn). 2019 was het tijd voor wat solo werk met ‘Old Lions Still Roar’, wat door de vele samenwerkingen werkelijk een fantastisch album bleek. Maar goed, Phil zit niet stil. De gaande pandemie is natuurlijk een prima periode voor wat studiotijd.

Meer Lezen
 
Polaris The Death Of Me
De Australische formatie Polaris kwam in 2012 bij elkaar. Hun eerste album ‘The Mortal Coil’ kwam uit in 2017, en werd zeer enthousiast ontvangen. Ze bereikten zelfs de zesde plek van de Australische hitlijsten. Na zo’n groot succes is het dan ook een uitdaging om met nieuw werkt te komen. Kan het beter? Polaris is die uitdaging aan gegaan en zijn nu terug met hun nieuwe album ‘The Death Of Me’.


Meer Lezen
 
Poltergeist Feather of Truth
Het Zwitserse Poltergeist is ontstaan in 1985 en bracht drie albums uit om vervolgens in 1994 te stoppen. In 2013 kwam de band weer bijeen en dit resulteerde in het album ‘Back to Haunt’ in 2016. Op 3 juli verschijnt het vijfde album, ‘Feather of Truth’, via Massacre Records.
Meer Lezen
 
Primal Fear Metal Commando
Het Duitse Primal Fear bestaat al sinds 1997 en stelt eigenlijk nimmer teleur. De heavy / power metal band Baden-Württemberg bracht in de afgelopen 23 jaar maar liefst 12 albums en is vrij stabiel in de kwaliteit. Op 24 juli verschijnt het dertiende album ‘Metal Commando’ via Nuclear Blast Records.Meer Lezen
 
Pyre Chained to Ossuaries
De Russische death metal band Pyre bestaat sinds 2011 en bracht een jaar later de EP ‘Ravenous Decease’. In 2014 verscheen het debuut album ‘Human Hecatomb’ en een jaar later deed de band Nederland aan met o.a. een show in Rockcafe Lazarus. Een nieuw album is in aantocht, op 27 april verschijnt ‘Chained to Ossuaries’ via Memento Mori.Meer Lezen
 
Raven Metal City
Bij elke studio release van het, van oorsprong, Britse trio Raven hoop ik te kunnen zeggen “The Pack is Back”. Misschien niet zo’n gelukkige uitspraak want het refereert naar de albumtitel van de opvolger van het album ‘Stay Hard’ uit 1985. Een plaat die destijds slecht werd ontvangen door fans van het eerste uur. Het luidruchtige trio uit Newcastle verruilde hun woonplaats voor een stekkie in New York en tekende een contract bij een grote ‘major’ platenmaatschappij.

Meer Lezen
 
Razend Let’s Goat!
Pfff, eindelijk…. Daar is die dan, de nieuwe Razend. Reikhalzend uitgekeken naar nieuw werk van het Tilburgse combo aangezien voorganger ‘White Goat II’ (2016) een verbluffende indruk achterliet. Het uit de assen van Acrostichon en Outburst ontstane gezelschap liet hier een portie heerlijke thrash horen die voornamelijk geschoeid was op de Forbidden/Laaz Rockit leest.


Meer Lezen
 
Riot Rock World
De Amerikaanse heavy metal band Riot bestaat sinds 1975. Na het overlijden van gitarist Mark Reale gaat de band door het leven als Riot V. In 2018 bracht de band nog het verdienstelijke album ‘Armor of Light’, op 27 maart brengt de band een compilatie met zeldzame en niet eerder uitgebrachte nummers uit de periode tussen 1987 en 1995 via Metal Blade Records.


Meer Lezen
 
Rope Sect The Great Flood
Uit Duitsland afkomstig is Rope Sect, wat met ‘The Great Flood’ hun eerste volledige plaat uitbrengt. Hiervoor waren er twee EPs, waarvan 1 getiteld ‘Personae Ingratae’. Echt gezellige jongens zijn het niet, maar het feit dat ‘The Great Flood’ op Iron Bonehead uitgekomen is zet je misschien wel op het verkeerde been. Geen gruizige black metal ditmaal, maar het nieuwere genre deathrock is wat er hier op de plaat ligt.


