Pyre Chained to Ossuaries

Memento Mori

Website:

Pyre

De Russische death metal band Pyre bestaat sinds 2011 en bracht een jaar later de EP ‘Ravenous Decease’. In 2014 verscheen het debuut album ‘Human Hecatomb’ en een jaar later deed de band Nederland aan met o.a. een show in Rockcafe Lazarus. Een nieuw album is in aantocht, op 27 april verschijnt ‘Chained to Ossuaries’ via Memento Mori.

Na een kort intro knalt de band uit de startblokken met het nummer ‘Impaler the Redeemer’. Snelle drums van Dmitry Dovzhenko a.k.a. Dym Nox die op deze plaat naast de drums ook de vocalen en bas voor zijn rekening neemt. Een snel en bruut nummer met hier en daar een temporiserend stuk. ‘Wreath of Crucifix’ is wat subtieler en heeft een meer old school death metal vibe, met name het gitaarwerk is hier wat prominenter aanwezig. Desalniettemin is dit ook weer gewoon een brute track. Pyre ramt stevig door, maar bij het nummer ‘Across the Shores of Emerald Fractals’ gaat het gas er van af. Een heerlijk rustpuntje en een muzikaal goed verzorgd nummer, mid tempo met een sterke opdrijvende riff.

Ook het vervolg met ‘Ornaments of Bones’, ‘Chained to Ossuaries’ en ‘Crown of Death’ zit vol variatie. Minder snelle nummers, maar heerlijk lomp. Hier en daar wordt er even op het gaspedaal getrapt, maar de insteek is hier op doom geïnspireerde death metal. Favoriet is ‘Disgraced and Dethroned’, wat een heerlijk smerig nummer is dit. Het nummer vliegt alle kanten op, van traag en lomp naar bruut, smerig en snel. Met ‘Antae to the Nothingness’ wordt er weer ouderwets gesmeten met krachten, met name het drumwerk komt hier bovendrijven. Het afsluitende ‘Death's Dawn Call’ sluit het album in stijl af. Pyre heeft met ‘Chained to Ossuaries’ een heerlijke death metal plaat gebracht die werkelijk alle kanten op vliegt, een aanrader! (Erik van Dijk)

85/100

Tracklist:
01. Exordium 00:55
02. Impaler the Redeemer 04:11
03. Wreath of Crucifix 04:56
04. Across the Shores of Emerald Fractals 04:34
05. Ornaments of Bones 04:54
06. Chained to Ossuaries 05:20
07. Crown of Death 04:14
08. Disgraced and Dethroned 03:23
09. Antae to the Nothingness 03:57
10. Death's Dawn Call 04:39