r
CD REVIEWS:

2020 - 2019 - 2018 - 2016 - 2015 - 2014 - 2013  -   2012  -  2011 - 2010  -  2009  -  2008  -  2007  -  2006

36 Crazyfists Collisions And Castaways

Op 28 juni speelde de band nog hun laatste optreden van de afgelopen Europese toer in Enschede. Hier mocht 36 Crazyfists openen voor Atreyu. De band gaf al aan eind juli met een nieuw album te komen genaamd ‘Collisions And Castaways’. Persoonlijk kende ik de band niet echt tot het concert in Atak Enschede. Daar was ik al onder de indruk van de sound van de band en was ook erg blij dat ik een review mag schrijven over het nieuwste album van de band.

Meer Lezen
 
Abadden Sentenced To Death

De thrashband Abadden is de nieuwste aanwinst van Rising Records, de nog zeer jonge band won onlangs de bandwedstrijd van Metal Hammer waarmee de band een deal met Rising Records wist binnen te slepen. Natuurlijk wordt ook deze band door het bijgeleverde promoblaadje als de zoveelste ontdekking uit Engeland afgedaan, maar dat neemt dit keerniet weg dat de band ons een stevige portie old-school thrash levert dat in het straatje ligt van het oudere werk van bands als Kreator en Destruction.

Meer Lezen
 
Abscess Dawn Of Inhumanity

Het inmiddels achtste Abscess album, getiteld ‘Dawn Of Inhumanity’ zal op 15 maart via Peaceville Records verschijnen. Kenners weten genoeg bij het horen van de naam Abscess, want de band werd immers opgericht door voormalig Autopsy leden Chris Reifert (drums) en Danny Coralles (gitaar). ‘Dawn of Inhumanity’ werd opgenomen in de Fantasy Studios met behulp van Adam Munoz.


Meer Lezen
 
Acid Drinkers Fishdick Zwei, The Dick Is Rising Again

Het Poolse thrashcombo Acid Drinkers loopt alweer een tijdje mee, de band werd immers in 1986 opgericht en door de jaren heen bracht de band zo’n dertien albums uit. Inmiddels heeft de band een nieuw album klaar, dat daarmee de opvolger is van het in 2009 verschenen ‘Verses Of Steel’. Deze keer heeft de band echter een coveralbum opgenomen. Dit is weliswaar niet de eerste keer dat de band deze truc uitvoert, want in 1994 bracht de band het album ‘Fishdick’ uit.

Meer Lezen
 
Adai We Are All Dead

Op 26 november is het album ‘We Are All Dead’ van het uit Denver, Colorado afkomstige Adai verschenen. De band werd in 2004 opgericht, waarbij de band in de begindagen nog uit vier man bestond. Echter vanaf het moment dat een van de gitaristen en ook de bassist de band had verlaten bestaat Adai uit slechts twee bandleden. In 2007 bracht de band de EP ‘I Carry’ uit, gevolgd door ‘Felo De Se’ in 2010. Vooralsnog waren deze twee voorgaande releases niet in Europa verkrijgbaar.

Meer Lezen
 
Airbourne No Guts, No Glory

Aan mijn kopje koffie lurkend zit ik tijdens het schrijven van deze review nog een keertje te luisteren naar ‘No Guts, No Glory’ van Airbourne. FOUT! Tijdens het luisteren van deze muziek drink je geen koffie, je drinkt bier, of een goed glas Jack Daniels. Ik hoop dat je spoedig zal begrijpen waarom...

Deze kornuiten uit Australië verrassen wederom met een dijk van een plaat, in de goede traditie van landgenoten AC/DC.

Meer Lezen
 
Alter Bridge  AB III

Het nieuwe album van Alter Bridge heet simpelweg ‘AB III’. Voordat het zover was, werden de fans een aantal keren behoorlijk schrik aangejaagd. Creed kwam weer bij elkaar. Slash nam een solo album op en neemt zanger Myles Kennedy mee op tournee. Led Zeppelin overweegt om met de zanger in zee te gaan. Gelukkig bleken al deze gebeurtenissen niet het einde van Alter Bridge.


Meer Lezen
 
Amberian Dawn End Of Eden

Het nieuwe, inmiddels derde album van de symfonische power metal band Amberian Dawn is op 20 oktober uitgekomen via het Finse Spinefarm Records label. De band werd in 2006 opgericht uit de overblijfselen van de band Virtuocity. Wat betreft het geluid van Amberian Dawn, dit ligt in het straatje van bands als Tarja, Within Temptation en het oudere werk van Nightwish, maar dan met een klassiek geschoolde opera zangstem van zangeres van Heidi Parviainen.

Meer Lezen
 
American Dog Mean

Op 11 januari 2010 is het nieuwe album van de Amerikaanse hardrock band American Dog uitgekomen via Bad Repution Records. Het album heeft de titel ‘Mean’ meegekregen en is daarmee inmiddels het zesde officiële studio album van de band. American Dog werd eind jaren negentig opgericht door bassist Michael Hannon (ex-Salty Dog, Dangerous Toys) en drummer Keith Pickens.


Meer Lezen
 
Andre Matos Mentalize

Op 29 januari zal via SPV / Steamhammer het nieuwe meesterwerk van Andre Matos in Europa uitkomen. Het album heeft de titel ‘Mentalize’ meegekregen en is de opvolger van het uit 2007 stammende ‘Time To Be Free’. De Braziliaanse Andre Matos is de voormalig zanger en belangrijkste componist van bands als Viper, Angra en Shaman. Sinds 2006 werkt Andre aan zijn solocarrière en doet dit zeker niet onverdienstelijk want zijn solodebuut was een grote hit in Japan.

Meer Lezen
 
Angelus Apatrida Clockwork

Angelus Apatrida is een thrashmetal band uit Spanje. De band werd ergens in 2000 opgericht en bracht twee albums uit in eigen beheer. Te weten ‘Evil Unleashed’ in 2006 en ‘Give 'Em War’ in 2007 waarmee de band behoorlijk succes wist te boeken in eigen land. De band heeft inmiddels een derde album opgenomen, getiteld ‘Clockwork’ en zal op 21 juni door Century Media Records worden uitgebracht.


Meer Lezen
 
Angra Aqua

Het nieuwe, inmiddels zevende album van het Braziliaanse Angra zal op 27 september via Steamhammer / SPV verschijnen. Het album heeft de titel ‘Aqua’ meegekregen en is de opvolger van het uit 2006 stammende ’Aurora Consurgens’. De teksten van het nieuwe album zijn geïnspireerd door Shakespeare's ‘The Tempest’, en de productie lag in handen van Angra zelf samen met Brendan Duffey en Adriano Daga.
 


Meer Lezen
 
Apocalyptica 7th Symphony

Since they started out with the band, the Finnish cellists of Apocalyptica have worked hard on their excellent reputation and after seven albums, it is proven once again why they are so widely respected worldwide. With every album, they develop their unique basic principle further, a perfect combination of classic and metal music on cello. On ‘7 th Symphony’ the choice of guest musicians, and the more mature sound are the golden formula for a grandiose album.

Meer Lezen
 
Arckanum Sviga Lea

Arckanum is het bandproject van de Zweedse muzikant Johan Lahger, waarbij de heer Lahger alle instrumenten en tevens de zangpartijen voor zijn rekening neemt. De band werd in 1992 opgericht in Mora, Sweden en ‘Sviga Lea’ is alweer het zesde volwaardige album van de band en is daarmee de opvolger van het uit 2008 stammende ‘ÞÞÞÞÞÞÞÞÞÞÞ’.Meer Lezen
 
Arise The Reckoning

Arise is weer helemaal terug van weggeweest met het nieuwe album ‘The Reckoning’. Om te omschrijven welke stijl deze band speelt citeer ik de omschrijving op hun website : “Arise is best described as a crossover between At The Gates, Hypocrisy and Carcass with a touch of the Bay area style whilst they blend intensity, melody and heaviness/groove together as one and you get what is used to be called Death-Thrash.” De band is in 1996 opgericht als een coverband.

Meer Lezen
 
Armagedon Death Then Nothing

Als een band 16 jaar nodig heeft om een vervolg op hun debuut op te nemen en te releasen, dan weet je een ding, productiviteit is niet hun troef. Dit is inderdaad het geval met het Poolse Armagedon, dat met ‘Death Then Nothing’ hun tweede langspeler aflevert in hun bestaan. Het is de opvolger van ‘The Invisible Circle’ uit 1993, wat ik niet ken, en waarmee ze waarschijnlijk deel uitmaakten van de eerste golf Poolse Death Metal bands, zoals bijvoorbeeld Vader.

Meer Lezen
 
Armour Armour

Vroeger, toen de mannen nog mannen waren en de vrouwen nog vrouwen. En de enige metal heavy metal was. Naar die vroeger neemt Armour ons terug. De Finse band welteverstaan, want er zijn ook nog twee andere gelijknamige bands. In de gelederen vinden we als bekende naam alleen Vince Venom terug die in ongeveer elke Finse black metal band gespeeld heeft. Kennelijk kunnen ook de blackmetal artiesten de hang naar nostalgie niet meer veilig wegdrukken achter spikes en corpsepaint.

Meer Lezen
 
As I Lay Dying The Powerless Rise

As I Lay Dying kwam 11 mei met het nieuwe “The Powerless Rise” op de proppen. Dit is inmiddels het 5e studioalbum van de 5 koppige band uit San Diego. As I Lay Dying is een band die in het metalcore genre te plaatsen is. De afgelopen paar jaren is de muziek die ze uitgebracht hebben erg volwassen geworden en kwalitatief steeds beter.Meer Lezen
 
Aspera Ripples

Op 22 januari is het debuutalbum, getiteld ‘Ripples’ van de nog zeer jonge Noorse progressieve heavy metalband band Aspera uitgekomen. Dat de band onderdak heeft bij het Inside Out Music label is dan ook niet zo verwonderlijk. De band werd onder een enigszins andere samenstelling in 2005 opgericht onder de naam Illusion. Onder deze noemer bracht de band in totaal drie, in eigen beheer opgenomen EP’s uit  en werden er meer dan veertig live shows verzorgd.

Meer Lezen
 
Asphyx Live Death Doom

Verbaasd als ik was met het uitkomen van deze release van Asphyx, fanboy zijnde, zette ik mijn mp3 download maar eens aan. Ik wist helemaal niet dat er een live plaat / DVD uit zou komen van mijn old school Nederlandse helden. “Live Death Doom” was dan ook een welkome verrassing en een mooi opstapje voor het optreden op Party San komende week.


Meer Lezen
 
Asylum On The Hill Passage To The Puzzle Factory

Asylum On The Hill is een stoner band afkomstig uit Lexington (Kentucky), met (ex-)bandleden van onder meer Hermano, Supafuzz en Rosie Rose. Tussen de bedrijven door van hun huidige werkzaamheden wisten de heren samen een album op te nemen dat op 8 oktober is verschenen. Het album heeft de titel ‘Passage To The Puzzle Factory’ meegekregen en is via Suburban Records uitgekomen.


Meer Lezen
 
Audrey Horne Audrey Horne

De nieuwe schijf van Audrey Horne is gemixt en geproduceerd door Joe Barresi die ook hun debuutalbum ‘No Hay Banda’ heeft gemixt. Dit derde album van de band heeft de simpele titel ‘Audrey Horne’ meegekregen en zal op 26 februari via Indie Recordings verschijnen. Deze Noorse heren, uit Bergen om precies te zijn, hebben met hun melodieuze hardrock muziek mijn aandacht al enkele jaren geleden weten te trekken toen ik de band live aan het werk zag.

Meer Lezen
 
Avatar Avatar

Het nieuwe album van het Zweedse Avatar zal op 26 februari via Gain Music Entertainment verschijnen. Het inmiddels derde album van de band heeft de titel ‘Avatar’ meegekregen en is de opvolger van het uit 2007 stammende ‘Schlacht’. De band werd in 2001 opgericht en het debuut ‘Thoughts of No Tomorrow’ kwam uit in 2006 toen de bandleden een gemiddelde leeftijd hadden van slechts achttien jaar. De band heeft tevens diversen tours op haar naam staan met onder andere In Flames en Obituary.

Meer Lezen
 
Avsky Scorn

Verantwoorder dan Avsky krijg je het voor black metal niet, aangezien het 'afkeer' betekent in het Zweeds. Hoewel het Engelse 'disgust' dan toch een beter woord is moet je een gegeven paard niet in de mond kijken natuurlijk. Ook Avsky is een behoorlijk productieve band, aangezien er de laatste vier jaar drie albums verschenen zijn. Deze tweemansband is dus lekker bezig om rauwe black metal over ons uit te storten.


Meer Lezen
 
Band Of Spice Feel Like Coming Home

Band Of Spice is de band van de voormalig Spiritual Beggars zanger Spice. Band Of Spice is echter geen nieuwe band maar een voortzetting van het soloproject Spice And The RJ Band waarbij na het uitbrengen van het album ‘Shave Your Fear’ in 2009 de band is aangevuld met gitarist en nieuwkomer Anders LinussonMeer Lezen
 
Barren Earth Curse Of The Red River

Barren Earth is de zoveelste supergroep die opduikt, het afgelopen jaar werden we immers al overspoeld met bands als Them Crooked Vultures, Chickenfoot en meer recentelijk met harder acts als Ov Hell en Demonica. Nu is er dan Barren Earth uit Finland met in de gelederen artiesten als Mikko Kotamäki (Swallow The Sun), Sami Yli-Sirniö (Kreator, Waltari) Olli-Pekka Laine (Mannhai, Chaosbreed, ex-Amorphis) en Marko Tarvonen (Moonsorrow).

Meer Lezen
 
Battalion Underdogs

Het nieuwe album van het uit Zwitserland afkomstige Battalion heeft de titel ‘Underdogs’ meegekregen en is op 26 februari via Silverwolf Productions verschenen. Battalion is een nog zeer jonge thrashband, echter het debuutalbum ‘The Fight for Metal’ van de Zwitsers stamt alweer uit 2006 dus de band heeft inmiddels de nodige ervaring opgedaan. Echter na wat speurwerk naar de band blijkt dat er drie songs van de band ook al op het debuut te horen waren.

Meer Lezen
 
Beehoover Concrete Catalyst

Beehoover is een Duitse tweemans band die bestaat uit Ingmar Petersen (vocalen en bas) en Claus-Peter Hamisch (drums en vocalen) die onlangs met ‘Concrete Catalyst’ hun vierde langspeler afleverden. Ondanks dat de band moeilijk in een hokje valt te plaatsen kan de muziek van dit duo het best omschreven worden als progressieve stoner rock, gemixt met heavy rock, prog en doom invloeden.


Meer Lezen
 
Bestial Mockery Christcrushing Hammerchainsaw (Re-release)

Wat doe je als een album out of print is? Juist ja, je maakt een re-release. Ander artwork, splatter-vinyl en klaar ben je. Dat zal Hells Headbangers ook gedacht hebben met deze re-release van het debuutalbum van Bestial Mockery. Een artwork van Chris Moyen (Beherit, Blasphemy, Sinister) siert nu de voorkant. Of er ook daadwerkelijk iets aan de kwaliteit is gedaan is lastig te zeggen, want de oorspronkelijke versie is niet echt meer verkrijgbaar.

Meer Lezen
 
Black Thoughts Bleeding Stomachion

Eindelijk weer eens een echte cd in handen. Dit keer van nieuwkomer Black Thoughts Bleeding. Dit is hun debuut full length album genaamd ‘Stomachion’. Zoals de band zelf aangeeft vallen ze in het thrash/metalcore genre. Een genre die veel populariteit beleeft tegenwoordig met bands als Killswitch Engage, As I Lay Dying en Soilwork. Deze stijl invloeden van de genoemde bands zijn zeker terug te vinden op het album.

Meer Lezen
 
Big Ball Hotter Than Hell

Het album ‘Hotter Than Hell’ van Big Ball is op 19 maart via AFM Records verschenen. Verder ontbreekt mij alle informatie van deze band en na een korte zoekactie op internet word ik ook al niet veel wijzer. Zowel de website als ook de myspace pagina’s van de band bevat minimale informatie. Echter een ding is me al snel duidelijk, het Duitse antwoord op AC/DC heeft de naam Big Ball meegekregen.


Meer Lezen
 
Black Wreath A Pyre Of Lost Dreams

Het Deense Black Wreath is een driemans formatie met in de gelederen Kim Larsen, (ex-Saturnus, Of The Wand And The Moon), zanger Peter Mesnickow (Blazing Eternity's) en bassist Dave Miller (Whelm). De sound van de band ligt in het funeral doom straatje gemixt met enige death doom en heavy drone invloeden. Het debuutalbum ‘A Pyre Of Lost Dreams’ van de band is afgelopen januari al verschenen maar heeft ons onlangs pas bereikt.

