Naam The Ballad Of The Starchild


Tee Pee Records

Op 8 mei zal de EP ’ The Ballad Of The Starchild’ van de uit New York afkomstige psychedelische rock band Naam via Tee Pee Records verschijnen. Het album werd opgenomen in de befaamde Masterdisk studio’s (Miles Davis, Nirvana) te New York en deze release is daarmee de opvolger van het uit 2009 stammende debuutalbum ‘Naam’. Volgens de bijgeleverde press release heeft de band invloeden van bands als The Stooges, Hawkwind en Can weten te combineren tot een spacey, garage-bluesy, psychedelisch geheel.

Het album gaat van start met het “Sentry Of Skies”, een rustige song voorzien van sereen gitaarwerk, weemoedige zangpartijen en psychedelische keyboardpartijen. Ook de volgende songs liggen in hetzelfde straatje, waarbij het tempo laag ligt. Zo bevat het instrumentale “History's Son” niet meer dan wat rustige drumpartijen. “The Starchild” gaat nog wel van start met wat opgewekter gitaarwerk en degelijk keyboardpartijen maar echt spannend wordt het eigenlijk nooit. Het album wordt vervolgens in stijl afgesloten met het instrumentale “Exit Theme ...Less”.

Met ‘The Ballad Of The Starchild’ schotelt de band ons zo’n vijfentwintig minuten lang rustige, psychedelische rock voor. Fans van de band zullen het waarschijnlijk prachtig vinden. Rock en metal fans van het hardere werk zullen deze release echter niet hoeven te beluisteren, want echt hard wordt het eigenlijk nooit.


Tracklist:
01. Sentry Of Skies
02. Lands Unknown
03. History's Son
04. The Starchild
05. Exit Theme ...Less

Line-up:
John Bundy - Bass, Vocals
Eli Pizzuto - Drums
Ryan Lugar - Guitars, Vocals
Johnny Wingarten – Organ, Electric Piano

Koop nu Naam bij LARGE