Metal Experience

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Coltre - To Watch With Hands... To Touch With Eyes | CD

Erik van Dijk |  21 januari 2024

De Londense heavy metal band Coltre verraste mij in 2020 met de debuut EP ‘Under The Influence’. De vijf nummers op de EP namen je mee op een tijdreis naar de jaren ’80 en dit was puur genieten. Nu is het tijd voor het debuutalbum ‘To Watch With Hands… To Touch With Eyes’ dat op 23 februari verschijnt via Dying Victims Productions en ik ben benieuwd of de band weer het hoge niveau kan behalen.

Na de release van de EP werd drummer Edoardo Mariotti toegevoegd aan de line-up en als viertal werd het schrijfproces begonnen voor de eerste langspeler. Het resultaat is ‘To Watch With Hands… To Touch With Eyes’, een album met acht nieuwe nummers waar we is even voor gaan zitten. Het album opent met ‘Feast of the Outcast’, het nummer dat tevens als eerste single verscheen. Een lang en heavy intro opent het zeven minuten durende nummer. Wat opvalt zijn de vocalen die wat iel, of in ieder geval minder rauw klinken dan op de EP. De productie is open en helder en meer van deze tijd. Sterk gitaarwerk maken een lekkere opener die in het verlengde ligt van het eerdere werk.

Met titelnummer ‘To Watch with Hands’ en tweede single ‘Rat Race’ krijgen we een ander geluid te horen. De door mij geliefde heavy sound heeft plaatsgemaakt voor harde rock en met name ‘Rat Race’ is niet meer dan een toe tapper. Het klinkt allemaal wat leeg en de nummers beklijven niet. Bij de nummers ‘When the Earth Turns Black’ en ‘Through the Looking Glass’ komen de stromingen enigszins samen. De nummers hebben een lekker tempo en klinken heavy. De tempowisselingen en gitaarsolo’s geven de nummers net wat extra’s. Ook ‘Temptress’ is een lekker up-tempo nummer. Stevig en heavy en wat mij betreft één van de betere songs. Het afsluitende ‘Oblivion’ is een ballad van 7 ½ minuut waarbij het gitaarspel en de solo’s van Daniel Sweed de hoogtepunten zijn in een vrij spanningsloos nummer.

Mijn verwachtingen van het debuut album van Coltre waren hooggespannen, en dit op basis van de geweldige EP. ‘To Watch With Hands… To Touch With Eyes’ is een lekker album met een aantal lekkere heavy tracks, echter de rockende songs zijn niet echt aan mij besteed.

Tracklist

01. Feast of the Outcast 07:00
02. To Watch with Hands 06:32
03. Rat Race 05:00
04. When the Earth Turns Black 07:00
05. Friends Aren’t Electric 05:54
06. Through the Looking Glass 06:50
07. Temptress 06:10
08. Oblivion 07:28

Rating: 75/100

Uitgever: Dying Victims Productions 

Website: Coltre

Line up

Max Schreck – Bass
Daniel Sweed – Guitars (lead)
Marco Stamigna – Vocals (lead), Guitars (rhythm)
Edoardo Mariotti – Drums