Meer Lezen
 
Bleed From Within Empire

Het is nog geen jaar geleden dat ik het debuutalbum ‘Humanity’ van het uit Glasgow, Schotland afkomstige Bleed From Within mocht bespreken en nu draait de opvolger ‘Empire’ alweer rondjes in mijn cd speller. Het tweede album van de band zal op 10 mei via Rising Records verschijnen.Meer Lezen
 
Blood Cult We Are The Cult Of The Plains

Het duurde even, maar het vervolg op de debuutplaat van Blood Cult is dan nu eindelijk gearriveerd. Niet dat het debuut hier ooit geluisterd is, maar toch handig om te weten. Verder heeft Blood Cult al talloze demo's uitgebracht aangezien ze al sinds 1995 bestaan. Ze zijn eigenlijk een beetje vreemde eend in de black-metal bijt. Want de vraag komt toch wel op of Blood Cult echt black metal maakt. Opener 'My Forest Home' doet nog wel zo vermoeden.

Meer Lezen
 
Bon Jovi The Ultimate Collection

De feestdagen van de december maand zijn weer aangebroken en natuurlijk is het dan weer tijd voor diversen artiesten en labels om een live of verzamel album op de markt te brengen. Dit is natuurlijk goed voor de verkoopresultaten, maar ook voor de artiest zelf om tussen twee albums door een nieuwe album in de winkels te hebben liggen. Zo ook dus in dit geval van Bon Jovi, want sinds begin november ligt ‘The Ultimate Collection’ in de schappen.

Meer Lezen
 
Borknagar Universal

Borknagar mag geen onbekende meer heten in de muziekwereld. Was het gelijknamige debuut-album nog een gitzwart black metal album met hier en daar een hintje folk, verschoof daarna de richting van de muziek wat meer naar een progressieve mix van black en folk. Niet verwonderlijk dat een aantal van de betere Noorse vocalisten hebben gezongen op de albums.


Meer Lezen

 
Burden Of Grief Follow The Flames

Op 2 juli zal het nieuwe album, getiteld ‘Follow The Flames’ van het Duitse Burden Of Grief via Massacre Records verschijnen. Het album is alweer het vijfde album van de band, dat met het voorgaande album ‘Death End Road’ (2007) op lovende kritieken kon rekenen. Burden Of Grief speelt melodieuze death metal, gemixt met wat thrash en de band werd in 1994 opgericht. Het nieuwe album telt tien songs en naast de normale editie zal er een special edition verschijnen met daarbij een speciale bonus disc.
Meer Lezen
 
Cancer Bats Bears, Mayors, Scraps and Bones

Op 12 april zal het derde album van het Canadese, uit Toronto afkomstige Cancer Bats verschijnen via Distort Entertainment. Het album is de opvolger van het in 2008 verschenen ‘Hail Destroyer’ en heeft de titel ‘Bears, Mayors, Scraps and Bones’ meegekregen. De titel van het nieuwe album is een afgeleide van de Nicknames van elk van de bandleden. De muziek van de band kan het best omschreven worden als een mix van punk/ hardcore en southern rock.

Meer Lezen
 
Coheed and Cambria Year of the Black Rainbow

De Amerikaanse prog/sympho rockers Coheed and Cambria komen binnenkort met hun, inmiddels vijfde album op de proppen. Het album heeft de titel ‘Year of the Black Rainbow’ meegekregen en zal op 12 april uitkomen. Voordat ik deze release tot mijn beschikking kreeg was ik niet echt bekend met het werk van Coheed and Cambria. Echter door wat research kan ik wel vertellen dat de cd’s van de band op een bepaald vast concept gebaseerd zijn.

Meer Lezen
 
Coma Excess

Het nieuwste album van het Poolse Coma is op 11 oktober via Mystic Production uitgekomen. Het inmiddels derde album van de band heeft de titel ‘Excess’ meegekregen en is de opvolger van het in 2008 verschenen ‘Hipertrofia’, waarmee de band in thuisland Polen meer dan 50.000 albums verkocht. De band zong voorheen nog in het Pools, maar op dit nieuwe album heeft de band de songs van hun voorgaande album opnieuw bewerkt en in het Engels opgenomen. De verwachtingen van deze nieuwe release zijn dan ook erg hoog.

Meer Lezen
 
Corruption Bourbon River Bank

Op 17 mei zal via Mystic Production het nieuwe album van de Poolse stonerband Corruption verschijnen. Het inmiddels zesde album van de band heeft de titel ‘Bourbon River Bank’ meegekregen en is de opvolger van het in 2005 verschenen ‘Virgin’s Milk’. De band werd in 1991 opgericht en toerde meerdere malen door Europa met acts als Vader, Behemoth en Virgin Snatch.


Meer Lezen
 
Crematory Black Pearls

Tegen het einde van het jaar is het meestal tijd om een bepaalde periode te overbruggen. Zo worden er vaak live of verzamel albums op de markt gebracht. Op deze manier blijf de band toch onder de aandacht van de fans en is het voor de platenlabels een mooie manier om nog geld uit de zakken van de fans te kloppen. Dit is dus ook het geval met deze release van Crematory want ‘Black Pearls’ is een verzameling van de beste nummers die de band de afgelopen jaren heeft opgenomen.

Meer Lezen
 
Crematory Infinity

Het Duitse Crematory timmert al zo’n negentien jaar aan de weg en het eerste album van de band stamt uit 1993 waardoor de band door de jaren heen een solide fanbase heeft weten op te bouwen. Het nieuwste album van de band is op 29 januari via Massacre records verschenen en heeft de titel ‘Infinity’ meegekregen.


Meer Lezen
 
Dååth Dååth

Toen ik hoorde dat ik de nieuwe zelfgetitelde plaat van Dååth mocht gaan bekritiseren, was ik laaiend enthousiast. De vorige platen van deze band uit Atlanta staan namelijk vol met goed luisterbare technische death metal. Ik was dan ook een beetje teleurgesteld toen de nieuwe langspeler niet meteen lekker in het gehoor lag.Meer Lezen
 
Danzig Deth Red Sabaoth

Het is alweer een jaar of zes geleden dat het laatste album van Danzig verscheen. Natuurlijk hebben de fans geen zes jaar hoeven wachten want in de tussenliggende periode verscheen onder meer het dubbelalbum ‘The Lost Tracks of Danzig’ en Glenn’s tweede solo plaat, genaamd ‘Black Aria II’. De kleine gespierde man is echter ook bekend van The Misfits en Samhain. Sinds het eind van de jaren tachtig maakt hij tevens albums onder zijn eigen naam, waarvan het uit 2004 stammende ‘Circle of Snakes’ het laatste wapenfeit was.

Meer Lezen
 
Dark Fortress Ylem

Consistentie is het toverwoord bij Dark Fortress wat betreft albums uitbrengen. Na 04, 06, 08 ziet nu in 2010 het nieuwe werk van deze Duitsers het onheilige licht en het tweede album waarop zanger Morean is te horen na het vertrek van Azathoth in 2007. 'Eidolon' liet prima zien dat ze het zonder de oud-oprichter en zanger afkunnen. De vraag is, is poging twee net zo geslaagd? Qua mix en geluid zit het allemaal prima in elkaar. Om te zorgen dat de band de touwtjes volledig in handen had werd alles gedaan in de studie van gitarist V. Santura.

Meer Lezen
 
Darkseed Poison Awaits

Darkseed is een Duitse gothic metal band die in 1992 werd opgericht. In de begindagen ging de band echter als deathmetal gezelschap door het leven maar door de jaren heen is de band uiteindelijk in het gothic hoekje terecht gekomen. De band nam door de jaren heen diversen albums op waarvan het uit 2005 stammende ‘Ultimate Darkness’ het laatste wapenfeit was. Kort hierna besloot zanger Stefan Hertrich de band te verlaten waarop de band uit elkaar viel.

Meer Lezen
 
Dark Tranquillity We Are The Void

Dark Tranquillity is één van de pioniers van het zogenaamde Gothenburg metal genre, een melodische vorm van death metal. Dit is inmiddels het negende studioalbum van de Zweden sinds hun vorming in 1989. De mix van death metal en volksmuziek invloeden zijn terug te horen op het album, en dan met name in de piano partijen. De heavy sound zoals we die gewend zijn van zweedse metal muzikanten is zeker goed aanwezig.

Meer Lezen
 
Darkthrone Circle The Wagons

Tijd om de bulletbelts en gigantische armbanden met spikes te pakken, wat Darkthrone heeft wederom een nieuwe plaat uit. Nummer vijftien alweer, en dat is een feestje waard. Van artiest Dennis Dread kreeg het wederom een 'sierlijke' voorkant mee en staat hun nieuw aangemeten mascotte er weer excentriek op, deze keer met een patch van Morne op z'n jas. Wederom werd de plaat opgenomen in de Necrohell 2 studio samen met Kjella en Mats.

Meer Lezen
 
Death Angel Relentless Retribution

Na de reunie begin deze eeuw komt Death Angel na ‘The Art Of Dying’, ‘Killing Season’ nu met ‘Relentless Retribution’. De bay-area thrash metal van deze jongens, ondertussen heren geworden, was altijd al niet van de platgelopen paden en dat is nu ook niet het geval. Wie denkt dat hij hier een brok simpel te verteren thrash voor zich krijgt a-la de laatste Slayer komt bedrogen uit.

Read More (English)
Meer Lezen (Dutch)
 
Decrepit Birth Polarity

Gelijk na het instarten van ‘Polarity’ , de derde plaat van Amerikaanse death metal formatie Decrepit Birth, wordt duidelijk dat we te maken hebben met een clubje kundige muzikanten. De band rondom frontman Bill Robinson is begonnen om een plekje te veroveren binnen de brutal death metal scene, maar heeft zich steeds meer richting de progressieve death metal ontwikkeld.


Meer Lezen
 
Demians Mute

Enige tijd geleden kreeg ik het album ‘Mute’ van de band Demians toegestuurd, echter door onvoorziene omstandigheden en vakantie is de review van deze uitstekende schijf helaas blijven liggen. Het album, dat via InsideOut Music is verschenen ligt dan ook al sinds 28 juni in de winkels. Demians is een eenmansproject van de Fransman Nicolas Chapel die zich op deze release van zijn beste kant laat horen.


Meer Lezen
 
Demonica Demonstrous

Deze keer is het Hank Shermann geweest die zich eens op thrash wilde storten. Omdat als je het zelf doet je het ook goed moet doen, heeft Hank een line-up geregeld voor Demonica waar je wederom U tegen zegt. Zo vinden we wederom Forbidden-leden terug in de vorm van gitarist Craig Locicero en drummer Mark Hernandez. Als zanger werd Hank's landgenoot Klaus 'Hyr' Hansen binnengehaald en het baswerk wordt verzorgd door Marc Grabowski van Corruption.

Meer Lezen
 
Devil Sold His Soul Blessed & Cursed

Om mijn eigen horizon uit te breiden heb ik me gewaagd aan het reviewen van Devil Sold His Soul `s tweede album, getiteld “Blessed & Cursed”. Het betreft een Britse postrock/posthardcore band die zijn strepen heeft verdiend in de underground met een voorgaande EP en full length CD en met deze tweede volledige plaat gaat proberen door te breken bij een groter publiek. De band speelde onder andere al op Download en ander binnenlandse festivals en kreeg daar lovende kritieken over.

Meer Lezen
 
Disbelief Heal!

Disbelief komt in 2010 met een nieuwe plaat, genaamd “Heal!”. Alhoewel, nieuwe plaat? Het zijn 4 nieuwe nummers van henzelf, 3 covers en een heropname van een oud nummer. We kunnen dus beter spreken over een EP in mijn ogen, die dan weer wel 40 minuten klokt. Het ligt er allemaal een beetje tussenin wat dit betreft dus.Meer Lezen
 
Disfigured Dead Visions of Death

Hell`s Headbanger`s records laat in de maand maart weer een aantal releases op ons los, met de nadruk op old school. De eerste die hier de burelen raakt is het debuut van Disfigured Death, genaamd “Visions of Death” en bij de eerste tonen is het al duidelijk, qua old school heeft Hell`s Headbanger`s uit het goede vaatje getapt.Meer Lezen
 
Disgod Sanguine Scales

Disgod is een oldschool death metal band uit Minsk, Wit-Rusland die in 2003 werd opgericht. Volgens het bijgeleverde promoblaadje heeft de band in thuisland Rusland een uitstekende reputatie weten op te bouwen. De band bestaat onder meer uit leden van bands als Medievil, Warcraft en Barracuda. In 2005 werd de demo ‘Contaminated Surgery’ opgenomen waarmee de band een platendeal in de wacht wist te slepen. Het debuut werd vervolgens in 2007 opgenomen en verscheen in 2008. Waarom ik het album pas nu kreeg toegestuurd is mij dan ook een raadsel.

Meer Lezen
 
Divided Multitude Guardian Angel

Het heeft even geduurd, maar de Noren van Divided Multitude komen na lange tijd eindelijk met hun derde album dat de titel ‘Guardian Angel’ heeft meegekregen. De band werd ergens in 1995 opgericht en bracht in 1999 het debuutalbum ‘Inner Self’ uit. Deze release werd gevolgd door ‘Falling To Pieces’ in 2002 waarop de band uitgebreid door Europa tourde.Meer Lezen
 
Dommin Love Is Gone

Op 29 januari zal via Roadrunner Records het debuutalbum ‘Love Is Gone’ van het Amerikaanse Dommin verschijnen. Dommin is een vrij jonge band uit Los Angeles die ergens in 2000 is opgericht en die een soort van alternatieve dark romantic rock maakt. De zangpartijen van zanger/gitarist, Kristofer Dommin liggen een beetje in het straatje van Glen Danzig gemixt met die van Type O Negative’s Peter Steele.
 

Meer Lezen
 
Doomshine The Piper at the Gates of Doom

Doomshine valt, zoals de naam al doet vermoeden duidelijk onder het (melodieuze) doom metal genre. Deze Duitse heren bestaan sinds 2000 maar kennen elkaar al veel langer. De band wordt vaak in een hokje geplaatst met namen zoals bijvoorbeeld Candlemass. Deze release is echter een stuk epischer dan zijn voorganger en bevat tevens wat meer sfeer. De songs duren lang, bevatten depressiviteit en mooie refreinen.


Meer Lezen
 
Dream Evil Dream Evil

Metal uit zweden betekent voor mij vaak goeie muziek. Ik heb hier nu de nieuwe cd van Dream Evil, genaamd ‘In The Night’ . Een album met 12 nummers, dus een serieus full length album. Voor degene die de band niet kent een kort stukje geschiedenis. In 1999 is band opgericht, echter het heeft een flinke tijd gekost om de vijf bandleden bij elkaar te brengen. Hun debuut album kwam dan ook pas in 2002 uit onder de naam, ‘Dragonslayer’ .

Meer Lezen
 
Eclectika Dazzling Down

Onlangs ontving ik het tweede album ‘Dazzling Down’ van het Franse Eclectika, ondanks dat dit album al eind februari is uitgekomen, heeft het album ons nu pas weten te bereiken. Het album is de opvolger van het in 2007 verschenen debuut ‘The Last Blue Bird’. De band maakt een soort van vooruitstrevende black metal waarbij we dus moeten denken aan brute black metal met klassieke stukken en waarbij het geheel wordt afgemaakt door vrouwelijk vocalen.

Meer Lezen
 
Eldorado Golden

Eldorado is een hardrockband uit Madrid die ergens beging 2007 werd opgericht. In 2008 bracht de band het album ‘En Busca de Eldorado’ uit en kon op uitstekende kritieken rekenen. Inmiddels hebben de Spanjaarden hun tweede release ingeblikt die de titel ‘Golden’ heeft meegekregen en die onlangs via Bad Reputation Records is verschenen. Het album werd opgenomen onder leiding van producer Richard Chycki (Aerosmith, Rush, Mick Jagger).

Meer Lezen
 
Elimination Destroyed By Creation

Het eerste album van deze Britse vijfkoppige band Elimination zal op 19 april via Rising Records worden uitgebracht in Europa. De band bestaat alweer zo’n drie jaar en bracht inmiddels twee EP’s uit, te weten ‘Welcome To Deathrow in 2007 en ‘Nightmare Asylum’ in 2008. Hierop wisten de mannen uit Ipswich een deal te scoren met Rising Records. Het debuut, dat de titel ‘Destroyed By Creation heeft meegekregen werd opgenomen in de Palour studios.

