Satan My Master The King Of Hell Arrives

Helldprod Records

Website:

Satan My Master

Satan My Master is een jonge, Portugese black metal band. ‘The King Of Hell Arrives’ is het debuut van de band dat op 29 juni als tape, in beperkte oplage van 100 stuks, zal verschijnen via Helldprod Records. Verwonderlijk is dat er verder heen informatie te vinden is omtrent deze band waardoor we ons zullen richten op de muziek.

De tape kent een zestal nummers waarvan de geluid kwaliteit goed te noemen is. Opener ‘Tormenting the nazarene swine’ start met een gesproken intro waarna het echt los gaat. Een lekker up-tempo nummer dat uitblinkt door de eenvoud. Smerige vocalen, dito gitaarsolo’s maken het nummer. Opvolgers ‘Warbrothers of Darkness’ en ‘Servant of Hell’ zijn van hetzelfde kaliber, eenvoudig doch pakkend met een lekkere “old school vide”.

Eigenlijk gaat het alleen mis bij het nummer ‘Scepter of doom’ waarbij het tempo wat inzakt en het lijkt alsof de band probeert te musiceren. Vooral de inbreng van keyboards breken het nummer en het goede gevoel af. Gelukkig pakt Satan My Master de draad weer op met de twee laatste nummers, ‘Nuclear Abomination’ en ‘Son of a whore’, waarmee de band het goede gevoel weer volledig teruggeeft.

Het debuut van Satan My Master is er een die er behoudens dat ene slippertje mag zijn. Een lekker rauw album met een heerlijke “old school sound” (Erik van Dijk)

75/100

Tracklist:
01. Tormenting the nazarene swine 3:50
02. Warbrothers of Darkness 3:26
03. Servant of Hell 4:12
04. Scepter of doom 6:03
05. Nuclear Abomination 2:30
06. Son of a whore 3:49