Metal Experience

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Hellbutcher - Hellbutcher | CD

Koos van Marle | 4 juni 2024

Hellbutcher, Hellbutcher? Ken ik die naam niet ergens van?
Die zanger van Nifelheim, heet die niet zo?
Ja, dat is correct en tevens juist. En met het voorlopig op pauze staan van Nifelheim krijgen we met deze naar de zanger vernoemde self titled Hellbutcher gewoon lekker meer van hetzelfde.

Aangevuld met onder andere Martin Axenrot op drums (o.a. Bloodbath en Opeth) en Fredrik Folkare op gitaar (Unleashed) heeft de man met het beste kapsel uit de Zweedse black metal scene een prima band om zich heen verzameld. En we kunnen er eigenlijk wel kort over zijn. Als je van Nifelheim en aanverwante black/speed metal bands houdt, dan is Hellbutcher wel een must. Het is lekker net zo over de top als de geestelijke voorganger van Hellbutcher.

De raspende keel van Hellbutcher hemzelf is gewoon lekker gesmeerd, met niet hele serieuze teksten, maar wel met goede refreinen die direct in je hoofd zitten. Muzikaal slaan de polkas, dubbel bass salvos en gelikte riffs je om de oren. Het is een ouderwetse band dus ook minimaal één solo per nummer, en ook deze stelregel wordt ruimschoots gehaald. Zeker ‘Possessed by the Devil`s Flames’, ‘Inferon`s Rage’ en opener ‘The Sword of Wrath’ blijven heerlijk hangen. Voor je het weet sta je een onzichtbare sinaasappel uit te persen in je hand.

Zijn er dan echt geen minpuntjes? De productie is mij persoonlijk wat te modern en het artwork is lelijk, maar ja. Dat was toch ook wel de charme van de voorganger. Voor elke old school metalhead die niet te serieus is een aanrader!

Tracklist

01. The Sword of Wrath 05:15
02. Perdition 03:29
03. Violent Destruction 03:04
04. Hordes of the Horned God 05:26
05. Death’s Rider 03:39
06. Possessed by the Devil’s Flames 04:07
07. Satan’s Power 05:08
08. Inferno’s Rage 03:14

Rating: 85/100

Uitgever: Metal Blade Records

Website: Hellbutcher

Line up

Hellbutcher – Vocals, Songwriting, Lyrics
Necrophiliac – Guitars, Songwriting (track 1)
Devastator – Drums
Iron Beast – Guitars
Eld – Bass