Meer Lezen
 
Ross The Boss Born of Fire
Oorspronkelijk ontstaan uit een Manowar tribute band brengt de band Ross The Boss, rond voormalig Manowar gitarist Ross H. Friedman, sinds 2008 albums uit met een hoog muzikaal gehalte van de band die hij in 1989 verliet. Onder de naam Ross The Boss werden tot op heden drie albums uit gebracht, het laatste album ‘By Blood Sworn’ stamt uit 2018 en hoewel enkele nummers riekte naar het verleden werd vooral een eigen sound gecreëerd.

Meer Lezen
 
Sargeist Death Veneration
Heel sneaky kwam er op kerstavond toch nog een kadootje onder de boom, en wel een nieuwe EP van het Finse Sargeist getiteld ‘Death Veneration’. Voor een band die anders een keer in de vier jaar wat uitbrengt is de productie hoog, aangezien er in 2018 nog een volledige plaat uitkwam. Ook werd er dit jaar nog een plaat van Vordr uitgebracht, waar Sargeist mastermind Shatraug ook deel in neemt. Verder zit hij in bijna alles wat Fins is, dus een kleine verrassing was dit wel.

Meer Lezen
 
Satan Early Rituals
Een van de mijlpalen in de N.W.O.B.H.M. is op zeker de ‘Court in the Act’ plaat van Satan uit Newcastle. De plaat uit 1983 kreeg door de jaren heen een ‘cult status’ toebedeeld en dat is gezien de kwaliteit van de muziek des tijds en het verdere verloop van de carrière van de band niet gek. Na het vertrek van zanger Brian Ross gaat de band in zee met vocalist Lou Taylor, die al eerder deel uit maakte van Satan en bracht het vervolg op ‘Court in the Act’ uit onder de bandnaam Blind Fury.

Meer Lezen
 
Satan’s Fall Final Day
Satan’s Fall is een jonge heavy / speed metal band uit Finland. De band is ontstaan in 2015 en na een demo en de EP ‘Metal of Satan’ die in 2016 in eigen beheer verschenen ging de band in 2017 verder met een grotendeels vernieuwde line-up. In 2018 verscheen de single ‘Forever Blind’ en naar waarschijnlijkheid vormde die single de basis voor een platendeal. Het debuut album, ‘Final day’, verschijnt op 11 december via High Roller Records.

Meer Lezen
 
Scour Black
Scour is een Amerikaanse black metal band ontstaan in 2015. De band bracht in 2016 de EP ‘Grey en een jaar later een EP genaamd ‘Red’. Na een single in eigen beheer werd er getekend bij Nuclear Blast en hier verschijnt de derde EP met de verassende naam ‘Black’. Niet echt verassend, maar dat Philip H. Anselmo hier de vocalen voor zijn rekening neemt maakt het op zijn minst interessant.


Meer Lezen
 
Sepultura Quadra
Het Braziliaanse Sepultura is een gevestigde naam in de metal wereld. Na het vertrek van de gebroeders Cavalera leek de band even zoekende, maar naar het in 2017 verschenen album ‘Machine Messiah’ is de band definitief back on track. Op 7 februari verschijnt het vijftiende ‘Quadra’ via Nuclear Blast records.


Meer Lezen
 
Serpent Noir Death Clan OD
Toen dit album van Serpent Noir ter recensie mij toekwam vond ik het zoveel lijken op het geluid van landgenoten Nox Formulae dat ik abusievelijk dacht dat laatstgenoemde het album hadden opgenomen. Nox Formulae heeft echter zelf net hun eigen album ‘Drakon Darshan Satan’ waarvan de recensie ook snel volgt. Ik noem de bands samen omdat ze een vrij overeenkomend en karakteristiek geluid hebben, en daarnaast qua inspiratie enigszins putten uit dezelfde hoek van occulte, door de Dragon Rouge geïnspireerde materie.

