Taake / Deathcult Jaertegn (Split)

Edged Circle Productions

Website :

Taake

Deathcult

Uit het altijd duistere Noorwegen worden we blij gemaakt met een split van de heer Hoest. Van zowel zijn solo band Taake als volledige band Deathcult staan met twee nummers op deze spilt genaamd ‘Jaertegn’.

Taake bestaat al sinds 1995 er is afkomstig uit het Noorse Bergen, waar bijvoorbeeld ook Immortal vandaan komt. Taake heeft al verschrikkelijk veel uitgebracht door de jaren heen. Zeven volledige albums, zeven spilt albums en zes EP’s en dan is er nu ‘Jearegn’ een spilt met Deathcult. Deathcult is een black metal power trio en bestaat sinds 2006. De stijl wijkt niet enorm veel af van Taake. Eigenlijk splijt Hoest zichzelf hier want hij is, zoals ik al eerder zei, in beide bands actief. In Taake neemt hij alle instrumenten voor zijn rekening en in Deathcult alleen de bas.

Beide bands hebben voor deze release een eigen nummer en een cover geleverd. Bij beide bands hoor je meteen dat het in een totaal andere periode of studio is opgenomen want er zit mijlen veel verschil tussen de opname kwaliteit. Het meest interessante nummer is meteen het eerste nummer van Taake. Een typisch Taake midtempo nummer met een heerlijk zagende hoofdriff en knarsende vocalen. De cover is van Darkthorne, ‘Ravnajuv’. Een prima versie al prefereer ik het origineel. Taake heeft wel geprobeerd de heerlijk krakende productie over te nemen en iets minder dof en dat is wel prettig.

Op de B-kant horen we Deathcult waarbij ik ook meer gecharmeerd bent van het nieuwe track ‘Der Wurger’, dan de cover van Beherit, ‘Black Arts’. Al moet ik zeggen deze song Deathcult past als een ouwe trui. Lekker dus. Het nieuwe nummer is een heerlijke snelle polka epos. Maar liefst acht minuten wordt hier het paspedaal ingetrapt, om maar twee keer iets af te remmen.

De spilt EP wordt op 10 inch vinyl en op tape aangeboden in een beperkte oplagen, dus wees er snel bij. Fans kunnen dit blind aanschaffen. Een heerlijk potje Noorse old school black metal. (Remco Kreft)

78/100

A. - Taake
01. Slagmark
02. Ravnajuv (Darkthrone)

B. – Deathcult
01. Der Wurger
02. Black Arts (Beherit)