Meer Lezen
 
Emergency Gate The Nemesis Construct

Het Duitse Emergency Gate heeft afgelopen jaar niet stil gezeten, want na de voorgaande release ‘Rewake’ die begin 2009 was uitgekomen komt de band op 30 april alweer met de opvolger. Het nieuwe album heeft de titel ‘The Nemesis Construct’ meegekregen en zal via Twilight Zone Records verschijnen. De band zet de, op het voorgaande album ingeslagen weg voort.


Meer Lezen
 
Encoffination Ritual Ascension Beyond Flesh

Het debuutalbum van het Amerikaanse Encoffination is op 17 oktober via Selfmadegod Records in Eurpa verschenen. De band bestaat sinds 2009 en bestaat naast zanger, gitarist Ghoat (Festered) uit drummer Elektrokutioner (Decrepitaph, Festered, Tombstones). Het bijgeleverde promoblaadje bevat verder eigenlijk geen relevante informatie over de band, dus maar snel over naar de muziek.


Meer Lezen
 
End Of Green High Hopes In Low Places

Het nieuwe, inmiddels zevende album van het Duitse End Of Green is op 23 augustus via Silverdust Records verschenen Het album heeft de titel ‘High Hopes In Low Places’ meegekregen en is daarmee de opvolger van het twee jaar geleden verschenen ‘The Sick’s Sense’. De gothic rockers van End Of Green bestaan alweer sinds de begin jaren negentig, en zijn in thuisland in eigen land een stuk bekender dan bij ons.


Meer Lezen
 
Enemy Of The Sun Caedium

Op 28 mei is het tweede album, getiteld ‘Caedium’ van het Duitse Enemy Of The Sun verschenen via Massacre Records. Het album is de opvolger van het in 2007 uitgekomen ‘Shadows’. De band bestaat onder meer uit gitarist Waldemar Sorychta (Despair, Voodoocult, Grip Inc.), die onlangs ook nog meewerkte aan het nieuwe album van ReVamp van Floor Jansen.Meer Lezen
 
Enslaved Axioma Ethica Odina

Er zijn van die bands waarbij je altijd met een stukje extra anticipatie uitkijkt naar hun nieuwe releases. Voor iedereen verschillend uiteraard, maar voor mij is Enslaved er zeker een van. Op twee jaar en een dag na voorganger “Vertebrae” is hier nu “Axioma Ethica Odini”. Voor een band die ooit begon als een pure viking/black metal band zijn ze door de tijd al ver van dat genre verwijderd geraakt.


Meer Lezen

 
Enthroned Pentagrammaton

Enthroned is wel een van de beter bekende exportproducten van België op metalgebied te noemen, naast Aborted, Gorath, After All en split-CD-meesters Agathocles. Al sinds 1993 staat de band black metal plaat na plaat uit te spuwen en inmiddels is het dan ook weer tijd voor langspeler nummer 8. Hoewel alle originele bandleden zijn kwijtgeraakt onderweg gaat de band gewoon door.


Meer Lezen
 
Ereb Altor  The End

Het Zweedse Ereb Altor is het nevenproject van Crister Olsson en Daniel Bryntse, beiden leden van de band Isole. Ereb Altor werd ergens in 1990 opgericht en in 2008 brachten de heren het debuut album ‘By Honour’ uit. Een album dat geheel werd geïnspireerd door de dood van de veel te vroeg overleden Quorton, de man achter Bathory. Het nieuwe album heeft de titel ‘The End’ meegekregen en zal op 26 maart via Napalm Records verschijnen.

Meer Lezen
 
Everything Burns Home

Op 22 februari zal het debuutalbum, getiteld ‘Home’ van het Engelse Everything Burns verschijnen via Rising Records. Everything Burns is de zoveelste zeer jonge band die het label onlangs heeft getekend en als we de verhalen moeten geloven is de band inmiddels behoorlijk populair in de Engelse underground scene. Natuurlijk is ook dit album weer geproduceerd door Mark Daghorn (Trigger The Bllodshed/ Orange Goblin).

 
Meer Lezen

 
Exhale Blind

Exhale brengt in april 2010 door heel Europa zijn tweede full-length uit genaamd “Blind”, via het label Dark Balance. Het gaat hier om een Nederlands label, dat sinds 2007 plaatjes uitbrengt. Ditmaal hebben ze een Zweedse grindband toegevoegd aan hun bestand, waarbij onorginaliteit mij meteen in het oog springt.

 

Meer Lezen

 
Eye For An Eye Downfall

Eye For An Eye is een Engelse band uit Swindon, de band werd ergens in 2007 opgericht. Het debuut van de band heeft de titel ‘Downfall’ meegekregen en zal op 19 april via Rising Records verschijnen. De sound van de band ligt in het jaren 90 hardrock straatje en zegt zelf beïnvloed te zijn door bands als Down, Corosion Of Conformity, Alice in Chains en Black Label Society en daar wil ik zelf nog wel bands als Kyuss en Clutch aan toeveoegen.
 
Meer Lezen
 
Fatalist The Depths of Inhumanity

Op 25 januari is via het Amerikaanse Ibex Moon Records het album ‘The Depths of Inhumanity’ uitgekomen van het uit Ventura, Californië afkomstige Fatalist. De band is ooit begonnen als een Zweedse death metal cover band genaamd Stockholm Syndrome en nadat deze band was opgeheven werd in 2006 Fatalist opgericht door de heren Neil Burkdoll en Wes Caley (Uphill Battle, Exhumed). Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat de sound van de band in het straatje ligt van degelijke old-school death metal van bands als Entombed, Grave en Dismember.

Meer Lezen
 
Fear Factory Mechanize

Nadat de heren van Fear Factory alle persoonlijke perikelen overleefd hebben zijn ze weer helemaal terug! In 2002 ging Fear Factory uit elkaar na het vertrek van zanger Burton C. Bell en gitarist Dino Cazares, om vervolgens in 2004 terug te komen met het album ‘Archetype’ waarbij Burton toch weer deel uitmaakte van de band en waarbij gitarist Cazares het veld moest ruimen.


Meer Lezen
 
Finntroll Nifelvind

Het is nu vier jaar geleden dat een nieuwe Finntroll aan de dag verscheen met frontman Vreth in plaats van de vrolijke dikzak Wilska. Sindsdien is er veel veranderd in trollenland. De band trok ineens veel meer vrouwelijk publiek aan door de nieuwe zanger, en ook muziektechnisch is de band een andere richting ingeslagen. Was Nättfodd een groot meedeinfestijn, daar ging Ur Jordens Djup toch weer wat meer de black metal richting op waar de band ooit deels uit voortgekomen was.

Meer Lezen
 
Firewind Days of Defiance

Het nieuwe album ‘Days Of Defiance’ van het Griekse Firewind, de band rondom Gus G. is op 25 oktober via Century Media Records uitgekomen. Ondanks dat Gus G. de nieuwe gitarist is van niemand minder dan Ozzy Osbourne, is hij zijn band Firewind erg trouw. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat ook dit album weer boordevol staat met prima powermetal. Ik hoef dan eigenlijk al niet meer te zeggen dat dit up-tempo muziek is met felle zang en veel melodie.

Meer Lezen
 
Forbidden Omega Wave

Het kost een kleine dertien jaar, maar dan heb je ook wat. Zolang heeft het geduurd voordat Forbidden met een nieuw album op de proppen kwam. Niet zo gek, aangezien de band na hun vorige langspeler Green de instrumenten in de wilgen hing. Pas in 2007 kwam de band weer samen om gewoon te touren en lol te hebben. Oorspronkelijk nog met Gene Hoglan op drums en Glen Alvelais op gitaar, maar in 2009 werden deze ingeruild voor Mark Hernandez (Vio-lence, Heathen, Defiance) en Steve Smyth (Testament, Nevermore, Vicious Rumours).

Read More (English)
Meer Lezen (Dutch)
 
Forlorn The Rotting

Het Engelse, uit Birmingham afkomstige Forlorn werd in 2006 opgericht, waarna de band een prima live reputatie wist op te bouwen. In 2007 verscheen vervolgens de EP “Hearts To War”, in 2008 gevolgd door de EP ‘The Forlorn Hope’ waarop de band een deal met Rising Records in de wacht wist te slepen. Het debuut, dat de titel ‘The Rotting’ heeft meegekregen is op 12 juli verschenen.

 
Meer Lezen

 
For Selena And Sin Yesterday, Today & Tomorrow

Het nieuwe album van het uit Ierland afkomstige Glyder is op 23 april via Steamhammer / SPV uitgekomen en staat vol met stevige rock die in het straatje past van bands als Thin Lizzy. ‘Yesterday, Today & Tomorrow’ is alweer de derde schijf van de band die in 2004 werd opgericht. De band heeft de afgelopen jaren dan ook niet stil gezeten, zeker als je bedenkt dat de band in deze korte tijd al getoerd heeft met onder andere W.A.S.P., Bob Catley, Y&T, Fisch, Gotthard.

Meer Lezen
 
Grand Magus Hammer Of The North

Het nieuwe album van het Zweedse Grand Magus zal op 18 juni via Roadrunner Records uitkomen. Het album heeft de titel ‘Hammer Of The North’ meegekregen en is de opvolger van het in 2008 verschenen ‘Iron Will’. Grand Magus werd in 1996 opgericht door voormalig Cardinal Fang zanger Janne Christoffersson en bassist Fox. Het debuut van de band kwam vervolgens in 2001 uit via Rise Above Records, waar de band in totaal vier albums bij uitbracht.

Meer Lezen
 
Grave Burial Ground

Er zijn van die bands die weinig fout kunnen doen bij mij. Grave is er daar één van. Je weet gewoon direct wat je kan verwachten, ouderwetse Zweedse Death Metal, van een van de masters of death. Zo ook krijgen we op hun negende release ‘Burial Ground’, die op 14 juni uitkomt bij Regain Records, te horen wat we altijd al horen van Ola Lindgren en zijn kameraden. En ik hoorde dat het goed was!


Meer Lezen
 
Grave Digger The Clans Will Rise Again

De Duitse band Grave Digger bestaat inmiddels al zo’n dertig jaar. Door de jaren heen heeft de meerdere bezettingswisselingen gekend, en werden er zo’n vijftien studio albums en diversen live albums uitgebracht. Zanger Chris Boltendahl is echter het enige nog originele lid van deze band en we kunnen dus wel stellen dat de band een behoorlijk doorzettingsvermogen heeft.


Meer Lezen
 
Gwar Bloody Pit Of Horror

De Amerikaanse bende die zich Gwar noemen en zich graag verkleden als monsters hebben weer eens van zich laten horen. Deze band bestaat al sinds 1984 en staat bekend om hun grove en schokkende, maar vaak ook hilarische teksten. Onderwerpen die in hun teksten voorkomen zijn onder andere drugs, alcohol, nucleaire oorlog, moord en marteling, echter dit alles voorzien van de nodige humor.


Meer Lezen
 
Hacavitz Metzli Obscura

Hacavitz is een tweemans gezelschap uit Mexico, u weet wel, het land van sombrero`s, fiesta`s, siesta`s en de zangeres zonder naam. Niets van dat alles op deze derde plaat, ‘Metzli Obscura’, tenzij je houdt van primitieve en ruige muziek die ergens tussen black metal en death metal laveert en zich kenmerkt door een oerkracht die van de muziek uitgaat. Typisch een plaat waarvan ik nu al kan zeggen dat je hem of meteen fantastisch, of niks aan vindt.

Meer Lezen
 
Heathen The Evolution of Chaos

Zoals zoveel thrash-bands was het Heathen ook vergaan. Twee albums werden uitgebracht in de jaren 80 en 90 en in 1992, een jaar na het uitkomen van 'Victims of Deception' viel de band uit elkaar. Pas in 2001 kwam de band weer bij elkaar ter gelegenheid van het 'Thrash of the Titans' benefietfestival voor Chuck Billy. Toch zal het nog 8 jaar duren voordat hun nieuwe cd verschijnt. Middels de demo die in 2005 boven kwam drijven was er al een glimps op te vangen van de nieuwe muziek, maar nu de echte cd er ligt kunnen we pas echt oordelen.

Meer Lezen
 
Heaven Shall Burn Invictus (Iconoclast III)

Het laatste deel van ‘Iconoclast’ trilogie van het Duitse Heaven Shall Burn heeft de titel ‘Invictus’ meegekregen en betekent onoverwinnelijk en onverslagen in het Latijns. De band zette deze trilogie in met het album ‘Iconoclast (Part One: The Final Resistance)’ in 2008 en dit werd voorgezet met ‘Bildersturm - Iconoclast II (The Visual Resistance)’ in 2009, vanaf 24 mei ligt dan uiteindelijk het laatste deel in de schappen.

Meer Lezen
 
Heidevolk Uit Oude Grond

Heidevolk is inmiddels een gerenommeerde naam in de Europese folk metal scene. Het debuut ‘De Strijdlust Is Geboren’ van de Gelderse krijgers verscheen in 2005 gevolgd door het uit 2008 stammende ‘Walhalla Wacht’. De band heeft inmiddels veel optredens in binnen en buitenland op haar naam staan waardoor de band de laatste jaren behoorlijk gegroeid is en dat is dan ook goed te horen op het nieuwe album.

Meer Lezen
 
Hell Born Darkness

Afgelopen februari is het album ‘Darkness’ van het Poolse Hell Born in een nieuw jasje verschenen. Het album stamt oorspronkelijk uit 2008 en is voor deze limited editie voorzien van special artwork dat verschilt van het origineel, en een zestal live nummers. Hell Born werd in 1995 opgericht, de band bestaat onder meer uit de twee voormalig Behemoth leden Baal en Les, respectievelijk op bass en gitaar en huidig Vader drummer Paul.

Meer Lezen
 
Hellfueled Emission Of Sins

Het nieuwe, inmiddels vierde album van het Zweedse Hellfueled heeft de titel ‘Emission Of Sins’ meegekregen en is onlangs via Black Lodge verschenen. Het album is de opvolger van het in 2005 verschenen ‘Born II Rock’ en ook op deze release worden we weer overladen met een elftal van zwaar beukende old-school heavy metal songs. Het album werd geproduceerd door Rikard Löfgren (Deathstars, Sparzanza) die tevens aan het album meeschreef.

Meer Lezen
 
Helloween 7 Sinners

Iedere metalhead uit de jaren ’80 kent natuurlijk de albums ‘Keeper Of The Seven Keys I en II’. In die tijd waren het dé twee albums waarmee het Duitse Helloween hoge ogen scoorden. Na deze albums wisten ze die status niet vast te houden. Ondanks dat brachten ze zeer regelmatig albums uit van wisselende kwaliteit. De band beschikt over een lange adem en levert met ‘7 Sinners’ studio album nummer dertien af.


Meer Lezen

 
Hellyeah Stampede

Op 28 juni is het tweede album uitgekomen van het Amerikaanse Hellyeah, het album is de opvolger van het gelijknamig debuut dat in 2007 verscheen. Hellyeah is niet zomaar een band. De band bestaat immers uit Mudvayne zanger Chad Gray, Mudvayne gitarist Greg Tribbett, voormalig Nothingface gitarist Tom Maxwell, Damageplan bassist Bob Zilla, en voormalig Pantera, Rebel Meets Rebel en Damageplan drummer Vinnie Paul.

Meer Lezen
 
Helstar Glory Of Chaos

Slechts 2 luttele jaren na de release van ‘The King of Hell’ staat de Texaanse formatie Helstar al weer klaar om een nieuw album te presenteren. Deze keer is het de beurt aan ‘Glory of Chaos’ om ons te laten horen wat de band heden ten dagen doet. Volgens de band zelf zou het album ‘darker, faster, louder’ zijn dan hun vorige werk, dus dat belooft wat. Tenslotte was ‘The King of Hell’ ook al een aardig snelheidsduiveltje.


Meer Lezen
 
High On Fire Snakes For the Divine

Op 8 maart is het nieuwe High On Fire album verschenen via Century Media Records, het album heeft de titel ‘Snakes For the Divine’ meegekregen en is daarmee de opvolger van het in 2007 uitgebrachte ‘Death Is This Communion. De band werd in 1998 opgericht door voormalig Sleep zanger/gitarist Matt Pike en kan het best in het stoner, sludge, doommetal hoekje geplaatst worden ondanks dat de band diversen uitstapjes maakt naar verschillende andere stijlen.