Meer Lezen
 
Shinigami Ryu
Het Utrechtse Shinigami bestaat sinds 2014 en bracht de eerste EP ‘The Arcane Order’. Voor lange tijd bleef het stil rond de band, iets dat begrijpelijk is door de andere bands als o.a. Bleeding Gods, Pestilence en Mayan waarin verschillende bandleden actief zijn. 25 april is het dan toch zover, op deze datum verschijnt de tweede EP ‘Ryu’.


Meer Lezen
 
Shrapnel Palace For The Insane
Vraag een thrashmetal-fan naar zijn favoriete bands en grote kans dat er een Amerikaanse of Duitse naam valt. Engelse bands is het op de een af andere manier nooit gelukt om bij de grote namen (Metallica, Testament, Exodus, Slayer, Kreator en Destruction) aan te haken (of het zou misschien Onslaught moeten zijn). Maar gelukkig komt daar verandering in!


Meer Lezen
 
Shitfucker Sex with Dead Body
Shitfucker is een band afkomstig uit Detroit, Michigan ontstaan in 2005. De band bracht behalve een “shitload” aan EP’s en splits in 2013 het debuut album ‘Suck Cocks in Hell’ uit. Nu, zeven jaar later, brengt Hells Headbangers Records op 20 april het vervolg op het debuut genaamd ‘Sex with Dead Body’.Meer Lezen
 
Sinister Deformation Of The Holy Realm
Een van Nederlands wereldwijd bekendste death metal bands is zonder twijfel Sinister. De band rond voormalig drummer en zanger Aad Kloosterwaard bracht in de periode vanaf 1988 maar liefst 13 albums en na het album ‘Syncretism’ uit 2017, wordt op 29 mei album nummer 14 verwacht. Het album draagt als titel ‘Deformation Of The Holy Realm’ en verschijnt via Massacre Records.


Meer Lezen
 
Sinisthra The Broad And Beaten Way
De naam Sinisthra deed bij mij geen belletje rinkelen toen deze werd aangeboden ter review. De bijgaande muziek in de vorm van het nummer ‘Closely Guarded Distance’ maakte echter een heel sterke indruk dus dat maakte erg nieuwsgierig naar dit product.


Meer Lezen
 
Skeletal Remains The Entombment Of Chaos
Met ‘The Entombment Of Chaos’ komt Skeletal Remains binnen 2 jaar met een opvolger van het ‘Devouring Mortality’. Dat was een lekkere old school death metal plaat van hoog niveau. Ik ben benieuwd of Chris Monroy, die voor deze plaat een volledig nieuwe lineup heeft aangeschaft, dit kan evenaren.


Meer Lezen
 
Sodom Genesis XIX
Na de live albums van de Duitse thrash metal bands Kreator en Destruction is de volgende release van dit jaar voor Sodom. De band uit Noordrijn-Westfalen rond Tom Angelripper heeft wat wisselingen in de line-up ondergaan sinds het laatste album ‘Decision Day’ uit 2016. Tom heeft gekozen voor een lineup uit zijn eigen regio waarmee hij hoopt consistent te kunnen werken en repeteren. Het resultaat, ‘Genesis XIX’, verschijnt op 27 november via Steamhammer.

Meer Lezen
 
Soilwork A Whip Of The Atlantic
Na een kleine 26 jaars bestaansrecht, 11 studioalbums en een aantal EP’s heeft de Zweedse formatie Soilwork weinig introductie meer nodig. ‘A Whip Of The Atlantic’ is ook weer een EP, en is begin december uitgekomen. Op de EP staan maar liefst 5 tracks. Niet veel zal je denken? Maar het eerste nummer duurt dan wel 16 minuten en een beetje, dus het schijfje raakt vrij snel gevuld op die manier. Als je denkt phff…16 minuten is wel heel lang, wees gerust de overige nummers zijn van normale duur, voor de wat vlottere luisteraar.

