r
CD REVIEWS:

2020 - 2019 - 2018 - 2016 - 2015 - 2014 - 2013  -   2012  -  2011 - 2010  -  2009  -  2008  -  2007  -  2006

 
3 Inches Of Blood Long Live Heavy Metal

Het vijfde album van de Canadezen van 3 Inches Of Blood heeft de titel ‘Long Live Heavy Metal’ meegekregen en is op 26 maart via Century Media Records uitgekomen. Het album is daarmee de opvolger van het uit 2009 stammende ‘Here Waits Thy Doom’. Het nieuwe album werd opgenomen in de Vogville studio’s en Profile studio’s in Vancouver onder leiding van Terry Murray (City of Fire, Exhibitionists) die het album van een glashelder geluid heeft voorzien.

Meer Lezen
 
23rd Grade Of Evil Bad Man Do What Good Man Dream

Het tweede album van het Zwitserse thrashcombo 23rd Grade Of Evil zal op 20 juni via Artist Solution Records verschijnen. De band werd eigenlijk al opgericht in de jaren negentig onder de naam Morbus Wilson, maar na één album ging de band uit elkaar. In 2004 werd er een doorstart gemaakt, waarbij de band naam omgedoopt werd naar 23rd Grade Of Evil. Het debuut ‘What Will Remain When We Are Gone’ verscheen vervolgens in 2009.

Meer Lezen
 
4 Arm Submission For Liberty

Het derde album van het uit Australië afkomstige 4 Arm zal op 24 februari verschijnen via Rising Records. Het album heeft de titel ‘Submission for Liberty’ meegekregen en werd geproduceerd door frontman Danny Tomb en drummer Michael Vafiotis. De modder vette mix lag in handen van Matt Hyde (Machine Head, Slipknot, Trivium), en het geheel is gemasterd door Ted Jensen in de Sterling Sound in New York. De band werd in 2004 opgericht, en in 2005 verscheen het album ‘13 Scars’, gevold door ‘The Empires of Death’ in 2010.

Meer Lezen
 
Aborted Global Flatline

Het nieuwe album van het Belgische Aborted is op 23 januari via Century Media Records verschenen. Het album heeft de titel ‘Global Flatline’ meegekregen en is de opvolger van het uit 2008 stammende ‘Strychnine.213’. Voor deze release nam de band drie songs afkomstig van de uit 2010 stammende EP ‘Coronary Reconstruction’ opnieuw op, die zijn aangevuld met negen nieuwe nummers en een kort intro.


Meer Lezen
 
AC/DC Live at River Plate

De Australische rockband AC/DC behoeft verder geen introductie. De band werd immers al in 1973 opgericht door de gebroeders Angus en Malcolm Young. AC/DC heeft wereldwijd meer dan 200 miljoen albums verkocht, waarvan 71 miljoen albums in de Verenigde Staten. De band speelt de laatste jaren dan ook alleen nog maar in grote stadions. Op 16 november zal het eerste live album van AC/DC sinds twintig jaar verschijnen.

Meer Lezen
 
Adrenaline Mob Omertá

Op 16 maart is het debuutalbum van Adrenaline Mob via Century Media Records verschenen. Adrenaline Mob is een nieuwe band waarbij voormalig Dream Theater drummer Mike Portnoy en Symphony X zanger Russell Allen een samenwerkingsverband zijn aangegaan. De band wordt verder aangevuld met gitarist Mike Orlando (Sonic Stomp) en bassist John Moyer (Disturbed). In 2011 toerde de band in het voorprogramma van Godsmack door Amerika, waarvoor de band de EP ‘Adrenaline Mob’ uitbracht.

Meer Lezen
 
Affector Harmagedon

Affector is een nieuwe progressieve rock band met een internationale bezetting, het debuutalbum van de band zal op 21 mei uitkomen via InsideOut Music en heeft de titel ‘Harmagedon’ meegekregen. De band bestaat uit de Duitse gitarist Daniel Fries, de Nederlandse drummer Collin Leijenaar (Neal Morse, Dilemma), bassist Mike LePond (Symphony X) en zanger Ted Leonard (Spock’s Beard, Enchant, Thought Chamber) die beiden uit Amerika afkomstig zijn.

Meer Lezen
 
American Dog Poison Smile

Het nieuwe album van de Amerikaanse hardrock band American Dog zal op 2 juni via Bad Reputation Records uitkomen. Het album is de opvolger van het uit 2010 stammende ‘Mean’, en is het inmiddels zevende officiële studio album van de band heeft de titel ‘Poison Smile’ meegekregen. American Dog werd eind jaren negentig opgericht door bassist Michael Hannon (ex-Salty Dog, Dangerous Toys) en drummer Keith Pickens, die inmiddels is vervangen door Michael Harris.

Meer Lezen
 
Angel Witch As Above, So Below

Op 12 maart is het nieuwe album van het Britse Angel Witch verschenen. Het album heeft de titel ‘As Above, So Below ’meegekregen en is het eerste studiomateriaal sinds het in 1986 verschenen ‘Frontal Assault’. Het album werd geproduceerd door Jaime Gomez Arellano (Ghost, The Gates Of Slumber). Deze heeft het album van een moderne sound voorzien zonder afbreuk te doen aan het klassieke geluid van de band.

Meer Lezen
 
Angelus Apatrida The Call

Het nieuwe, inmiddels vierde album van de Spaanse thrashers Angelus Apatrida is op 30 april verschenen. Het album heeft de titel ‘The Call ‘ meegekregen en is daarmee de opvolger van het uit 2010 stammende ‘Clockwork’. De band werd in 2000 opgericht, en bracht vervolgens in eigen beheer twee albums uit, waarop de band werd opgepikt door Century Media Records. De invloeden van de band liggen volgens eigen zeggen bij bands als Iron Maiden, Megadeth, Anthrax, Overkill, Pantera, Testament en Annihilator.

Meer Lezen
 
Anti-Flag The General Strike

Het nieuwe album van de Amerikaanse punkband Anti-Flag is op 24 februari verschenen via Side One Dummy records. Het album heeft de titel ‘The General Strike’ meegekregen en is alweer het achtste studio album van deze pacifisten. Anti-Flag werd in 1988 opgericht, maar de band viel na een show alweer uit elkaar. In 1993 maakt de band een doorstart waarop in 1997 het debuut ‘Die For The Government’ verschijnt.


Meer Lezen
 
Anti-Flag Back To Basics / Still Going Strong (Re-Release)

In navolging van de eerdere Anvil heruitgaven van de albums ‘Strength of Steel‘ (1987), ‘Pound for Pound‘ (1988) en ‘Worth the Weight’ (1991) in 2011 heeft Steamhammer/SPV onlangs de albums ‘Back To Basics’ (2004) en ‘Still Going Strong’ (2002) opnieuw uitgebracht als een speciale “2 in 1 “double digipack album. Deze release bevat de twee albums en zal tevens voor en speciale prijs beschikbaar zijn.


Meer Lezen
 
Anti-Flag This is Thirteen (Re-Release)

Afgelopen jaar verscheen het veertiende album titel ‘Juggernaut Of Justice’ van de Canadese heavy metal band Anvil waarbij de band op lovende kritieken kon rekenen. Onlangs bracht het huidige label Steamhammer/SPV enkele oudere werkjes opnieuw uit. In afwachting van het begin volgend jaar te verschijnen vijftiende album ‘Hope In Hell’ heeft Steamhammer/SPV het album ‘This is Thirteen’ uit 2007 opnieuw uitgebracht.

Meer Lezen
 
Aqua Nebula Oscillator Third

De rockband Aqua Nebula Oscillator heeft onlangs hun derde album, getiteld ‘Third’ uitgebracht via Tee Pee Records. De band werd in 2000 opgericht door David Sphaèr'os, een fan van donkere psychedelische rock, Hawkwind, Hendrix en horror en cult films uit de jaren ‘20 tot ’60. Verder ben ik eigenlijk niet echt bekend met de band, dus snel over naar de muziek.


Meer Lezen
 
Architects Daybreaker

H‘Daybreaker’ is alweer het vijfde album van de Britse metalcore band Architects. Het album is de opvolger van het in 2011 verschenen ‘The Here and Now’, de band heeft wat betreft het schrijven van nieuw materiaal dus niet stilgezeten. Het debuut van de band verscheen in 2006, getiteld ‘Nightmares’ en op dat moment had de band een gemiddelde leeftijd van rond de zeventien jaar.


Meer Lezen
 
Arjen Anthony Lucassen Lost In The New Real

Ayreon, Ambeon, Star One, om er eens een paar te noemen, komen allemaal uit de koker van componist/gitarist/muzikale duizendpoot Arjen Anthony Lucassen. Opeenvolgende Ayreon albums worden vaak onderbroken door anders soortige projecten. En deze keer is dit een album onder eigen naam met als titel ‘Lost In The New Real’ welke op 23 is verschenen via InsideOut Music.


Meer Lezen
 
Asphyx Deathhammer

Na het teruglezen van mijn recensie van de vorige langspeler van Asphyx, realiseerde ik me dat ik bij deze plaat eigenlijk weer hetzelfde gevoel heb. Dus: YEEEEEEEEEEEEES! Asphyx heeft weer een nieuwe uit. Alsof het allemaal niks kost, wordt de volgende schijf de wereld ingerot. “Deathhammer” getiteld ditmaal. En ditmaal heeft de band er ongeveer 2,5 jaar over gedaan. Dat is dan direct het grootste nadeel, want dit soort plaatjes lust ik elk jaar wel!

