Metal Experience

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

3 nieuwe namen voor Metal Experience Fest 5

Eerder konden wij al melden dat Sanctuary en Halcyon Way op 23 september dan tocht echt naar Leiden komen, vandaag maken wij drie nieuwe namen bekend waarvan één oude bekende: death metal Bodyfarm komt terug naar Leiden! Met de talentvolle Leidse band Fearwell geven we lokaal talent een kans en de oude rotten van Dissect komen weer eens bijeen voor een portie old school death metal. Plaats van handeling is natuurlijk Gebr. de Nobel.

Bodyfarm komt terug op Metal Experience Fest.

De Amersfoortse death metal band Bodyfarm komt terug op het vijfde Metal Experience Fest. In 2019 stond de show in het teken van de nagedachtenis aan medeoprichter Thomas Wouters die dat jaar veel te jong overleed. Remco Kreft (Graceless) verving Thomas tijdelijk en de show werd een ongekend succes met een lach en een traan. Anno 2023 ziet de wereld er voor Bodyfarm volledig anders uit. Zo verschijnt begin februari het vijfde album ‘Ultimate Abomination’, met nieuwe zanger / bassist Ralph de Boer. Het album krijgt lovende kritieken en dit jaar staat de band zelfs op de prestigieuze ‘70.000 Tons Of Metal Cruise’. Wij kijken uit naar het optreden van de band op MEF 5.

Fearwell op Metal Experience Fest

Metal Experience Fest geeft graag regionaal talent een kans en dit jaar zijn de organisatoren er weer in geslaagd een Leidse band met potentie te programmeren. We werden namelijk verrast door de prestaties van Fearwell. Deze band is ontstaan in 2020 en herbergt muzikanten die al bekend zijn uit andere Leidse projecten. In 2022 bracht de band het debuutalbum ‘Well of Fear’ uit en gooide daarmee hoge ogen. Ook de optredens zoals bijvoorbeeld die in Rockcafé Lazarus zorgden voor een goed gevoel waarmee deze melodische death / power metal band een plaatsje op MEF 5 afdwong.

Dissect met reünie optreden op Metal Experience Fest

Wanneer je houdt van old school death metal dan hebben we een aangename ver(r)assing voor je! We hebben Dissect kunnen verleiden tot een reünie optreden op Metal Experience Fest. De death metal band uit de Leidse regio is ontstaan in 1990 en bracht na een tweetal demo’s het debuutalbum ‘Swallow Swouming Mass’ uit in 1993. De band kende een aantal onderbrekingen maar heeft er anno 2023 weer zin in. Verwacht een pot old school death metal die zijn weerga niet kent onder leiding van in ieder geval de oudgediende gitarist / zanger Vincent Scheerman en drummer Ed de Waard.

Met deze nieuwe namen is de koek nog niet op, we hebben namelijk nog drie geweldige bands voor jullie in petto! Binnenkort hoor je meer van het metal Experience front, houd onze Facebook pagina in de gaten, koop jouw kaart en laat in het Facebook event weten dat je gaat!

Metal Experience Fest 5
Zaterdag 23 september vanaf 15:00 
Gebr. de Nobel
Marktsteeg 4-8, Leiden
Kaarten bestel je hier!