Metal Experience

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Vengeance - Sewer Surge | CD

Erik van Dijk | 10 augustus 2023

De maand september kent weer wat underground releases in het heavy / speed / thrash genre, en dus duik ik graag ondergronds voor een paar recencies. In dit geval gaat het om Vengeance, een heavy / speed metal band uit Polen ontstaan in 2018. De band bracht in 2020 de demo ‘Fukkin’ Vengeance’ en stak daarmee zijn kop boven het maaiveld. Dying Victims Productions (wie anders) tekende de band en op 22 september verschijnt het debuut album ‘Sewer Surge’.

Vengeance brengt ons heavy / speed metal zonder al te veel poespas. De vocalen van de nieuwe zanger Witchburner zijn zwartgallig en rauw, de muziek is relatief eenvoudig en recht in je smoel. Het debuut album telt zeven nummers, waarvan de drie demo nummers en vier nieuwe songs, en duurt net iets langer dan een half uur.

Het album opent met het nummer ‘Attack from the Gutter’ en dat is een lekker heavy nummer met korte gitaarriffs, verschillende tempowisselingen en de bijpassende en smerige vocalen van Witchburner. Een vermakelijk opening die vraagt om meer. ‘Vengeance…’ is overgekomen van de demo en het recept is hier net wat anders. De punk invloeden zijn goed te horen, een korte zichzelf herhalende riff met beukende drums zijn de basis van een evengoed smakelijk klinkend nummer. ‘Brain Damage’ is weer een lekkere up-tempo beuker met repeterende gitaarriffs en hoewel het rauw en ongepolijst klinkt, is het toch heel toegankelijk.

Datzelfde geldt voor ‘Disappointing Parking Lot Sex’ dat een lekkere Motörhead heeft. Het nummer is wat minder snel en dat geeft ruimte voor het gitaarspel van Soulripper. ‘Another Fukkin’ Day’ is afkomstig van de demo en is weer een snelle beuker. Witchburner gooit een paar high pitch in, in een verder zeer vermakelijk nummer. ‘Dregs of Society’ ramt verder in hetzelfde stramien en zo worden we wederom getrakteerd op een snelle beuker.

Het afsluitende ‘U.G.H.’ (Under Ground Hooligans) is weer gebaseerd op een punk riff, een nummer met een lekker tempo en het ultieme sluitstuk voor een live show om lekker mee te brullen.

Vengeance is niet bezig om het wiel opnieuw uit te vinden, maar borduurt voort op dat wat we kennen en herkennen. Lekkere rauwe heavy songs, veelal op een hoog tempo uitgevoerd met ingrediënten uit de punk. Klinkt jou dat als muziek in de oren dan is Fukkin’ Vengeance er één om aan te raden.

Tracklist

01. Attack from the Gutter 04:47
02. Vengeance… 04:28
03. Brain Damage 05:15
04. Disappointing Parking Lot Sex 03:40
05. Another Fukkin’ Day 05:05
06. Dregs of Society 04:05
07. U.G.H. 04:41

Rating: 75/100

Uitgever: Dying Victims Productions

Website: Vengeance

Line up

Bomber – Drums
Soulripper – Guitars
Witchburner – Vocals
Lücifera – Bass