Meer Lezen
 
Astra The Black Chord

Via Rise Above Records zal op 16 april het tweede album van de uit San Diego afkomstige band Astra uitkomen. Het album is daarmee de opvolger van het in 2009 uitgebrachte debuutalbum ‘The Weirding’. De band werd in 2006 opgericht, en wat de band ons voorzet is progressieve psychedelische rock waarbij de jaren zeventig niet geschuwd worden.Meer Lezen
 
Axel Rudi Pell Circle Of The Oath

Met meer dan twintig releases op zak in een tijdbestek van drieëntwintig jaar kan de Duitser Axel Rudi Pell gezien worden als een van de meest bekwame, standvastige en succesvolste gitaristen van Europa. Axel Rudi Pell begon zijn loopbaan begin jaren tachtig toen hij furore maakte met de band Steeler maar in 1989 was het Axel die uit de band stapte om zich op een solocarrière te richten.


Meer Lezen
 
Barren Earth The Devil's Resolve

Op 12 maart zal het tweede album van het Finse Barren Earth verschijnen via Peaceville Records. Het album heeft de titel ‘The Devil's Resolve’ meegekregen en is daarmee de opvolger van het zeer sterke, uit 2010 stammende debuut ‘Curse Of The Red River’. Barren Earth is niet zomaar een band, zo bestaat de band onder meer uit Mikko Kotamäki (Swallow The Sun), Sami Yli-Sirniö (Kreator, Waltari) Olli-Pekka Laine (Mannhai, Chaosbreed, ex-Amorphis) en Marko Tarvonen (Moonsorrow).

Meer Lezen
 
Baroness Yellow and Green

Baroness, nu alle kleuren van de regenboog. Het zou zomaar hun slogan kunnen zijn, want na rood en blauw, krijgen we nu geel en groen voor onze kiezen. Dit klinkt allemaal wat heftiger dan het is, want ik denk dat zelfs mijn vriendin dit leuk zou vinden. Was Blue Record nog mijn ultieme zomerplaat 3 jaar terug, nu kan ik u vertellen, met metal heeft de nieuwe Baroness niet zoveel meer te maken.).


Meer Lezen
 
Besatt Tempus Apocalypsis

De Poolse blackmetal band Besatt bestaat inmiddels al zo’n twintig jaar en bracht in deze periode zo’n acht albums uit, waarvan ‘Tempus Apocalypsis ’het laatste wapenfeit is.

Meer Lezen
 
Black-Bone Back To Mayhem

Het debuutalbum van de nog jonge Eindhovense rockband Black-Bone is begin mei uitgekomen. Het album heeft de titel ‘Back To Mayhem’ meegekregen en werd opgenomen en geproduceerd door niemand minder dan Oscar Holleman (After Forever, Heideroosjes, Within Temptation) in zijn eigen RS29-studio. Black-Bone werd in 2007 opgericht door zanger/gitarist Steef, bassist Sven en drummer Jules en bestaat inmiddels alweer vijf jaar.

Meer Lezen
 
Bloody Mary Shoot Me

Bloody Mary is een Franse band die in 2005 werd opgericht. Het debuut ‘We Rock, You Suck’ stamt uit 2009 en inmiddels is op 21 april de opvolger ‘Shoot Me’ via Bad Reputation Records uitgekomen. Het album werd opgenomen en gemixt door Guillaume Bideau (Mnemic/One Way Mirror). Verder bevat het album onder meer gastbijdragen van Steve Theado, gitarist van de band American Dog.


Meer Lezen
 
Borknagar Urd

Fans van de Noorse band Borknagar waarbij voorganger ‘Universal’ in goede aarde viel kunnen om twee redenen al gelukkig zijn. Allereerst is de wachtperiode tussen een volwaardige plaat (compilatie-cd ‘For The Elements’ niet meetellend) verkleind tot twee jaar. Daarnaast is ‘Urd’ meer dan een waardige opvolger en stijgt hij zelfs boven de eerdere creatie uit.


Meer Lezen
 
Caliban I Am Nemesis

‘I Am Nemesis’ is het achtste album van de Duitse metalcore band Caliban. Het album is daarmee de opvolger van het uit 2009 stammende ‘Say Hello to Tragedy’, als we de EP ‘Coverfield’ die vorig jaar uitkwam niet meerekenen. Caliban is samen met Heaven Shall Burn een van de meest toonaangevende bands van de Duitse metalcore scene. Het album werd opnieuw geproduceerd door gitarist Marc Görtz, samen met Benny Richter en gemixt door Klaus Scheuermann in de B.B. Serious Studio in Berlijn.
Meer Lezen
 
Cancer Bats Dead Set On Living

Net iets meer dan twee jaar 2 jaar en vier dagen om precies te zijn) na het verschijnen van het voorgaande ‘Bears, Mayors, Scraps and Bones’ zal op 16 april het vierde album van het Canadese, uit Toronto afkomstige Cancer Bats verschijnen. Het album dat via het Engelse Hassle Records uitkomen heeft de titel ‘Dead Set On Living’ meegekregen.Meer Lezen
 
Christian Mistress  Possession

Gewoon lekkere ouderwetse hardrock en heavy metal is weer redelijk terug van weggeweest. Steeds meer bands grijpen terug naar een geluid dat eigenlijk 30 jaar geleden is ontstaan en weten dat te mengen met een vuurtje wat alleen jonge honden hebben. Zo ook Christian Mistress, een vijfkoppige band uit Olympia, Washington. In 2010 brachten ze het veels te korte, maar o zo lekkere album ‘Agony & Opium’ uit met zes heavy metal tracks die in alle eenvoud erg goed klonken.

Meer Lezen
 
Cryptopsy The Best Of Us Bleed

Century Media heeft de afgelopen tijd een aantal verzamel albums uitgebracht, voorzien van demo opnames, live materiaal en niet eerder uitgebrachte songs van bands als Evocation, Gorement en Krisiun. Nu is ook het Canadese Cryptopsy aan de beurt. De technische deathmetal band Cryptopsy bestaat al sinds 1988 en bracht door de jaren heen zeven studio albums uit.


Meer Lezen
 
Dead Label Sence Of Slaughter

Het in 2008 opgerichte Dead Label is afkomstig uit Ierland, en volgens het meegeleverde promoblaadje wist de band in 2009 de bandcontest Battle of the Bands “The Crypt Trials” te winnen. In 2010 verscheen de gelijknamige EP ‘Dead Label’. Volgens eigen zeggen is de band beïnvloed door bands als Machine Head, Lamb Of God, Pantera, Metallica en Slipknot. Verder weet het promoblaadje ook te vermelden dat het album werd geproduceerd door Mark Daghorn.
 
Meer Lezen
 
Dear Superstar Damned Religion

Het uit Manchester, Engeland afkomstige Dear Superstar bracht inmiddels twee albums uit, te weten ‘Confessions of a Twisted Mind’ (2006) en ‘Heartless’ (2008). Onlangs is het derde album van de band verschenen dat de titel ‘Damned Religion’ heeft meegekregen. Wat de band ons brengt is een mix van moderne rock en metal, voorzien van de nodige jaren tachtig slease en glam rock invloeden.
 

Meer Lezen
 
Death Spiritual Healing (re-release)

Ik denk dat het redelijk veilig is om te zeggen dat als je deze schijf niet in je collectie hebt, je niet echt een metalfan kan zijn. ‘Spiritual Healing’ was het toppunt van Death’s eenvoudige vorm voordat er met ‘Human’ een nieuwe weg werd ingeslagen naar meer progressievere muziek. Waren ‘Scream Bloody Gore’ en ‘Leprosy’ al goede albums, ‘Spiritual Healing’ doet daar een schep bovenop en neemt werkelijk onaards goede vormen aan. Elke noot is raak en het blijft een van de beste Death-albums (want wie kan er nou maar één uitkiezen als beste?).
 
Meer Lezen
 
Death Vivus

Afgelopen jaar heeft Relapse Records al de Death albums ’Individual Thought Patterns’, ‘Human’ en ‘The Sound of Perseverance’ opnieuw uitgebracht. Nu zijn het de twee live albums die de band in oktober 2001 via Nuclear Blast uitbracht aan de beurt. Het dubbelalbum zal op 28 februari uitkomen en heeft de titel ‘Vivus’ meegekregen. Op beide schijfjes wordt bandleider Chuck Schuldiner bijgestaan door Richard Christy, Scott Clendenin en Shannon Hamm.
 
Meer Lezen
 
Devin Townsend Project Epicloud

Het is altijd even afwachten waar de muzikale duizendpoot Devin Townsend weer mee op de proppen komt als er een nieuw album wordt aangekondigd. Natuurlijk kennen we Devin van zijn hardere werk ten tijde van Strapping Youn Lad, en dan hebben we het nog niet eens over zijn vele soloprojecten. De afgelopen jaren was Devin echter voornamelijk in de weer met zijn Devin Townsend Project, waarbij Devin in de periode tussen 2009 en 2011 het vierluik ‘Ki’, ‘Addicted’, ‘Construction’ en ‘Ghost’ uitbracht.
 
Meer Lezen
 
Doro Under My Skin (A Fine Selection Of Doro Classics)

Onlangs is er via AFM Records een nieuw verzamel album van de Duitse zangeres Doro Pesch verschenen onder de noemer ‘Under My Skin (A Fine Selection Of Doro Classics)’. Deze release beslaat maar liefst twee cd’s met daarop in totaal 32 songs. In de jaren tachtig maakte de schone Duitse deel uit van de heavy-metalband Warlock. Echter na vele personele wijzigingen binnen Warlock, bleef Doro Pesch als enige originele lid over.
 