Meer Lezen
 
Sólstafir Endless Twilight of Codependent Love
De IJslandse metal / rock band Sólstafir bestaat dit jaar 25 jaar en weet met hun eigenzinnige composities de muziekwereld continu te verassen. De band bracht tot op heden zes albums uit, waarvan het laatste album ‘Berdreyminn’ stamt uit 2017. Het zevende Sólstafir album ‘Endless Twilight of Codependent Love’ verschijnt op 6 november via Season of Mist.


Meer Lezen
 
Sorcerer Lamenting Of The Innocent
Het Zweedse Sorcerer is de laatste jaren gelukkig bijzonder productief. Na eerst te zijn opgericht eind jaren ’80 vond de talentvolle band zijn einde in 1992 met slechts twee demo’s op hun conto. Bassist Johnny Hagel vertrok naar Tiamat, vierde daar de nodige successen maar keerde in 2010 terug op zijn roots.Meer Lezen
 
Soulburn Noa's D'ark
De Nederlands black doom metal band Soulburn behoeft geen nadere introductie. De band is ontstaan uit de Asphyx leden Eric Daniels en Bob Bagchus en wist vanaf het eerste moment te imponeren met albums als ‘Feeding on Angels’ en ‘The Suffocating Darkness’. Het derde album ‘Earthless Pagan Spirit’ vormde voor velen een kroon op het werk en met interesse keek ik dan ook uit naar de volgende release. |


Meer Lezen
 
Starblind Black Bubbling Ooze
Wanneer je de videoclip van ‘Here I Am’ bekijkt kan je niet anders dan meteen meer willen weten van deze band. Hebben deze gasten nou heel veel plezier? Of is het budget gewoon helemaal kut? Het is waarschijnlijk een combinatie, maar die in ieder geval uitnodigt naar een grotere zoektocht. De formatie Starblind is afkomstig uit Zweden. ‘Black Bubbling Ooze’ is hun vierde album. In 2016 voegde Marcus S. Olkerud zich bij de band om de plek in te nemen op de vocalen.

Meer Lezen
 
Stryper Even The Devil Believes
Het Amerikaanse Stryper staat behalve de heavy metal / hardrock die het maakt bekend om de christelijke boodschap die de band brengt. Met albums als ‘Soldiers Under Command’ en ‘To Hell with the Devil’ wist de band de aandacht te trekken en groeide de populariteit op het eigen continent, maar ook in Europa. In 1990 stapte de band af van het christelijke concept met ‘Against the Law’, het album was niet succesvol waarna de band in 1993 stopte.

Meer Lezen
 
Svart Crown Wolves Among The Ashes
De Franse band Svart Crown brengt sinds 2004 death / black metal en begint zo langzamerhand de underground scene te ontstijgen. Sinds het debuut ‘Ages of Decay’ dat in 2008 uitkwam via een klein label werd er, via een tussenstop bij Listenable Records, getekend bij Century Media Records. Het inmiddels vijfde album ‘Wolves Among the Ashes’ verschijnt op 7 februari.


Meer Lezen
 
Sylosis Cycle Of Suffering
‘Cycle Of Suffering’ is alweer het vijfde album van de Britse formatie Sylosis. In 2000 kwamen zij bij elkaar. Na de release van tweetal EP’s tekende zij in 2007 bij Nuclear Blast en in 2008 was het eerste album ‘Conclusion Of An Age’ een feit. Een periode vol successen brak aan, met opeenvolgende albums ‘Edge Of The Earth’ (2011), ‘Monolithe’ (2012) en ‘Dormant Heart’ (2015) en drukke tournees met onder andere The Black Dahlia Murder, Hellyeah en In Flames.

Meer Lezen
 
Taake / Deathcult Jaertegn (Split)
Uit het altijd duistere Noorwegen worden we blij gemaakt met een split van de heer Hoest. Van zowel zijn solo band Taake als volledige band Deathcult staan met twee nummers op deze spilt genaamd ‘Jaertegn’.

Taake bestaat al sinds 1995 er is afkomstig uit het Noorse Bergen, waar bijvoorbeeld ook Immortal vandaan komt. Taake heeft al verschrikkelijk veel uitgebracht door de jaren heen.

