Perfide Perfide (demo)

Eigen beheer

Website:

Perfide

De Nederlandse black metal band Perfide bracht onlangs een 5-track demo uit en liet daarmee voor het eerst van zich horen. De demo verscheen op 24 mei in werd uitgebracht op cassette met een oplage van slechts 60 stuks.

Black metal in je eigen moerstaal is dat wat Perfide brengt. De productie van de tape is redelijk van kwaliteit en de nummers die de band weet te brengen zijn best interessant. Vooral ‘De gehoornde Heer’ is een sterk nummer met een goede opbouw waarbij zanger Skald met zijn smerige vocalen bijzonder opvalt. ‘Gevallen engel’ is zo’n nummer waar de vocalen de boventoon voeren, nadeel van dit nummer is dat het gitaarwerk wat iel klinkt en een wel wat vollere sound zou mogen hebben. Een nummer als ‘Den duisternis’ valt op door de tempowisselingen, vooral de tragere stukken brengen een soort van black doom sfeer die goed in het gehoor ligt.

Perfide brengt met de eerste demo iets leuks en is een band die duidelijk potentie heeft mits de band kan doorgroeien en een volgende stap kan zetten. De eerste demo is in ieder geval de moeite waard, in de gaten houden die band. (Erik van Dijk)

75/100

Tracklist:
01. Sterven zullen zij 03:55
02. De gehoornde Heer 03:10
03. Gevallen engel 03:39
04. Den duisternis 03:34
05. De molenaar van Maasniel 03:32