Deathless Legacy Saturnalia

Scarlet Records

Website:

Deathless Legacy

Deathless Legacy is een Italiaanse symfonische horror metal band die de laatste jaren bijzonder productief is door zo’n beetje elk jaar wel iets uit te brengen. Met een voorliefde voor het occulte en daaraan verwante live shows staan ze garant voor een gezonde portie entertainment. Op het voorgaande ‘Rituals Of Black Magic’ maakte de band de nodige indruk met sterke composities en de fantastische vocalen van zangeres Steva die zich soms wel laat vergelijken met topzangeres Magali Luijten. Wanneer de band iets uitbrengt wordt daar niet licht over gedacht. Boxsets en complete boekwerken zijn eerder gemeengoed dan uitzondering en dat maakt duidelijk dat dit een band is die er voor gaat en hetgeen ze uitbrengen echt gemeend is.

Dit geldt zeker voor dit meesterwerkje ‘Saturnalia’ dat een 24 minuten durend epos is waarbij je bij aanschaf de videoclip die het gehele verhaal verteld op dvd erbij krijgt. Een ambitieus product dat hopelijk de aandacht gaat krijgen die het verdiend want hetgeen wordt geboden is van zeer hoogstaande kwaliteit. ‘Saturnalia’ is een soort van symfonische, verhaal vertellende rockopera die geen enkele seconde inzakt en van het begin tot einde boeit. Alle denkbare stijlen komen voorbij in deze compositie waarin over elke noot en zanglijn tot in detail is nagedacht en tot in perfectie wordt uitgevoerd. 24 minuten die zonder geen enkele seconde te vervelen een verhaal vertellen en muzikaal zoveel bieden dat je hier over een oorgasm kunt spreken. De fantastische vocalen van Steva die zo’n beetje alle stijlen beheerst, inclusief sterk verhalend, zorgen dat je continu benieuwd bent welke muzikale kant er nu weer wordt aangesneden. Van symfonische naar extreem, van rock naar horror, het wordt allemaal zeer kundig aaneen gesmeed tot een verbluffend geheel.

Woorden schieten te kort voor dit Italiaanse meesterwerkje van een band die het verdient om, al is het alleen al vanwege hun creativiteit en gedurfdheid, eens wat meer in de schijnwerpers te staan. Zeker vanwege vocaliste Steva die echt gewoon heel erg goed is zonder overigens de overige vakmensen in de band te kort te doen. Dit is gewoon een topproduct dat de volle aandacht verdiend. Een aanrader voor elke muziekliefhebber. Kopen dat ding zodat je ook kunt genieten van de bijbehorende videoclip. (Frans Neelen)

95/100

Tracklist:
01. Saturnalia

Line up:
Stg. Bones - Guitars
C-AG1318 - Bass, Vocals
Frater Orion - Drums
Steva - Vocals
Alex Van Eden - Keyboards