Anomalie Integra

Art of Propaganda Records

Website:

Anomalie

Anomalie is de band van de Oostenrijkse multi-instrumentalist Chris Marrok. Marrok starte de band solo en de eerste twee albums bespeelde hij alle instrumenten. Vanaf het derde album ‘Visions’, dat vorig jaar verscheen, maakte Marrok gebruik van sessie muzikanten. Bassist Thomas Dornig en drummer Lukas Schlintl zijn ook op de nieuwe EP ‘Integra’ te horen, de EP verschijnt op 9 november via Art of Propaganda Records.

Het nieuwe werkstuk van Marrok telt vier nummers en opent met ‘Rebirth’. Het nummer opent kalm met een intro en gesproken woord begeleid door akoestische tonen. Na het intro barst het geweld los, met atmosferische black metal zoals we dat kennen van Anomalie. Op een laag muzikaal doom tempo wordt je meegezogen in een zwart gat en uiteindelijk uitgespuwd als herboren.

‘Aurora’ zorgt voor hetzelfde melancholische gevoel als de voorganger, de tempoversnelling maakt het tussenstuk wat bruter. Nu is Anomalie nooit een band geweest van extreme blastbeats, de meeste nummers zijn mid-tempo en hebben een sterke doom invloeden. Afsluiter ‘Delieverance’ kent meerdere tempowisselingen, zware riffs en lekker up-tempo. De vocalen zijn op dit album grotendeels clean, af en toe zwartgallig en bruut, maar altijd in balans en passend.

Zoals bij alle eerdere albums van Anomalie is deze EP ‘Integra’ er een die je niet meteen pakt. Uiteindelijk weet Marrok je mee te zuigen in een soort van melancholische zwarte doom. (Erik van Dijk)

80/100

Tracklist:
01. Rebirth
02. Aurora
03. Temples
04. Delieverance