Meer Lezen
 
His Statue Falls Collisions

Het debuutalbum van het Duitse His Statue Falls heeft de titel ‘Collisions’ meegekregen en is onlangs via Redfield Records verschenen. Ik ben verder eigenlijk onbekend met de band die op geheel eigen wijze post hardcore/metalcore combineert met hippe techno/trance deuntjes, of zoals ze het zelf noemen techcore.


Meer Lezen
 
Hydrogyn Collisions

De uit Ashland, Kentucky afkomstige hardrock band Hydrogyn werd in 2004 opgericht door gitaristen Jeff Westlake en Jeff Boggs, als snel werd in Julie een geschikte frontvrouw gevonden. Inmiddels heeft Jeff Boggs de band verlaten maar heeft de band inmiddels zo’n vijf albums afgeleverd en ligt nummer zes sinds eind oktober in de schappen. Het nieuwe album heeft de titel ‘Judgement’ meegekregen en werd geproduceerd door niemand minder dan Michael Wagener (Ozzy Osbourne, Metallica) en Jeff Westlake.

Meer Lezen
 
Igneous Human Pyroclastic Storms

Op 12 maart zal het debuutalbum ‘Pyroclastic Storms’ van het Zweedse Igneous Human verschijnen. De band werd opgericht uit de overblijfselen van Gaphia dat halverwege de opnames van hun debuutalbum uit elkaar ging. De band, op dat moment bestaande uit Andreas Joelsson (vocals), John Thorner (drums) en Mikael Gustavsson (bass) vonden al snel in Daniel Persson een gitarist waarmee de opnames werden afgemaakt.


Meer Lezen
 
Ill Niño Dead New World

De uit New Jersey/New York afkomstige Latino’s van Ill Niño brachten op 29 oktober alweer hun vijfde album uit. De band die zich altijd van een vette groove heeft weten te bedienen komt dan ook dit keer weer met een sterk album op de proppen, getiteld ‘Dead New World’. De band weet vanaf het moment dat de band werd opgericht in 1999 Zuid-Amerikaanse en Latino invloeden met stevige metal te mixen.


Meer Lezen
 
Ingraved Onryou

Eind oktober is het album ‘Onryou’ van de Italiaanse band Ingraved uitgekomen via Power Pain Records. De band werd in 2001 opgericht en na enkele demo’s en EP’s verscheen in 2006 het debuutalbum ‘Hatred From Outside’. Volgens de bijgeleverde biografie maakt de band een mix van moderne extreme metal en hardcore, wat we eigenlijk kunnen vertalen in metalcore voorzien van de nodige thrash en deathmetal invloeden. Wat betreft de titel ‘Onryou’, deze is afgeleid uit de Japanse folklore en betekent dat een geest terug kan komen om wraak te nemen.

Meer Lezen
 
Insidious Disease Shadowcast

Het lijkt wel of muzikanten die kunnen leven van de muziek tegenwoordig allemaal tijd over hebben, want met Insidious Disease hebben we hier de volgende all-star band. Deze keer wordt deze gevormd door trommelaar Tony Laureano (o.a. Nile en Angelcorpse), grunter Marc Grewe (ex-Morgoth), gitaristen Silenoz (Dimmu Borgir) en Jardar (Old Man`s Child) en tot slot bassist Shane Embury (o.a. Napalm Death). En net als bands als Ov Hell, Lock Up en Bloodbath maken deze heren met “Shadowcast” gewoon de muziek waar ze zin in hebben.

Meer Lezen
 
In This Moment A Star-Crossed Wasteland

Op 12 juli zal het inmiddels derde volwaardige album van het Californische In This Moment verschijnen. Het album heeft de titel ‘A Star-Crossed Wasteland’ meegekregen en is de opvolger van het in 2008 uitgekomen ‘The Dream’ dat op lovende kritieken kon rekenen. De jonge Amerikaanse metalband werd opgericht in 2005 door Chris Howorth en Maria Brink en werd vooral bekend via een grote fanbase op de My Space community.


Meer Lezen
 
Intronaut Valley Of Smoke

De Amerikanen van Intronaut hebben een zeer creatieve periode achter de rug, met als gevolg een nieuwe schijf in de vorm van ‘Valley Of Smoke’. Dit derder album van de band kan net als de twee voorgangers onder de noemer post- progressieve metal worden weggeschreven. Ook de termen rauw en atmosferische slugde komen aan de orde. De band heeft trekjes van onder andere Mastodon, Baroness en oud werk van Tool, zonder hun eigen geluid te verkwanselen en zeker wel uniek te blijven.

Meer Lezen
 
In Vain Mantra

Op 15 januari is via Indie Recordings het tweede volwaardige album van het Noorse In Vain verschenen dat de titel ‘Mantra’ heeft meegekregen. De band werd gevormd in 2003 door gitarist J. Haaland en zanger A. Frigstad, in 2004 kwam vervolgens de eerste EP uit getiteld ‘Will The Sun Ever Rise’ gevolgd door nog een EP in 2005 genaamd ‘Wounds’. Hierop werd de band als eerste act getekend door Indie Recordings waarop de band in 2007 het debuutalbum ‘The Latter Rain’ uitbracht.

Meer Lezen
 
Ion Dissonance Cursed

Ion Dissonance is een Canadese mathcore/deathcore band afkomstig uit Montreal, Canada. De band werd in 2002 opgericht en de band bracht inmiddels drie volwaardige albums uit. Op 23 augustus zal via Basick Records de vierde langspeler van de band uitkomen, getiteld ‘Cursed’ en is daarmee de opvolger van het uit 2007 stammende ‘Minus The Herd'. Na de release van ‘Minus The Herd' was de inspiratie op en besloot de band het even rustig aan te doen en zich op andere zaken dan muziek maken te richten.

Meer Lezen
 
Iron Fate Cast In Iron

Het Duitse Iron Fate werd in 2005 opgericht en bracht een jaar later hun eerste demo uit. De band werd hierna al snel opgemerkt door Massacre Records. Inmiddels heeft de band ook hun debuutalbum ‘Cast In Iron’ opgenomen dat afgelopen juli is uitgekomen.

Na een kort gesproken intro, getiteld “The Arrival“ gaat de band van start met het uptempo “Iron Fate“ waarbij ik bij de zangpartijen van Dennis Broswoski meteen aan Tim “Ripper” Owens moet denken.

Meer Lezen
 
Iron Fire Metalmorphosized

Afgelopen oktober is het inmiddels zesde album van de Deense heavy power metal band Iron Fire verschenen. De band werd in 1995 opgericht onder de naam Misery, dat later werd gewijzigd naar Decades Of Darkness om vervolgens sinds 2000 als Iron Fire door het leven te gaan. De band heeft inmiddels vele bezettings wisselingen ondergaan, maar de drijvende kracht achter Iron Fire is nog steeds zanger Martin Steene.


Meer Lezen
 
James LaBrie Static Impulse

De naam James LaBrie is vooral verbonden aan de progreus Dream Theater. Naast een album onder eigen naam, ‘Elements Of Persuasion’, zong hij ook een aanzienlijk deel van Ayreon’s ‘The Human Equation’ in. Ook was hij mede-verantwoordelijk voor de Mullmuzzler cd ‘Keep it To Yourself’. James vond het echter tijd om een tweede album onder eigen naam te maken, getiteld ‘Static Impulse’.


Meer Lezen
 
Joe Satriani Black Swans And Wormhole Wizards

‘Professor Satchafunkilus and the Musterion of Rock’ heette zijn vorige album. In het rijtje maffe albumtitels voegt de maestro der legato Joe Satriani daar nu aan toe ‘Black Swans And Wormhole Wizards’. Weliswaar iets makkelijker uit te spreken maar genoeg stof voor een avondje filosoferen.Meer Lezen
 
Jon Oliva’s Pain Festival

Het inmiddels vierde album van Savatage mastermind Jon Oliva heeft de titel ‘Festival’ meegekregen en zal op 19 februari via AFM Records verschijnen. Op deze release laat de heer Oliva ons kennismaken met de duistere, donkere en onheilspellende kant van Jon Oliva’s Pain. De verhaallijn is geïnspireerd door de dromen die Jon had, waarbij er wordt teruggegrepen uit de Savatage tijd ten tijde van de ‘Hall Of The Mountain King’ en ‘Gutter Ballet’, dus dat belooft wat.

Meer Lezen
 
Kaipa In The Wake Of Evolution

Via InsideOut Music is afgelopen mart het album ‘In The Wake Of Evolution’ van de Zweedse progressieve rockband Kaipa verschenen. De band bestaat inmiddels al zo’n 35 jaar maar ik was tot nu toe geheel onbekend met de band. Kaipa werd opgericht door zanger Hans Lundin en gitarist Roine Stolt, die jaren later de The Flower Kings ook zou oprichten. Het gelijknamig debuut stamt uit 1975 en er werden de jaren daarop een aantal albums uitgebracht waarna de band begin jaren tachtig uiteen valt.

Meer Lezen
 
Kalmah 12 Gauge

Het nieuwe, inmiddels zesde album van het Finse Kalmah heeft de titel ‘12 Gauge’ meegekregen en is op drie maart verschenen via Spinefarm Records. Dit album is ergens tussen juni en augustus 2009 in de Tico Tico studio te Finland opgenomen. De mastering vond plaats in the Cutting Room in Zweden. Kalmah staat bekend om zijn melodische death metal voorzien van de nodige thrash, black en power metal invloeden.


Meer Lezen
 
Karma To Burn Appalachian Incantation

Op 30 april is het nieuwe album van de Amerikaanse instrumentele stonergrooverock Karma To Burn verschenen via Napalm Records. Het album heeft de titel ‘Appalachian Incantation’ meegekregen en is de opvolger van het uit 2001 stammende ‘Almost Heathen’. De band maakte furore aan het eind van de vorige eeuw met albums zoals het debuut ‘Karma To Burn’ (1997), dat nog wel voorzien was zangpartijen (dit op verzoek van het toenmalige label Roadrunner Records) en ‘Wild, Wonderful... Purgatory’ (1999).

Meer Lezen
 
Keep of Kalessin Reptilian

Ik denk dat de grote vraag bij dit nieuwe album eigenlijk vooral is: zullen er mensen zijn die die plaat gaan kopen omdat ze het nummer 'The Dragontower' zo goed vonden. Tenslotte heeft Keep of Kalessin in de aanloop naar het Eurovision Songfestival meerdere malen dit nummer te horen gebracht. Tegenover waarschijnlijk een niet onaanzienlijke groep mensen die nog nooit iets van de band hadden gehoord.


Meer Lezen
 
Kingfisher Sky Skin Of The Earth

De Nederlandse band Kingfisher Sky werd in 2001 opgericht door drummer Ivar de Graaf (voorheen Within Temptation) en Judith Rijnveld op zang en inmiddels bestaat de band maar liefst uit 7 personen. Kingfisher Sky komt grotendeels uit Den Haag omsteken en heeft in het verleden enkele bezettingswisselingen gekend. Maar met het aantrekken van gitarist Chris Henny en toetsenist David Gutiérrez Rojas heeft de band weer een stevige line-up en werd het nieuwe album opgenomen.

Meer Lezen
 
King’s X Live Love In London

Afgelopen maand is het live album ‘Live Love In London’ van het Texaanse rocktrio King’s X verschenen via InsideOut Music. Zoals de titel al doet vermoeden hebben we hier te maken met een live album, opgenomen in de Electric Ballroom in Londen in 2009. De band bestaat al sinds 1985 en in 1988 verscheen dan hun debuut ‘Out Of The Silent Planet’. De band brak echter nooit echt door bij het grote publiek, ondanks dat de band een aantal prima albums uitbracht zoals het uit 2009 stammende ‘Faith Hope Love’ album en het uit 1994 afkomstige album ‘Dogman’.

Meer Lezen
 
Kiuas Lustdriven

Op 31 maart is het vierde volwaardige album ‘Lustdriven’ van de Finse powermetal band Kiuas verschenen via Spinefarm Records. Het schijfje is geproduceerd door Janne Joutsenniemi en gemixt door Mikko Karmila en is de opvolger van het in 2008 verschenen ‘The New Dark Age’ dat overigens op uitstekende kritieken kon rekenen.Meer Lezen
 
Kivimetsän Druidi Betrayal, Justice, Revenge

Weer mag ik een band uit Finland bespreken, dit keer heb ik de eer om Kivimetsän Druidi te reviewen. De opvolger van het in 2008 verschenen debuut ‘Shadowheart’ heeft de titel ‘Betrayal, Justice, Revenge’ meegekregen en is onlangs via Century Media Records uitgekomen. Deze Finse folkmetal band werd in 2002 opgericht door de broertjes Joni Koskinen (zang, gitaar) en Antti Koskinen (keys). De muziek van de band valt te omschrijven als creatieve heavy metal, gemixt met symfonische folk, gothische zangpartijen, een vleugje thrash.

Meer Lezen
 
Klaxons Surfing The Void

De Engelse band Klaxons werd in 2005 opgericht, de band wordt geschaard onder de new rave, een mix tussen elektronische dansmuziek en rock. Het debuutalbum ‘Myths Of The Near Future’ verscheen in 2007, waarmee de band diversen prijzen in de wacht wist te slepen waaronder de prestigieuze Mercury Prize voor het beste nieuwe Britse album. Het nieuwe album, waarvan de release datum reeds enkele malen werd verschoven is onlangs via Polydor Records verschenen.

Meer Lezen
 
KoRn III Remember Who You Are

Zo’n twee maanden geleden zag het nieuwste, inmiddels negende KoRn album, getiteld ‘Remember Who You Are’ het levenslicht. De review heeft echter wat langer op zich laten wachten, want ik heb het album pas sinds afgelopen week in huis. De naam KoRn III is gebaseerd op de bezettingswisselingen die de band in haar loopbaan heeft ondergaan, na drie keer is dit de huidige samenstelling van de band.


Meer Lezen
 
Krypteria My Fatal Kiss

Het album ‘My Fatal Kiss’ van het Duitse Krypteria was al sinds 28 augustus 2009 in het thuisland verkrijgbaar via On fire Records (een afsplitsing van Roadrunner Records), maar nu is het album ook in de rest van Europa uitgebracht door Roadrunner Records. ‘My Fatal Kiss’ is de opvolger van het uit 2007 stammende Bloodangel’s Cry’ dat lovende kritieken mocht ontvangen van zowel de pers als ook de fans van de band.

Meer Lezen
 
Kvelertak Kvelertak

Gezien wat er nog meer uitkomt op Indie Recordings is Kvelertak misschien een kleine vreemde eend in de bijt. Hoewel een deel van de muziek black metal als basis heeft, is het gemixed met een grote dosis punk en een flinke dosis rock 'n roll. Zo maakt de band eigenlijk een soort allegaartje, zonder dat het is af te doen als black 'n roll. De plaat werd gemixed door Kurt Ballou van Converge en de productie mag er zijn, het klinkt erg goed.

Meer Lezen
 
Lacrimas Profundere The Grandiose Nowhere

Lacrimas Profundere, wat Latijns is betekent ‘tranen vergieten’.Dit is een Duitse Dark Rock band uit Waging am See in Oberbayern. Deze band heeft vanaf de oprichting een flink aantal bezettings wisselingen gehad. Toch is de band in de huidige bezetting met een nieuwe schijf gekomen, ‘The Grandiose Nowhere’ genaamd, de opvolger van het uit 2008 stammende ‘Songs For The Last View‘.


Meer Lezen
 
Life Of Agony 20 Years Strong River Runs Red: Live in Brussels

Op 19 juli is het live album van het Amerikaanse Life Of Agony verschenen via I Scream Records. Deze cd is er overigens niet zomaar een, want de opnames bevatten het gehele, exclusieve optreden van 3 april 2010 te Ancienne Belgique in Brussel ter gelegenheid van het 20 jarig bestaan van de band. Het complete debuutalbum werd integraal gespeeld.


Meer Lezen
 
Lost Soul Immerse in Infinity

Lost Soul? Was dat niet die saaie Poolse band die een paar jaar geleden continu in het voorprogramma van Vader tourde? Ja, dat klopt! Echter, nu ik hun vierde release ‘Immerse In Infinity’ hoor, lijkt het alsof ik die jaren met stront in mijn oren rondgelopen heb. Want het is best wel een prima plaat geworden, gevuld met snelle technische death metal.Meer Lezen
 
M-16 La Raiz de Todo Poder

M-16 is een Latin Hardcore band die opereert vanuit New York. De oorsprong van de band ligt echter in de Dominicaanse Republiek waardoor het grootse deel van de teksten ook in Spaans worden gezongen. Het nieuwe album van de band draagt de titel ‘La Raiz de Todo Poder’ (The Root Of All Power) en is via Mother West Records uitgekomen.


