Metal Experience

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Twee nieuwe namen voor Metal Experience Fest 5

Vandaag kunnen wij weer twee namen bekend maken voor Metal Experience Fest 5. Terug op het festival is de Belgische thrash metal band Cyclone en dit keer vinden we deze giganten terug op het hoofdpodium van Gebr. de Nobel. Naast deze oude rotten hebben we voor jullie een nieuwe naam, een band met bekende gezichten uit de vaderlandse metal scene die flink wat stof doet opwaaien: Haliphron.

Cyclone terug op Metal Experience Fest

Na het geweldige optreden van de Belgische thrash metal band Cyclone op de derde editie van Metal Experience Fest in 2021 hebben wij besloten de band terug te halen. Dit keer zal de band niet aantreden in de kleine zaal, maar speelt Cyclone op het grote podium van Gebr. de Nobel zodat iedereen kan genieten van deze old school thrashers. Cyclone bracht met het debuut in 1986, ‘Brutal Destruction’, en vier jaar later ‘Inferior to None’ twee cultplaten uit, om er vervolgens in 1993 mee te stoppen. Sinds 2019 is de band weer actief en baarde het met name opzien door het no-nonsense optreden op het Alcatraz festival in 2021. Op het moment is Cyclone druk met het derde album en wanneer alles volgens plan verloopt, verschijnt het album al voor het optreden op 23 september in Leiden. Na het Metal Experience Fest vertrekt de band overigens voor het eerst in haar bestaan naar de US, dit om aan te geven dat Cyclone momenteel op ramkoers ligt. Wij kijken alvast uit naar de show in Leiden.

Haliphron op Metal Experience Fest 5

Haliphron is een nieuwe samenwerking tussen verschillende bekende Nederlandse artiesten. Zo zien we vocaliste Marloes Voskuil en gitarist Jeroen Wechgelaer van de opgeheven death metal band Izegrim terug op het podium. Met gitarist Ramon Ploeg, bassiste Jessica Otten en toetsenist David Gutierrez Rojas, van de symfonische death metal band Bleeding Gods komt nog meer ervaring om de hoek kijken. Frank Schilperoort (o.a. God Dethroned) maakt het sextet compleet en hem vinden we achter de drums. Nog voor er ook maar een single werd uitgebracht werd de band aangekondigd door het Internationale festival Copenhell, Eindhoven Metal Meeting volgde snel en onlangs maakte de band bekend dat de release party plaatsvindt in de Amsterdamse Melkweg tijdens het “Metallica Amsterdam Takeover” weekeinde. Nu dus ook op Metal Experience Fest 5. Haliphron lichtte een eerste tipje van de sluier op met de single ‘Unidentified Mass’ van het album ‘Prey’ dat op 31 maart verschijnt. Verwacht bombastische symfonische blackened death metal van een groep getalenteerde muzikanten om je vingers bij af te likken.

Met deze nieuwe namen is de koek nog niet op, we hebben namelijk nog één geweldige band voor jullie in petto! Volgende maand hoor je meer van het metal Experience front, houd onze Facebook pagina in de gaten, koop jouw kaart en laat in het Facebook event weten dat je gaat!

Metal Experience Fest 5
Zaterdag 23 september vanaf 15:00 
Gebr. de Nobel
Marktsteeg 4-8, Leiden
Kaarten bestel je hier!