Metal Experience

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Festival tip: Pitfest van vrijdag 30 juni t/m zondag 2 juli in Emmen

De lente is begonnen en de eerste voorzichtige zonnestralen zijn een feit, tijd om vooruit te kijken naar wat het festival seizoen ons te bieden heeft. Vandaag richten we ons vizier op Pitfest, dat na drie openluchtedities in Erica is verplaatst naar Emmen. Pitfest staat voor diversiteit en ook dit jaar staan er bands uit verschillende genres geprogrammeerd. Van hardcore en punk tot black, death en thrash metal met headliners als Terror, Mayhem en Marduk en vele andere namen belooft deze jaargang nu al een succes te worden.

Na drie succesvolle jaren op de geweldige locatie in Erica speelt de 2023 editie zich dus af in Emmen en wel dichtbij het FC Emmen stadion aan de Oude Meerdijk. Het festival vindt plaats van vrijdag 30 juni t/m zondag 2 juli en vangt vrijdag aan om 15:30.

De vrijdag

De Amerikaanse hardcore band Terror sluit de vrijdag af. Dit gezelschap uit Los Angeles, Californië is ontstaan in 2002 en bracht in 2004 het debuutalbum ‘One With The Underdogs’ uit. In 2018 verscheen met ‘Total Retaliation’ het laatste wapenfeit. Heerlijke beukende hardcore! In het straatje van Terror zien we het eveneens Amerikaanse Unearth met een onvervalste pot metalcore, dit naast de hardcore bands als Spy, Combat en Sheer Terror. Death metal liefhebbers worden op hun wenken bediend met het brute Aborted en de Amerikaanse band Incantation. Met Cockney Rejects en Dog Eat Dog zal het feestgehalte flink omhoog gaan. Black / speed metal band Hellripper is een aanrader uit de underground. Datzelfde geldt voor het Amsterdamse Destructo en de verdere vaderlandse inbreng Disquiet, Bladecrusher en Bent Out Of Shape.

De zaterdag

De Noorse black metal iconen van Mayhem af met een exclusieve festival show in Nederland. Verder is de naam Phil Campbell & The Bastard Sons er één die in het oog springt temeer daar de band exclusief op Pitfest een Motörhead set levert. Met Rudeboy plays Urban Dance Squad staat er meer unieks, maar ook de namen als Midnight (black/thrash), Messiah, Harlott en Knife zijn bands om naar uit te kijken. Het rijtje hardcore bands wordt aangevoerd door cultband Madball, waar we ook namen als Catharsis, End It en het Belgische Mindwar voorbij zien komen. De Nederlandse vertegenwoordig zien we in de black metal band Verwoed, de punkrockers van Skroetbalg en de sludge / stoner band Lifelong.

De zondag

Ook de zondag kent een afsluiter in het black metal genre en die eer is weggelegd voor het Zweedse Marduk. Meer black komt er van het Friese Kjeld en het Canadese Spectral Wound. De hardcore zondag kunnen we inlijsten met Cro-Mags, en een exclusieve show van Killing Time en verder Bulldozer, het Duitse Additional Time en het Nederlandse Born Infected. Ook de thrash metal liefhebber komt deze dag niets te kort, wat te denken van Exhorder of het Engelse Onslaught. Grave brengt een speciale old school death metal set, het verrassende Duitse Slaughterday doet daar niet voor onder en de death grind band Galvanizer maakt het allemaal net wat bruter. De speedrock / punk band Zeke staat altijd garant voor een feestje en Frenetic Trio uit Brazile brengt psychobilly en is goed voor de diversiteit.

Drie dagen bands op drie podia in uiteenlopende genres, de dikste line up in jaren en voor elk wat wils! De tickets vliegen over de toonbank zodat er nu al sprake is van schaarste. Een kaart koop je hier en meer informatie vind je op de site van Pitfest.