Metal Experience

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Bring Me The Horizon: Survival Horror EU Tour in Ziggo Dome – 24/02/2023

Esmee Kruidhof | Photography © Esmee Kruidhof

De Engelse mannen van Bring Me The Horizon komen geregeld naar Nederland voor een headlineshow. Vrijdag stonden ze echter voor het eerst in de Ziggo Dome in Amsterdam, met special guest A Day To Remember.

De avond start met het voorprogramma onder leiding van de band Static Dress. De Engelse post-hardcore sterren zetten goed de toon voor de avond met nummers zoals ‘sweet’ en ‘clean’.Tijdens de show begint de zaal langzaam vol te lopen. Tip voor de nieuwsgierigen onder ons: Static Dress is dit jaar ook te vinden op Jera On Air. Zeker een kijkje nemen dus!

Als emo rapper Poorstacy het podium op komt is al snel duidelijk dat de zaal er zin in heeft, zeker wanneer ‘Knife party’, waar frontman Old Sykes van Bring Me The Horizon ook op te horen is door de zaal dendert. Een goede aanvulling op het programma, met nummers als ‘Hills Have Eyes’ en ‘Don’t Look At Me’ zorgt Poorstacy voor een fijne afwisseling.

Metalcore reuzen A Day To Remember zijn voor vanavond als special guest aanwezig. En dat is meteen duidelijk als zanger Jeremy McKinnon het podium op loopt: de fans gaan compleet uit hun dak, nog voordat de band een nummer heeft gespeeld. Eerder kreeg de band kritiek op de vocals, maar hier is vanavond totaal geen sprake van. Klassiekers als ‘I’m Made of Wax’, ‘Larry’, ‘What Are You Made Of?’ en ‘The Downfall Of Us All’ worden afgewisseld met nieuwere songs als ‘Bloodsucker’ en het pakkende ‘Miracle’. A Day To Remember laat zien dat ze weer op de oude kracht zitten. Echt een Night To Remember!

Bring Me The Horizon met de energieke frontman Oliver Sykes laat er geen gras over groeien: de metalcore helden starten direct met het iconische nummer ‘Can You Feel My Heart’, ondersteund door roze confetti en een mega hart op de schermen. Daarna passeren de nummers ‘That’s The Spirit’ en ‘Teardrops’ de revue, waarbij het publiek kan genieten van diverse gave visuals en Oliver die tussendoor vraagt om nóg meer moshpits. En als het nodig is komen er ook wat aardige screams en “BLEGHs” uit. Oli heeft ook nog aandacht aan het klassieke ‘Sempiternal’ album, welke dit jaar 10 jaar bestaat. Hiervoor krijgt ‘Sleepwalking’ een ereplekje op de setlist. Tot enthousiasme van vele fans in de zaal, want er wordt woord voor woord meegezonden.

Naast de hardere nummers wordt er tegen het einde ook een akoestische verse van ‘Follow You’ gespeeld wat zeker indruk maakt in de compleet verlichte zaal. De band doet tegen het einde van het concert heel even alsof de tijd erop zit. Maar uiteraard, de klassieker der klassiekers kan niet ontbreken. Het harde ‘Throne’ is een waardige afsluiter waarbij het publiek alle energie eruit kan schreeuwen. Al met al geeft Bring Me The Horizon een onweerstaanbare mix tussen de golden oldies en het nieuwere werk. Wat ons betreft zeker voor herhaling vatbaar.