Metal Experience

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Vorgfang / Unholy Craft - Ulf`s Keptr | CD

Koos van Marle | 6 augustus 2023

Uit Noorwegen komen Vorgfang en Unholy Craft, allebei een eenmans band, die voor ‘Ulf`s Keptr’ hun handen samen slaan in de vorm van een split. Beide heerschappen hebben 2 full-lengths op hun naam staan en met deze split EP brengen ze via Purity Through Fire nieuw materiaal uit. We krijgen in 40 minuten van beide partijen 4 nummers te horen.

De kant van deze split van Vorgfang is een mooi stukje aanbidding van de welbekende “2nd wave”. Het is tremolo picking wat de klok slaat, waarbij er qua drums wordt gevarieerd tussen polka’s en blastbeats. Is het origineel? Nee. Is het effectief? Ja. Voor de liefhebbers van oudere Darkthone of Gorgoroth is dit wel een aanrader. De zang van Ggatzschrieegk is redelijk standaard voor het genre, maar werkt prima in deze context.

De zijde van Unholy Craft is wel andere koek, alhoewel we ook dit weer in het stilistisch geïnspireerde 2nd wave hoekje kunnen zetten. De productie is een stuk rauwer, en het algehele geluid daarmee ook. De zang wordt aardig overstuurd en daarmee is voor mij ook het grootste nadeel van deze kant benoemd. Peregrinus` zang is gewoon te extreem en te aanwezig om goed weg te luisteren. Het klinkt wat overdreven allemaal, en dan niet zoals Atilla op ‘De Mysteriis Dom Sathanas’.

Conclusie: van Vorgfang zou ik nog wel eens wat meer willen horen, maar Unholy Craft is duidelijk niet echt mijn kop thee.

Tracklist

01. Vorgfang – A Raven in the Night 05:15
02. Vorgfang – Iron Winter 05:18
03. Vorgfang – Mjød og blod 04:27
04. Vorgfang – Rise of the Pagan Hordes 04:33
05. Unholy Craft – Med Øks & Hammer 05:43
06. Unholy Craft – I Evighetens Skygge 06:26
07. Unholy Craft – Hans Rike, Til Flammene 04:53
08. Unholy Craft – Tyranny of Winter Storms 05:30

Rating: 60/100

Uitgever: Purity Through Fire

Line up

Vorgfang: Ggatzshriiegk – All instruments, Vocals
Unholy Craft: Peregrinus – All instruments, Vocals