Meer Lezen
 
Malevolent Creation Invidious Dominion

‘Invidious Dominion’, alweer de elfde langspeler van het Amerikaanse Malevolent Creation. En het is overduidelijk dat deze oude rotten in het genre het truckje nog niet verleerd zijn. De door Erik Rutan (Nile, Cannibal Corpse) geproduceerde plaat klinkt als een klok en dendert ruim een ruim half uur als een niet te stoppen bulldozer uit je speakers.Meer Lezen
 
Mammutant Atomizer

Op 28 mei is het tweede album van het Duitse Mammutant verschenen via Massacre Records. Het album heeft de titel ‘Atomizer’ meegekregen en is de opvolger van het 2006 stammende ‘New World Disorder’. De band werd in 2006 opgericht en heeft hun eigen wereld gecreëerd in vorm van planeet Xorgosh en introduceert zichzelf als een stel genadeloze kannibalen die zijn ontsnapt van hun planeet waarbij ze op zoek zijn naar vers vlees.

Meer Lezen
 
Marty Friedman Tokyo Jukebox

Dat Marty Friedman een voorliefde heeft voor Oosterse muziek en vooral voor Japan is geen geheim. Na een album met re-recordings van oud werk tot aan Megadeth toe (Future Addict – uitgebracht via Avex Trax), vond de in Japan wonende megaster het tijd voor een cover album met J-pop songs (Japanse ‘pop’liedjes). Uiteraard is de zang vervangen door Marty’s gitaarspel en alles door een Friedman molen gehaald. Dit album werd vorig jaar al in Japan (mei 2009) uitgebracht maar kent nu pas haar Europese release.

Meer Lezen
 
Masachist Death March Fury

Masachist is een Poolse death metal band die is opgericht door gitarist Thruffel (Azarath, Yattering) en drummer Daray (Dimmu Borgir, Vader, Vesania). In de gelederen vinden we verder zanger Pig (Decapitated), gitarist Aro (Shadows Land) en bassist Heinrich (Vesania, UnSun). We kunnen dan ook stellen dat we hier met een degelijke all-star death metal band te maken hebben.


Meer Lezen
 
Masterplan Time To Be King

Op 19 april is de voorloper van het nieuwe Masterplan album ‘Time To Be King’ verschenen in de vorm van de ‘Far From The End Of The World’ single. Maar op 21 mei is dan toch het nieuwe album van de band verschenen. Masterplan werd in 2001 in door Uli Kusch en Roland Grapow opgericht nadat ze beiden waren ontslagen uit Helloween. Het gelijknamige debuut verscheen vervolgens in 2003 waarop de Jorn Lande de vocalen op uitstekende wijze wist te vertolken.

Meer Lezen
 
Melissa Auf Der Maur Out Of Our Minds

Melissa Auf der Maur was voorheen werkzaam als bassist bij The Smashing en Hole. De Canadese bracht zo’n zes jaar geleden haar debuutalbum uit en inmiddels is ook de opvolger ingeblikt. Het nieuwe album heeft de titel ‘Out Of Our Minds’ meegekregen en is op 2 april via Roadrunner Records verschenen. De schijf werd geproduceerd door Melissa Auf Der Maur zelf met hulp van onder andere Jordan Zadorozny en Chris Goss (Queens Of The Stone Age).

Meer Lezen
 
Metsatöll Äio

Het nieuwe album van het uit Estland afkomstige Metsatöll is op drie maart verschenen via Spinefarm Records. Het album heeft de titel ‘Äio’ meegekregen en is de opvolger van het in 2008 verschenen ‘Iivakivi’. De band werd in 1999 opgericht en kan het beste in het folk/ pagan metal hokje gestopt worden. De Estlandse betekenis van de bandnaam is ‘weerwolf’ en verder opvallend detail is dat de band hun songs vertolkt in de moedertaal van de band waardoor het voor de meeste van ons onmogelijk is om wat van de teksten te begrijpen.

Meer Lezen
 
Mia Hope We Are Just Satellites

Op 8 februari is na een vertraging van zo’n half jaar eindelijk het debuutalbum ‘We Are Just Satellites’ van Mia Hope uitgekomen via Rising Records. De band is afkomstig uit Berkshire, Engeland en bestaat nog maar een paar jaar, verder is er eigenlijk niet zoveel bekend over de band en van het bijgeleverde promoblaadje word ik ook al niet veel wijzer.Meer Lezen
 
Misanthropia Slang Des Doods

De band Misanthropia is opgericht in 2005, deze Hollandse band maakt melodieuze blackmetal met een vleugje prog en death. Het nieuwe album heeft de titel ‘Slang Des Doods’ meegekregen en is de opvolger van het uit 2006 stammende debuut‘ Rise Of Necropolis’. De nieuwe schijf werd gemixt en gemasterd door Mike Wead (o.a King Diamond, Mercyful Fate & Bibleblack) en als je titel bekijkt zou je kunnen denken dat dit album Nederlandstalig is, maar dat is niet waar.

Meer Lezen
 
Molly Hatchet Justice

Het Amerikaanse Molly Hatchet werd opgericht halverwege de jaren zeventig en het gelijknamig debuut van de band stamt uit 1978. Gitarist en oprichter van de band, Bobby Ingram maakt nog steeds deel uit van de band die inmiddels meer dan tien albums uitbracht. Op 21 mei zal het nieuwe album verschijnen via Steamhammer / SPV. Het album is de opvolger van het uit 2005 stammende ‘Warriors Of The Rainbow Bridge’ en heeft de titel ‘Justice’ meegekregen.

Meer Lezen
 
Mongo Ninja Nocturnal Neanderthals

Deze maand zijn er weer een aantal releases van Indie Recordings. Eentje daarvan is de nieuwe plaat van Mongo Ninja. Een bandnaam die wat mij betreft niet veel goeds voorspelt. De titel van dit derde werkje van deze Noorse heren “Nocturnal Neanderthals” doet dat vermoeden niet veel verbeteren. En mijn voorgevoel wordt volledig bevestigd.Meer Lezen
 
Mongo Ninja No Cunt For Old Men

Op 25 juni zal het tweede album van de Noorse metal punk formatie Mongo Ninja verschijnen. Het album heeft de titel ‘No Cunt For Old Men’ meegekregen en zal via Indie Recordings uitkomen. De band bestaat onder meer uit leden of voormalig leden van bands zoals Emperor, The Cumshots, Blood Tsunami, Aborym, Scum, Hellride, Datsun, Bomberos, Hurra Torpedo, Weapons of Ass Destruction, Tombstone en Slingshot.


Meer Lezen
 
Monster Magnet Mastermind

De mannen van Monster Magnet maken al een jaar of twintig prima stonerrock. De stoner van deze heren is echter wel vaak net even pittiger en steviger dan die van de bekendste namen zoals Queens of the Stone Age, Kyuss en Fu Manchu. De sex, drugs en rock ’n roll levensstijl van zanger, gitarist Dave Wyndorf is natuurlijk al twintig jaar zijn grootste inspiratie. Een overdosis in 2006 is Dave echter bijna fataal geworden. Gelukkig heeft Dave deze periode in zijn leven achter zich gelaten en heeft hij de band opnieuw bij elkaar weten te brengen.
Meer Lezen
 
Mouga The God And Devil's Schnapps

Het Poolse Mouga is een alternatieve, melodieuze metalcore band die opgericht is in 2005. De band tekende in 2009 bij Mystic Production en in november 2009 verscheen in thuisland Polen het debuut ‘The God And Devil's Schnapps’. Op 19 april is vervolgens de rest van Europa aan de beurt om met de band kennis te mogen maken.Meer Lezen
 
Murderdolls Women And Children Last

Eindelijk is het zover, na zo’n zeven a acht lange jaren wachten en hopen zijn de Murderdolls eindelijk weer bij elkaar. De Murderdolls is de band van Wednesday 13 (W13, Frankenstein Drag Queens From Planet 13) en Joey Jordison (Slipknot), waarbij de band op het debuut onder andere werd bijstaan door Static X-gitarist Tripp Eisen. Het geluid van de band is een mix is van Wednesday 13’s solo band, jaren 80 hardrock en bevat tevens vleugjes en invloeden van acts zoals Alice Cooper, Rob Zombie en The Misfits.

Meer Lezen
 
My Silent Wake IV Et Lux Perpetua

Op 1 november zal het vierde album van het Engelse My Silent Wake verschijnen. Het album heeft de toepasselijke titel ‘IV Et Lux Perpetua’ meegekregen en zal via Dark Balance Records uitkomen. My Silent Wake is een doom band die in 2005 werd opgericht uit de overblijfselen van Ashen Mortality. Echter naast de doom vinden we ook invloeden uit de metal, folk en progressieve hoek terug in de muziek van de Britten.


Meer Lezen
 
My Uncle The Wolf Flush

Het nieuwe album, getiteld ‘Flush’ van My Uncle The Wolf is op 28 mei verschenen via Cargo Records. De sound van de uit New York afkomstige band is eigenlijk maar heel moeilijk in een stijl te omschreven. De muziek op deze nieuwe release is namelijk ook nog eens compleet anders dan op het debuut, waar vooral de Southern Sludge invloeden aanwezig waren. Verder is er dan nog werkelijk geen song op dit album dat hetzelfde klinkt.

Meer Lezen
 
Neal Morse So Many Roads

Dat Neal Morse een veelzijdig zanger is wisten we al. Want als frontman van de Progressieve rockband Spock`s Beard was het al duidelijk dat Neal Morse veel in zijn mars had. Dit werd alleen maar duidelijker met zijn TransAtlantic project, waarmee hij vele prog-fans liet zien dat hij een van de toppers is op progressief gebied.Meer Lezen
 
Necronaut Necronaut

Op 18 oktober is het debuutalbum van Necronaut verschenen via Regain Records. Necronaut is het project van voormalig Dismember drummer Fred Estby. Bij het schrijven van de songs bleek dat de oude, old school invloeden van bands als Venom, Autopsy, Bathory, Iron Maiden, Black Sabbath en natuurlijk ook Dismember volop aanwezig waren. Dus waarom niet een aantal van de muzikanten van deze bands nemen om het album mee op te nemen, moet Fred gedacht hebben.

Meer Lezen
 
Necronomicon The Return Of The Witch

Het Canadese Necronomicon draait alweer wat jaartjes mee, de band werd immers in 1991 opgericht. Het nieuwe, inmiddels derde volwaardige album van de Canadezen heeft de titel ‘The Return Of The Witch’ meegekregen en is op 4 juni via Napalm Records uitgekomen. Het album stamt echter al uit 2009 maar is nu pas in Europa verkrijgbaar. ‘The Return Of The Witch’ is de opvolger van het in 2004 verschenen ‘The Sacred Medicines’ en de band wordt inmiddels tot cult act gerekend door zowel pers als ook een kleine groep fanatieke aanhangers van de band.

Meer Lezen
 
Nevermore The Obsidian Conspiracy

Fans van de band hebben de afgelopen vijf jaar hun honger kunnen stillen met solowerkjes van zanger Warrell Dane, gitarist Jeff Loomis en het live document ‘The Year Of The Voyager’. Na het leggen van deze creatieve eieren werd het tijd voor het werken aan een nieuw Nevermore album: ‘The Obsidian Conspiracy’. Een album dat de niet misselijke taak heeft om het magistrale ‘This Godless Endeavor’ op te volgen.


Meer Lezen
 
Nox Aurea Ascending In Triumph

Nox Aurea is een melodieuze doom metal band die werd opgericht in 2005. Op 2 juli is het inmiddels tweede album van de Zweden verschenen via Napalm Records. Het album heeft de titel ‘Ascending In Triumph’ meegekregen en is de opvolger van het in 2009 verschenen ‘Via Gnosis’.
Meer Lezen
 
Oceansize Self Preserved While The Bodies Float Up

De vijf koppige band Oceansize uit Manchester, opgericht in 1998 maakt het ons erg moeilijk met hun muziek. Het is niet slecht, maar heel lastig te plaatsen. Ik hou het maar op een mix van progressieve rock met postrock, metal en stoner en vele invloeden van onder andere Radiohead, Pink Floyd en Tool. Maar de band kan net zo goed geplaatst worden tussen bands als Porcupine Tree, Gazpacho en Pure Reason Revolution.


Meer Lezen
 
Orden Ogan Easton Hope

Onlangs is het album ‘Easton Hope’ van het Duitse Orden Ogan verschenen via AFM Records. Dit is overigens alweer de derde cd van deze band. De voor mij nog onbekende band schijnt dit jaar ook op Wacken te staan en het is dan ook niet verwonderlijk dat de sound in het straatje ligt van onder andere Blind Guardian, Running Wild en Rhapsody. Je kunt er dus van uitgaan de we hier met stevige power metal, gemengd met een klein beetje folk, krachtige heavy metal en natuurlijk epische gitaarriffs te maken hebben.

Meer Lezen
 
Orphaned Land The Never Ending Way Of ORWarriOR

Op 25 januari zal het inmiddels vierde album van het Israëlische Orphaned Land uitkomen via Century Media Records. Het album heeft de titel ‘The Never Ending Way Of ORWarriOR’ meegekregen en is de opvolger van het uit 2004 stammende ‘Mabool’. Het moge dus duidelijk zijn dat de band de tijd heeft genomen voor deze release. Na het album enkele malen beluisterd te hebben kan ik concluderen dat de band een enorme vooruitgang heeft geboekt.

Meer Lezen
 
Ov Hell The Underworld Regime

Ov Hell is een Noorse black metal supergroep die opgericht is door Shagrath en King (ov Hell). De groep werd gelanceerd na het uiteengaan van God Seed in juli 2009, waarin King plaatsnam. Dit is hun debuut album, The Underworld Regime, dat 5 februari uitkomt op Indie Records. Shagrath en King worden op deze plaat bijgestaan door Ice Dale (o.a. Enslaved), Frost (o.a. Satyricon) en Teloch (o.a. 1349). De term supergroep is dus eindelijk een keer wel goed toepasbaar en deze plaat lost wat mij betreft zeker zijn verwachtingen in.

Meer Lezen
 
Ozzy Osbourne Scream

John Michael Osbourne oftewel Ozzy Osbourne laat op muzikaal gebied weer van zich horen. Ditmaal zonder Zakk Wylde die vervangen is door Gus G (o.a. ‘Firewind”). Een samenwerking, die wel is doorgezet, is die met Kevin “Black Rain” Churko. Het album dat in eerste instantie de naam Soul Sucka zou dragen, werd na een reeks klachten omgedoopt in ´Scream´. Marketingtechnisch bleek de naamsverandering een goede zet. Ozzy ging in Madame Tussaud’s als zijn wassenbeeld poseren en joeg nietsvermoedende bezoekers de stuipen op het lijf.

Meer Lezen
 
Pain Of Salvation Road Salt One

Buying an album blindly is normally a big gamble, but when it comes to Pain Of Salvation it is a grand adventure. I am always looking forward to having their new release in my hands. Over the years, they have proved to be a very diverse and talented band. They challenge their listeners to be open minded and to join their adventure guided by Daniel Gildenlöw (vocalist, guitarist and songwriter). ‘With Road Salt One’ it isn’t any different; once again you will enjoy the ride.

Meer Lezen
 
Panic Cell Fire It Up

Op 5 april is het nieuwe, inmiddels derde album van het Britse Panic Cell via Undergroove Records verschenen. Het album heeft de titel ‘Fire It Up’ meegekregen en IS samen met producer Will Maya (Breed 77/ The Answer) opgenomen. Het album telt elf nieuwe nummers en is de opvolger van het in 2007 verschenen ‘What Doesn't Kill Us’.Meer Lezen
 
Papa Roach Time for Annihilation…On the Record and On the Road

De alternatieve rock band Papa Roach timmert inmiddels alweer wat jaartjes aan de weg. De band werd immers in 1993 opgericht en bracht door de jaren meerdere albums en EP’s uit waarvan het uit 2000 stammende ‘Infest’ het meest succesvolle is. Verder was de band de afgelopen jaren veelvuldig in ons land te zien, dus de fans van de band hebben niet veel te klagen. Op 30 augustus is het inmiddels zevende album van de band uitgekomen via het eigen label Eleven Seven Music Records. 
Meer Lezen
 
Periphery Periphery

Op 25 mei is het debuutalbum van het Amerikaanse Periphery uitgekomen via Roadrunner Records. Het uit Maryland afkomstige Periphery werd in 2005 opgericht door gitarist Misha Mansoor waarbij in de beginperiode de sound nog in de nu-metal hoek lag. Toch verschoof deze met de jaren naar de wat meer experimentele kant. De band weet dan ook complexe technische ritmes te mixen met stevige, progressieve metal waardoor een sterk geheel ontstaat.

