Metal Experience

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Altar of Oblivion - Burning Memories | EP

Erik van Dijk | 13  mei 2023

De Deense band Altar of Oblivion is in 2003 ontstaan als Summoning Sickness. In 2006 wijzigde de band de naam naar de huidige en tevens veranderde het muzikale spectrum van black/speed/heavy metal naar epic doom metal. Inmiddels bracht de band drie langspelers en vier EP’s uit en een vijfde EP is aanstaande. ‘Burning Memories’ verschijnt op 16 juni via From the Vaults.

Altar of Oblivion is opgericht door gitarist Martin Meyer Mendelssohn Sparvath en drummer Allan B. Larsen, laatstgenoemde heeft de band inmiddels verlaten en werd vervangen door Lars Strøm. Opmerkelijk is dat de nummers voor de EP ‘Burning Memories’ al in 2016 zijn opgenomen en nu na zeven jaar dan eindelijk het levenslicht zien en zo kan het dus zijn dat de huidige line-up niet volledig verantwoordelijk was voor de opnames. De EP ‘Burning Memories’ is een opmaat naar de release van een vierde full-length welke in 2024 gaat verschijnen.

Het album opent met het titelnummer ‘Burning Memories’, een nummer dat ook al als single is verschenen. Een lekker up-tempo nummer met een typerende doom riff. De melodieuze vocalen van Mik Mentor geven het nummer een fijne heavy metal vibe. ‘Through The Night’ is dan wel een echte doom metal track. Een trage Sabbath riff, de vocalen zijn donkerder en treuriger, waar in de samenzang het maanlicht schittert. ‘Cosmic Chaos’ is een kort intermezzo waarvan de meerwaarde mij ontgaat.

Terwijl je wegdroomt in de kosmische chaos wordt opgeschrikt door ‘Manic Masquerade’. Het nummer schiet uit de startblokken met een snelle heavy riff en wordt opgevolgd door een solo. Opmerkelijk zijn de sterke, snelle vocalen en de hoge uithalen. Een heerlijk heavy nummer dat mij wel kan bekoren. Het afsluitende ‘Radiation’ is instrumentaal en weinig aansprekend. Het duurt met bijna drie minuten te lang en toornt aan het goede gevoel.

Altar of Oblivion brengt met ‘Burning Memories’ drie sterke songs, waarvan er twee opmerkelijk heavy klinken. Een lekker tussendoortje dat de interesse opwekt voor de release van een vierde full-length. ‘Burning Memories’ verschijnt naast digitaal op 16 juni op vinyl in een beperkte oplage van 300 stuks.

Tracklist

01. Burning Memories 4:41
02. Through The Night 7:04
03. Cosmic Chaos 1:27
04. Manic Masquerade 5:47
05. Radiation 2:51

Rating: 75/100

Uitgever: From the Vaults

Line up

Mik Mentor – Vocals
Martin Meyer Sparvath – Guitars & guitar-synth
Jeppe Campradt – Guitars
C. Nørgaard – Bass
Danny Woe – Drums
Jannick Nielsen – Keyboards