Meer Lezen
 
DragonForce The Power Within

Op 15 april is het zesde album van het Engelse DragonForce verschenen. Het album heeft de titel ‘The Power Within’ meegekregen en is daarmee de opvolger van het uit 2008 stammende ‘Ultra Beatdown’. De band heeft dit keer dus duidelijk meer tijd genomen voor het schrijven en opnemen van de nieuwe release, maar het vertrek van zanger ZP Theart in 2010 zal daar ook mee te maken hebben gehad.
 

Meer Lezen
 
Dublin Death Patrol DDP 4 Life (Re-Release)

Afgelopen augustus is naast het nieuwe DDP album tevens het debuut via Mascot Records opnieuw uitgebracht. De oorspronkelijke release die via Godfodder Records uitkwam stamt alweer uit 2007 en omdat deze erg slecht of helemaal niet in Europa te verkrijgen was heeft Mascot deze taak alsnog op zich genomen. Dublin Death Patrol, of gewoonweg DDP is het hobby project van diversen Bay Area grootheden die allen op dezelfde school hebben gezeten in Dublin.

Meer Lezen
 
Dublin Death Patrol Death Sentence

Dublin Death Patrol, of gewoonweg DDP is het samenwerkings project van diversen Bay Area grootheden die allen op dezelfde school hebben gezeten in Dublin, Californië. De band is ooit begonnen als een vriendenband, waarbij er werd geluisterd naar bands als Kiss, Led Zeppelin en The Sex Pistols. Zo zijn het onder meer artiesten als Testament’s Chuck Billy, voormalig Exodus zanger Steve ‘Zetro’ Souza en bassist Willy Lange (Laaz Rockit) die we op het album tegenkomen.
 
Meer Lezen
 
Dying Fetus Reign Supreme

Grootspraak is Dying Fetus niet vreemd, uitgaande op de titel van hun laatste plaat. Ik moet toegeven dat ik geen groot kenner van het werk van dit trio ben, maar ze weten altijd wel een lach op mijn gezicht te toveren. Tijd om daar verandering in te brengen en in deze plaat te duiken.
 Meer Lezen
 
Eclectika  Lure of Ephemeral Beauty

Het derde album (als we de eerste demo niet meetellen) van het Franse Eclectika is afgelopen november via Asylum Ruins uitgekomen. Het album is daarmee de opvolger van het in 2010 verschenen ‘Dazzling Down’. Wat we op dit album voorgeschoteld krijgen is experimentele black metal, hier en daar voorzien van wat klassieke invloeden waarbij het geheel wordt afgemaakt door vrouwelijke opera-zang.
 

Meer Lezen
 
Empowerment Gegen.Kult

Op 13 april zal het debuutalbum van de Duitse hardcore band Empowerment uitkomen. De band is afkomstig uit Stuttgart, en dat is dan ook de enige info die er over de band te vinden is. De bijgeleverde promosheet weet dan ook trots te melden dat de band geen website, facebook of myspace pagina heeft. Wat mij betreft prima dat een band het zo aan wil pakken, maar volgens mij niet echt handig in dit digitale tijdperk.

Meer Lezen
 
Eskimo Callboy Bury Me In Vegas

Op 23 maart zal het album ‘Bury Me In Vegas’ van het Duitse Eskimo Callboy verschijnen. De band werd in 2010 opgericht, en na de 6 nummers tellende EP “Eskimo Callboy 2010” wist de band al snel een deal in de wacht te slepen bij Redfield Records. Eskimo Callboy mixt metalcore met trance, waarbij het geheel wordt aangevuld met brute grunts, pig screams en een vleugje deathcore.

 
Meer Lezen
 
Evocation Evoked From Demonic Depths (The Early Years)

Century media Records heeft onlangs enkele oude demo opnames van het Zweedse Evocation uitgebracht op cd. Evocation werd in 1991 opgericht, het debuut ‘Tales from the Tomb’ verscheen echter pas in 2007 waarna respectievelijk de albums ‘Dead Calm Chaos‘ en ‘Apocalyptic’ in 2008 en 2010 verschenen. De nieuwe release heeft de titel ‘Evoked From Demonic Depths (The Early Years) meegekregen en staat vol met heerlijke ouderwetse death metal.

Meer Lezen
 
Evocation Illusions Of Grandeur

Afgelopen juni heeft Century Media Records enkele oude demo opnames van het Zweedse Evocation uitgebracht op cd uitgebracht. De band heeft echter niet stilgezeten want eind september is het inmiddels vierde album van de band verschenen. Evocation werd in 1991 opgericht, het debuut ‘Tales from the Tomb’ verscheen echter pas in 2007 waarna de albums ‘Dead Calm Chaos‘ en ‘Apocalyptic’ respectievelijk in 2008 en 2010 verschenen.

Meer Lezen
 
Fair Warning Best And More

Op 26 maart is het nieuwe verzamel album van Fair Waring via Steamhammer/SPV verschenen. Fair Warning is een Duitse hardrock band die in 1991 werd opgericht door voormalig V2 zanger Tommy Heart en voormalig Zeno bassist Ule W. Ritgen. De band werd verder aangevuld met drummer Jurgen 'C.C.' Behrens en gitaristen Helge Engelke en Andy Malecek. Het debuut van de band, getiteld ‘Fair Warning’ verscheen in 1992.

Meer Lezen
 
Firewind Few Against Many

Het meest recente album ‘Few Against Many’ van het Griekse Firewind ligt alweer een aantal weken in de schappen. Firewind is natuurlijk geen onbekende band, maar na de toetreding tot Ozzy Osbourne’s band van gitarist Gus G. is de carrière van de band wat in een stroomversnelling geraakt. ‘Few Against Many’ is alweer het zevende album van de Grieken en dat in een tijdbestek van zo’n tien jaar is zeker geen slechte score en dan te bedenken dat Gus ook nog eens veel op tour is met Ozzy.

Meer Lezen
 
Fozzy Sin And Bones

Sin And Bones’ is alweer het vijfde album van de Amerikaanse rockband Fozzy en is op 13 augustus via nieuwe broodheer Century Media Records verschenen. Fozzy is de band van voormalig Stuck Mojo gitarist Rich Ward, waarbij pro-worstelaar Chris Jericho de zangpartijen voor zijn rekening neemt. Het geluid van de band is een mix van klassieke heavy metal en Southern rock en word daarbij in een catchy jasje gestoken.


Meer Lezen
 
Frames In Via

Het tweede album van de avant-garde, post-rock band Frames is onlangs via Steamhammer / SPV Records verschenen. Het album is de opvolger van het uit 2010 stammende debuut album ‘Mosaik’ dat zeer goed werd ontvangen. Het nieuwe album heeft de titel ‘In Via’ meegekregen en werd opgenomen in Hannover bij het ‘Institut für Wohklangforschung’.


Meer Lezen
 
Freedom Call Land Of The Crimson Dawn

Op 27 februari zal het nieuwe album van het Duitse Freedom Call verschijnen via Steamhammer / SPV. Het album heeft de titel ‘Land Of The Crimson Dawn‘ meegekregen en is alweer het zevende album van de band. Verder is op deze release voor het eerst nieuwkomer Klaus Sperling (ex-Sinner, ex-Primal Fear) op drums te horen.Meer Lezen
 
Fullforce Next Level

Eind oktober is het tweede album van de Zweedse melodieuze metal band Fullforce verschenen dat de titel ‘Next Level’ heeft meegekregen. Mede door de gerenommeerde line-up, waarbij de bandleden onder meer ervaring opdeden in bands als Yngwie Malmsteen, Cloudscape en Hammerfall kon de band na het uitbrengen van het debuut ‘One’ (2011) op lovende kritieken rekenen.


Meer Lezen
 
Gorement Within The Shadows Of Darkness - The Complete Recordings

Liefhebbers van old school death metal komen de laatste tijd bij het Duitse Century Media Records prima aan hun trekken. Zo verschenen er al eerder dit jaar oude (demo)opnames uit de begin periodes van bands als Evocation en Krisiun op cd. Nu heeft Century Media Records eind september daar nog een release aan toegevoegd, te weten ‘Within The Shadows Of Darkness- The Complete Recordings’ van het Zweedse Gorement.

Meer Lezen
 
Grand Supreme Blood Court Bow Down Before the Blood Court

Dit jaar zijn we wel verwend op death metal release gebied: Napalm Death, Dying Fetus en Asphyx om maar een greep te doen in het vat. Aan het eind van het jaar komt Asphyx echter met een nieuwe plaat. Sorry, ik bedoel Grand Supreme Blood Court. Met de terugkeer van Martin van Drunen een paar jaar geleden, ging het balletje weer rollen voor Asphyx, maar ook Hail of Bullets werd opgericht en nu dus Grand Supreme Blood Court.

Meer Lezen
 
Grave Endless Procession of Souls

En jawel, een even jaartal betekent ook een album van Grave. Alsof het niks kost blijven de mannen sinds hun comeback-album ‘Back From The Grave’ een release uitbrengen. Schijnbaar zonder enige moeite want elke keer klinkt de band weer fris en geïnspireerd, zonder dat er ook maar iets verandert aan de formule. Nog steeds is het simpelweg old school death metal, zweedse stijl zoals we het zo graag horen. En het nieuwe album wijkt daar wederom niet vanaf.

Meer Lezen
 
Headspace I Am Anonymous

Het debuutalbum van de progressieve metal band Headspace zal op 21 mei via InsideOut Music verschijnen. Het album heeft de titel ‘I Am Anonymous’ meegekregen. De band bestaat onder meer uit Adam Wakeman (zoon van Rick Wakeman van Yes) op keyboards, zanger Damian Wilson (Threshold, Arjen Lucassen), bassist Lee Pomeroy (Rick Wakeman's Ere, It Bites), gitarist Pete Rinaldi en drummer Richard Brook.

