Metal Experience

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Elegant Weapons - Horns For A Halo | CD

Erik van Dijk |  6 mei 2023

Elegant Weapons is een supergroep geformeerd door Judas Priest gitarist Richie Faulkner in oktober 2022. De band tekende bij Nuclear Blast Records en het debuut album ‘Horns For A Halo’ is op 26 mei een feit.

Naast Richie Faulkner is Ronnie Romero, bekend van o.a. Rainbow, Vandenberg en Michael Schenker, de zanger, is Dave Rimmer (Uriah Heep) de bassist en vinden we Accept drummer Christopher Williams achter de drums. Een mooi kwartet en neem daarbij het feit dat Andy Sneap, als producer, verantwoordelijk is voor het eindresultaat en je krijgt al het vermoeden dat dit wel goed zit. HGet album telt tien nummers en brengt een mooie mix tussen heavy metal en hard rock.

Het album opent met het nummer ‘Dead Man Walking’ en dat is een lekker heavy nummer. Ronnie Romero bewijst eens te meer over een geweldige stem te beschikken en muzikaal zijn de zaken goed verzorgd. ‘Do Or Die’, de tweede single van het album, dendert lekker door in min of meer hetzelfde stramien. De heerlijke basis wordt gelegd door de ritmesectie en het is met name drummer Christopher Williams die zich laat horen. Richie Faulkner, naar eigen zeggen geen gitarist van het formaat als K.K. Downing, Eddie Van Halen of Zakk Wylde, tovert de riffs uit zijn mouw en weet daarnaast meer dan verdienstelijk te soleren.

De eerste single, ‘Blind Leading The Blind’, laat Faulkner nog maar eens horen duidelijk een baas te zijn wanneer het gaat om gitaren. Heerlijke solo’s in een nummer dat zowel een heavy als hard rock vibe heeft. ‘Ghost Of You’ is een rustpuntje. Een wat blues-achtige rocker en ook

hierbij kleurt de stem van Ronnie Romero uitstekend en daarnaast neemt Faulkner weer uitgebreid de tijd voor zijn solo’s. met ‘Bitter Pill’ zijn we definitief aanbeland in de hard rockende wereld van Elegant Weapons. Het nummer is wat trager, maar pakkend en meeslepend.

Met ‘Lights Out’ worden we getrakteerd op de tijdloze UFO cover. Een lekkere uitvoering die niet misstaat op deze plaat. Titelnummer ‘Horns For A Halo’ en het navolgende ‘Dirty Pig’ zijn lekkere hard rock songs met kop en staart. ‘White Horse’ is het zeven minuten het langste nummer en verenigt heavy metal met hard rock. Passages die je doen denken aan Rainbow, niet in de laatste plaats door Ronnie’s vocalen, naar snellere up-tempo stukken die heerlijk en heavy klinken maken dit nummer tot een succes. ‘Downfall Rising’ sluit het album af en is weer een lekkere harde rocker met sterke solo’s.

Elegant Weapons brengt met ‘Horns For A Halo’ een sterk debuut album. Richie Faulkner is een begenadigd gitarist en met de sterke vocalen van Ronnie Romero worden we getrakteerd op een heerlijke mix tussen heavy metal en hard rock. Een bijzonder album en een echte aanrader.

Tracklist

01. Dead Man Walking 5:39
02. Do Or Die 5:21
03. Blind Leading The Blind 4:38
04. Ghost Of You 5:26
05. Bitter Pill 4:46
06. Lights Out 5:06
07. Horns For A Halo 4:04
08. Dirty Pig 5:00
09. White Horse 7:02
10. Downfall Rising 5:53

Rating: 85/100

Uitgever: Nuclear Blast Records

Website: Elegant Weapons

Line up

Ronnie Romero – Vocals
Richie Faulkner – Guitars
Dave Rimmer – Bass
Christopher Williams – Drums