Metal Experience

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Metal Experience presents Pest Control

In een samenwerking tussen de Nobel en Metal Experience komt Pest Control, na een succesvol optreden op Dynamo Metalfest, naar de het Leidse poppodium! De Britse thrash metal / hardcore band bracht dit jaar hun debuutalbum uit en maakt op 25 oktober hun debuut in Leiden.

Pest Control is het klassieke verhaal van doe-het-zelf muziek rechtstreeks uit een crisistijd. Tijdens de lockdown werd de band gestart door drie vrienden uit Leeds (Joe, Leah en Ben) die altijd al wat crossover thrash wilden maken. Jack kwam er kort daarna bij op bas en in 2020 werd de demo uitgebracht. De eerste show van Pest Control was in hun woonplaats Leeds in de week dat de lockdown eindigde.

De band is beïnvloed door klassieke thrash giganten zoals Metallica, Testament en Slayer, maar met een gezonde lepel crossover zoals Crumbsuckers, Ludichrist, Municipal Waste en DRI. De leden groeiden op in de Metal en Hardcore scenes en namen het beste van beide werelden mee. In 2022 werd de line-up aangevuld met Joe W en in februari 2023 bracht Pest Control hun debuutalbum ‘Don’t Test The Pest’ uit. Benieuwd naar wat Pest Control te bieden heeft? Kijk onderstaande video geschoten tijdens de release party in Leeds eerder dit jaar.

 

Metal Experience presents Pest Control

Woensdag 25 oktober 2023
Deuren gaan om 19:30 open
Kleine Zaal, Nobel
Marktsteeg 8, Leiden
Tickets á € 17,50

 

Aanstaande Metal Experience shows in de Nobel