Meer Lezen
 
Taake / Whoredom Pakt
Twee sterke Noorse bands die hun handen ineen slaan om een split op te nemen, dan is mijn interesse zeker gewekt. Bij Terratur Possessions komt ‘Pakt’ uit een split 10" met aan beide kanten 2 nummers. De A kant is voor Taake en de B kant voor Whoredom Rife. In een klein half uur krijgen we te horen wat het beste is dat Bergen en Trondheim momenteel te bieden hebben.


Meer Lezen
 
Temple of Void The World That Was
Temple of Void is een old school death / doom metal band uit Detroit (US. Ze bestaan al sinds 2013 en hebben al twee zeer goede albums achter hun naam staan. Het laatste ‘Lord of Death’ (2014) heeft de band al aardig op de kaart gezet, dus is het is nu hoog tijd voor een nieuwe, en die is er!Meer Lezen
 
Testament Titans of Creation
De Amerikaanse thrash metal giganten van Testament draaien al sinds 1986 mee en mogen zich tot de top van het genre rekenen. Onlangs was de band live te aanschouwen in een uitverkochte show in Utrecht en inmiddels is het vizier gericht op de aanstaande release van de band. Op 3 april verschijnt het dertiende studio album ‘Titans of Creation’ via Nuclear Blast Records.


Meer Lezen
 
Thanatos Violent Death Rituals
Het Rotterdamse Thanatos vierde vorig jaar het 35 jarig bestaan met de compilatie ‘Thanatology: Terror from the Vault’. Dit jaar brengt de band weer terug aan het front met een nieuw album en een nieuw label. Het zevende Thanatos album, ‘Violent Death Rituals’, verschijnt op 20 maart via Listenable Records.

Meer Lezen
 
The Black Legacy Black Flower
The Black Legacy is een band uit Milaan opstaan in en het debuut album, ‘Black Flower’, brengt een mix van stoner en doom rock met blues invloeden. Het album verscheen op 24 april via Argonauta Records. Nou, dit is toch wel en erg lekker plaatje hoor, dit debuut van het Italiaanse The Black Legacy.Meer Lezen
 
The Committee Utopian Deception
The Committee is een internationaal black metal gezelschap ontstaan in 2007. Na een EP in 2013 verscheen een jaar later het debuut album ‘Power Through Unity’. Dat jaar speelde de band op de Eindhoven Metal Meeting, en dit betekende mijn eerste kennismaking met de band. Na een tweede album te hebben uitgebracht in 2017 brengt The Committee op 29 mei het derde album ’Utopian Deception’ uit via Folter Records.


Meer Lezen
 
Them Return to Hemmersmoor
De Amerikaans/Duitse formatie Them begon in 2008 als een zeer verdienstelijke King Diamond tribute band. Met muzikanten als drummer Kevin Talley (Suffocation, Misery Index, Dååth, Dying Fetus) en bassist Mike Le Pond (o.a. Symphony X, Ross the Boss) in gelederen begon zanger Troy Norr eigen nummers te creëren die muzikaal maar ook conceptueel sterk beïnvloed waren door “The King”.


Meer Lezen
 
The Spirit Cosmic Terror
The Spirit is een black metal band uit Saaebrucken, Duitsland. Ze bestaan sinds 2015 en hebben in 2017 hun eerste album uitgebracht. Dit album werd voor een debuut best wel goed ontvangen en is later (2018) zelf heruitgebracht door Nuclear Blast. Nu zou je denken dat het nieuwe album, ‘Cosmis Terror’, daar ook wordt uitgebracht, maar niets is minder waar. Dit album wordt uitgebracht bij AOP (Art of Propaganda), een kleiner label waar kwalitatief goede releases worden uitgebracht.

