Black Knight Road to Victory

Pure Steel Records

Website:

Black Knight

De Amsterdamse heavy metal band Black Knight pakte in 2012 de degens weer op na een onderbreking van 12 jaar. De band is oorspronkelijk ontstaan 1982 en bracht met ‘Tales from the Darkside’ (1999) en ‘The Beast Inside’ (2007) twee albums uit. Het heeft maar liefst 8 jaar geduurd voordat de band komt met een vervolg, op 26 juni verschijnt dan uiteindelijk het album ‘Road to Victory’ via Pure Steel Records.

Van de oorspronkelijke line up is alleen drummer Rudo Plooy nog over, en met gitarist GertJan Vis (1996-2000, 2012-present) kunnen we een oudgediende noteren. Bassist Ron Heikens (2012), zanger David Marcelis (o.a. Lord Volture, Thorium) sinds 2017 en gitarist Ruben Raadschelders (2019) maakt Black Knight de line up compleet. Muzikaal is het allemaal dik in orde, met name het twin gitaarwerk van GertJan en Ruben klinkt verzorgd. ‘Road to Victory’ brengt je terug in de gloriedagen van de heavy metal en brengt een typisch jaren 80 gevoel. Lekkere up tempo composities met klassieke vocalen met hoge uithalen.

Het album opent met het titelnummer ‘Road To Victory’ lekker up tempo, een klassiek heavy metal nummer dat mij wel kan bekoren. De vocalen van David Marcelis zijn sterk en imponerend. De reis naar de overwinning wordt voortgezet en hier en daar wordt wat getemporiseerd, daarmee ruimte gevend voor het sterke gitaarspel en dito solo’s. Bij het nummer ‘My Beautiful Daughters’ moet GertJan zich als een vis in het water gevoeld hebben. Een nummer waar de gitaristen door het gehele nummer de ruimte krijgen en de solo’s om je oren vliegen. Met ‘Crossing The Rubicon’ krijgen we een rustig nummer voorgeschoteld, de vocalen David vergen in de opening iets van gewenning, maar in het verloop van nummer komt de power weer naar boven.

Met ‘Primal Power’ wordt daadwerkelijk power geleverd, zowel qua compositie als vocaal. Zanger David Marcelis zoekt bij sommige passages de randjes op van zijn bereik, maar blijkt boven water en dat is goed want het is immers geen Vis. ’Road to Victory’ is een gevarieerd heavy metal album geworden, of het Black Knight naar de gezochte overwinning helpt is afwachten. Heavy metal liefhebbers kunnen in ieder geval hun hart ophalen. (Erik van Dijk)

80/100

Tracklist:
01. Road To Victory
02. Legend
03. Pendragon
04. Thousand Faces
05. My Beautiful Daughters
06. Crossing The Rubicon
07. Primal Power
08. The One To Blame