Pandemonium Promo 2010 (Demo)


Godz Ov War Productions

Website :

Pandemonium

Pandemonium is een Poolse death / black metal band die in 1989 werd opgericht en in 1994 verscheen het debuut album ‘The Ancient Catatonia’. Inmiddels wordt er door de band hard gewerkt aan album nummer vier, getiteld ‘Misanthropy’. Ter gelegenheid van deze aanstaande release heeft de band alvast twee nummer op deze cd gezet om de pers vast lekker te maken voor wat komen gaat.

Wat betreft de twee songs, de eerste getiteld “Black Forest” is een rauwe track voorzien van de nodige black metal invloeden, voorzien van grommende zangpartijen. Bij “God Delusion” liggen de death metal invloeden er wat dikker bovenop en moet ik qua riff zo nu en dan aan het oudere werk van Celtic Frost denken. Verder komen deze twee tracks nog wat rommelig op mij over, en zijn ze ook niet geheel bijster origineel. De twee songs op dit schijfje smaken echter naar meer en ik ben dan ook benieuwd naar het volledige album dat later dit jaar zal verschijnen.

Tevens heeft de band deze demo voorzien van een negental live tracks, echter het doel van deze tracks op deze demo ontgaat mij een beetje want deze cd is niet te koop in de reguliere cd winkel en slechts bedoeld als promotioneel materiaal voor de bladen en internet magazines. Het was volgens mij dan ook een beter idee geweest om deze lieve tracks aan het nieuwe album toe te voegen.

Tracklist:
01. Black Forest
02. God Delusion

Video:
01. Intro
02. Asaku Marsuti
03. Dingir Xul
04. Unholy Existence
05. Intro
06. Hellspawn
07. Hypnotic Dimension
08. Intro
09. Frost

Video
Tracks 1-4 Live from Metal Time Festiwal 2010 21.08.2010
Tracks 5-7 Live from Od Nowa Metal Fest 2010 23.10.2010
Tracks 8-9 Live clip

Line-up:
Michael - Bass
Simon - Drums
Mark - Guitars
Paul - Vocals, Guitars