Meer Lezen
 
Peter Pan Speedrock We Want Blood!

Het Eindhovense Peter Pan Speedrock komt 3 jaar na het uitbrengen van het album 'Pursuit Until Capture' met hun nieuwe plaat, getiteld 'We Want Blood!'. Dertien nieuwe songs in een krappe 35 minuten, kortom Peter Pan Speedrock doet hun naam weer eer aan.
Meer Lezen
 
P.M.T. Here Lies P.M.T

Na een stilte van vier jaar komt het uit Zwitserland afkomstige P.M.T. met het nieuwe album ‘Here Lies P.M.T’ op de proppen. Deze zeven koppige band bestaat al zo’n dertien jaar, maar echt bekend werden de Zwitsers nooit buiten eigen landgrenzen. Daar moet echter met het uitkomen van deze release in geheel Europa verandering in komen. De productie van het album lag in handen van gitarist Dom Favez (ex-Krokus) en het album werd vervolgens gemixt door Logan Mader (ex-Machine Head, Soulfly).

Meer Lezen
 
Poisonblack Of Rust And Bones

Het album genaamd ‘Of Rust And Bones’ is alweer het vierde album van de mannen van Poisonblack. Het bijzondere aan dit album is de wijze waarop dit album is opgenomen. De filosofie van de band was dan ook een sound creeëren met niet meer dan twee gitaren, drums, bass, keyboard en daar overheen de zang. Dus een beetje zoals ze live zouden klinken. Als ik de stijl zou moeten omschrijven vind ik deze een beetje licht depressieve rock-achtig.

Meer Lezen
 
Powerstroke Once We Were Kings

Onlangs is via Apache Records het debuutalbum van het Belgische trio Powerstroke verschenen. Het album heeft de titel ‘Once We Were Kings’ meegekregen en eerlijk gezegd was ik nog geheel onbekend met de band ondanks dat ze al diversen keren in ons land te zien zijn geweest.
Meer Lezen
 
Priestess Prior To The Fire

Het nieuwe album van het Canadese Priestess is op 2 februari via Tee Pee Records verschenen. Het album kreeg de titel ‘Prior To The Fire’ mee en is de opvolger van het uit 2004 stammende debuutalbum ‘Hello Master’ dat op positieve kritieken van zowel de pers als ook van de fans kon rekenen. De band toerde inmiddels met bands als Mastodon, Dinosaur Jr, Motörhead en Black Label Society.


Meer Lezen
 
Pro-Pain Absolute Power

De meeste metal en hardcore fans zullen Pro-Pain wel kennen, de band timmert immers al zo’n achttien jaar aan de weg en bracht in de periode meer dan tien albums uit. De band speelt moddervette, groovende hardcore voorzien de nodige metal en thrash invloeden en kan gezien worden als een van de grondlegers van de New York Hardcore Scene. Verder is de band een graag geziene gast op de Nederlandse podia, zo speelt de band elk jaar wel ergens in een kleine club of op een festival.

Meer Lezen
 
Psychopunch The Last Goodbye

De Zweedse punk 'n' roll band Psychopunch draait alweer wat jaartjes mee. De band bestaat immers alweer sinds 1998 en levert met ‘The Last Goodbye’ hun negende album af. ‘The Last Goodbye’ verschijnt nagenoeg een jaar na het voorgaande ‘Death By Misadventure’ waarop de band gewoon verder gaat waar ze op het voorgaande album geëindigd zijn. Het spelen van ongecompliceerde rock 'n' roll zonder al te veel verrassingen.


Meer Lezen
 
Pure Inc. IV

De band Pure Inc. komt uit Basel, Zwitserland en dat ‘ IV’ hun vierde plaat is hoef ik niet uit te leggen. Deze band kan is het beste te omschrijven als melodieuze hardrock met een sausje van grunge en alternatieve rock. Zelf zeggen ze dat ze wat invloeden gebruiken van onder andere Alice in Chains, Soundgarden, Led Zeppelin en Black Label Society en daar wil ik dan zelf nog Alter Bridge aan toevoegen.


Meer Lezen
 
Pure Reason Revolution Hammer and Anvil

Op 18 oktober is het derde album, getiteld ‘Hammer and Anvil’ van het Britse Pure Reason Revolution verschenen via Superball Music. De band werd in 2003 opgericht, en sinds het debuut ‘The Dark Third’ dat in 2006 verscheen weet de band progressieve rock te mixen met meerstemmige zangpartijen, uitgesponnen elektronische passages en instrumentale stukken over elkaar heen te gemixt.


Meer Lezen
 
Ragnarok Collectors Of The King

Ragnarok mag dan wel geen onbekende heten in de black metal wereld, echt groot is de band nooit geworden. Zelfs toen de band hun 'Blackdoor Miracle' album met Hoest van Taake opnam is de band nooit echt doorgebroken. Dat kan misschien ook iets te maken hebben met de manier waarop ze hun black metal brengen. Met weinig poespas en veel blastbeats. Daar wordt je inderdaad nooit groot mee, tenzij je Marduk heet.

Meer Lezen
 
Ratt Infestation

Het heeft even geduurd, maar de glamrockers van Ratt zijn eindelijk terug met hun inmiddels zevende studio album. Het voorlaatste album, getiteld ‘Ratt’ stamt namelijk uit 1999. De fans van de band hebben dus zo’n elf jaar moeten wachten op nieuw werk. De mannen van RATT uit the city of Angels (Los Angeles) kunnen met bands als Motley Crue, Poison, Aerosmith en Guns ‘n’ Roses gezien worden als de grondleggers van de jaren 80 glam / sleaze rock.

Meer Lezen
 
Raven Walk Through Fire

De heavy metal band Raven werd opgericht in 1975 en bestaat dus al bijna net zo lang als ikzelf. Raven stond aan de wieg van de NWOBHM (New Wave Of British Heavy Metal) en bracht in de beginjaren enkele zoals ‘Rock Until You Drop’, ‘Wiped Out’ en ‘All For One’ uit. We kunnen dus wel stellen dat de band bestaat uit oude rotten in het vak. Op 26 maart zag het twaalfde studio-album ‘Walk Through Fire’ van deze drie Britse mannen het levenslicht.

Meer Lezen
 
Revamp Revamp

Met ReVamp overtreft zangeres Floor Jansen (ex After Forever) zichzelf, door een zeer divers, intens album af te leveren. Ze heeft mensen om zich heen verzameld die het beste naar boven halen en bovendien zeer getalenteerd zijn. De stevige opener “Here’s My Hell” met grunter George Oosthoek (ex-Orphanage) is symfonische metal ten top. Een juweeltje is “Sweet Curse” een duet met Russell Alan (Symphony X) vol emotie met krachtige uithalen, simpelweg kippenvel.

Meer Lezen
 
Rolo Tomassi Cosmology

Het Engelse, uit Sheffield afkomstige Rolo Tomassi brengt een mengeling van jazz, electronica, hardcore, punk en metal die op gewelddadige wordt gemixt tot een geheel. De naam van de band is gebaseerd op het fictieve personage Rollo Tomasi uit de film LA Confidential. In 2008 verscheen het debuut, 'Hysterics'. De opvolger is inmiddels ingeblikt en zal op 24 mei via Hassle Records verschijnen.


Meer Lezen
 
Royal Republic We Are The Royal

Het Zweedse Royal Republic werd eind 2007 geformeerd in Malmö en de band schijnt in eigen land al ongekend populair te zijn. Het is deels metal, gemixt met wat rock en pop wat de band ons brengt. De nummers zijn aanstekelijk en het is dan ook bijna onmogelijk om na enkele luisterbeurten van het album de nummers niet mee te zingen. Het genre is het beste te omschrijven als classic rock ‘n’ roll met een vleugje metal, punk, funk en pop.

Meer Lezen
 
RUA 00:41:00

De uit Utrecht afkomstige band RUA heeft onlangs hun debuutalbum ‘00:41:00’ uitgebracht via Rusty Cage Records. De band heeft inmiddels lokaal al wat bekendheid opgebouwd en nu wordt het tijd om de rest van europa te veroveren. Muzikaal gezien past de band het beste in het straatje van de stoner metal, waarbij de band punk en metal invloeden ook niet geschuwd worden.


Meer Lezen
 
Sahg III

Uit de categorie originele albumtitels kunnen we Sahg helaas niet halen, met hun nieuwe album “III”, dat 30 augustus uit gaat komen via Indie Recordings. U heeft inderdaad goed geraden dat dit het derde album is van deze Noorse doom/stoner/hardrock formatie, die sinds 2006 netjes om de twee jaar een album uitbrengt. In deze groep vinden we leden van Audrey Horne en Gorgoroth, namelijk Thomas Tofthagen en King.


Meer Lezen
 
Sarah Jezebel Deva A Sign Of Sublime

Zangeres Sarah Jezebel Deva vergaarde vooral bekendheid als achtergrondzangeres van Cradle Of Filth en Therion. In 2006 bracht zij met haar eigen band Angtoria het album ‘‘God Has A Plan For Us All’ uit en nu een aantal jaar later heeft madam haar eerste soloalbum opgenomen. Het album heeft de titel ‘A Sign Of Sublime’ en zal op 15 februari via Rising Records verschijnen. Op dit soloalbum wordt Sarah onder andere bijgestaan door Dave Pybus en Martin Powell, (beide bekend van Cradle Of Filth) en Max Blumos (ex-Trigger The Bloodshed).

Meer Lezen
 
Sawthis Egod

De Italiaanse death/thrash band Sawthis heeft onlang het album ‘Egod’ uitgebracht via Scarlet Records. Sawthis is echter geen nieuwe band, want eind jaren negentig werd de band al opgericht onder de noemer Sothis. Met deze band werden twee demo’s afgeleverd en verscheen in 2006 het debuutalbum ‘Fusion’. Vervolgens brak de band in thuisland Italië behoorlijk door, maar in de rest van Europa wilde het nog niet zo lukken.

Meer Lezen
 
Searching For Calm Celestial Greetings

Afgelopen november is het tweede album van het Poolse Searching For Calm uitgekomen via Mystic Production. De band werd 2002 opgericht en in 2007 verscheen het gelijknamige debuutalbum. Het nieuwe album, dat de titel ‘Celestial Greetings’ heeft meegekregen werd overigens gemixt door Pedro Ferreira (The Darkness, Theraphy?). Het geluid van de band ligt een beetje in de alternatieve, experimentele crossover hoek, waarbij de band zelf namen noemt als The Dillinger Escape Plan, Sounic Youth en Mars Volta.

Meer Lezen
 
Senses Fail  The Fire

Het uit Ridgewood, New Jersey afkomstige Senses Fail bestaat sinds 2002. De band speelt een soort muzikale mix van emo/screamo, posthardcore en punk. Hun debuutalbum ‘Let It Unfold You’ kwam in 2004 uit. Het nieuwe album heeft de titel ‘The Fire’ meegekregen en is de opvolger van het uit 2008 stammende ‘Life Is Not A Waiting Room’, een album dat op lovende kritieken kon rekenen.


Meer Lezen
 
Setherial Ekpyrosis

Setherial is al sinds het begin van hun bestaan, en dat ligt toch al weer 17 jaar achter ons, bezig met het maken van black metal in het 'norse-core' straatje. Snelle, schelle en simpele black metal, voor de duistere zielen onder ons die niks moeten hebben van franje. Voor de mensen die daar van houden is dit album een geruststelling, want er is geen spat veranderd sinds hun laatste opus 'Death Triumphant'.


Meer Lezen
 
Seventh Void Heaven Is Gone

Op 26 november is het album ‘Heaven Is Gone’ van de uit New York afkomstige band Seventh Void in Europa uitgekomen via Napalm Records. Het album komt door diversen oorzaken nu pas hier uit, terwijl deze in Amerika al in april 2009 werd uitgebracht. Het eerste wat me opvalt is dat de band bestaat uit wat voormalige leden van Type O Negative. Namelijk gitarist Kenny Hickey en drummer Johnny Kelly. Het geluid van de band ligt in het doom metal straatje.

Meer Lezen
 
Shellcase Dead Memories

De Belgische band Shellcase speelt een mix van hardrock, post-grunge en flinke dosis heavy metal. Shellcase bracht in 2007 al een EP uit en onlangs zag het debuutalbum het levenslicht dat overigens al sinds april in thuisland België verkrijgbaar was. Opener “Faith ?” is gelijk een pittig nummer die de toon voor het album zet, de song is voorzien van krachtige riffs, emotionele zang en een stevige groove.


Meer Lezen
 
Shining Blackjazz

Ik moet zeggen, de eerste keer ben ik er ook ingetrapt. Enslaved trad op met Keep of Kalessin en ook het Noorse Shining stond in het vorrprogramma. Ik nam onmiddellijk aan dat het de Zweedse black metal band betrof. Wat schetste mijn verbazing, toen er ineens een band het podium betrad die nou niet echt black metal maakte. Het was eerder een rare combinatie van allerlei stijlen door elkaar, waar het meest prominente 'vreemde element' de saxofoon was.

Meer Lezen
 
Sick Of It All Based On A True Story

Op 19 april zal het, inmiddels negende studio album ‘Based On A True Story’ van de New Yorkse hardcore veteranen Sick Of It All verschijnen. De inmiddels legendarische band werd in het midden van de jaren tachtig opgericht door de broers Lou (zang) en Pete (gitaar) Koller en heeft sinds het debuutalbum ‘Blood, Sweat & No Tears’ dat in 1989 uitkwam, diversen uitstekende hardcore klassiekers voorgebracht. Zoals het uit 1994 stammende ‘Scratch the Surface ‘album waarmee de band uiteindelijk doorbrak.

Meer Lezen
 
Sinister Legacy of Ashes

Vers uit eigen land komt Sinister op de valreep van 2010 nog met een nieuwe plaat. ‘Legacy of Ashes’ heet de negende langspeler van deze Nederlandse death metal veteranen. Nadat de vorige plaat uit 2008 met goede kritieken werd ontvangen was het aan het Rotterdamse kwartet om met deze plaat verbetering te boeken.Meer Lezen
 
Slash Slash

Slash behoeft natuurlijk geen enkele aankondiging meer, iedereen kent zijn (artiesten) naam al. Dat hij in het dagelijks leven Saul Hudson heet, dat weten vast minder mensen. Deze uitzonderlijke gitarist uit Amerika is na Guns N' Roses, Slash’s Snakepit en Velvet Revolver dat tijdelijk op een dood spoor zit aan zijn eerste solo album verder gegaan. Het nieuwe album heeft zijn artiestennaam ‘Slash’ als titel meegekregen en zal op 2 april via Roadrunner Records verschijnen.

Meer Lezen
 
Slechtvalk A Forlorn Throne

Het nieuwe album van de uit Deventer afkomstige melodieuze black/viking metal band Slechtvalk zal op 12 juli uitkomen via Whirlwind Records. Het inmiddels vierde volwaardige album van de band heeft de titel ‘Forlorn Throne’ meegekregen. De band werd in 1999 als éénmansproject door zanger en gitarist Shamgar opgericht waarmee hij het debuut ‘Falconry’ (2002) uitbracht. Het derde album, getiteld ‘At The Dawn Of War’ kwam vervolgens in 2005 uit.

Meer Lezen
 
Sodom War And Pieces

De Duitse thrashers van Sodom onder leiding van frontman Tom Angelripper laten weer eens van zich horen. De mannen hebben onlangs hun dertiende cd afgeleverd, getiteld ‘In War And Pieces’. Zou dit een geluksgetal voor dit trio zijn? Deze band draait al sinds de mooie jaren tachtig mee, ondanks dat Tom Angelripper het enige overgebleven originele bandlid is. Samen met Kreator en Destruction staat de band nog steeds aan de top van thrashend Duitsland.

Meer Lezen
 
Solefald Norrøn Livskunst

Ik moet heel eerlijk zijn, maar deze band is altijd een beetje langs mij heen gegaan. Ik vermoedde altijd, op de hoezen afgaand, een soort heavy metal of op zijn best viking bandje voor mijn oren te krijgen. Nu blijkt niets minder waar. Dit is avant-garde tot en met. Indie Recordings heeft met Solefald haar 7e plaat, Norrøn Livskunst een hele interessante plaat uitgebracht.