Meer Lezen
 
Thundermother Heat Wave
Het Zweedse Thundermother is een “all-female” band die in 2009 werd opgericht door gitariste Filippa Nässil. De band bracht in 2014 het debuut ‘Rock 'N' Roll Disaster’ uit en een jaar later verscheen ‘Road Fever’. Thundermother had succes, de band werd geprogrammeerd op zo’n beetje ieder groot zomer festival en dat had ook een negatief effect. Filippa Nässil liet zich niet verslaan, verving nagenoeg de gehele band en brengt op 31 juli een nieuw album genaamd ‘Heat Wave’ uit.

Meer Lezen
 
Tombs Under Sullen Skies
De Amerikaanse black metal band Tombs is ontstaan in 2007 en bracht tot op heden vier albums uit. De band is geformeerd rond gitarist / zanger Mike Hill welke na het uitbrengen van het vierde album, ‘The Grand Annihilation’ uit 2017, de volledige line-up heeft gewisseld. De frisse start voor het vijfde album wordt doorgezet, het vijfde album ‘Under Sullen Skies’ is namelijk het eerste via Season of Mist en verschijnt op 20 november.

Meer Lezen
 
Tombs Monarchy of Shadows
Tombs is een Amerikaanse black / post metal band ontstaan in 2007. Het viertal uit Brooklyn, New York bracht een viertal albums uit via de labels Metal Blade en Relapse om uiteindelijk uit te komen bij Season of Mist. Een eerste product van de samenwerking met het Franse label is de EP ‘Monarchy of Shadows’ welke, in een oplage van slechts 450 stuks op 12" vinyl, op 28 februari verschijnt.


Meer Lezen
 
Triptykon Requiem
Thomas Gabriel Fischer is door zijn gehele carrière wel te porren voor een experiment. Neem het extreme karakter van Hellhammer, beluister de albums van Celtic Frost of het muzikale uitstapje in de industrial metal met Apollyon Sun, de drang om het anders te doen dan op voorgaand album lijkt groot. Triptykon bracht twee klasse albums uit die min of meer in elkaars verlengde liggen, en daar moest verandering in komen.


Meer Lezen
 
Thrust The Helm of Awe
Thrust, de Amerikaanse heavy metal band opstaan in 1981, is de laatste jaren weer flink actief getuige de albums ‘Reincarnation’ (2015) en ‘Harvest of Souls’ (2018) en dat is wel eens anders geweest. Na het debuut album ‘Fist Held High’ uit 1984 duurde zo’n 18 jaar voordat met ‘Invitation to Insanity’ de opvolger verscheen. Inmiddels heeft de band al weer langere tijd in Pure Steel Records een label gevonden en is het vijfde album aanstaande.

Meer Lezen
 
Turia Degen van licht
En hop, daar ligt weer een Haeresis Noviomagi uitgave in de digitale brievenbus. Alsof de creatieve storm maar niet gaat liggen dezer dagen, krijgen we weer een inkijk in de geest van gitarist O. Deze keer in de vorm van de derde langspeler van Turia, dus met ondersteuning van schreeuwster T. en gitarist J. Zou kwaliteit nog steeds de bovenhand hebben, of worden we doodgegooid met meer kwantiteit? ‘Degen van licht’ zal je in drie kwartier het antwoord geven.

Meer Lezen
 
Tyrant Hereafter
Wanneer ik mijn platenkast induik kom ik behalve van de Duitse band het debuut album ‘Legions of the Dead’ tegen van de Amerikaanse heavy metal band Tyrant. Een album dat in 1985 verscheen via Metal Blade Records. In 1987 verscheen ‘Too Late to Pray’ waarna ik de band uit het oog verloor. Sinds 2009 is de band weer actief en dit resulteert in een nieuw album, dat maar liefst 26 jaar na het laatste wapenfeit verschijnt. Op 15 mei verschijnt ‘Hereafter’ via Shadow Kingdom Records.

Meer Lezen
 
Uada Djinn
Uada is het geesteskind van James Sloan (gitaar) en Jake Superchi (zang / gitaar). Ze hebben sinds de oprichting in 2014 bij ongeveer elk album een nieuwe line-up gehad waarin Jake en James altijd de constante factor waren. Terwijl hun thuishaven wordt geteisterd door extreme bosbranden, presenteert het uit Oregon (USA) afkomstige Uada hun allernieuwste album genaamd Djinn.


