Various Artists Tilburg Hardcore Never Dies!

Headbangers’ Records

Website:

Headbangers’ Records

Headbangers’ Records platenbaas Marco van Empel blijft de wereld ver(r)assen met een stortvloed aan releases op zijn label waar eigenlijk geen touw aan vast te knopen is. Dit bedoel ik echter op een positieve manier, want hij brengt gewoon allerhande releases uit die zijn brede smaak vertegenwoordigen. Denk hierbij aan de vergeten heavy metal pareltjes van o.a. Stranger en Back Out, de underground deathrash van Sephiroth, Graverobber en Manifestic, maar ook aan punk / hardcore muziek heeft hij zijn hart verpand getuige de onlangs uitgebrachte MCD van de nieuwe Nederlandse sensatie Remain Untamed, maar ook deze ‘Tilburg Hardcore Never Dies!’ compilatie behoort daar toe.

Zoals de titel reeds doet vermoeden komen de groepen op deze bloemlezing allen uit Tilburg en omgeving, waarbij Milkman en Complaint de meest voor de hand liggende zijn, maar ook Hammered en StateMyCase blazen een aardig partijtje mee in de Noord-Brabantse stad. Maar liefst 36 nummers sieren deze verzamelaar die een goed overzicht geeft van hetgeen er allemaal gaande is in Braboland. Eigenlijk is dit verzamelwerk verplichte kost voor eenieder die Nederlandse punk / hardcore hoog in het vaandel heeft staan, want alle vertegenwoordigde bands knallen er flink op en geven een overtuigend visitekaartje af.

Zoals ze in de “Kruikenstad” waarschijnlijk zouden zeggen is ‘Tilburg Hardcore Never Dies!’ gewoon “keileuk om mee te maken”. Eens kijken wat voor konijn Headbangers Marco binnenkort weer uit zijn hoge hoed weet te toveren. (Virginkiller)

77/100

Tracklist:

Milkman:
01: Will Tribute If Provoked
02: Boos
03: Fence The Middle East
04: Nostalgiator
05: Brite
06: Hot Shot
07: Kangaroo Hop
08: Respect
09: Easy Job
10: Damage Done
11: Old Drunk Bastard
12: Philosophies
13: Our Only Right
14: Cry For No One (But Myself)

Hammered:
15: Mentos
16: Pxuxsxax
17: Viespeuk
18: Alle Vrouwen Zijn Kut

Complaint:
19: Killing Time
20: Tilburg Skins
21: Shadow Walkers
22: Never Run
23: Just Another Day
24: Unity

StateMyCase:
25: Life’s Like A Dance
26: Drank & Drugs
27: Oorlog In Mijn Kop
28: 11 Tank
29: Asbest
30: S.O.S.
31: Millionaire
32: Fortune Cookie
33: The Borderline
34: Bier Halen
35: Gas Erop
36: Tilburg Hardcore