Meer Lezen
 
Hellyeah Band Of Brothers

Hellyeah is niet zomaar een band, de band bestaat immers uit Mudvayne zanger Chad Gray en gitarist Greg Tribbett, voormalig Nothingface gitarist Tom Maxwell, Damageplan bassist Bob Zilla, en voormalig Pantera, Rebel Meets Rebel en Damageplan drummer Vinnie Paul. Het gelijknamige debuut van de Amerikanen verscheen in 2007, gevolgd door ‘Stampede’ in 2010. Inmiddels heeft de band het derde album, getiteld ‘Band Of Brothers’ ingeblikt waarbij de band hun rootst eer aan doet.

Meer Lezen
 
Helstar 30 Years of Hel

Het Texaanse Helstar, de band rondom frontman James Rivera (o.a. Vicious Rumors, Seven Witches, Destiny's End) en bestaat dit jaar dertig jaar. De band heeft met albums als ‘Burning Star’ (1984), ‘Remnants Of War’ (1986), ‘A Distant Thunder’ (1988) en ‘Nosferatu’ (1889) een aantal regelrechte klassiekers op zijn naam staan. Ter gelegenheid van dit dertigjarig jubileum speelde de band in hun thuisstad Houston.

Meer Lezen
 
High on Fire De Vermis Mysteriis

Het nieuwe, inmiddels zesde album van heavy metal band High on Fire is op 23 april via Century Media Records uitgekomen. Het album volgt daarmee het uit 2010 stammende ‘Snakes For the Divine’ op. High on Fire werd in 1998 opgericht door voormalig Sleep zanger/gitarist Matt Pike, die onlangs nog te zien waren op het prestigieuze Roadburn festival.


Meer Lezen
 
Holy Moses 30th Anniversary: In The Power Of Now

De Duitse thrash band Holy Moses draait alweer zo’n dertig jaar mee in de scene waarbij frontvrouw Sabina Classen altijd een vaste waarde is geweest binnen de band. Om deze mijlpaal kracht bij te zetten heeft de band besloten om een twintigtal oude songs opnieuw op te nemen met de huidige line-up. Naast de oude song staan er op het album ook twee nieuwe nummers op deze release in de vorm van “Borderland”en “Entering The Now”.

Meer Lezen
 
Honky 421

Afgelopen september toerde het Amerikaanse Honky samen met Karma To Burn en Peter Pan Speedrock door Europa. Niet voor niets natuurlijk want de heren uit Texas waren op pad om hun nieuwste album, getiteld ‘421’ te promoten. De band werd in 1996 opgericht door bassist JD Pinkus van de Butthole Surfers, Bobby Ed Landgraf en Justin Collins. De sound van Honky ligt in het stevige rock straatje, doorspekt met enige country, blues, Southern en sleaze rock invloeden.

Meer Lezen
 
Horisont Second Assault

De titel “Second Assault” zegt het al, dit is het tweede album van de jonge Zweedse belofte Horisont. Deze nieuwe release is de opvolger van het uit 2009 stammende debuut “Två Sidor Av Horisonten”. Met deze release wist de band de aandacht te trekken van Rise Above Records labelmanager Lee Dorrian, die de band voor hun tweede release wist te strikken.


Meer Lezen
 
Ill Nino Epidemia

Het nieuwe, inmiddels zesde album van de uit New Jersey afkomstige Latino’s van Ill Niño is op 26 oktober uitgekomen via AFM Records. Het album heeft de titel ‘Epidemia’ meegekregen, en slaat met deze release de ingeslagen weg in die met het uit 2010 uitgebrachte album ‘Dead New World’ werd ingezet. Zo bevat het album wat minder uitstapjes en zijn de nummers kort en bondig, en vooral heel erg metal.


Meer Lezen
 
Incoming Cerebral Overdrive Le Stelle: A Voyage Adrift

Het in 2002 opgerichte Incoming Cerebral Overdrive heeft onlangs hun derde album, getiteld ‘Le Stelle: A Voyage Adrift’ uitgebracht via Supernatural Cat. De Italianen hebben het album samen geschreven met Urlo en Poia van Ufomammut, dat geresulteerd heeft in dit conceptalbum, dat het verhaal vertelt over een gevonden dagboek van een gestoorde geest. Het geluid dat de band brengt kan gezocht worden in de experimentele hoek.

Meer Lezen
 
In Mourning The Weight Of Oceans

‘The Weight Of Oceans’ is het derde album van het Zweedse progressieve, melodieuze deathmetal gezelschap In Mourning. Het album is op 18 april uitgekomen via Spinefarm Records en is daarmee de opvolger van het uit 2010 stammende album ‘Monolith’. Deze voorlaatste release kon op lovende kritieken rekenen van zowel pers als ook de fans van de band. Het nieuwe album werd opgenomen in de Abyss en Black Lounge studios in Sweden onder leiding van Jonas Kjellgren.

Meer Lezen
 
In This Moment Blood

Afgelopen augustus is het vierde album van het Amerikaanse In This Moment via Century Media Records verschenen. Het album is de opvolger van het in 2010 uitgekomen ‘A Star-Crossed Wasteland’ dat op lovende kritieken kon rekenen. De nog redelijke jonge band werd opgericht in 2005 en wist in de begindagen van hun bestaan een grote fanbase op te bouwen via de My Space community. Sinds het uitkomen van het voorgaande album heeft de band diversen bezettings wisselingen ondergaan.

Meer Lezen
 
It Bites A Map Of The Past

Het Engelse It Bites kende zijn hoogtijdagen eind jaren ’80 en bracht in die periode een viertal albums uit waaronder het debuut ‘The Big Lad In The Windmill’ uit 1986, met de bescheiden hit ‘Calling All The Heroes’. Na een laatste live album in 1991 trok zanger Francis Dunnery echter de stekker uit de band om zich te richten op een solocarrière die redelijk succesvol was. In 2003 organiseerde Dunnery een fan meeting, en nodigde de overige bandleden uit.

Meer Lezen
 
Jeff Loomis Plains Of Oblivion

Na ‘Zero Order Phase’ komt de voormalig Nevermore gitarist Jeff Loomis met de opvolger ‘Plains Of Oblivion’. Gelukkig maar want anders had ‘The Obsidian Conspiracy’ het laatste muzikale werk geweest waarop hij te horen zou zijn geweest en dan hadden we heel wat moois moeten missen.Meer Lezen
 
John 5 God told Me To

John 5 kennen we inmiddels van zijn lange loopbaan bij bands als Halford, Marilyn Manson en Rob Zombie. Bij deze laatste maakt hij nog steeds uit van zijn band, maar tussen de bedrijven door heeft John toch tijd gevonden om een nieuw soloalbum op te nemen dat de titel ‘God Told Me To’ heeft meegekregen. Deze titel refereert naar de legendarische gitarist en gitaarbouwer Les Paul die John vertelde dat hij een soloalbum moest uitbrengen.

Meer Lezen
 
John Coffey Bright Companions

Zo’n anderhalve maand geleden zag ik de uit Utrecht afkomstige formatie John Coffey al een keer live aan het werk. Wat ik hier zag was een energieke live band, voorzien van een geweldige uitstraling en een goed repertoire. De band werd in 2002 opgericht en bracht in 2009 haar debuut, getiteld ‘Vanity’ uit. Begin 2012 braken de heren van John Coffey tijdens het Eurosonic festival in Groningen de tent af, wat resulteerde in een deal met het Duitse Redfield Records, waarbij de distributie in de Benelux verzorgd wordt door Suburban.

Meer Lezen
 
Kadavrik N.O.A.H.

‘N.O.A.H.’is de titel van het derde album van de Duitse melodische death metal band Kadavrik en zal via Sonic Attack uitkomen. De band werd in 2003 opgericht en na twee demo’s werd in 2007 het debuutalbum ‘Until The Die Is Cast Full’ uitgebracht. De opvolger ‘Wine Will Turn to Blood Again’ verscheen twee jaar later en inmiddels heeft de band dus hun derde album klaar.


Meer Lezen
 
Kamelot Silverthorn

Het nieuwe, inmiddels tiende album van de progressieve / symfonisch metal band Kamelot is eind oktober via Steamhammer / SPV Records verschenen waarop voor het eerst zanger Tommy Karevik (Seventh Wonder) te horen is die de in 2010 opgestapte zanger Roy Kahn vervangt. Voor de band is hiermee hopelijk een periode van rust terug gekeerd, want het viel niet mee toen halverwege de tour ter promotie van het ‘Poetry For The Poisened’ album zanger Kahn opstapte.

Meer Lezen
 
Kill Devil Hill Kill Devil Hill

Kill Devil Hill is de nieuwe band van bassist Rex Brown (Pantera, Down) en drummer Vinny Appice (Heaven And Hell, Dio), niet de minste twee namen uit de metalwereld zullen we maar zeggen. De band wordt verder aangevuld met gitarist Mark Zavon (Ratt, W.A.S.P., 40 Cycle Hum) en zanger Dewey Bragg (Pissing Razors). De band heeft onlangs de opnames van twaalf songs afgerond die volgens Appice klinken als een mix van Black Sabbath, Alice In Chains en een vleugje Led Zeppelin

Meer Lezen
 
Kiros Lay Your Weapons Down

Het nieuwe album van de Canadese rockband Kiros, dat de titel ‘Lay Your Weapons Down’ draagt, zal op 7 februari verschijnen via Aint No Grave Records, dat onderdeel uitmaakt van Century Media Records. De band werd ergens rond 2000 opgericht, en de naam van de band stamt uit het Grieks dat in het Engels betekend “a moment of divine time”. In 2002 wordt het debuut ‘Counterproductive’ uitgebracht, waarna de band veel optreedt. Pas in 2008 verschijnt de opvolger en inmiddels heeft de band dus hun derde album ingeblikt.

