Haunt Burst Into Flame

Shadow Kingdom

Website:

Haunt

De Amerikaanse heavy metal band Haunt is oorspronkelijk ontstaan als het solo project van Trevor William Church, die we o.a. kennen van de doom metal band Beastmaker. Tussen de release van de EP ‘Luminous Eyes’ in 2017 en het aanstaande debuut ‘Burst Into Flame’ heeft Trevor de line-up uitgebreid. Zo kwamen Beastmaker gitarist John William Tucker en de ritme sectie bestaande uit bassist Matthew Wilhoit en drummer Daniel Wilson Haunt versterken. ‘Burst Into Flame’ op 10 augustus via Shadow Kingdom.

Het album opent met het titelnummer ‘Burst Into Flame’. Een lekker up-tempo nummer met melodisch gitaarwerk en een flitsende solo. Een nummer dat niet had misstaan in de jaren ’80 stroming. De vocalen van Trevor William Church hebben een doom vibe en hoewel deze wat gewenning vragen klinkt het geheel niet onverdienstelijk.

Bij nummers als ‘ Crystal Ball’, ‘Reflectors’ en ‘Wanderlust’ gaat het tempo er uit en klinken de nummers wat gelikter. Hoewel de nummers meer dan het aanhoren waard zijn, maken de pakkende melodieën en wat catchy ritmes de composities uitermate geschikt voor de Amerikaanse markt. Een nummer als ‘Heroes’ en vooral afsluiter ‘Looking Glass’ springen er wat boven uit maar zo spetterend als het openingsnummer wordt het nergens meer.

Trevor William Church brengt met zijn Haunt een leuk album, vernieuwend is het niet, maar doet hoeft ook niet altijd. lekkere pakkende heavy songs met een tweetal positieve uitschieters. (Erik van Dijk)

70/100

Tracklist:
01. Burst into Flame 04:12
02. Crystal Ball 04:12
03. Reflectors 04:21
04. My Mirage 03:32
05. Wanderlust 03:35
06. Frozen in Time 04:15
07. Heroes 04:37
08. Can't Get Back 04:06
09. Looking Glass 04:42