Gamma Ray Hell Yeah, The Awesome Foursome 

SPV / Steamhammer Records

 

Website : Gamma Ray 

 

Naast de dubbel live CD van het Duitse Gamma Ray is er op 27 oktober ook een dubbel live DVD ‘Hell Yeah, The Awesome Foursome’ uitgekomen van het Duitse Gamma Ray. De review van de CD kun je hier lezen. Het grootse deel van de opnames van deze DVD werden gemaakt tijdens de Noord-Amerikaanse “Majestic tour” te Montreal in 2006.

Op de eerste DVD staat zoals eerder vermeld dus het complete optreden van de show in Montreal. De band de sfeer van het optreden erg goed weten vast te leggen en ook is het enthousiasme dat de band tentoonspreid erg goed waarneembaar. Ook het geluid is erg krachtig en zuiver van kwaliteit en is het optreden opgenomen met verschillende camera’s waardoor het beeld ook dik in orde is. De setlist is verder uitmuntend te noemen met vele uitschieters zoals “Heart Of The Unicorn”, “Valley Of The Kings”, “Land Of The Free” en “I Want Out”. De show is verder onderhoudend en de kwaliteiten van de band zijn erg goed waarneembaar. Verder zal ik hier over de inhoud niet al te veel uitwijden omdat de setlist identiek is aan die van de live cd.

Het tweede schijfje is voorzien van de nodige extra’s zoals een achttal videoclips, een road movie, vijf nummers van optredens op het prestigieuze Wacken open Air festival in 2003 en 2006, een aantal akoestische nummers opgenomen in Japan en een ruim 45 minuten durende ‘Historay’ documentaire. Deze laatste laat in vogelvlucht de geschiedenis van de band zien, deze korte documentaire is voorzien van backstage materiaal, live optredens afkomstig uit de privé collectie van de band zelf, echter de kwaliteit van deze opnames is niet altijd al te best.

Verder ziet ook het artwork van deze DVD er zeer degelijk uit. Al met al is deze dubbel DVD met een speeltijd van maar liefst vier en een half uur voor iedere Gamma Ray fan en verplichte aanschaf voor degene die de band eerder dit jaar miste tijdens de uitgebreide tour met Helloween.

Tracklist:

Disc I [Live in Montréal 06/05/2006]
01. Welcome
02. Gardens Of The Sinner
03. No World Order
04. Man On A Mission
05. Fight
06. Blood Religion
07. Heavy Metal Universe
08. Dream Healer
09. Heart Of The Unicorn
10. Fairytale
11. The Silence
12. Beyond The Black Hole
13. Valley Of The Kings
14. Somewhere Out In Space
15. Land Of The Free
16. Rebellion In Dreamland
17. I Want Out
18. Send Me A Sign

Disc II
01. History
02. Road Movie USA 2006
03. Space Eater [video]
04. One With The World [video]
05. Gamma Ray [video]
06. Rebellion In Dreamland [video]
07. Send Me A Sign [video]
08. Heavy Metal Universe [video]
09. Eagle [video]
10. Into The Storm [video]
11. One With The World [Live at Wacken]
12. Last Before The Storm [Live at Wacken]
13. Rebellion In Dreamland [Live at Wacken]
14. Heavy Metal Universe [Live at Wacken]
15. Somewhere Out In Space [Live at Wacken]
16. Historay [Backstage Scenes, Rare live Performances and more]


Line-up dvd:
Kai Hansen - Guitars, Vocals
Henjo Richter - Guitars
Dirk Schlächter – Bass
Dan Zimmermann - Drums
Eero Kaukomies - Keyboards