Meer Lezen
 
Solution .45 For Aeons Past

Het debuutalbum van de moderne, progressieve metal band Solution .45 heeft de titel ‘For Aeons Past’ meegekregen en is op 9 april via AFM records verschenen. De Zweedse / Finse formatie is opgericht door Christian Älvestam, voormalig zanger bij Scar Symmetry samen met Jani Stefanovic (Miseration, Essence Of Sorrow). De line-up werd vervolgens gecompleteerd met onder andere gitarist Tom Gardiner (Hateform, ex-Mors Principium Est), bassist Anders Edlund (Angel Blake) en drummer Rolf Pilve (Miseration, Essence Of Sorrow).

Meer Lezen
 
Sons Of Liberty Brush – Fires Of The Mind

Sons Of Liberty is het nieuwe project van Iced Earth’s meesterbrein Jon Schaffer. Dit nieuwe project is niet zomaar een project maar een heel concept. Volgens eigen zeggen is dit project dan ook niet om meer cd’s, T-shirts en tickets te verkopen maar om iedereen wat meer bewust te maken van de hedendaagse politiek. Verder weet Jon toe te voegen dat dit project de mensen wakker moet schudden.


Meer Lezen
 
Soulfly Omen

De mannen van Soufly zijn terug met inmiddels alweer het zevende album. Het album heet ‘Omen’ en is op 25 mei 2010 uitgekomen. Het album bevat 11 nieuwe nummers van de band. Verder bevat de limited edition nog 2 extra nummers die opnieuw zijn opgenomen. Op deze nummers zijn met name de drums opnieuw opgenomen. En dit keer door de zoons van Max Cavalera opnieuw ingespeeld.Helaas staan deze nummers niet op het album dat ik ontvangen dus het is gewoon een feitje dat ik kan mede delen.

Meer Lezen
 
Spiritual Beggars Return to Zero

Fans van het Zweedse Spiritual Beggars hebben de laatste jaren wat geduld moeten hebben want de band was niet vaak live te zien en het laatste wapenfeit, het album ‘Demons’ stamt alweer uit 2005. Maar er is goed nieuws want op 30 augustus is het nieuwe album ‘Return to Zero’ via InsideOut Music verschenen. Voor degene die de band niet kennen, Spiritual Beggars is een hard rock/stoner metal band die in 1993 is opgericht door Michael Amott (Arch Enemy, Carcass)

Meer Lezen
 
Star One Victims Of The Modern Age

Opnieuw laat Arjen Lucassen weer van zich horen met een nieuwe plaat onder de noemen Star One. Deze voornamelijk progressieve rockplaat is getiteld ‘Victims Of The Modern Age’ en is onlangs via InsideOut Music verschenen. Arjen kennen we natuurlijk als multi-instrumentalist en componist en van de bands Ayreon, Star One, Ambeon en Guilt Machine. Het eigen geluid van Star One’s debuut ‘Space Metal’ (2002) wordt op deze schijf voortgezet.

Meer Lezen
 
Starve Wasteland

Starve is een sludge band uit Utrecht en omstreken waarbij het geluid van de band werd geïnspireerd door bands als Eyehategod, Iron Monkey, Buzzoven, Grief, Crowbar en The Allman Brothers Band. De band bestaat onder meer uit voormalig leden van acts als Eye Of Judgement, Grindpad, Darkdayrising, Civil Terror en Insult. Na het uitbrengen van succesvolle demo komt Starve nu met het debuutalbum ‘Wasteland’ dat op 10 september via Badger Records als gelimiteerde uitgave op vinyl is uitgekomen.

Meer Lezen
 
Steve Hackett Out Of The Tunnel’s Mouth

Steve Hackett kennen we natuurlijk als gitarist van de Engelse rockband Genesis waarmee hij tussen 1970 en 1977 op zo’n acht albums te horen was. Hierna was de tijd rijp voor een solocarrière en Steve heeft inmiddels meer dan twintig solo albums op zijn naam staan en tevens was hij te horen als gastmuzikant op tientallen albums van artiesten zoals Neal Morse, Nick Magnus en John Wetton om er enkele te noemen.


Meer Lezen
 
Steve Senes De-Evolution Of Theory

n de categorie instrumentale cd’s bevinden zich grofweg gezien twee subgroepen. De groep, die zijn/haar instrument prima beheerst maar zich niet kan beheersen en zo veel mogelijk wil laten horen wat hij/zij kan. Uit het oog verliezend dat er ook nog een publiek zou moeten zijn om naar je muziek te luisteren. De tweede muzikalere groep laat ook horen waar hij/zij toe in staat is maar doet dat op tactisch gekozen momenten. Deze groep heeft begrepen dat er ook nog mensen moeten zijn die naar je product willen luisteren. Tot die laatste groep behoort Steve Senes.

Meer Lezen
 
Stigma Concerto For The Undead

Op 30 april zal het nieuwe album van het uit Italië afkomstige Stigma uitkomen. De band heeft inmiddels twee EP’s op zijn naam staan en in 2007 verscheen het debuutalbum ‘When Midnight Strikes!’ dat op uitstekende kritieken van de pers kon rekenen. Het nieuwe album heeft de titel ‘Concerto For The Undead’ meegekregen en is geïnspireerd door horror verhalen zoals ook goed zichtbaar is als je het fraaie artwork bekijkt.

Meer Lezen
 
Stone Sour Audio Secrecy

Wat kan het toch raar lopen in de muziekwereld. Eerst krijg je als band geen voet aan de grond. Treedt je zanger echter toe tot een gemaskerde bende, gaan een hoop deuren ineens wel open. Een eerste self titled album in 2002 laat de wereld kennis maken met de andere kant van Corey Taylor. Het volgende album ‘Come What(ever) May’ (2006) zorgt voor de definitieve doorbraak op grote schaal. Vervolgens werd het vier jaar wachten voordat Stone Sour de opvolger uit zou brengen ‘Audio Secrecy’.
 
Meer Lezen
 
Sworn Amongst Severance

Het inmiddels derde album van het Engelse Sworn Amongst heeft de titel ‘Severance’ meegekregen en zal op 15 februari via Rising Records verschijnen. Het album is de opvolger van het in 2008 verschenen ‘And So It Begins’. Ook dit album staat weer vol met een tiental Amerikaans georiënteerde thrash nummers zonder al te veel variatie en dat is nu net waar het aan ligt bij Sworn Amongst, gebrek aan originaliteit en een eigen karakter.

Meer Lezen
 
Svartsot Mulmets Viser

Het nieuwe album van Svartsot heeft de titel ‘Mulmets Viser’ meegekregen en zal op 26 maart via Napalm Records uitkomen. Svartsot werd in 2005 opgericht en het debuutalbum ‘Ravnenes Saga’ stamt uit 2007. Echter een jaar na deze release stapte zowat de hele band op en bleef alleen gitarist Cris J.S. Frederiksen over.het scheelde dan ook niet veel of de band had het niet gered .


Meer Lezen
 
Suma Ashes

Op 24 juni is het derde volwaardige album van de Zweedse doom metal band Suma verschenen. Het album heeft de titel ‘Ashes’ meegekregen en is de opvolger van het in 2006 verschenen ‘Let The Churches Burn’. Naast de reguliere cd versie zal er tevens een gelimiteerde 2LP versie verschijnen via Throne Records. Deze LP versie zal tevens de bonus track, getiteld “Wornout... Marked For Death... Burn Your Flag!” bevatten.


Meer Lezen
 
Sunnpimp Ampvitamin

Onlangs is het debuutalbum van de Nederlandse band Sunnpimp verschenen. Het album heeft de titel ‘Ampvitamin’ meegekregen en is voorzien van een negental, korte maar krachtige rock ‘n’ roll songs.

Meer Lezen
 
Taking Dawn Time to Burn

Taking Dawn is een band met zijn afkomst en roots in Las Vegas. De band is opgericht in 2007 en in 2009 brachten de heren de gelijknamige EP ‘Taking Dawn uit waarmee de band niet veel later een deal wist te scoren bij Roadrunner Records. Momenteel toert de band in het voorprogramma van Airbourne door Europa. De band speelt overigens een klassieke hardrock met veel jaren tachtig invloeden, die duidelijk hoorbaar zijn.

Meer Lezen
 
Tankard Vol(l)ume 14

Naast de grote drie Duitse thrashbands had je nog altijd het kleinere, bierdrinkende broertje in de vorm van Tankard. Lekker simpele thrash, gecombineerd met teksten over het goudgele gerstennat deden het natuurlijk altijd goed, zeker ook bij onze Duitse bieren. Tenslotte zeggen die altijd: kein gelül, drei bier! Of in dit geval 14, want met deze plaat brengen de heren alweer de 14e langspeler uit. Dus om deze recensie optimaal te schrijven heb ik er maar een biertje bijgenomen en sta er helemaal klaar voor om mee te schreeuwen.

Meer Lezen
 
Terminal Tree Of Lie

Terminal is een Poolse, alternatieve, progressieve band die onlangs hun debuutalbum ‘Tree Of Lie’ uit hebben gebracht via het eveneens Poolse Revolution Records. De band noemt zelf invloeden van bands als Planet X, Dream Theater, Sevendust, Pain of Salvation en zelfs Unearth en Killswitch Engage maar een band die ik daar zeker aan toe wil voegen is Linkin Park.


Meer Lezen
 
Terror Keepers Of The Faith

Op 30 augustus zal het nieuwe album, dat de titel ‘Keepers Of The Faith’ heeft meegekregen van het uit Los Angeles afkomstige Terror het daglicht zien. Het album is daarmee de opvolger van het uit 2008 stammende ‘The Damned, The Shamed’. Het album werd geproduceerd en opgenomen door Chad Gilbert (New Found Glory) in de Buzzbomb Studios in Orange County, Californie. Paul Miner (Death By Stereo, Adamantium) was de engineer van het geheel en het album werd gemixt door Matt Hyde (Slayer, Hatebreed).

Meer Lezen
 
The Antikaroshi Per/Son/Alien

Onlangs kreeg ik het album ‘Per/Son/Alien’ van het Duitse The Antikaroshi in de bus om van een gepaste review te voorzien. Ik ben echter totaal onbekend met deze band en dat is ook omdat deze band op Exile On Mainstream label zit niet zo verwonderlijk. De meeste bands op dit label zijn nu eenmaal niet makkelijk te omschrijven of in een hokje te plaatsen. Zo ook dus The Antikaroshi, want de band weet op een zeer eigenzinnige manier post-hardcore met hardcore, punk, psychedelische rock te mixen.

Meer Lezen
 
The Argent Dawn A Blank Eternity

Ik weet niet waar ze al die bands in Engeland vandaan halen maar op 22 februari zal het debuutalbum ’Blank Eternity’ van het uit zuidwest Engeland afkomstige The Argent Dawn uitkomen via Rising Records. De band werd in 2006 opgericht en is dus nog maar zeer kort bij elkaar, wat betreft de sound van de band, deze ligt volgens eigen zeggen in het straatje van bands als Bloodbath, Aborted en Decapitated maar ook worden invloeden van Whitechapel en The Acacia Strain worden genoemd.

Meer Lezen
 
The Burning Hail The Horde

Het voor mij totaal onbekende The Burning, uit Denemarken, heeft dit jaar alweer hun derde langspeler op de markt gebracht. Het kwartet is tijdens het produceren geholpen door niemand minder dan Jacob Bredahl (Hatesphere, The Kandidate)! Ook Tue Madsen (Suicide Silence, Heaven Shall Burn, The Haunted) heeft zijn stempel op deze plaat kunnen drukken door het produceren / opnemen van de drums,


Meer Lezen
 
The Crown Doomsday King

Na een split van 5 jaar is The Crown terug op het Zweedse death/thrash podium. Dit maal met een nieuwe zanger. Na Johan Lindstrand, eventjes Thomas Lindberg (ja het komt uit Zweden, he?), weer eventjes Lindstrand, hebben ze nu hopleijk met Jonas St lhammer, van onder andere God Macabre, een stabiele line-up. Dat resulteert in hun vijfde album, ‘Doomsday King’.


Meer Lezen
 
The Damned Things Ironiclast

The Damned Things is een vrij nieuwe band, echter de bandleden komen uit verschillende bekende bands zoals Fall Out Boy (Joe Trohman en Andy Hurley), Anthrax (Scott Ian en Rob Caggiano) en Every Time I Die (Keith Buckley). Deze ruim veertig minuten durende debuutschijf heeft de naam ‘Ironiclast’ meegekregen en de sound van de band is het best te omschrijven als melodieuze rock met een vleugje metal voorzien van prima gitaarwerk en melodieus zangwerk.

Meer Lezen
 
The Difference When Light Uncovers Grey

The Difference is een Belgische band en bestaat al sinds 1996, ze begonnen ooit onder de naam Nasty Society. De cd die ik te bespreken krijg dateert al uit 2009, maar wist ons onlangs pas te bereiken. Omdat de band alles zo’n beetje in eigen beheer heeft genomen zoals ook het verzenden van de cd’s is dit dan ook niet zo verwonderlijk. Het album is opgenomen in de CCR Studio en geproduceerd door Kris Belaen en Svenchi (Aborted).

Meer Lezen
 
The Glitterati Are You One Of Us?

De hardrockers van The Glitterati komen met binnenkort hun tweede studio album ‘Are You One Of Us?’. De formatie komt oorspronkelijk uit Leeds maar is nu verhuisd naar Londen en het debuutalbum van de band stamt uit 2003. De band heeft inmiddels in heel Engeland een redelijke fan-base weten op te bouwen. Dit nieuwe schijfje is geproduceerd door Matt Hyde (o.a. Gallows, Acroama, Trivium, Slipknot) en de muziek valt het beste te omschrijven als old school eighties glam- sleaze hardrock.

Meer Lezen
 
The Man Eating Tree Aqua

Het debuutalbum, getiteld ‘Vine‘ van het uit Finland afkomstige The Man-Eating Tree is op 27 september via Century Media Records uitgekomen. De band bestaat pas sinds 2009, en werd opgericht door voormalig Sentenced drummer Vesa Ranta, en aangevuld met gitarist Janne Markus (Poisonblack, guitars), zanger Tuomas Tuominen (ex-Fall Of The Leafe), bassist Mikko Uusimaa (Reflexion) en keyboardspeler Heidi Määttä (ex-Embraze).

Meer Lezen
 
The Other New Blood

De Duitse horrorpunkrock band The Other werd in 2002 opgericht en het debuut album ‘They’re Alive’ zag het levenslicht in 2004. De Opvolger ‘We Are Who We Eat’ verscheen in 2006, twee jaar later gevolgd door ‘The Place To Bleed’. Het inmiddels vierde album van de band, getiteld ‘New Blood’ zal op 25 mei uitkomen via Steamhammer / SPV. Wat betreft de band, deze speelt frisse punkrock met een vleugje metal waarbij de teksten voornamelijk gebaseerd zijn op klassieke horror movies.

Meer Lezen
 
The Prophecy 23 …To The Pit

De vier Duitse Brutal Thrash Maniacs van The Prophecy 23 komen met hun debuutplaat ‘…To The Pit’ in een tijd dat de thrash weer helemaal leeft. Ook bij deze band is de invloed van oude helden als Testament en Exodus goed te horen, maar ze geven er met hun hardcore en death metal invloeden toch hun eigen draai aan. Ze onderscheiden zich dan ook als “brutal thrash metal band” tussen alle hedendaagse thrashers, zoals Evile, Gama Bomb, Municipal Waste en Dew-Scented.

Meer Lezen
 
The Quireboys Live in London

Het regent de laatste tijd live albums die zijn opgenomen in Londen. Zo waren het vorige maand de artiesten zoals Down en King’ s X die een live album op ons los lieten. Nu is er ‘Live in London’ van de Britse band The Quireboys. De opnames van deze release werden gemaakt in de de legendarisch Marquee Club gedurende hun 'Monsters of Rock' tour in 2004. De band bestaat sinds 1984 en kende hun hoogtij dagen eind jaren tachtig, begin jaren negentig.

Meer Lezen
 
The Retaliation Process Downfall

Eind februari is via Silverwolf Productions het debuutalbum ‘Downfall’ van het Duitse The Retaliation Process verschenen. De sound van de band ligt is het metalcore straatje, voorzien van de nodige thrash en death metalinvloeden. De band werd ergens in 2008 opgericht en bestaat dus nog niet zolang maar komt meteen met een zeer degelijk album op de proppen. ‘Downfall’ werd opgenomen in de Eikey Studio te Hamburg onder leiding van Eike Freese.

