Zeke Hellbender

Relapse Records

Website:

Zeke

We hebben er even op moeten wachten maar 14 jaar na de release van ‘'Til The Livin' End’ is er een nieuw album van de punkrock band Zeke. De band staat bekend om hun energieke live shows en de muziek die vaak vergeleken wordt als een mix tussen The Ramones en Motörhead. Zeke is in 1993 opgericht en afkomstig uit Seattle, Verenigde Staten. Het nieuwe album, ‘Hellbender’, verschijnt op 30 maart via Relapse Records.

Zeke schiet letterlijk uit de startblokken met de nummers ‘All The Way’ en ‘Two Lane Blacktop’. Een stampende rock ’n’ roll riff uitgevoerd in een snelheid waar een paard de hik van krijgt. Lekere en vooral simpele gitaarsolo’s die van box naar box knallen, snelle en rauwe vocalen van gitarist Blind Marky Felchtone die deze nummer complementeren.
De vijftien, veelal korte nummers op dit album schieten als in een sneltrein vaart aan je voorbij. Slechts bij een enkel nummer gaat het tempo er wat uit en krijgt ge luisteraar de tijd om even op adem te komen. ‘On The Road’ is zo’n nummer waar het gaspedaal even wordt losgelaten, een nummer waar de pure rock ’n’ roll in volle glorie boven komt drijven. Bij nummers als ‘County Jail’ en ‘Burn zijn het vooral de punk invloeden die floreren.

Veertien jaar hebben we moeten wachten en dat is het waard. Zeke brengt met ‘Hellbender’ een heerlijk album, snel, vuig en zonder kapsones. (Erik van Dijjk)

80/100

Tracklist:
01. All The Way
02. Two Lane Blacktop
03. On The Road
04. Working Man
05. Hellbender
06. County Jail
07. Burn
08. Goin' Down
09. White Wolf
10. AR-15
11. Cougar Rock
12. Devil's Night
13. Ride On
14. Redline
15. Big Ri