Metal Experience

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Poseydon – Through the Gate of Hatred and Aversion | CD

Erik van Dijk |  7 oktober 2023

Mijn eerste kennismaking met het Oost Vlaamse Poseydon was tijdens de 28ste editie van Big Ass Metal Fest in de Utrechtse dB’s in 2019. De band had in 2016 het eerste album ‘Masterpiece’ uitgebracht in eigen beheer en de show was leuk zonder mij echt te weten imponeren. Er is in de tussentijd veel gebeurd, waar het belangrijkste is dat de death / thrash metal band met een tweede album komt. Op 20 oktober verschijnt het album ‘Through the Gate of Hatred and Aversion’ via het Belgische Necktwister.

Poseydon is ontstaan in 1992 om er vervolgens in 1999 de brui aan te geven. In 2006 keerde de band weer terug op het toneel waarna in 2011 de EP ‘Cold World’ verscheen. In 2016 was dan eindelijk de debuut plaat een feit een album uitgebracht in eigen beheer genaamd ‘Masterpiece’. Het grootste probleem bij de band is naar mijn mening de talloze line up wisselingen, waarbij we met name een “shitload” aan zangers voorbij zien komen. Anno 2023 lijkt de line up stabiel en met nieuwe zanger Tom “Lenny” Lenaerts wordt ook nog eens flinke progressie geboekt.

Na het dreigende intro worden we met tien nummers meegenomen in een 40 minuten durend death / thrash metal album waarbij al bij de eerste luisterbeurt opvalt dat Poseydon flinke stappen heeft gemaakt. Opener ‘Awakening of the Gods’ is een lekker meeslepend nummer met thrash riffs, melodisch, sterke tempowisselingen en brute vocalen van de nieuwkomer Tom Lenaerts. Met ‘Contrition’ tapt Poseydon uit een geheel ander vaatje. Dit nummer is bruut en snel en laat de diversiteit op dit album meteen horen.

Nummers als ‘Haunted Souls’, ‘Human Suffering’ en ‘The Power of Destruction and Decay’ zijn meer geschoeid op de death metal leest, met hier en daar melodische riffs, maar wat een brute nummers.

Nummers als ‘Enter the Gates of Hell’ en zeker de eerste single ‘Artificial Intelligence’ zijn absolute stampers. Thrash en groove met steeds weer die brute vocalen. Dit zijn, zeker met de nieuwe frontman, live krakers. Met ‘The End Is Near’ krijgen we meer melodische death metal voorgeschoteld, waar het afsluitende ‘For All Eternity’ een groovende death thrasher is. Fariatie alom zonder disbalans.

Poseydon heeft met ‘Through the Gate of Hatred and Aversion’ duidelijk stappen gemaakt. Het album is bruut en divers, waar de samenhang tussen de songs is behouden. Het album verschijnt op CD en een beperkte oplage vinyl. Op 20 oktober is het release feest in OJC Walhalla in het Nederlandse Sevenum.

Tracklist

01. Rise of Poseydon (Intro) 01:24
02. Awakening of the Gods 03:33
03. Contrition 03:41
04. Haunted Souls 04:24
05. Rise of the Kraken 03:30
06. Enter the Gates of Hell 04:12
07. Human Suffering 03:03
08. The Power of Destruction and Decay 04:18
09. Artificial Intelligence 04:16
10. The End Is Near 03:09
11. For All Eternity 03:37

Rating: 75/100

Uitgever: Necktwister

Website: Poseydon

Line up

Alain De Block – Guitars, backing vocals
Leander Karageorgos – Guitars
Jeroen Bonne – Bass, backing vocals
Jef Boons – Drums
Tom Lenaerts – Vocals