Metal Experience

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Kerry King | 013 Tilburg 03.06.2024

Alex Thrasher | Photography © Eus Straver

Concerten op zondag- of maandagavond zijn geen pretje als je gewoon heel de week nog naar je werk moet. Maar voor sommige concerten maak ik graag een uitzondering. Een optreden van Kerry King valt voor mij in die categorie: niet alleen omdat hij de gitarist is van fuckin’ Slayer, maar ook omdat het optreden van 20.30 tot 22 uur is zodat iedereen gewoon op tijd thuis kan zijn. Fijn!

Kerry King

De entreeprijs van 55€ (zonder voorprogramma) is echter wel stevig. Wat opvalt is dat de opkomst qua bezoekers wat tegenvalt; de hoge trappen en het balkon blijven gesloten. Dit maakt wel dat er een gezellige clubsfeer ontstaat. Maar natuurlijk was de band een uitverkocht 013 gegund, zeker met een dijk van een debuutalbum ‘From Hell I Rise’ op zak. De plaat klinkt immers als een logisch vervolg op het laatste Slayer-album ‘Repentless’ uit 2015 (niet zo gek aangezien alle nummers van dit album van de hand van Kerry King zijn). En als de gitarist en de drummer van Slayer komen spelen, zullen er ook vast wat Slayer songs op het programma staan. Genoeg redenen om erbij te zijn zou je dus zeggen!

Klokslag 20.30 uur start het intro ‘Diablo’ in en wordt knallend gestart met ‘Where I Reign’. De vette riffs van Kerry King en Phil Demmel (ex Vio-lence en ex Machine Head) worden ondersteund door de strakke drumslagen van Paul Bostaph. Het geluid is hard maar zuiver en de eerste pit dient zich gelijk al aan! De keuze voor Mark Osegueda (Death Angel) als zanger is een goede geweest: niet alleen is hij één van de beste zangers in het thrashgenre, maar hij is ook een geweldige frontman. Bassist Kyle Sanders (ex Hellyeah) bangt er lustig op los terwijl hij gretig aan z’n snaren plukt.

Wat volgt zijn alle nummers van het debuutalbum aangevuld met een zevental Slayer-krakers geschreven door Kerry King: ‘Repentless’, ‘Chemical Warfare’, ‘Hate Worldwide’, ‘Disciple’, ‘Reign in Blood’, ‘Black Magic’ en ‘Payback’. Op het einde van de show zingt de zaal nog ‘Happy Birthday’ voor Kerry King die vandaag 60 jaar is geworden. Het aanwezige publiek reageert enthousiast op de show en de berichten zijn na afloop dan ook lovend. Iets voor tien uur is de show afgelopen en is er alle tijd om na te kletsen of een shirtje bij de merchandise (45€) te kopen.

Thuisblijvers hebben wat gemist, maar kunnen nog in de herkansing in Enschede (4 juni) of bij één van de komende zomerfestivals waaronder Graspop. En misschien zien we volgend jaar Kerry King met Slayer op één van de zomerfestivals! Vanavond gaat in ieder geval de boeken in als een legendarische avond en is voor mij nu al het hoogtepunt van 2024!

Kerry King Setlist

01. Diablo (intro)
02. Where I Reign
03. Trophies of the Tyrant
04. Toxic
05. Repentless
06. Two fists
07. Tension
08. Everything I Hate about you
09. Chemical Warfare
10. Idle Hands

11. Rage
12. Hate Worldwide
13. Residue
14. Disciple
15. Crucifixation
16. Shrapnel
17. Reign in Blood
18. Black Magic
19. Payback
20. From Hell I Rise