Whitesnake Flesh & Blood

Frontiers Music

Website:

Whitesnake

Het is al weer acht jaar geleden sinds er voor het laatst een studio album van Whitesnake verscheen. Na ’Forever’, dat verscheen in 2011, moeten we het doen met een live album ‘Made in Britain’ en de compilatie van Deep Purple songs waar David Coverdale aan meewerkte: ‘The Purple Album’. Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan en Coverdale komt met zijn Whitesnake met een nieuw album op de proppen. ‘Flesh & Blood’ verschijnt op 10 mei via Frontiers Music.

Met een nieuwe gitarist in Joel Hoekstra, die ook al meewerkte aan ‘The Purple Album’, lijkt het weer crescendo te gaan met Whitesnake. Hoekstra blijkt, behalve aardig gitaar te kunnen spelen, ook te kunnen componeren en zo schreef hij zes nummers mee. Vergeleken met het vorige album is de line nagenoeg hetzelfde gebleven, dus met oude rot Tommy Aldridge achter de kit. Nieuwkomer is de Italiaan Michele Lupi die keyboards en vocalen voor zijn rekening neemt op het nieuwe album.

Lekkere en stevige rockers als opener ‘Good To See You Again’, ‘Trouble Is Your Middle Name’ en ‘Get Up’ worden afgewisseld met wat meer zoetsappig materiaal als ‘Shut Up & Kiss Me’, ‘Hey You (You Make Me Rock)’ of de semi ballad ‘When I Think Of You (Color Me Blue)’. Over het algemeen zijn de vocalen van David Coverdale redelijk op orde, uitzondering als ‘Hey You (You Make Me Rock)’ daargelaten. De blues invloeden zijn weer duidelijk aanwezig en dat maakt dat dit Whitesnake album herkenbaar klinkt en vooral lekker weg luistert. Dit alles maakt ’Flesh & Blood’ een redelijk album waar fans van Coverdale c.s. goed mee uit devoten kunnen. (Erik van Dijk)

77/100

Tracklist:
01. Good To See You Again
02. Gonna Be Alright
03. Shut Up & Kiss Me
04. Hey You (You Make Me Rock)
05. Always & Forever
06. When I Think Of You (Color Me Blue)
07. Trouble Is Your Middle Name
10. Flesh & Blood
11. Well I Never
12. Heart Of Stone
13. Get Up
14. After All
15. Sands Of Time