Meer Lezen
 
The Shadow Theory Behind The Black Veil

Na tien jaar ploeteren vond Devon Graves het genoeg en heeft hij zijn band Deadsoul Tribe ontbonden, maar echter niet voordat Devon een nieuwe band bij elkaar had. The Shadow Theory is de nieuwe band van voormalig Deadsoul Tribe frontman Devon Graves (aka Buddy Lackey) die we natuurlijk ook nog kennen van de onlangs opnieuw bij elkaar gekomen progressieve metal band Psychotic Waltz.


Meer Lezen
 
The Storm Black Luck

The Storm is een rock/pop band uit Denemarken, bestaande uit zangeres Pernille Rosendahl (ex-Swan Lee), en Johan Wohlert (ex-Mew) die op het album verder alle instrumenten voor zijn rekening neemt. Het debuut, ‘Where The Storm Meets The Ground’, waarmee de band de platina status wist te bereiken kwam zo’n twee jaar geleden uit. Inmiddels heeft de band de opvolger klaar liggen, die overigens al een jaar geleden in thuisland Denemarken uitkwam.

Meer Lezen
 
Therapy? We're Here To The End

De Ierse rockformatie Therapy? werd in 1989 opgericht door gitarist/zanger Andy Cairns. De band bestaat dan inmiddels dan ook alweer meer dan twintig jaar en bracht door de jaren heen een aantal zeer sterke albums uit, waarvan de uit 1994 en 1995 stammende albums ‘Troublegum’ en ‘Infernal Love’ tot de grootste successen behoorden. De single “Diane”, (1995) een cover van Hüsker Dü schopte het zelfs tot hoog in de Nederlandse top 40.

Meer Lezen
 
Throes of Dawn The Great Fleet of Echoes

De Finse metal band met de naam Throes Of Dawn bestaat al een tijdje, de band werd immers al in 1994 opgericht. Afgelopen maart is het, inmiddels vijfde album ‘The Great Fleet of Echoes’ verschenen via Firebox Records. De band is echter niet echt productief geweest de laatste jaren, want het voorlaatste album ‘Quicksilver Clouds’ stamt immers uit 2004. Maar nu is er dan toch eindelijk de opvolger. De band omschrijft hun eigen muziek als emotionele progressieve duistere metal.


Meer Lezen
 
Thulcandra Fallen Angel’s Dominion

De Zweedse black / death metal band Thulcandra werd ergens in 2003 opgericht en onlangs is het debuutalbum ‘Fallen Angel’s Dominion’ uitgekomen via Napalm Records. Het album werd opgenomen in de Woodshed Studios onder leiding van V. Santura en Steffen Kummerer.
Meer Lezen
 
Thunderstone Dirt Metal

De Finnen van Thunderstone laten opnieuw van zich horen, het nieuwe album ‘Dirt Metal’ van de band is onlang verschenen via het Steamhammer / SPV label. Het album is de opvolger van het succesvolle, uit 2007 stammende ‘Evolution 4.0’. De band heeft zich met deze schijf en nieuwe zanger weten om te bouwen naar een verbeterde versie van zichzelf. De muziek is nog steeds te omschrijven als heavy metal, waarbij de powermetal invloeden plaats hebben moeten maken voor vette, groovende melodieën.

Meer Lezen
 
Thy Disease Anshur Za

Het album ‘Anshur Za‘ van Thy Disease is in thuisland Polen al sinds afgelopen november verkrijgbaar, maar nu Mystic Production een deal heeft gesloten met Indie Distribution zal het album ook in de rest van Europa uitkomen, en wel op 19 april. De band werd in 1999 opgericht en ‘Anshur Za‘ is inmiddels het vijfde album van de Polen en is de opvolger van het in 2006 verschenen ‘Rat Age (Sworn Kinds Final Verses)'.


Meer Lezen
 
Titus Tommy Gunn La Peneratica Svavolya

Eerlijk is eerlijk, Titus Tommy Gunn doet waarschijnlijk niet heel veel bellen rinkelen bij mensen. Zelfs het noemen van de naam van bassist/zanger en algeheel bandleider Tomasz 'Titus' Pukacki doet waarschijnlijk slechts een enkeling opveren. Nee, het is vooral dat de naamsbekendheid moet komen van de andere band waarin Tomasz al jaren speelt, namelijk Acid Drinkers uit Polen.


Meer Lezen
 
Trash Talk Eyes & Nines

Het nieuwe album van het uit Californië afkomstige Trash Talk heeft de titel ‘Eyes & Nines’ meegekregen en zal op 17 mei via Hassle Records verschijnen. Het album is de opvolger van het uit 2008 stammende album ‘Trash Talk’. De band werd ergens in 2005 opgericht waarop niet veel later het debuutalbum ‘Walking Disease’ werd uitgebracht.Meer Lezen
 
Trauma Archetype Of Chaos

Het nieuwe, inmiddels zesde volwaardige album van het Poolse Trauma is onlangs via Revolution Records verschenen. Het album heeft de titel ‘Archetype Of Chaos’ meegekregen en is daarmee de opvolger van het uit 2007 stammende ‘Neurotic Mass’. De opnames vonden plaats in de befaamde Hertz Studio. De band werd ergens in 1992 opgericht en is naast Vader dan ook een van de meest toonaangevende deathmetal bands uit Polen.

Meer Lezen
 
Trident World Destruction

Het debuutalbum ‘World Destruction’, van het Zweedse Trident zal op 22 maart via Regain Records uitkomen. De band bestaat niet uit de minste leden, zo bestaat de lineup onder meer uit gitarist Johan Norman (Soul Reaper, Dissection), zanger Tobias Sidegård (Necrophobic), bassist Alexander Friberg (Necrophobic, Jaggernaut, Karneywar) en drummer Jonas Blom (Grief of Emerald).


Meer Lezen
 
Trigger The Bloodshed Degenerate

Het Engelse Trigger The Bloodshed heeft de afgelopen jaren niet stil gezeten, het debuut ‘Purgation’ verscheen immers in september 2008 en de opvolger ‘The Great Depression’ lag in mei 2009 in de winkels. Inmiddels heeft de band alweer een nieuw album klaar dat op 24 mei uit zal komen. Het nieuwe album heeft de titel ‘Degenerate’ meegekregen en zal via Rising Records uitkomen.


Meer Lezen
 
Triptykon Eparistera Daimones

Dat het heerschap Tom Warrior plaats zou nemen in zijn nieuwe project Triptykon, leek me niet meer dan logisch. Echter het feit dat hij op de eerste release, “Eparistera Daimones” (Demonen aan mijn linkerzijde), de lijn van Celtic Frost dusdanig door zou zetten, was voor mij ook wel een lichte verrassing, waarmee ook de grootste verrassing van deze review meteen weggeven is.


Meer Lezen
 
Tristania Rubicon

‘Rubicon’ is a new chapter in the history of Norwegian gothic metal band Tristania. A band that became famous for its strong ensemble of high female vocals, grunts and orchestrations. With each album they challenged themselves to develop their sound and discover new paths to follow. In 2007, one of the best female vocalists, Vibeke Stene, decided to part ways with the band and suddenly they had lost their intense factor and frontwoman. Only Einar Moen (keyboards) and Anders Høyvik Hidle (grunts, guitars) are the only remaining members of the original line-up.

Meer Lezen
 
Triumfall Antithesis Of All Flesh

Uit de Balkan komen niet zo heel veel bands, zeker niet uit het door oorlog en etnische spanningen verscheurde Servië. Vandaar dat het altijd goed is om een band uit dit land weer enigszins te zien 'doorbreken' en een release krijgen via Regain Records. Technisch gezien komt het nieuwe album van Triumfall uit op Infernus' Forces Of Satan Records maar aangezien die alle releases laat afhandelen door Regain doen we net alsof dat label ervoor verantwoordelijk is.

Meer Lezen
 
Troll Neo-Satanic Supremacy

Negen jaar heeft het geduurd voordat Troll weer een album op ons losliet. Sinds die negen jaar is bandleider Nagash natuurlijk bezig geweest met The Kovenant hoewel daar ook al een aantal jaar geen teken van leven van is vernomen. Er is dan natuurlijk geen betere manier om je weer in de kijkers te spelen door je oude band op te graven en daarmee verder te gaan. Met een gehele nieuwe line-up werd er weer begonnen aan een nieuw album.

Meer Lezen
 
Troll Neo-Satanic Supremacy

Negen jaar heeft het geduurd voordat Troll weer een album op ons losliet. Sinds die negen jaar is bandleider Nagash natuurlijk bezig geweest met The Kovenant hoewel daar ook al een aantal jaar geen teken van leven van is vernomen. Er is dan natuurlijk geen betere manier om je weer in de kijkers te spelen door je oude band op te graven en daarmee verder te gaan. Met een gehele nieuwe line-up werd er weer begonnen aan een nieuw album.

Meer Lezen
 
Unitopia Artificial

Het Australische Unitopia ontstaat al in 1996, maar het zal tot 2005 duren voordat het debuutalbum ‘More Than A Dream’ verschijnt. Deze release wordt opgevolgd door het in 2008 verschenen dubbelalbum ‘The Garden’ dat op uitstekende kritieken kon rekenen waarmee de band in een klap gerekend kon worden tot de vaandeldragers van de lichte progressieve symfonische poprock bands. Het nieuwe album heeft de titel ‘Artificial’ meegekregen.

Meer Lezen
 
Unsun Clinic For Dolls

Het tweede album van de Poolse band Unsun is kort gezegd een degelijke plaat zonder veel verrassingen. Het debuut uit 2008 ‘The End Of Life’ is goed ontvangen en het is bij het tweede album altijd de vraag of ze de lijn kunnen vast houden. Het duo Stefanowicz (zang en gitaar) heeft er veel werk van gemaakt en het album is zeker een aanrader voor de female fronted band liefhebber.


Meer Lezen
 
Valient Thorr Stranger

Op 13 september is het nieuwe, inmiddels vijfde album ‘Stranger’ van het Amerikaanse Valient Thorr verschenen. De band werd in 2001 opgericht, in 2003 werd het debuutalbum ‘Stranded On Earth’ in eigen beheer uitgebracht en sindsdien is de band bijna onafgebroken op tour. Tweehonderd vijftig live shows per jaar is dan ook niks voor Valient Thorr. Toch wist de band eerder dit jaar nog wat tijd te maken voor de opnames van hun nieuwste album, dat werd opgenomen onder leiding van producer Jack Endino (o.a. High On Fire, Zeke, Nirvana, Soundgarden)
Meer Lezen
 
Valkyrie Man Of Two Visions

Het album ‘Man Of Two Visions’ van het Amerikaanse Valkyrie is het tweede volwaardige album van de band, dat oorspronkelijk uit 2008 stamt. Het album werd vervolgens op vinyl uitgebracht door Kreation Records uit Seattle en binnenkort zal MeteorCity Records het album nogmaals uitbrengen De band komt uit Virginia en werd in 2002 door de broers Jake en Pete Adams opgericht, waarvan de laatste tegenwoordig ook werkzaam is bij Baroness.

Meer Lezen
 
Virgin Steele The Black Light Bacchanalia

De Amerikaanse heavy /power metal band Virgin Steele gaat alweer zo’n jaar of achtentwintig mee. En dat ook nog eens niet geheel onverdienstelijk want de band heeft een aantal uitstekende albums op zijn staan zoals het uit 1994 ‘The Marriage Of Heaven And Hell Part I’, dat een jaar later vervolgd werd met Part II. Inmiddels is het alweer zo’n vier jaargeleden dat de New Yorkse band het album ‘Visions Of Eden’ uitbracht.

Meer Lezen
 
Volbeat Beyond Hell / Above Heaven

Vanaf 10 september ligt het nieuwe, inmiddels vierde album van het Deense Volbeat in de schappen. Het album heeft de titel ‘Beyond Hell / Above Heaven’ meegekregen en is de langverwachte opvolger van ‘Guitar Gangsters & Cadillac Blood’. Het album zal via Universal Music uitkomen waarmee de band enige tijd geleden een deal wist te sluiten, nadat de eerste drie album bij het relatief kleine Mascot Records verschenen.


Meer Lezen
 
We Are The Ocean Cutting Our Teeth

Op 25 januari zal het debuutalbum van de Engelse post-hardcore band We Are The Ocean verschijnen via Hassle Records. De nog zeer jonge band werd in 2007 opgericht en een jaar later werd de band door Kerrang Magazine genomineerd voor de ‘best newcomer’ award. Verder bracht de band in 2008 in eigen beheer de EP ‘We Are The Ocean’ uit en werd in november 2009 de EP ‘Look Alive’ uitgebracht als voorloper op het debuutalbum.

Meer Lezen
 
We Came As Romans Cutting Our Teeth

Het debuutalbum, ‘To Plant A Seed’ van de voor mij tot nu toe onbekende band We Came As Romans is op 24 september via Redfield Records verschenen. Zoals met veel nieuwe band kunnen we al snel constateren dat de band een vorm van metal core / post-hardcore speelt. Alle ingrediënten zijn aanwezig zoals pittig gitaarwerk, melodie en cleane zang, die dan weer afgewisseld wordt met felle screams.


Meer Lezen
 
Winters Verge Tales Of Tragedy

Met ‘Tales Of Tragedy’ brengt het uit Nicosia, Cyprus afkomstige Winters Verge alweer hun derde album uit dat vanaf 29 januari in de winkels ligt. Het album is de opvolger van het uit 2008 stammende ‘Eternal Damnation’ en is tevens het debuut voor Massacre Records.

Dit nieuwe schijfje bevat elf powermetal songs, voorzien van symfonische passages, pakkende gitaarriffs en mooie solo’s van gitarist Harrys Pari.

Meer Lezen

 
Witchery Witchkrieg

Fans van het Zweedse Witchery moeten nogal eens geduld hebben, het voorgaande album ‘Don’t Fear The Reaper’ stamt alweer uit 2006. De band heeft dus ongeveer vier jaar nodig gehad voor het completeren van ‘Witchkrieg’ zoals de titel van het nieuwe werkje luid. Het album ligt vanaf 21 juni in de winkels en zal via Century Media Records verschijnen. Witchery werd opgericht door Jensen (The Haunted), Richard Corpse, Toxine en Mique.

Meer Lezen

 
With Chaos In Her Wake Treason

Op 15 februari zal via Rising Records het debuutalbum van het Engelse With Chaos In Her Wake verschijnen dat de titel ‘Treason’ heeft meegekregen. De band werd ergens in 2005 opgericht en in 2006 werd er een 2 track demo uitgebracht dat resulteerde in diversen live shows in het voorprogramma van bands als The Red Chord, From A Second Story Window & Dead To Fall. In 2007 werd de EP 'Humanity' uitgebracht waarop de nog jonge band een deal wist te scoren met Rising Records.

Meer Lezen

 
Year Long Disaster Black Magic; All Mysteries Revealed

Op 5 maart zal het tweede album van het Amerikaanse Year Long Disaster verschijnen via Volcom Entertainment. Het album heeft de titel ‘Black Magic; All Mysteries Revealed’ meegekregen. De band bestaat uit zanger/gitarist Daniel Davies (zoon van The Kinks gitarist Dave Davies), Karma to Burn bassist Rich Mullins en drummer Brad Hargreaves. De sound van de band ligt in het straatje van jaren zeventig grootheden als Led Zeppelin, The Who en Cream, gemixt met enige stoner invloeden.

Meer Lezen

 
Yverdoom Pestalozzi Platz Massacre

Eind oktober is het debuutalbum ‘Pestalozzi Platz Massacre’ van het Zwitserse Yverdoom uitgekomen via Headstrong Records. De band werd in 2006 opgericht en het geluid ligt volgens eigen zeggen in het straatje van bands als Entomed, Mesuggah, Pantera en Crowbar. Dit resulteert in een mix van zware, chaotische thrash, voorzien van enige hardcore en metalcore invloeden.


Meer Lezen

 
Zodiac Mindwarp & The Love Reaction We Are Volsung

Op 27 september zal het nieuwe album van de Britse rockers Zodiac Mindwarp & The Love Reaction uitkomen. Het album heeft de titel ‘We Are Volsung’ meegekregen en zal via Steamhammer / SPV uitkomen. De jonge rockers onder ons zal de naam Zodiac Mindwarp & The Love Reaction niets zeggen, echter de oudere rockers des te meer. De band scoorde eind jaren tachtig hits zoals "Back Seat Education", "Trash Madonna" en het legendarische “Prime Mover” uit 1987.

Meer Lezen

 

2020 - 2019 - 2018 - 2016 - 2015 - 2014 - 2013  -   2012  -  2011 - 2010  -  2009  -  2008  -  2007  -  2006