Metal Experience

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Burning Witches en After All nieuwe namen voor Metal Experience Fest 5

Nadat Sanctuary en Halcyon Way voor de 3e keer op rij hun Europese tournee (en daarmee ook hun optredens op Metal Experience Fest cancelden), is de organisatie naarstig op zoek gegaan naar aansprekende vervangers. Wij zijn bijzonder blij dat wij de volgende acts kunnen presenteren: Burning Witches & After All.

Als nieuwe headliner kondigen wij het Zwitseres Burning Witches aan. De vijf(wo)mans formatie is ontstaan in 2015 en bracht inmiddels vier albums uit. Het laatste wapenfeit stamt uit mei dit jaar toen de band het sterke album ‘The Dark Tower’ uitbracht. Het vijftal staat garant voor een energieke liveshow onder aanvoering van onze “eigen” Laura Guldemond die in 2019 toetrad tot de band.

Met Cyclone en Butcher hadden we al twee gerenommeerde bands uit België weten te strikken voor Metal Experience Fest 5 maar daarmee is de koek nog niet op. De West Vlaamse thrash metal band After All neemt het laatste plekje op het festival in.

After All bestaat al sinds 1990 en bracht inmiddels tien langspelers uit. Het laatste album ‘Eos’ verscheen in oktober vorig jaar en staat vol met lekkere thrash en heavy metal nummers. Hoewel de band al lang bestaat en begin dit jaar nog in de Little Devil Bar stond, zien we After All eigenlijk te weinig in Nederland. Daarin komt dus verandering.

Komt dat horen en zien op 23 september in de Leidse Gebr. de Nobel!

Lees onder de poster verder…

Bütcher op Metal Experience Fest 5

Het Belgische Bütcher is de laatste naam voor Metal Experience Fest 5 die we aankondigen. De blackened speed metal band uit Antwerpen stond al langer op het verlanglijstje van de organisatie, maar om uiteenlopende redenen tot op heden nog zonder succes. Daar komt 23 september dus eindelijk verandering in! Bütcher werd reeds in 2002 opgericht, verloor iets van haar heilige vuur in 2007, maar timmert sinds 2014 weer kei- en keihard aan de ‘highway to hell’! Het debuutalbum ‘Bestial Fükkin’ Warmachine’ verscheen in 2017 en diens opvolger ‘666 Goats Carry My Chariot’ in 2020 via het Franse Osmose Productions. Waar de Antwerpenaren echter werkelijk in excelleren zijn hun geweldige live optredens. Onder de bezielende leiding van frontman R Hellshrieker geeft Bütcher vol gas en word je getrakteerd op waanzinnig snelle songs als ‘45 RPM Metal’ en ‘Speed Metal Attakk’. Het kan niet anders dat dit een massieve slachtpartij in de Sleutelstad belooft te worden.

Bodyfarm terug op Metal Experience Fest 5

De Amersfoortse death metal band Bodyfarm komt terug op het vijfde Metal Experience Fest. In 2019 stond de show in het teken van de nagedachtenis aan medeoprichter Thomas Wouters die dat jaar veel te jong overleed. Remco Kreft (Graceless) verving Thomas tijdelijk en de show werd een ongekend succes met een lach en een traan. Anno 2023 ziet de wereld er voor Bodyfarm volledig anders uit. