Exploded Gather All Destructive Strength

Eigen Beheer

Website:

Exploded

Op 21 juli is de EP ‘Gather All Destructive Strength’ van de Rotterdamse thrashband Exploded in eigen beheer verschenen. De band werd in 2010 opgericht door gitarist Rudi de Pont en drummer Thierry de Keizer. Volgens eigen zeggen zijn de heren beïnvloed door bands als Sepultura, Slayer, Death en Annihilator.

Wat we voorgeschoteld krijgen als ik de cd opzet is onvervalste old school thrash. Zo gaat het album na het instrumentale intro van start met het uptempo “Pay And Die” waarbij de song voorzien is van melodieus gitaarwerk, felle riffs en krachtige drumpartijen. Wat verder opvalt zijn de schreeuwerige, agressieve zangpartijen van Erwin van Veldhoven die mij wel bevallen. Ook het volgende “Master” is een typische thrash song, waarbij snelle stukken worden afgewisseld door hakkende, midtempo riffs. Daarbij is de song tevens voorzien van scheurend gitaarwerk. Ook de twee resterende tracks op het album zijn voorzien van dezelfde ingrediënten Tijdens het afsluitende “Born To Thrash”, neemt de band overigens wat gas terug, waardoor het nummer zeer krachtig overkomt.

Met ‘Gather All Destructive Strength’ weten de Rotterdammers een prima visitekaartje af te leveren, deze vijf track ep smaakt dan ook naar meer. Fans van regelrechte thrash en aanverwante genres moeten de ban zeker eens ene kans geven. Voor wie het album eens wil beluisteren, via de volgende link is het album in zijn geheel te beluisteren of te downloaden.
https://soundcloud.com/exploded-1

Tracklist:
01. Intro
02. Pay And Die
03. Master
04. The Wolf
05. Born To Thrash

Line-up
Erwin van Veldhoven – Vocals
Merijn Schenkels – Lead Guitar
Rudi de Pont – Rhythm Guitar
Tom van Boxtel – Bass Guitar
Thierry de Keizer – Drums

Koop nu Exploded bij LARGE