Meer Lezen
 
Ulthar Providence
Het uit Oakland, Californië afkomstige Ulthar is opstaan in 2014. Na een demo in 2016 verscheen in 2018 het debuut album ‘Cosmovore’ van het death / black metal trio. Op 12 juni ziet opvolger ‘Providence’ het levenslicht, een album dat verschijnt via het label 20 Buck Spin.
Meer Lezen
 
Usurper Evilution
De Nederlandse thrash metal band is ontstaan in 1987 en bracht in 1990 het debuut album ‘Divine Spiritual and Intellectual Development’. Behoudens wat optredens werd het stil rond de band en was een ieder er van overtuigd dat het definitief was afgelopen. Niets is minder waar, Usurper is al een tijdje bezig bezig met de opvolger van het debuut en het nieuwe album ‘Evilution’ verschijnt, maar liefst 30 jaar later dan het debuut, op 12 juni via No Dust Records.

Meer Lezen
 
Vader Solitude in Madness
De Poolse thrash / death metal band Vader is ontstaan in 1983 en brengt sinds het debuut, ‘The Ultimate Incantation’ uit 1992, kwalitatief sterke albums. De band bracht onlangs het 16de album, ‘Solitude in Madness’, uit via Nuclear Blast Records.
Meer Lezen
 
Vampire Rex
De Zweedse death / thrash metalband Vampire is ontstaan in 2011 en bracht tot op heden twee full-lengths en een EP uit. Het laatste album, ‘With Primeval Force’, stamt uit 2017. Op 19 juni brengt Century Media Records het derde album genaamd ‘Rex’.
Meer Lezen
 
Vandenberg 2020
Ad(je) van den Berg is zonder twijfel de grootste hardrock muzikant uit Nederland. Naast drie geweldige platen met zijn eigen band Vandenberg (1982-1985) was hij ook 13 jaar lid van Whitesnake en speelde hij menig stadion plat met zijn heerlijke gitaarspel. Daarnaast bracht hij ook nog memorabel werk uit met Manic Eden (1994) en Vandenberg’s Moonkings (2014-2018).


Meer Lezen
 
Vicious Rumors Celebration Decay
Soms zijn er bands die alleen al vanwege hun onnavolgbare uithoudingsvermogen respect verdienen door gewoon al jaren lang, ondanks het uitblijven van groot succes, hun platen consequent te blijven uitbrengen. Naast Raven en Anvil zou je ook Vicious Rumors onder deze categorie kunnen scharen. De uit Californië afkomstige band (opgericht in 1979 door gitarist Geoff Thorpe) is met ‘Celebration Decay’ alweer aan haar 13e studioplaat toe.

Meer Lezen
 
Voivod Lost Machine Live
I think I first saw Voivod live in the arse-end of 1986, when they toured with Possessed and Deathrow, promoting their second album, ‘Rrröööaaarrr’... yeah you don’t get many lineups like that anymore. I may have seen them earlier but can’t recall. Over the next 34 years I probably notched up about 15 to 20 Voivod gigs.Meer Lezen
 
Voracious Scourge In Death
Als death metal liefhebber zit je anno 2020 erg goed. Eerder lieten o.a Vader en Sinister al van zich horen met knappe releases. Daar kun je nu het uit Baton Rouge (Lousiana) afkomstige Voracious Scourge bij optellen. Dit old school US death metal project is in 2017 opgericht door gitarist Jason MacIntyre en wordt in de ritmesectie aangevuld door niet de minste namen. Als houthakker is Mike Smith (ex Suffocation) aangesteld, Tony Choy (ex Cynic, Pestilence, Atheist) op bas en de vocalen neemt Adrie Kloosterwaard (Sinister) voor zijn rekening.