Meer Lezen
 
Korn Live at the Hollywood Palladium

Het meest recente studio album ‘The Path Of Totality’ van nu-metal instituut Korn is eigenlijk geruisloos aan mij voorbij gegaan. Het album verscheen afgelopen december. Maar omdat de band op deze release al had aangekondigd dat de band dubstep zou gaan combineren met nu-metal ben ik daar niet geheel rouwig om. Op het album werkte de band samen met dubstep-artiesten zoals Skrillex, Datsik, Feed Me, Excision.


Meer Lezen
 
Krisiun Arise from Blackness

Afgelopen zomer werd het contract tussen het Braziliaanse Krisiun en Century Media Records vernieuwd, waarbij de band in de toekomst dus opnieuw via het Duitse label albums zal blijven uitbrengen. Om de tijd te doden tot de volgende release heeft Century Media Records onlangs het album ‘Arise from Blackness’ uitgebracht. Deze release bestaat uit oud materiaal dat voornamelijk afkomstig is van de EP’s ‘Unmerciful Order’ (1993) en ‘Curse of the Evil One’ (1992).

Meer Lezen
 
Lecherous Gaze On The Skids

Lecherous Gaze is een heavy rock band uit Oakland, California die ontstaan is uit de overblijfselen van de band Annihilation Time. Volgens eigen zeggen bevat de muziek van de band invloeden van bands als The Stooges, MC5, Thin Lizzy, Black Flag en The Misfits. Het debuutalbum van de band werd in Oakland’s Earhammer Studio opgenomen en is onlangs via Tee Pee Records uitgekomen. Het geluid van de band is een mix van zware rock punk en metal, gemixt met enige stoner en garage rock invloeden.

Meer Lezen
 
Liberteer Better To Die On Your Feet Then Live On Your Knees

Bij het lezen van de naam Liberteer ging er in eerste instantie geen belletje rinkelen, maar na het horen van de naam Matt Widener wel. Deze man is bekend van onder andere Cretin en Citizen. In combinatie met de naam Relapse Records, wist ik ineens wel wat ik kon verwachten.
Meer Lezen
 
Lita Ford Living Like A Runaway

De oudere rockfan zal Lita Ford nog kennen uit haar hoogtijdagen halverwege de jaren tachtig, toen ze hits scoorde als “Gotta Let Go”, "Kiss Me Deadly" en “Close My Eyes Forever", een duet waarbij ze samen te horen was met Ozzy Osbourne. Daarvoor had ze echter al carrière gemaakt met de vrouwenband The Runaways, waar ze als zestien jarige begon als gitariste.


Meer Lezen
 
Mad Max Another Night Of Passion

Mad Max werd in 1982 opgericht door zanger Michael Voss, gitarist Jürgen Breforth, bassist Roland Bergmann en drummer Axel Kruse en in datzelfde jaar verscheen het gelijknamige debuutalbum. Met het uit 1987 stammende ‘Night Of Passion’ stond de band op het punt om internationaal door te breken, echter door strubbelingen met de toenmalige platenmaatschappij gebeurde dit niet.


Meer Lezen
 
Magnum On The 13th Day

Het is inmiddels veertig jaar geleden dat de Britse rockband Magnum werd opgericht. Het debuutalbum 'Kingdom of Madness’ van de uit Birmingham afkomstige band verscheen in 1978 en onlangs heeft de band haar achttiende album afgeleverd. Het album heeft de titel ‘On The 13th Day’ meegekregen en bevat een elftal hit georiënteerde rocksongs. De laatste jaren bracht de band om de paar jaar een nieuw album uit.


Meer Lezen
 
Malice New Breed Of Godz

Op 28 mei zal het nieuwe album van de US metal band Malice uitkomen via Steamhammer / SPV Records. Het album is echter niet geheel nieuw want naast de vier geheel nieuwe songs bestaat het album uit opnieuw opgenomen songs van de albums ‘In The Beginning’ (1985) en ‘Licensed To Kill’ (1986). Beide albums zijn met vier nummers vertegenwoordigd. Malice werd in 1981opgericht en de band tourde wereldwijd met bands als Alice Cooper, WASP en Slayer.

Meer Lezen
 
Manowar The Lord Of Steel

Manowar behoeft natuurlijk nauwelijks introductie, zo werd de band begin jaren tachtig opgericht door bassist Joey DeMaio en gitarist Ross The Boss. De band werd al snel aangevuld met zanger Eric Adams. Samen met bassist DeMaio is Adams door de jaren heen de constante factor in de band, naast de elf studio albums werden er waarschijnlijk evenzoveel verzamel albums uitgebracht en zagen inmiddels ook een handvol complicatie en live DVD’s het levenslicht.

Meer Lezen
 
Mantas Death By Metal

Na de re-releases van de verschillende Death albums door Releapse Records is het nu de beurt aan de voorloper van de band. Deze band, die de naam Mantas draagt is waarmee het voor Chuck Schuldiner eigenlijk allemaal begon. Bij Mantas wordt bandleider Schuldiner bijgestaan door Kam Lee en Rick Rozz. Mantas stond aan de wieg van het legendarische Death dat in 1983 opgericht door zanger / gitarist Chuck Schuldiner en wordt door velen beschouwd als wellicht dé belangrijkste deathmetal band ooit.

Meer Lezen
 
Marduk Serpent Sermon

Sinds de wederopstanding van Marduk met het vertrek van Legion en de komst van Mortuus als zanger, is het niet de vraag óf een nieuw album goed zal zijn maar juist hoe goed. De samenwerking tussen Mortuus en oer-bandlid Morgan heeft ervoor gezorgd dat de nieuwe albums stuk voor stuk meer uitdaging en diepgang bevatten dan de werken daarvoor. Natuurlijk, af en toe klinkt het wel alsof er nogal wat invloeden uit Funeral Mist (Mortuus’ eigen band) zijn gedrapeerd over de Marduk formule.

Meer Lezen
 
Mekong Delta Intersections

Op 23 april is het nieuwe album ‘Intersections’ van de Duitse progressieve thrash metal band Mekong Delta verschenen. Echt nieuw is het album echter niet, want bandleider Ralf Hubert nam met de huidige line-up, die sinds 2008 bij elkaar is een aantal oudere klassiekers opnieuw op voor deze release. Nu ben ik niet echt heel bekend met het oudere werk van de band, maar Mekong Delta werd al in 1985 opgericht.


Meer Lezen
 
Merrimack The Acausal Mass

Ook Merrimack lift natuurlijk mee op de hele Franse black metal scene die de laatste paar jaar zo goed hun best doet om origineel en vernieuwend en vooral apart te zijn. Bands als Deathspell Omega, Blut Aus Nord en Peste Noire hebben de weg gebreid voor een heel legioen aan interessante Franse bands die eens wat anders doen. Zo ook Merrimack, die toch alweer 18 jaar rondlopen en nu pas bij album vier zijn aanbeland. ‘Of Entropy And Life Denial’ was nog een wat simpele standaard black metal schijf.

Meer Lezen
 
Ministry Relapse

In 2007 werd met veel bombast door Ministry frontman Al Jourgensen aangekondigd dat Ministry zou gaan stoppen en dat er nog één laatste album zou verschijnen, getiteld ‘The Last Sucker’. Hierop werd er nog een keer getourd in het kader van de "C-U-LaTour" in 2008 waarna het echt over was met de band. Nu zijn we inmiddels vier jaar verder en begon het toch weer te kriebelen bij de heer Jourgensen en is op 26 maart het nieuwe, inmiddels twaalfde album van de band genaamd ‘Relapse’ verschenen.

Meer Lezen
 
Monuments Gnosis

Eind augustus is het debuutalbum, getiteld ‘Gnosis ‘ van het Britse Monuments verschenen. De band is opgericht door gitarist John Browne na het uiteenvallen van zijn vorige band Fellsilent. In 2010 werd de EP ‘We Are The Foundation’ uitgebracht, waarmee de band meteen een deal met Century Media wist te bemachtigen. Het geluid van de band ligt ergens tussen metalcore en djent in.


Meer Lezen
 
Mosfet Deathlike Thrash'n'Roll

Het tweede album van het Oostenrijkse Mosfet, getiteld “Deathlike Thrash'n'Roll” is op 13 januari via Refused Records uitgekomen. Het album is de opvolger van het uit 2009 stammende debuut “Sickness of Memory”.

Na het intro, getiteld “Shots For Free” gaat het album verder met het stevige “Thrash Assasination”. De song knalt er meteen lekker in, waarbij vooral de snelle riffs en drums opvallen.

Meer Lezen
 
Munruthel CREEDamage

Afgelopen augustus werd door Svarga Music al het derde album ‘Epoch Of Aquarius’ van de Oekraïense folk/pagan band Munruthel opnieuw uitgebracht. Inmiddels is ook het nieuwe, vijfde album van de band verschenen dat de titel ‘CREEDamage’ heeft meegekregen en waarop de fans van de band zeven jaar hebben moeten wachten. Vladislav 'Munruthel' Redkin, is in de Oekraïense folk/pagan underground scene een legende en heeft op meer dan 30 albums van diversen bands zoals Nokturnal Mortum, Astrofaes en Thunderkraft gastbijdragen geleverd.

Meer Lezen
 
Munruthel Epoch Of Aquarius (Re-Release)

Vladislav 'Munruthel' Redkin, is in de Oekraïense folk/pagan underground scene een legende en is op meer dan 30 albums van diversen bands zoals Nokturnal Mortum, Astrofaes en Thunderkraft te horen. Tevens breng de beste man onder de naam Munruthel geregeld albums uit. Omdat het derde, uit 2006 stammende album ‘Epoch Of Aquarius’ niet de nodige internationale aandacht kreeg is het album voorzien van nieuw artwork.

