Körgull the Exterminator Sharpen Your Spikes

Xtreem Music

Website:

Körgull the Exterminator

De Spaanse thrash / black metal band Körgull the Exterminator is in 2004 opgericht door Joe Bastard, als een side project voor zijn black metal band Akerbeltz. De Catalanen zijn inmiddels toe aan hun vijfde album en zijn inmiddels weer terug op het oude nest. ‘Sharpen Your Spikes’ verschijnt op 9 september via Xtreem Music, en dat is het label waar ook de eerste twee albums verschenen.

Wanneer de bandnaam refereert aan een Voivod nummer dan weet normaal gesproken wat je zo ongeveer voorgeschoteld krijgt. Met Körgull the Exterminator is dat niet anders, het eerste album ‘Dogs Of War’ uit 2009 brengt ons lekkere rauwe thrash metal uit de Voivod periode van ‘War and Pain’ en ‘Rrröööaaarrr’. Door de jaren heen heeft de band een meer eigen geluid gekregen en kunnen we de vergelijking met de Canadezen loslaten. Körgull the Exterminator brengt anno 2020 een mix van speed, black en thrash metal, en dat was met de beoogde invloeden van Desaster, Darkthrone, Venom, Bathory, Sodom, Mötorhead en Voivod het oorspronkelijke concept.

Na het intro gaat het los met ‘Prophecy of Black Blood’, een snel nummer met smerige, zwartgallige vocalen van Lilith Necrobitch. Een lekkere opener, waarbij de snelle drums van oprichter Joe Bastard opvallend zijn. Bij ‘Inquisitor Generalis’ gaat het tempo iets naar beneden en komt het thrash metal gehalte meer aan de oppervlakte. KTE ramt door met nummers als het sterke titelnummer ‘Sharpen Your Spikes’ of het eveneens sterke ‘Dawn of the Extermination’, waar wat meer wordt gevarieerd met tempo’s en de typische Voivod riffs toch weer een beetje naar voren komen. Met ‘Sword and Sorcery’ gaat het tempo weer eens lekker omhoog, voordat het album afsluit met het iets te lang durende ‘A Black Bird is Always a Warning’.

Het vijfde album van Körgull the Exterminator, ‘Sharpen Your Spikes’, is een goed album dat behalve de snelle eenvoudiger nummers ook nummers heeft met meer diepgang. ‘Sharpen Your Spikes’ is een album waarbij de invloeden naar voren komen, maar toch een eigen geluid heeft. (Erik van Dijk)

80/100

Tracklist:
01. Campanades a Morts (Intro)
02. Prophecy of Black Blood
03. Inquisitor Generalis
04. Sharpen Your Spikes
05. Battle Ram
06. The Black Goat of the Woods
07. Dawn of the Extermination
08. Firing Squad
09. Follow the Flame
10. Sword and Sorcery
11. A Black Bird is Always a Warning