r
CD REVIEWS:

2019 - 2018 - 2016 - 2015 - 2014 - 2013 - 2012 - 2011 - 2010 - 2009 - 2008 - 2007 - 2006

 
Evergrey The Atlantic
Evergrey timmert de laatste jaren lekker aan de weg. Nadat zij in 2014 ‘Hymns For The Broken’ uitbrachten leek de band populairder dan ooit. De opvolger ‘The Storm Within’ in 2016 werd met even groot enthousiasme ontvangen. Nu brengt Evergrey hun elfde album ‘The Atlantic’ uit, de afsluiter van een drieluik waarin het terugkerende thema toch wel water is. ‘The Storm Within’ liet zich nog kenmerken door allerlei mooie samenwerkingen en de gevoelige kant van de band werd duidelijk meer belicht.

Meer Lezen
 
Festerday Iihtallan
Festerday is een Finse death metal band die deze naam draagt sinds 2013. De band is oorspronkelijk ontstaan in 1989 als Cardinal, veranderde de naam in Peacefrog, ...and Oceans en Havoc Unit om uiteindelijk uit te komen bij de huidige naam. Een goede reden voor de naamwisseling is de veranderingen van genre van symfonische black metal naar industrial en elektronische metal om uiteindelijk met Festerday tot death metal te komen. ‘Iihtallan’ is na verscheidene demo’s.

Meer Lezen
 
Flotsam and Jetsam The End of Chaos
Flotsam and Jetsam is afkomstig uit Phoenix, Arizona en maakte in de jaren ’80 indruk met het debuut album ‘Doomsday for the Deceiver’ en de opvolger ‘No Place for Disgrace’. Er volgden albums niet door een ieder gewaardeerd werden maar sinds de terugkeer van Michael Gilbert in 2010 begint er langzaam weer muziek in de band te zitten en met Ken Mary (o.a. Fifth Angel, ex-Accept, ex-Alice Cooper) is de stijgende lijn doorgezet. Op 18 januari verschijnt ‘The End of Chaos’ via AFM Records.

Meer Lezen
 
Insanity Alert Insanity Alert
Insanity Alert is een Oostenrijkse cross-over / thrash metal band ontstaan in 2011. Na het gelijknamige debuut in 2014 verscheen 2 jaar later opvolger ‘Moshburger’. Met de vele optredens en de met humor doordrenkte shows wist de band de aandacht op zich te vestigen en tekende de band bij het Season Of Mist label. Het resultaat is album nummer drie, ‘666-Pack’ verschijnt op 25 januari.


Meer Lezen
 
Malevolent Creation The 13th Beast
Het uit Fort Lauderdale, Florida afkomstige Malevolent Creation is ontstaan in 1987 en heeft tot op heden 12 albums uitgebracht. In die ruim dertig jaar heeft de band een waslijst aan muzikanten gebruikt met als enige stabiele factor gitarist Phil Fasciana. Voor het 13de album, dat toepasselijk de naam ‘The 13th Beast’ heeft meegekregen, is er weer een volledig veranderde line-up ten opzichte van de voorganger ‘Dead Man's Path’ (2015). ‘The 13th Beast’ verschijnt op 18 januari via Century Media Records.

Meer Lezen
 
Nailed to Obscurity Black Frost
Het Duitse Nailed to Obscurity is een band die sinds het ontstaan in 2005 flinke stappen neemt. Na de debuut plaat, ‘Abyss’ welke in 2007 werd uitgebracht in eigen beheer, werd er getekend bij het bescheiden label Apostasy Records en wat volgde was ‘Opaque’ (2013) in en ‘King Delusion’ in 2017. Nailed to Obscurity verscheen van onder de radar en werd opgeslokt door het Duitse label Nuclear Blast Records. Het resultaat is album nummer vier, ‘Black Frost’, welke op 11 januari verschijnt.

Meer Lezen
 
Pounder Uncivilized
Pounder is een heavy metal band uit Los Angeles, Californië ontstaan in 2016. De band is een side-project van Tom Draper (Carcass) en Matt Harvey (o.a. Dekapitator, Exhumed), aangevuld met Alejandro Corredor op de bass. Dit jaar verscheen de niet geheel overtuigende EP ‘Faster than Fire’, komend jaar, 22 februari, verschijnt het debuut album ‘Uncivilized’ via Hells Headbangers records.


Meer Lezen
 
Soilwork Verkligheten
Zoals veel bands is ook het Zweedse Soilwork een ander pad gaan bewandelen dan dat van de oorsprong. Van het de melodische death metal in 1996 is de band van koers gewijzigd naar een genre dat meer op metalcore met een melodische groove is gebaseerd. Meer mainstream? Een vies woord in het metal genre, maar is dat werkelijk zo? Op 11 januari verschijnt het nieuwe album ‘Verkligheten’ via Nuclear Blast Records.

Meer Lezen
 
Swallow the Sun When a Shadow Is Forced into the Light
Swallow the Sun is een uit het Finse Jyväskylä afkomstige melodische doom / death metal band ontstaan in 2000. De muziek van Swallow the Sun evalueerde van rauwe doom death naar meer melodische doomdeath, iets dat de populariteit van de band duidelijk deed groeien. In 2015 verscheen het drieluik ‘Songs from the North I, II & III’ dat in drie platen de evaluatie van de band samenvatte en nu verschijnt, na een single vorig jaar.
 
Meer Lezen
 
Trauma As the World Dies
Trauma is een heavy metal / speed metal band uit San Francisco, Californië ontstaan in 1981 en staat bekend als de band Cliff Burton's band voordat hij overstapte naar Metallica. De band bracht in 1984 het debuut album ‘Scratch and Scream’ om vervolgens in 1985 de stekker eruit te trekken. In 2013 is de band weer begonnen resulterend in twee albums. ‘As the World Dies’ verscheen oorspronkelijk in 2018 in eigen beheer maar Pure Steel Records geeft het album een nieuwe kans.

Meer Lezen
 
Wristmeetrazor Misery Never Forgets
Allereerst laten we beginnen over de bandnaam. We zijn wel wat gewend maar in het preutse Amerika waar deze kerels vandaan komen is een naam als Wristmeetrazor absoluut not done. Maar goed het shockeert lekker en past natuurlijk goed bij een band die actief is in een scene die zich vooral meer underground afspeelt. De band kan dan wel bestempeld worden als metalcore, maar dat is eigenlijk niet echt wat ze doen. Nee deze mannen bevinden zich meer in genre wat ook wel screamo genoemd wordt. Lekker underground.

Meer Lezen
 

2019 - 2018 - 2016 - 2015 - 2014 - 2013 - 2012 - 2011 - 2010 - 2009 - 2008 - 2007 - 2006

Latest CD reviews:
Flotsam and Jetsam - The End of Chaos

Nailed to Obscurity - Black Frost
Pounder - Uncivilized
Soilwork - Verkligheten