Meer Lezen
 
Nachtmystium Silencing Machine

Wie denkt met ‘Silencing Machine’ het derde deel in de Black Meddle serie van Nachtmystium te pakken te hebben, komt van een koude kermis thuis. Wat je misschien wel had kunnen weten aangezien de titel er niet mee begint. Affijn, ‘Silencing Machine’ is dus zoals beloofd een compleet andere plaat dan zijn voorganger. Zoals ‘Addicts’ dat weer was ten opzichte van ‘Assassins’, en ‘Assassins’ ten opzichte van ‘Instinct:Decay’.

Meer Lezen
 
Naer Mataron Long Live Death

Het Griekse Naer Mataron bestaat al sinds 1994. In de beginperiode van de band was het aanvankelijk black metal dat ten gehore werd gebracht. Inmiddels heeft de band een zestal albums op haar naam staan en werd het podium gedeeld met onder andere Arcturus, Dissection, Dodheimsgard, Gorgoroth, Mayhem en Rotting Christ.Meer Lezen
 
Naglfar Teras

Naglfar mag geen onbekende meer heten. Met het album ‘Sheol’ uit 2003 stonden ze pas echt op de kaart, maar voorgangers ‘Diabolical’ en zeker ‘Vittra’ zijn geen vreemde namen voor de connaisseurs van het melodische black genre. Na het laatste album ‘Harvest’ uit 2007 bleef het echter een tijd stil. Nadat sommige leden toch niet bleken te voldoen werd er besloten om maar verder te gaan als drie-eenheid en zijn de drums op het nieuwe album dan ook ingespeeld door Dirk Verbeuren

Meer Lezen
 
Napalm Death Utalitarian

Napalm Death is een instituut. Nu ik er zo eens over nadenk, terwijl ik rustig met een bakkie thee achter mijn PC een review zit te tikken, realiseer ik het me nogmaals. Veertien (langspeel)platen lang nu alweer, talloze splits, EPs en 7”s niet meegerekend. En er zijn zoveel bands waarvoor Napalm wegverbreder geweest is, of waar zij leentjebuur hebben gespeeld. En toch...


Meer Lezen
 
Nashville Pussy From Hell to Texas Live and Loud in Europe

Onvermoeibaar als ze zijn stort Nashville Pussy zich van de ene in de andere tour, spelen tot je er letterlijk bij neer valt en iedere dag weer een topshow neerzetten lijkt het motto van de band. De band heeft de laatste jaren dan ook een behoorlijke live reputatie weten op te bouwen. Eind januari, begin februari toerde Nashville Pussy weer eens door Europa.Meer Lezen
 
Naumachia Black Sun Rising (re-release)

Beter te veel dan te weinig promotie moet Witching Hour Records gedacht hebben. Al in 2009 kwam dit album van de Polen al uit, maar het wordt nu opnieuw in de markt gezet. De band is intussen versterkt met een nieuwe drummer en al bezig met nieuw materiaal.
Naumachia maakt een mix tussen black en death metal met een sausje van keyboards er overheen.


Meer Lezen
 
Nihill Verdonkermaan

Black metal is al redelijk ingeburgerd als een genre van metal waar je van houdt of niet. Eng of extreem is het vaak al niet meer, en als je naar een gemiddeld cd-boekje van Immortal kijkt is het eerder lachwekkend. De laatste jaren zijn er echter weer substromingen ontstaan die zichzelf weer dusdanig serieus nemen in muziek en gedachtengoed. Bekend voorbeeld is natuurlijk Watain die nogal dweept met hun alliantie met de heer van het duister.

Meer Lezen
 
Nitrogods Nitrogods

Het gelijknamige debuutalbum van de Duitse rock-'n-roll band Nitrogods zal op 27 februari via Steamhammer / SPV verschijnen. De band bestaat uit Zanger/bassist Oimel Larcher, gitarist Henny Wolter (Thunderhead, Primal Fear, Sinner) en drummer Klaus Sperling (Freedom Call, Primal Fear).Meer Lezen
 
Oddland The Treachery Of Senses

Het debuutalbum van de Finse progressieve metalband Oddland is eind april via Century Media Records verschenen. De band werd in 2002 opgericht, en na het uitbrengen van een tweetal demo’s, te weten ‘Against All Odds’ (2004) en ‘Connection Critical Behind’ (2007) wist de band de aandacht te trekken van diversen labels. De band ging echter niet over één nacht ijs, en zo werd in 2010 de demo ‘Away From The Watching Eye’ uitgebracht.

Meer Lezen
 
Oriental Metal Compilation

Zoals de titel al doet vermoeden is deze release van het Duitse Century Media Records een verzamel album waarbij de nadruk ligt op Oriental Metal. Het album werd samengesteld door zanger Kobi Farhi van de uit Israel afkomstige band Orphaned Land die daarmee wat meer aandacht wilde vragen op de verschillende aspecten binnen de Oriëntaalse muziek stroming.


Meer Lezen
 
Paceshifters Home

De uit Wijhe, Overijssel afkomstige alternatieve rockband Paceshifters werd opgericht in 2008. Nog geen jaar later bracht de band een split EP uit met het Amerikaanse Supersuckers. In 2010 verscheen het debuutalbum ‘One For The Road’ via Suburban Records en nog datzelfde jaar was de band onder meer op bij het Zwarte Cross-festival te zien. Inmiddels heeft de band, samen met producer Ed Stasium (The Ramones, Living Colour) het tweede album, getiteld ‘Home’ opgenomen.

Meer Lezen
 
Papa Roach The Connection

De alternatieve rock band Papa Roach timmert inmiddels alweer wat jaartjes aan de weg. De band werd immers in 1993 opgericht en bracht door de jaren meerdere albums en EP’s uit waarvan het uit 2000 stammende ‘Infest’ het meest succesvolle is. Op 28 september is het zevende volwaardige album van de band uitgekomen via het eigen label Eleven Seven Music Records en is daarmee de opvolger van het uit 2010 stammende ‘Time for Annihilation…On the Record and On the Road’..

Meer Lezen
 
Paradise Lost Tragic Idol

Het Engelse Paradise Lost heeft in het verleden nogal eens flink gewisseld van muziekstijl. Diversiteit staat dan ook voorop als je naar hun oudere albums kijkt en de band draait dan ook niet voor niets al weer bijna 25 jaar mee. Paradise Lost kende hoogtijdagen met het uitbrengen van de albums ‘Shades Of God’ (1992), ‘Icon’ (1993) en ‘Draconian Times’ (1995) echter met het uitbrengen van het album ‘Host’ in 1999 was de band het spoor volledig bijster.

Meer Lezen
 
Paradise Lost Periphery II: This Time It’s Personal

Het Amerikaanse Periphery werd gevormd in 2005 en onlangs heeft de band hun tweede album, getiteld ‘Periphery II: This Time It’s Personal’ uitgebracht via Century Media Records. Na het uitkomen van het debuut in 2010 werd de band gezien als een van de grote verassingen in de metalwereld. Zo kon het debuut op lovende kritieken rekenen, en tourde Periphery onder meer in het voorprogramma van bands als Dream Theater, DevilDriver en Animals As Leaders.
 
Meer Lezen
 
Picture Warhorse

Picture was in de jaren tachtig een van Nederlands meest toonaangevende hardrockbands. De albums ‘Diamond Dreamer’ (1982) en ‘Eternal Dark’ (1983) kunnen inmiddels gezien worden als regelrechte klassiekers. Mede door het nummer “Bombers” genoot de band bekendheid in Nederland, Duitsland, Italië, Japan en Zuid-Amerika, maar wist helaas nooit echt het grote publiek te bereiken. Wel werd er veel getoerd en stond de band onder meer in voorprogramma's van AC/DC, Ted Nugent en Saxon.

Meer Lezen
 
Pig Destroyer Death By Metal

Pig Destroyer heeft weer een nieuwe plaat uit en dat is goed nieuws. ‘Book Burner’ is het werkstuk getiteld en het is de vijf lange jaren wachten sinds voorganger ‘Phantom Limb’zeker waard geweest. Op het moment dat je deze plaat een slinger geeft ga je even in een half uurtje de halve wereld met de grond gelijk maken. Heerlijk.Meer Lezen
 
Prong Carved Into Stone

Op 23 april is het inmiddels achtste studioalbum, getiteld ‘Carved Into Stone’ van de Amerikaanse thrash/groove/ industrial metal band Prong verschenen via Long Branch Records. Prong werd in 1986 opgericht en het debuut ‘Force Fed’ uit 1988 was meteen al een klapper van formaat. De doorbraak van de band kwam echter met het album ‘Beg to Differ’ in 1990, gevold door de klassiekers ‘Prove You Wrong‘ (1991) en ‘Cleansing’ (1994).


Meer Lezen
 
Red Lamb Red Lamb

Red Lamb is een Amerikaanse band die in 2010 is opgericht door voormalig Anthrax gitarist Dan Spitz. In de band vinden we naast Dan onder meer zanger Don Chaffin en drummer Patrick Johansson. Verder heeft de band Chris Vrenna (Marilyn Manson, Nine Inch Nails) aangetrokken om de synthesizer partijen voor zijn rekening te nemen. Het album werd in zijn geheel geschreven door Spitz en voor de lyrics kreeg hij daarbij de hulp van Megadeth’s Dave Mustiane.

