In Aeternum Curse of Devastation


Pulverised Records

Website: In Aeternum

 

 

 

Alweer uit 2007 is deze EP van de Zweedse black / deathmetallers In Aeternum. Uitgebracht op Pulverised Records, een label uit Singapore, is dit een voorproefje op het komende album. Gemixed door Tommy Tägtren, geproduceerd door de band zelf en gemastered door Dan Swäno himself is dit dan ook een goed dichtgetimmerd schijfje geworden. Want de band maakt al lekker snelle black / death metal dus dat zit nu wel helemaal goed.

Drie nieuwe nummers en een 2006-versie van 'Reaper In Black' afkomstig van hun eerste plaat Forever Blasphemy. Het eerste nummer 'Curse of Devastation' begint meteen al goed als we middenin een gitaarsolo vallen. Het nummer komt ietwat langzaam op gang maar dan kunnen we genieten van de snelle metal die deze mannen over ons uitstorten. Ook 'Consume' start ietwat langzaam maar het gaspedaal is snel gevonden op een wat rustiger stuk na. Of ik word debiel, of ze hebben de riff in dit stuk rechtstreeks van Obituary's laatste plaat afgejat en gebruikt. Wat natuurlijk wel weer lekker is om te horen. Maar ook melodie wordt niet helemaal geschuwd door het gebruik van rustige solo's die het nummer een klein beetje meer sfeer geven. De laatste twee nummers verschillen hier niet veel van. Het is overwegend snelle black/death. Niet heel spannend wel lekker.

Als het nieuwe album van de Zweden iets wegheeft van deze EP krijgen we gewoon een degelijk album te horen. Niet spannend, wel degelijk. (Thomas van Golen)

Tracklist:
01. Curse of Devastation
02. Consume
03. New World Filth
04. Reaper in Black 2006

Line-up:
David Larsson - Guitar, Vocals
Erik Kumpulainen - Lead Guitars
Perra Karlsson - Drums
Claes Ramberg - Bass