Messiah Fatal Grotesque Symbols - Darken Universe

High Roller Records

Website:

Messiah

Het Zwitserse Messiah is ontstaan in 1984 en wanneer je naar het land van herkomst en de bandnaam kijkt weet je direct wat je voorgeschoteld krijgt. De band was actief in periodes tussen 1984-1988, 1990-1995, 2003 en heeft in die tijd 5 full-lengths uitgebracht, het laatste album ‘Underground’ stamt alweer uit 1994. Sinds 2017 is de band weer actief en dit resulteert in de EP ‘Fatal Grotesque Symbols - Darken Universe’ welke op 7 augustus verschijnt via High Roller Records.

Goed, 26 jaar geen noemenswaardige productie van Messiah verschenen en als vanuit het niets komt daar deze EP, die welgeteld drie nummers telt. Het openingsnummer is tevens het titelnummer en klinkt lomp, eenvoudig, inspiratieloos en zoutloos. Met ‘Space Invaders’ wordt uit een geheel ander vaatje getapt. Een lekkere zware doom riff, smerige vocalen slepen je mee in een stukje Zwitserse vuiligheid waar ondergetekende wel vrolijk van wordt. De tempoversnelling, en het terugkeren naar de lompe doom is geweldig. Het afsluitende ‘Extreme Cold Weather’ is ook weer zo’n nummer waar je lekker heen en weer geslingerd wordt. Fijne tempowisselingen, en een goed doordachte compositie vol intense smerigheid met subtiel elementen zorgen voor een sterke afsluiter.

De EP ‘Fatal Grotesque Symbols - Darken Universe’ kent twee heerlijke nummers die naar meer smaken. Waarom de Messiah na zo een lange tijd geen volledig album presenteert is mij onduidelijk. Maar wanneer dit een voorgerecht is op dat wat komen gaat houd ik me aanbevolen, luister en huiver. (Erik van Dijk)

75/100

Tracklist:
01. Fatal Grotesque Symbols - Darken Universe 06:14
02. Space Invaders 03:39
03. Extreme Cold Weather 04:43