Meer Lezen
 
Rise and Fall Faith

‘Faith’ is de titel van alweer het vierde album van de Belgische hardcoreband Rise and Fall en dat ondanks dat de band pas sinds 2002 bestaat. Het is daarmee dus wel duidelijk dat Rise and Fall een hardwerkende band is want naast deze albums heeft de band live ook zijn mannetje gestaan. Zo toerde de band onder meer door Europa en de USA in het voorprogramma van bands als Blacklisted, FVK (voormalig Cro-Mags), Comeback Kid, Iron Age en Converge.

Meer Lezen
 
Royal Thunder CVI

‘CVI’ is het debuutalbum van het Amerikaanse, uit Atlanta afkomstige Royal Thunder dat onlangs via Relapse Records is verschenen. De band werd in 2007 opgericht en in 2010 verscheen de gelijknamige EP. Verder tourde de band met bands als Kylesa, Wovenhand en Birds Of Avalon.
Meer Lezen
 
Running Wild Shadowmaker

Na afwezigheid van nog geen drie jaar is het Duitse Running Wild terug aan het front met een nieuw album, getiteld ‘Shadowmaker’, de opvolger van het uit 2005 stammende ‘Rogues en Vogue’. In 2009 werd onder leiding van bandleider Rock ´n Rolf het afscheid van de band groots gevierd met een afscheidsoptreden op het prestigieuze Wacken Open Air festival. Running wild kan gezien worden als de eerste “pirate metal” band dat ingeluid werd met het uit 1987 stammende album ‘Under Jolly Roger’.

Meer Lezen
 
Scars on Murmansk Into Dead Lights

Het France Scars On Murmansk is opgericht door voormalige bandleden van Hynosis en Silent Operca. Deze brute death metal band leverde in 2011 de vijf tracks tellende EP ‘Traveling Through Dark Places’ af en onlangs heeft de band hun debuutalbum ‘Into Dead Lights’ uitgebracht.
Meer Lezen
 
Scum Of The Earth The Devil Made Me Do It

Scum Of The Earth is de band van voormalig Rob Zombie gitarist Mike Riggs. De band werd in 2003 opgericht nadat Rob Zombie zich tijdelijk meer op zijn filmcarrière richtte waarbij de band tijdelijk op een zijspoor werd gezet. In 2004 verscheen het debuut “Blah… Blah… Blah…: Love Songs for the New Millennium”, gevolgd door “Sleaze Freak” in 2007. Inmiddels is eind november het derde album, getiteld ‘The Devil Made Me Do It’ verschenen via Goomba Music.

Meer Lezen
 
Shaking Godspeed Hoera

Op 24 maart is het tweede album, getiteld ‘Hoera’ van de Nederlandse blues- en rockband Shaking Godspeed uitgekomen via Suburban Records. Het album is daarmee de opvolger van het uit 2011 stammende album ‘AWE’. De band werd in 2009 opgericht door zanger gitarist Wout Kemkens nadat zijn vorige band, The Bloody Honkies, besloot te stoppen. In datzelfde jaar bracht Shaking Godspeed haar eerste zelf getitelde EP uit
.
Meer Lezen
 
Sinister The Carnage Ending

Verandering van spijs doet eten, want de bezetting van Sinister is weer eens compleet veranderd, op frontman en brulboei Aad Kloosterwaard na. De nieuwe bezetting, wat gewoon een voortzetting is van de band Absurd Universe, levert hiermee de 10e plaat af van Sinister.
Meer Lezen
 
Sister Sin Now and Forever

Het nieuwe, inmiddels vierde album van het Zweedse Sister Sin is op 22 oktober verschenen. De band werd in 2002 opgericht en het debuut ‘Dance of the Wicked’ verscheen in 2003 waarna de band werd opgepikt door Victory Records. Het uit 2008 stammende ‘Switchblade Serenades’ schopte het tot in de Amerikaanse Top Heatseekers charts waarop de band met onder meer Motörhead, Otep en Ill Niño door Amerika tourde.


Meer Lezen
 
Slash Apocalyptic Love feat. Myles Kennedy And The Conspirators

Slash behoeft natuurlijk geen enkele aankondiging meer. De uitzonderlijke Amerikaanse gitarist bracht na een lange loopbaan in Guns N' Roses, Slash’s Snakepit en Velvet Revolver in 2010 uiteindelijk zijn eerste soloalbum uit. Op dit solowerkje, getiteld ‘Slash’ kreeg hij onder meer de hulp van Ian Astbury, Izzy Stradlin, Ozzy Osbourne, Fergie, Chris Cornell, Lemmy Kilmister, Dave Grohl, Duff McKagan, Kid Rock en Iggy Pop.

Meer Lezen
 
Soen Cognitive

Afgelopen februari is het debuutalbum van Soen verschenen via Spinefarm Records. Soen is niet zomaar een band, maar het project van voormalig Opeth drummer Martin Lopez, bassist Steve DiGiorgio (Sadus, Testament, Death), zanger Joel Ekelöf (Willowtree) en gitarist Kim Platbarzdis. Het album heeft de titel ‘Cognitive’ meegekregen en werd geproduceerd door Dave Bottrill.


Meer Lezen
 
Spectral Lore Sentinel

We kunnen er natuurlijk flauwe grappen over maken, dus dat doen we dan ook maar: sommige Grieken doen nog wel iets. Zoals de heer Ayloss die met zijn eenmansformatie Spectral Lore een nieuwe langspeler loslaat op ons. En wat voor een langspeler. De zes nummers klokken tezamen een monsterlijke 75 minuten. Nu heeft dat ook wel iets te maken met het laatste nummer ‘Atlus (A World Within A World). Maar daarover later meer.

Meer Lezen
 
Spineshank Anger Denial Acceptance

De Amerikaanse metalband Spineshank is terug van weggeweest, op 18 juni is namelijk het vierde album van de band, getiteld ‘Anger Denial Acceptance’ verschenen. Spineshank werd in 1996 opgericht, en in de periode van 1998 tot 2003 bracht de band een drietal redelijk succesvolle albums uit. In 2004 verliet zanger Jonny Santos de band waarop de band het nog even met een nieuwe frontman probeerde, maar zonder succes.


Meer Lezen
 
Strenght Approach With Or Without You

Het album ’ With Or Without You’ van de Italiaanse hardcore band Strenght Approach is op 30 maart via GSR Music uitgekomen. Het album is de opvolger van het uit 2008 stammende ‘All the Plans We Made Are Going to Fail’. De band bestaat al sinds 1996 en heeft inmiddels vele Europese tours achter de rug met bands als Cro-Mags, H2O en Sick Of It All om er enkele te noemen.


Meer Lezen
 
Superbutt Music For Animals

Het vierde album van het uit Hongarije afkomstige Superbutt is op 20 januari via Sonnic Attack Records verschenen. De band werd in 2000 opgericht, en in 2001 verscheen het debuutalbum ‘2 Minutes For Roughing’ via Warner Music Hongary. Het nieuwe album werd opgenomen in de Music Flash Studios in Berlijn, waarbij frontman András Vörös een compleet vernieuwde band om zich heen wist te verzamelen.


Meer Lezen
 
Swallow The Sun Emerald Forest And The Blackbird

Zo’n tweeëneenhalf jaar na het prima ‘New Moon’ heeft de melodic doom-metal band Swallow The Sun een nieuw album uit. Het inmiddels vijfde album van de band heeft de titel ’Emerald Forest And The Blackbird’ meegekregen. Als bron van inspiratie diende onder meer het Finse slaapliedje “Sininen Uni”. Het album werd onder meer opgenomen in Drumforest Studios in Viitasaari.


Meer Lezen
 
Teodor Tuff Soliloque

‘Soliloque’ is het tweede album van het Noorse gezelschap Teodor Tuff, dat op 13 januari is uitgekomen. Op deze release heeft de band enkele line-up wisselingen ondergaan. De enige over gebleven leden van het debuut zijn songschrijver en gitarist gitarist Knut Lysklætt en drummer Knut Hellem. Zij worden op dit nieuwe album bijgestaan door de broers Rayner Harøy (bass) en Christer Harøy (gitaar), die beiden ook in de band Divided Multitude spelen.

Meer Lezen
 
Therapy? A Brief Crack Of Light

Het nieuwe, inmiddels dertiende album van Ierse rockformatie Therapy? is op 17 februari verschenen via Blast Records (voormalig Demolition Records). Het album is daarmee de opvolger van het uit 2009 stammende studioalbum ‘Crooked Timber’. De band rondom gitarist/zanger Andy Cairns werd in 1989 opgericht en verwierf vooral bekendheid door de hitsingle “Diane” uit 1995. Het uit 1994 stammende album ‘Troublegum’ en ‘Infernal Love’ (1995) behoorde tot de grootste successen van de band.

Meer Lezen
 
The Agonist Prisoners

Het derde album van de Canadese metalcore band The Agonist is afgelopen maand via Century Media Records uitgekomen en heeft de titel ‘Prisoners’ meegekregen. Het album is daarmee de opvolger van het in 2009 uitgebrachte ‘Lullabies for the Dormant Mind’. The Agonist werd gevormd in 2004, door gitarist Danny Marino, bassist Chris Kells en vocaliste Alissa White-Gluz. Het nieuwe album werd opgenomen in Montreal onder leiding van producer Christian Donaldson (Cryptopsy) en gemixt door niemand minder dan Tue Madsen (The Haunted, Dark Tranquillity, Suicide Silence)

Meer Lezen
 
The Assemble Head In Sunburst Sound Manzanita

Afgelopen juli is het nieuwe album van het uit San Francisco afkomstige The Assemble Head In Sunburst Sound uitgekomen via Tee Pee Records. Het album heeft de titel ‘Manzanita’ meegekregen en is de opvolger van het uit 2009 stammende ‘When Sweet Sleep Returned’.Meer Lezen

 
The Gathering Disclosure

The Gathering draait inmiddels alweer een behoorlijk tijd mee, de band werd immers al in 1989 opgericht door de broers Hans en René Rutten samen met Bart Smits. In 1992 brengt de band haar debuutalbum ‘Always’ uit. Na deze release verlaat zanger/ grunter Bart Smits de band. Met het uitkomen van het derde album, ‘Mandyllion’ (1995) breekt de band echt door waarbij Anneke van Giersbergen de zangpartijen verzorgt. Echter na de release van het uit 2006 stammende ‘Home’ verlaat Anneke de band.

