High Hopes High Hopes


This Is Core Records

 

High Hopes is een jonge metalcore band uit Hampshire, Engeland en werd begin 2012 opgericht. De band wist eerder dit jaar een deal te sluiten met This Is Core Records, die de eerste EP van de band, getiteld ‘High Hopes’ op 9 november zullen uitbrengen.

Het album gaat van start met het felle “Look In The Mirror”. De song is voorzien van typische metalcore vocalen, dus schreeuwende zangpartijen met hier en diepe growls. Verder bevat de song krachtige riffs, stevig drumwerk en de nodige groove en melodie. Tijdens het volgende “This Ends” gaat het tempo wat naar beneden, waardoor de song wat zwaarder klinkt. Ook de volgende songs bevatten zo’n beetje de standaard metalcore elementen, waarbij ik toe moet geven dat het allemaal niet slecht klinkt, maar ik heb het allemaal al eens gehoord. Natuurlijk grijpen de songs als het felle “Sick To Death” je bij de strot en zal het live wel lekker losgaan, maar echt origineel klinkt het niet.

Met ‘High Hopes’ weet de band een degelijke EP af te leveren voorzien van vijf stevige tracks die de doorsnee metalcore fan zeker zal moeten kunnen bekoren.

Tracklist:
01. Look In The Mirror
02. This Ends
03. Eyes Behold
04. Sick To Death
05. Black & Blue

Line-up:
Brian Turner - Vocals
Nathan Pryor - Guitar
Krishan Pujara - Guitar
Shaun Flanagan - Bass
Daryl Pryor - Drums

Koop nu High Hopes bij LARGE