Metal Experience

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Street Fighter - Second Hand Hero | CD

Erik van Dijk | 3 augustus 2023

Street Fighter is een nieuw Deens project met aan het roer de Italiaanse multi-instrumentalist Marco Angioni. Muzikaal vormt dit project een tijdreis naar de midden jaren 80 en komt de inspiratie van bands als DIO, Rainbow, Deep Purple. ‘Second Hand Hero’ is het eerste album en verschijnt op 8 september via From The Vaults.

Het is Marco Angioni die de meeste instrumenten opnam; lead – en slaggitaren, keyboards, bas en drums. De vocalen worden verzorgd door Stefan Jensen (Exelerate) en Sofia Schmidt (Ethereal Kingdoms), op bas vinden we  Anders Peter Bruun en op drums Klaus Agerbo. Verder zijn er tal van speciale gasten die een bijdrage leveren.

Het album opent met het nummer ‘The Fall Of The Ash’, een aantrekkelijk up-tempo nummer waarbij Michael Catton en Christopher Catton de vocalen voor hun rekening nemen. Sterk gitaarwerk en dito solo zorgen voor een sterke opener die inderdaad de jaren 80 doet herleven. ‘Deadend City’ is een paar tempo’s lager en is meer een glam rocker. De vocalen van Stefan Jensen en Sofia Schmidt kleuren opmerkelijk goed bij elkaar in een nummer dat fijn weg luistert.

‘Black Potion’ opent met keyboards, warm als een ballad, maar stapsgewijs krijgt het nummer meer smoel. Stefan Jensen zijn vocalen zijn sterk en ook de gastbijdrage van Martin J. Andersen in de vorm van een gitaarsolo mag er zijn. In totaal klinkt het nummer wat zoetsappig, doch de muzikale inbreng vergoed veel. Rasmus Bom Andersen (Diamond Head) brengt de vocale bijdrage in het nummer ‘Queen Of The Night’ en doet dit met verve. Een lekkere jaren 80 rocker, een fijne solo, kortom een nummer met kop en staart.

‘Devil In Disguise’ opent rustig met een gitaarsolo en ontspint zich in een lekker heavy nummer waarbij de gitaarriff doet denken aan DIO. Het nummer heeft wat meer ballen en dat is wel iets dat we even nodig hadden. ‘Heartbreak Ritual’ is meer up-tempo en beukt er lekker in. De vocalen worden hier verzorgd door Sofia Schmidt en daar is helemaal niets mis mee. Muzikaal, met het openingsnummer favoriet. ‘Sister Moon’ komt in zijn geheel van de hand van Marco Angioni en is zoals je wellicht al verwachtte instrumentaal. Het nummer duurt met bijna vier minuten voor mij te lang. Het afsluitende ‘Nordic Noise’ is vocaal rijk gevuld met Michael Bastholm Dahl, Lars Märker en Sofia Schmidt die zich op toerbeurt laten horen. Muzikaal is het een wat catchy rocker, wel een lekkere afsluiter.

Street Fighter brengt met ‘Second Hand Hero’ een album dat de jaren 80 doet herleven. Marco Angioni is een geweldig muzikant en de wisselende vocale inbreng brengt net wat extra’s. Liefhebbers van heavy metal / hardrock doen er goed aan het album te beluisteren.

Tracklist

01. The Fall Of The Ash 05:13
02. Deadend City 05:30
03. Black Potion 05:17
04. Queen Of The Night 04:10
05. Devil In Disguise 05:39
06. Heartbreak Ritual 04:39
07. Sister Moon 03:57
08. Nordic Noise 03:45

Rating: 80/100

Uitgever: From The Vaults

Website: Street Fighter

Line up

Marco Angioni – guitars, bass, keyboards
Anders Peter Bruun – bass
Klaus Agerbo – drums
Sofia Schmidt – vocals
Stefan Jensen – vocals

 

Special guests are:

Rasmus Bom Andersen (Diamond Head), Soren Andersen (Electric Guitars), Michael Catton (Tainted Lady), Chris Catton (Boys From Heaven) Lars Märker (Meridian), Michael Bastholm (Artillery), Michael Hvolgaard Andersen (Withering Surface, Thorium), Martin J. Andersen (Blindstone), Klaus Agerbo and Peter Bruun (Meridian).