r
CD REVIEWS:

2018 - 2016 - 2015 - 2014 - 2013 - 2012 - 2011 - 2010 - 2009 - 2008 - 2007 - 2006

 
Afsky Sorg
De Deense black metal band Afsky is begonnen als een eenmansproject van Ole Luk. Een project dat moest dienen als uitlaatklep waarbij ongebruikte muzikale stukken, zonder inmenging en bemoeienis van anderen het levenslicht konden zien. In 2015 verscheen de gelijknamige EP en was daarna de roep om optredens waarop Ole besloot een band te formeren en met deze band werd het debuutalbum ’Sorg’ opgenomen dat op 9 maart verschijnt via Vendetta Records.

Meer Lezen
 
Blood Tsunami Grave Condition
Blood Tsunami is een metal band uit het Noorse Oslo. De band is ontstaan in 2004 en drie jaar later verscheen de debuutplaat: ‘Thrash Metal’. Het genre waarin de band zich bevindt is daarmee duidelijk en na een album in 2009 verscheen het laatste werkstuk van de band, ‘For faen!’, in 2013. Nu, vijf jaar later, is het tijd voor album nummer vier, ‘Grave Condition’, dat op 27 april verschijnt via Soulseller Records.


Meer Lezen
 
Deströyer 666 Call of the Wild
Het Australische Deströyer 666 is na het uitbrengen van de vijfde langspeler ‘Wildfire’ in 2016 vooral op tour geweest. Om te voorkomen dat de band van de radar verdwijnt van de fans komt de band met een EP met als titel ‘Call of the Wild’. De vraag die veelal rijst bij zo’n tussendoortje is of het hier B-keuze nummers betreft die het album niet gehaald hebben of gaat het hier om nieuw werk?


Meer Lezen
 
Drudkh They Often See Dreams About the Spring
De uit de Oekraïne afkomstige black metal band Drudkh heeft sinds het ontstaan in 2002 reeds tien albums uitgebracht. Vooral in de beginperiode had de band met vijf albums in vijf jaar een hoge productiviteit. Het laatste wapenfeit, behoudens wat splits, dateert met ‘A Furrow Cut Short’ alweer uit 2015 en dus wordt het hoogtijd voor een nieuw album. Album nummer elf is aanstaande, op 9 maart verschijnt ‘They Often See Dreams About the Spring’ via Season of Mist.

Meer Lezen
 
Izegrim Beheaded By Trust
Het Zutphense Izegrim is een band die zich door de jaren is blijven ontwikkelen. Natuurlijk was in de oorsprong de basis thrash metal en veranderde dit later naar het hedendaagse death metal genre maar ook binnen het genre is er een duidelijke evolutie gaande. Het laatste album ‘The Ferryman's End’, dat alweer uit maart 2016 stamt, was een stuk eenvoudiger in opbouw dan voorganger ‘Congress of the Insane' uit 2013.


Meer Lezen
 
Johansson & Speckmann From the Mouth of Madness
De Zweed Rogga Johansson en de tegenwoordig in Tsjechië wonende Amerikaan Paul Speckmann krijgen er gewoonweg geen genoeg van. Rogga Johansson speelt in maar liefst veertien bands (o.a. Paganizer, Megascavenger, Revolting, Ribspreader) en Paul Speckmann doet het iets rustiger aan en speelt in drie bands naast zijn nummer 1 band Master (Cadaveric Poison en Death Strike).  ‘From the Mouth of Madness' is het vierde album van Johansson & Speckmann.

Meer Lezen
 
Necrophobic Mark of the Necrogram
Necrophobic is geformeerd in 1989 door David Parland en Joakim Sterner met als doel een donkerdere variant death metal te creëren. David Parland (o.a. medeoprichter van Dark Funeral en Infernal) overleed op 42 jarige leeftijd veel te vroeg, Joakim Sterner ging volgas door met Necrophobic. Na een aantal demo's in de beginjaren verscheen in 1993 de EP 'The Call' en een paar maanden later was het debuutalbum een feit met 'The Nocturnal Silence'.

Meer Lezen
 
Nightmarer Cacophony of Terror
Nightmarer is een technische death metal band uit Tampa, Florida. De band is omstaan in 2013 en in 2016 verscheen de 10" vinyl EP ‘Chasm’ met een gelimiteerde oplage van 500 stuks die al uitverkocht in de pre-order fase. Met deze EP wist de band voldoende aandacht te genereren en er werd getekend bij Season Of Mist. Op 23 maart verschijnt het debuutalbum ‘Cacophony of Terror’.


Meer Lezen
 
Purest Of Pain Solipsis
Purest Of Pain is een Nederlandse melodische death metal band ontstaan in 2008. De band is een side-project van gitariste Merel Bechtold die we kennen van Delain en Mayan. Naast Merel is bassist Frank van Leeuwen het enige originele bandlid van de band die, na eerst een demo, in 2011 de EP ‘Revelations in Obscurity’ uitbracht. In de periode daarna verschenen er drie singles en op 1 maart komt dan eindelijk het lang verwachte debuut, getiteld ‘Solipsis’.

Meer Lezen
 
Soul Dissolution Stardust
Soul Dissolution is een black metal gezelschap uit België. De band die bestaat uit Boris “Jabawock” Iolis die alle instrumenten voor zijn rekening neemt en vocalist Acharan. De band is ontstaan aan het einde van 2012 en na een demo verscheen in 2014 het debuut album ‘Pale Distant Light’. Op 25 maart verschijnt met ‘Stardust’ de opvolger via Black Lion Records.


Meer Lezen
 
Thundermother Thundermother
Het Zweedse Thundermother heeft sinds het ontstaan in 2009 een aardige naamsbekendheid opgebouwd. Na de release van ‘Rock ‘N’ Roll Disaster’ en ‘Road Fever’ speelde de band op nagenoeg alle Europese festivals. In het voorjaar van 2017 kwam er een kink in de kabel toen vier van de vijf bandleden de band de rug toekeerde. Oprichtend gitariste Filippa Nässil ging niet bij de pakken neer zitten en vond nieuwe bandleden, ging de studio in en dat resultaat, het nieuwe album ‘Thundermother’, verschijnt op 23 februari via Despotz Records.

Meer Lezen
 
Wormlight Wrath of the Wilds
Wormlight is een Zweedse blackened death metal band en is opgericht in 2014. Dat zelfde jaar bracht de band de EP ‘An Ancient Enemy’ en in 2015 werdt deze opgevolgd door een tweede EP genaamd ‘Bloodfields’. Wormlight tekende bij Black Lion Records en deze samenwerking resulteert in de eerste full-length ‘Wrath of the Wilds’, welke op 25 april het levenslicht zal zien.


Meer Lezen
 
Zeke Hellbender
We hebben er even op moeten wachten maar 14 jaar na de release van ‘'Til The Livin' End’ is er een nieuw album van de punkrock band Zeke. De band staat bekend om hun energieke live shows en de muziek die vaak vergeleken wordt als een mix tussen The Ramones en Motörhead. Zeke is in 1993 opgericht en afkomstig uit Seattle, Verenigde Staten. Het nieuwe album, ‘Hellbender’, verschijnt op 30 maart via Relapse Records.


Meer Lezen
 

2018 - 2016 - 2015 - 2014 - 2013 - 2012 - 2011 - 2010 - 2009 - 2008 - 2007 - 2006

Latest CD reviews: