Hopewell Another Music


Tee Pee Records

Website :

Hopewell

De Amerikaanse band Hopewell draait al mee sinds de jaren negentig en heeft inmiddels meerdere albums en EP’s op haar naam staan. Het debuutalbum ‘Contact‘ verscheen in 1998 en was vooral psychedelisch gericht, maar naarmate er meer albums verschenen veranderde ook de muzikale richting van de band. Het laatste studioalbum getiteld ‘Good Good Desperation’ stamt uit 2009, waarbij het dus de hoogste tijd is voor de band om nieuw werk af te leveren. In eerste instantie was het de bedoeling om de zangpartijen in te laten zingen door David Baker (Mercury Rev’s), maar toen deze niet in staat was zijn werk te doen werd de hulp ingeroepen van zanger Mark Gardener (Ride).

Het nieuwe werkstuk van Hopewell bestaat uit slechts vijf songs, met een totale speelduur van zo’n vierentwintig minuten. Zo gaat het album van start met de uit 1974 stammende Brian Eno cover “Needle In The Camel’s Eye”, die eigenlijk weinig afwijkt van het origineel. De song ligt goed in het gehoor, maar wijken nauwelijks af van het origineel. De volgende tracks zijn typische indie rock songs, waarbij “The King & The Canary” en het enigszins oosters getinte “Over The Mountain” de opvallendste zijn. Het album wordt vervolgens op eigenzinnige wijze afgesloten door “The Six Knowables”, waarbij we een aaneenschakeling van vreemde geluiden en jazzy saxophone partijen krijgen voorgeschoteld ondersteund door rollende drum en bass klanken, echt voer voor de liefhebber dus.

Wat verder opvalt is dat de songs op deze EP niet echt in de lijn der verwachting liggen met het voorgaande werk van de band. Hopewell weet zich dan ook op ieder volgend album te onderscheiden van het voorgaande werk. Aan de ene kant is dit jammer voor de fans van een bepaalde muzieksoort, maar aan de andere kant wordt het zo ook nooit saai. Fans van harde metal of stevige rock laten dit album dan ook links liggen, maar de liefhebbers en fans van de band zullen hier zeker van smullen.

Tracklist:
01. Needle In The Camel's Eye
02. The King & The Canary
03. This Is This
04. Over The Mountain (Tarbox version)
05. The Six Knowables

Line-up:
Jason Russo
Jay Green
Rich Meyer
Tyson Lewis
Lyndon Roeller
Mark Gardener

Koop nu Hopewell bij LARGE