Metal Experience

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Winactie: Interstellar Solar Fest

Interstellar Solar Fest is hét nieuwe alternatieve rockfestival van Leiden. Van space- en stonerrock tot 60’s & 70’s hardrock en snoeiharde rock ’n roll.

Tijdens Interstellar Solar Fest geniet je in beide zalen van Gebr. de Nobel van een afwisselend programma vol toffe bands:

Cosmic Debris
Jahmean
Supersonic Blues
Heath
Tankzilla
Snowburner
Goldwölff (afterparty)
Kop in de kosmos en vuist in de lucht voor Interstellar Solar Fest!

Lees onder de poster verder…

Cosmic Debris

“De 70s zijn voorbij”, zeggen ze wel eens. Klopt. Daarom moet er soms iets in het leven geroepen worden wat men voor even kan laten tijdreizen naar de betere jaren van de 20ste eeuw. Stap in de ruimtecapsule met Cosmic Debris en geniet van het uitzicht.

Verwacht psychedelische landschappen en adem de jaren 70 vibraties in terwijl je je hoofd uit het raam steekt. Dit spacerock trio bestuurt het schip op geheel eigen wijze.

Jahmean

Jahmean is een vierkoppig Sludgemonster uit Leiden met Internationale roots. Sinds 2013 werkt de band al aan zware gitaren en misselijkmakende grooves, een mengelmoes van de extremere metaalsoorten in een smeltkroes op het smidsvuur. Met de toevoeging van een tweede gitarist in 2021 zijn ze klaar om de schaal van Richter te halen!

Supersonic Blues

Vier maten die heavy, fuzzed-out, psyched-up, blues-based rock n’ soul ten gehore brengen. SUPERSONIC BLUES is geen onbekende in de gruizige undergroundscene van Den Haag en heeft een ongezonde obsessie met het diggen naar die ene obscure zeldzaamheid uit de jaren 60/70.

Toch schuwen deze jongens een 21e-eeuwse dystopische boogie niet! Voor fans van Taste, Grand Funk, Sabbath en de Hendrix Experience.

Heath

De 5-koppige Haags/Leidse band Heath brengt een volledige allround psychedelische ervaring ter tafel. Heath reikt naar de uiterste randjes van genres door middel van psychedelische jams, oneven maatsoorten en het putten uit 60’s psychedelica, jazz en stevige bluesrock. De jongens van Heath proberen niet alleen liedjes te schrijven maar willen de luisteraar meenemen op een volledige visuele, lyrische en muzikale ervaring.

Tankzilla

Nadat Peter Pan Speedrock definitief de plug eruit trok, stuitte zanger-gitarist Peter van Elderen op voormalig Wolfskop-drummer Marcin Hurkmans. Zodra dit stel grondige muziekjunkies ging jammen, voelde het alsof hun motoriek verstrengeld was. Sinds die frankensteinerij zijn het elektromagnetische broeders met andere moeders.

Dit tweekoppige monster heeft het platwalsvermogen van een dubbelgepantserde tank, gewapend met een arsenaal aan riffs en beats van Godzilla-kaliber. In de geest van Repomen – Peters ronkende Roadburn-alumni uit een vorig leven – wordt de asfaltgroove tot boogie-gruis verpulverd. TankZilla slaat op tilt.

Snowburner

Snowburner plaatst zich met hun rollende stonerrock in het tijdsgewricht van de tweede generatie stoner en grijpt terug naar bands die Man’s Ruin graag op een 10 inch vinyl vastlegde. Met weerstandloze kogellagers en harde wielen cruizen ze door een setlist van riffage met de grote R om vervolgens het ankertje uit te gooien voor de vertraging.

In 2016 kwam hun debuut plaat ‘Future Primitive’ uit. Het resultaat is een toegankelijke mix van stonerrock en punk die aanspreekt bij fans van Fu Manchu, Goatsnake en Red Fang. Hartstikke leuk, zo’n kleurige plaat met trippy artwork, maar deze band komt vooral tot zijn recht op het podium.

Goldwölff (afterparty)

Op de afterparty van Interstellar Solar Fest speelt Goldwölff hun debutshow in de kleine zaal. Wat je daarvan kan verwachten? In de woorden van Goldwölff zelf:     ‘HEAVY ROCK & ROLL, GET FUCKED!’

Interstellar Solar Fest 

Zaterdag 8 april 16:30 
Gebr de Nobel

Marktsteeg 4-8, Leiden

Kaarten bestel je hier!