Heroes And Monsters – Heroes And Monsters | CD

Manfred Werger | 21 januari 2023

Serafino Perugiano did it again! In Heroes And Monsters koppelt hij drie muzikanten met de nodige staat van dienst in de eredivisie van de hard rock aan elkaar. Op het gelijknamige debuut mogen de heren zich uitleven en dat doet het trio met verve! We luisteren, bladeren door de achtergronden van de spelers en genieten van een potje harde muziek!

Stef Burns, Todd Kerns en Will Hunt zijn topmusici en hun muzikale reputatie is onberispelijk. Stef speelde bij Y&T, op de topplaten van Alice Cooper en voor de Italiaanse veteraan superster Vasco Il Blasco Rossi. Todd Kerns is de boomlange bassist/zanger van Slash en Myles Kennedy, zanger van Age of Electric de band van Bruce Kulic en speler van de Canadese topband Toque o.m. bekend om hun coverhits van Canadese artiesten uit het begin van de jaren ’80. En Will Hunt? Deze basher drumt bij Evanescense en was invaller bij Black Label Society, Staind, Slaughter en het leuke Dark New Day.

Gestoken in een prachtige hoes en drie ruige singles als voorbode knalt het powertrio vanaf de eerste seconden tot de laatste groef van deze plaat. ‘Heroes And Monsters‘ bulkt van de ruige riffs, lekkere zanglijnen en een dikke, groovy sound. Referentiepunten? Die zijn er genoeg, de door de band geproduceerde plaat heeft veel weg van de sound van Great White, een Led Zeppelin op volle toeren, Slaughter, Black Label Society en AC/DC.

‘Locked And Loaded’ en ‘Raw Power’ openen met heavy, powervolle, bluesy riffs en Robert Plant-achtige zanglijnen. Maar ook de pubrockers als ‘Let’s Ride‘ en ‘Don’t Tell Me I’m Wrong‘ laten stevige geluiden weerklinken. Zelfs de balladesque muziek van ‘Angels In Sleep‘ en het mooie ‘And You’ll Remain’ hebben een toetapper-gevoel en knalharde gitaren.

Ook AC/DC is voor Todd, Will en Stef een inspiratiebron: ‘Break Me’ is een heerlijke, bluesy blijver en ‘Set Me Free’ is een snelle rocker met gaaf drumwerk. IJzersterk vind ik het jachtige ‘I Knew You Were The Devil’ met hints van Slaughter, Jetboy. Guns and Roses en Blame, waarbij de riffs zo uit de gitaren van BLS hadden kunnen komen.

Na bijna 40 minuten is het voorbij. Het is wel kicken, hoor, deze ‘Heroes And Monsters’. Het spelniveau is hoog, de vocalen vuig en ruig. De nummers zijn wel inwisselbaar, er is gekozen voor een ruwe, eendimensionale benadering in de composities. Da’s wel jammer, zeker als je weet wat de drie mannen in hun andere bandjes laten horen en zien. Neemt niet weg dat dit een lekkere beukschijf is! De Heroes And Monsters starten in februari met de Italian Invasion, een toer in het land van hun platenmaatschappij Frontiers Music. Ben benieuwd of de heren ook wat langer bijeen kunnen blijven voor een verdere verkenning van de Europese podia.

Tracklist

01. Locked And Loaded 3:56
02. Raw Power 4:10
03. Let’s Ride It 4:02
04. Angels Never Sleep 4:13
05. I Knew You Were The Devil 4:04
06. Break Me (I’m Yours) 3:48
07. Blame 3:49
08. Don’t Tell Me I’m Wrong 3:37
09. Set Me Free 4:08
10. And You’ll Remain 3:51

Uitgever: Frontiers Music Srl. 

Rating: 81/100

Line up

Todd Kerns – Lead vocals, bass
Stef Burns – Guitars
Will Hunt – Drums