Meer Lezen
 
Warbringer Weapons of Tomorrow
De Amerikaanse thrash metal band Warbringer is ontstaan in 2004 en bracht tot op heden vijf albums uit. De band uit Ventura, Californië timmert flink aan de weg en is een van de grotere nieuwe namen in de thrash wereld van deze eeuw. Op 24 april voegt Warbringer een nieuw hoofdstuk toe in de vorm van het zesde album ‘Weapons of Tomorrow’, dat verschijnt via Napalm Records.


Meer Lezen
 
Warfect Spectre of Devastation
Het Zweedse Warfect is ontstaan in 2003 onder de naam Incoma en vanaf 2008 is de band actief onder de huidige naam. De band bracht tot op heden drie albums uit via kleine labels en het is dan ook geen wonder dat de band op het Europese vasteland niet direct bellen doet gaan rinkelen. Voor het vierde album tekende band bij het meer gerenommeerde Oostenrijkse label Napalm Records en het vierde album ‘Spectre of Devastation’ verschijnt dan ook op 13 november via dat label.

Meer Lezen
 
Wayfarer A Romance With Violence
Soms kom je albums tegen, of bands, die een bestaand genre zo anders benaderen dat je er echt even voor moet gaan zitten. Het gebeurt niet vaak maar met Wayfarer had ik dat. Ik vond ze eigenlijk eerst op Youtube. Daar heb ik naar een live registratie zitten kijken van een redelijk jonge band, ze bestaan sinds 2012, die midden in the dessert van Colorado / Denver een concert gaf.

Meer Lezen
 
White Stones Kuarahy
White Stones is een nieuwe progressieve death metal band rond de Opeth bassist Martín Méndez. Het creatieve proces rond het debuutalbum ‘Kuarahy’ ontstond tijdens de drie jarige Opeth pauze gedragen door Méndez zijn voorliefde voor death metal. Nuclear Blast Records was er als de kippen bij en op 20 maart was de release van ‘Kuarahy’ een feit.


Meer Lezen
 
Witches  The Fates
Met het uitbrengen van hun nieuwe plaat ‘The Fates’, viert het Franse Witches haar 33 jarig bestaan. De band is ergens in 1986 begonnen als een all female thrash outfit, maar dat zijn ze al lang niet meer. Enige overgebleven originele bandlid en oprichtster is Sibylle Colin-Tocquaine (gitaar, zang), bijgestaan door Lienj (Desarticulate, ex-Kaemorph) op gitaar en bas en Jo “Sangli” Jure (ex-Disaster, ex-Insain) op de drums.


Meer Lezen
 
Witchtrap Evil Strikes Again
Witchtrap is een Colombiaanse black / thrash metal band ontstaan in 1992. Het drietal uit Medellin heeft naast verschillende splits en EP's inmiddels vijf studio albums uitgebracht via kleine Colombiaanse labels en het laatste album 'Evil Strikes Again' verscheen in maart dit jaar via het eigen label. Witchtrap heeft met dit album de aandacht getrokken en Hells Headbangers heeft besloten het album nogmaals, nu wereldwijd, uit te brengen.

Meer Lezen
 
Wolf Feeding The Machine
Het Zweedse Wolf verblijdt ons steeds met kwalitatief hoogstaande metal albums met een thrashy randje. Zeg maar een soort moderne NWOBHM variant die sterk doet denken aan bijvoorbeeld een kruising tussen Angelwitch uit die tijd en een Metal Church uit de modernere tijd.Meer Lezen
 
WoR Prisoners
In 2018 kwam deze band bij elkaar in North Carolina. Agressieve riffs, harmonie doormiddel van de lead gitaar en breaks om van te smullen. Met invloeden als Pantera, Lamb of God en Machinehead, en een boodschap die je een nieuwe blik geeft op de ongeschreven regels van de maatschappij, ligt de verwachting hoog. WoR is hier met hun debuutalbum ‘Prisoners’!


Meer Lezen
 

2021 - 2020 - 2019 - 2018 - 2016 - 2015 - 2014 - 2013 - 2012 - 2011 - 2010 - 2009 - 2008 - 2007 - 2006