Photos by : © '05 E. Straver / T. Martijn
for Metal-Experience.com

NOTE: Unauthorized use of these photos is prohibited. We hope
you have a good lawyer if you disregard this warning.

29/09/2001 – Tattoo The Planet - Slayer – Cradle Of Filth – Biohazard – Moonspell – Napalm Death – Brabanthallen – Den Bosch

Het beloofde een geweldig festival te worden, maar na de tragische gebeurtenissen in de Verenigde Staten was het maar de vraag of het Tattoo The Planet festival nog wel door zou gaan. Na Pantera haakte ook Static-X en Vision Of Disorder af. Het optreden in België zou later ingehaald worden, maar er werd door de organisatie besloten dat de Belgische fans maar naar Den Bosch moesten gaan. Het viel voor de organisatie ook niet mee om vervangende bands te vinden. Enkele dagen voor aanvang werd er aangekondigd dat Napalm Death en Moonspell aan de line-up toegevoegd waren.

Toen Napalm Death het podium betrad waren de deuren nog maar net geopend en mede de strenge security stonden dus nog vele bezoekers buiten. Omdat we nog steeds op passen stonden te wachten hadden we ook Moonspell gemist.

De set van Biohazard bestond vooral uit klassiekers zoals “Wrong Side Off The Track”, “Black And White And Red All Over” en “Punishment”. Natuurlijk werd het nieuwe album ‘Uncivilization’ gepromoot en hiervan kregen we oa “Unified” te horen. Zanger bassist Evan Seinfield had veel te vertellen tussen de nummers door, maar door de verschrikkelijke galmbak die de Brabanthal is was hier niet veel van te verstaan. Verder kregen we nog uitstekende versies van “Shades Of Grey” en “Hold My Own” te horen.

 

Hierna was het de beurt aan Cradle Of Filth. Door het slechte geluid was het erg moeilijk om enig onderscheid te maken welke nummers er gespeeld werden. Maar dat de fans dit niet erg vonden bleek wel aan de vele mensen voor aan het podium. Cradle Of Filth had wel als enige band een gigantische backdrop hangen van hun onlangs verschenen cd ‘Bitter Suites To Succubi’. De show die werd gegeven was ook in orde, vooral met de schaars geklede danseressen die zichzelf met slijptollen te lijf gingen.

 

Na al deze onstuimigheid was het de beurt aan Slayer, om als terechte headliner het podium te betreden. Er werd meteen gestart met het gloednieuwe “Disciple” van het album ‘God Hates Us All’. De set werd vervolgd met “War Ensemble” en “Postmortem”. Voor het eerst deze avond was het geluid redelijk te noemen. Als je Slayer al vaker gezien hebt zal dit optreden zeker geen verrassingen gebracht hebben, je hoeft geen gigantische stage show te verwachten. Slayer komt om al hun klassiekers te spelen zoals “ Captor Of Sin”, “Hell Awaits”, “Death Skin Mask” en natuurlijk “Raining Blood”. De lichtshow was uitstekend en zoals altijd Tom Araya in het midden, Jeff Hanneman links en Kerry King rechts op het podium. Het enige minpunt van dit optreden is aan de organisatie te wijten, omdat een enorm hek in het midden van de zaal het publiek in tweeën deelde. Het optreden werd afgesloten door “Chemical Warfare”, “South Of Heaven” en “Angel Of Death”.

  

Verder wil ik nog even kwijt dat het mij (en vele anderen) verbaasde dat er geen garderobe was en het eten en drinken erg duur was, maar het was uiteindelijk wel een geslaagde avond mede door het uitstekende optreden van Slayer zoals we van ze gewend zijn.

Voor meer bandfoto's zie het fotogedeelte van deze website!!!