Meer Lezen
 
The Great Old Ones Al Azif

De eerste klap is een daalder waard, moet dit Franse vijftal gedacht hebben. Met hun eerste full-length ‘Al Azif’ zetten ze niet alleen zichzelf op de kaart, maar tonen wederom aan dat Frankrijk een opkomende grootmacht is in black metal land. Deze keer echter geen orthodox satanisme en dissonantie. The Great Old Ones zijn het Franse antwoord op de atmosferische (post-)black bands zoals Wolves in the Throne Room, Fen, Altar of Plagues.

Meer Lezen
 
The Original Iron Maiden Maiden Voyage

‘Maiden Voyage’ is de titel van het debuutalbum van The Original Iron Maiden. De oorsprong van deze Britse band uit Basildon, Essex, werd in de jaren zestig opgericht onder de naam Growth welke later werd veranderd in Bum. In 1970 veranderde Bum zijn naam in Iron Maiden en werden er een aantal demo’s opgenomen. Echter door het faillissement van het platenlabel zijn deze opnames nooit op lp beland.


Meer Lezen
 
The Other The Devils You Know

Het nieuwe, inmiddels vijfde album van de Duitse horrorpunkrock band The Other heeft de titel ‘The Devils You Know’ en zal op 18 juni via Steamhammer / SPV Records uitkomen. Het album is daarmee de opvolger van het in 2010 verschenen ‘New Blood‘. De band werd in 2002 opgericht en in 2004 zag het debuutalbum ‘They’re Alive’ het levenslicht. De Opvolger ‘We Are Who We Eat’ verscheen in 2006, twee jaar later gevolgd door ‘The Place To Bleed’. Verder heeft de band in Victor Sharp een nieuwe bassist gevonden, die de opgestapte Migore Drake vervangt.

Meer Lezen
 
The Safety Fire Grind The Ocean

Het debuutalbum van het Britse The Safety Fire is op 27 februari via InsideOut Music verschenen. The Safety Fire werd in 2006 opgericht, en in 2009 verscheen de EP ‘Sections’ die het erg goed deed in de Engelse scene. Vervolgens werd er veel getourd met onder andere Bleed From Within, Rise To Remain en Periphery. Tevens stond de band op het Engelse Sonisphere Festival in 2011 naast bands als Metallica, Slipknot en Mastodon.

Meer Lezen
 
The Shrine Primitive Blast

Het tweede album van het uit Venice, Californië afkomstige The Shrine heeft de titel ‘Primitive Blast’ meegekregen en is daarmee do opvolger van het uit 2010 stammende debuut dat in eigen beheer werd uitgebracht. Wat de band ons voorschotelt is jaren zeventig rock, gemixt met enige stoner en hardcore invloeden, maar ook bands als Black Sabbath, Thin Lizzy en Fu Manchu mogen genoemd worden.


Meer Lezen
 
The Sunpilots King Of The Sugarcoated Tongues

De progressieve rock band The Sunpilots komt oorspronkelijk uit Australië maar de band heeft zijn thuisbasis sinds 2010 in Duitsland. In beide landen heeft de band door het vele toeren al een flinke fan base opgebouwd. In 2006 bracht de band de vijf nummers tellende EP ‘The Sunpilots’ uit. In 2008 is vervolgens het debuut ‘Living Receiver’ verschenen. Op 27 april zal het tweede album van de band, getiteld ‘King Of The Sugarcoated Tongues’ verschijnen.

Meer Lezen
 
The Very End Turn Off The World

Nog geen twee jaar na het verschijnen van het tweede album van het Duitse The Very End ligt alweer het derde album in de schappen. Het album heeft de titel ‘Turn Off The World’ meegekregen en is opnieuw via Steamhammer/SPV verschenen. Met het verschijnen van het nieuwe album heeft gitarist Volker Rummel plaats gemaakt voor nieuwkomer Alex Bartkowski. De band wordt nogal eens omschreven als thrashmetal band, maar mede door het moderne geluid waarbij melodie, groove en agressie voorop staat gaat deze vlieger niet altijd op.

Meer Lezen
 
Thunderkraft Totentanz

Het nieuwe album van het uit de Oekraïne afkomstige Thunderkraft zal op 6 april via Svarga Music uitkomen. Het album heeft de titel ‘Totentanz’ meegekregen en is de opvolger van het uit 2005 stammende debuut ‘The Banner Of Victory’. Thunderkraft werd in2001 opgericht. Wat betreft de muzikale richting van de band, deze moet gezocht worden in de industriële folk death black metal hoek.


Meer Lezen
 
Torian Dawn

De Duitse powermetal band Torian heeft onlangs hun derde album, dat de titel ‘Dawn’ heeft meegekregen afgeleverd. De band werd in 2002 opgericht en in 2005 verscheen het debuut ‘Dreams Under Ice’. De opvolger ‘Thunder Times’ verscheen in 2009. Verder speelde de band in het voorprogramma van bands als Dragonforce, Vicious Rumors, Overkill en Sabaton om er enkele te noemen.


Meer Lezen
 
UFO Seven Deadly

Op 27 februari is het inmiddels twintigste album van de Britse hardrockband UFO verschenen via Steamhammer Records / SPV. De band bestaat al sinds eind jaren zestig, dus alweer meer dan veertig jaar. Van de originele line-up zijn het nog steeds frontman Phil Mogg en drummer Andy Parker die nog steeds deel uitmaken van de band, die verder bestaat uit toetsenist Paul Raymond en gitaarvirtuoos Vinnie Moore.

Meer Lezen
 
Vengeance Crystal Eye

In 2010 verlaat gitarist Jan Somers opnieuw de Nederlandse hardrock act Vengeance. De schok is dan ook groot als eind januari het trieste nieuws ons bereikt dat Jan op 46 jarige leeftijd aan een hartinfarct is overleden. Door de vele tegenslagen dachten velen dat het nu gedaan zou zijn met de band, echter zanger Leon Goewie wil van stoppen niets weten.


Meer Lezen
 
Vicious Rumors Live You To Death

In 2011 tourde het Amerikaanse Vicious Rumors meerdere keren door Europa waarbij zij in totaal zo’n 92 shows verzorgden. De tour in het voorprogramma Hammerfall was natuurlijk een uitgesproken kans om een groter publiek te bereiken, en tijdens deze tour werden ook diverse shows vastgelegd, waarvan nu de opnames op het nieuwe live album ‘Live You To Death’ zijn verschenen.


Meer Lezen
 
Weapon Embers and Revelations

Het Canadese Weapon bestaat nog niet heel lang (sinds 2003) maar brengt sinds 2009 bijna om het jaar een plaat uit. 2012 heeft dan dus de derde release te pakken van dit viertal, wat een combinatie van death en black metal maakt. Gecombineerd met de occulte inslag pakt dit uitermate effectief uit.Meer Lezen
 
Whirr Pipe Dreams

Het album ‘Pipe Dreams’ van de uit San Fransisco afkomstige shoegaze band Whirr is op 13 maart uitgekomen via Tee Pee Records. Nu wist ik nog niet eens dat er ook en genre bestond dat shoegaze heet. Na eens op internet gezocht te hebben blijkt dat dit genre wordt gekenmerkt door de grootse en sferische "gitaar-wall of sound" waaronder dromerige melodieën schuilgaan.


Meer Lezen
 
Wicked Mystic Beware And Whisper

Enkele maanden geleden is het derde album van de Nederlandse band Wicked Mystic verschenen, het album heeft de titel ‘Beware And Whisper’ meegekregen en is daarmee de opvolger van het uit 2002 stammende ‘Lithium’. Wicked Mystic bestaat al sinds 1989, al is de band ooit onder de noemer Legend begonnen. Begin jaren negentig bracht de band vervolgens een aantal demo’s uit, en zag de eerste mini-cd ‘Mend Or End’ in 1994 het levenslicht.

Meer Lezen
 
Witchsorrow God Curse Us

Het tweede album, getiteld ‘God Curse Us’ van het uit Hampshire, Engeland afkomstige Witchsorrow zal op 28 mei via Rise Above Records uitkomen. De band werd in 2005 opgericht en in 2010 verscheen het gelijknamige debuut. Het nieuwe album werd opgenomen in Chris Fielding’s ‘Foel Studios’ in Wales (Electric Wizard, Hawkwind, Primordial) tijdens Halloween.


Meer Lezen
 
Zico Chain The Devil In Your Heart

Het tweede volwaardige album van Zico Chain zal op 16 april via Suburban Records in heel Europa uitkomen. Het album is de opvolger van het uit 2007 stammende ‘Food’. Zico Chain is een Britse rockband rondom zanger / bassist Chris Glithero en bestaat sinds 2005 en volgens eigen zeggen liggen de invloeden van de band in het straatje van acts als Motörhead, Queens of the Stone Age, The White Stripes en System of a Down.

Meer Lezen
 
 

2020 - 2019 - 2018 - 2016 - 2015 - 2014 - 2013  -   2012  -  2011 - 2010  -  2009  -  2008  -  2007  -  2006

Latest CD reviews: