Metal Experience

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Metal Experience Fest Pre-Party | 22.09.2023 | Nobel, Leiden

Over exact twee weken gaan we opwarmen voor Metal Experience Fest 5. Op vrijdag 22 september is de kleine zaal van de Nobel “the place to be” voor liefhebbers van metal en aanverwante genres. Met de Leidse bands Epistulum en Goldwölff en het Utrechtse Grindpad staat er een mooie en gevarieerde line up in de Nobel. De eerste 50 gratis kaarten zijn inmiddels over de digitale toonbank gegaan. Voor wie deze avond ook niet wil missen, betaal je voor een kaartje een bescheiden € 5,- incl. servicekosten. Geen reden om thuis te blijven, dus feest met ons mee en bestel jouw kaart hier!

Epistulum

Epistulum is een melodische death metalband uit Leiden, ontstaan in 2018. De band bestaat uit leden met ervaring in bands als o.a. Disuse, Contorted Mind en Unseen Perception en bracht in 2018 een gelijknamige EP uit. In 2022 verscheen het debuutalbum ‘From the Dead Masses’ en daarmee wist de band de aandacht te trekken, getuige de optredens die volgeden. Epistulum weet zich live te onderscheiden met een energieke show en staat garant voor een feestje. Om een indruk te krijgen waartoe Epistulum in staat is bekijk je onderstaande live video voor het nummer ‘Codex of Nihil’.

Goldwölff

Het Leidse Goldwölff is ontstaan in 2019 en herbergt muzikanten bekend uit de Leidse scene. Later dit jaar zal het debuutalbum verschijnen en wat we hier te horen krijgen laat zich het best omschrijven als “Goddamned Rock ’n Roll”. Heerlijke heavy rocksongs met een rauwe Motörhead vibe. Goldwölff heeft al tijdens verschillende optredens bewezen een sterke en energieke show te kunnen brengen. Voor een goede indruk bekijk en beluister je de eerste video voor het nummer ‘Timebomb’.

Grindpad

Het Utrechtse Grindpad is ontstaan in 2006 en is inmiddels een gevestigde naam in Nederlandse thrash metal scene. De band bracht inmiddels en viertal EP’s uit en in 2020 verscheen het debuutalbum ‘Violence’. Grindpad brengt lekkere rauwe thrash metal met een dosis humor en is voor ons de meest geschikte afsluiter denkbaar. Op 30 september brengt de band een nieuwe EP genaamd ‘Finger Collector Crew’ uit op vinyl met de EP ‘Sharkbite!’ als bonus. Wellicht lichten de heren in de Nobel alvast een tipje van de sluier op. Grindpad is in ieder geval een band om niet te missen. Vandaag lanceerde Grindpad de eerste tekst video van de nieuwe EP en om alvast een beetje in de stemming te komen kun je hier de video bekijken voor het geweldige nummer ‘Santa Cruz (Sharkbite Pt. II)’. Check ook het geldige artwork in de video van de hand van Thomas Pinheiro.

Nobel

22 september 2023 vanaf 19:00

Marktsteeg 8, Leiden

€ 5,- inclusief servicekosten

Kaarten voor Metal Experience Fest 5 koop je hier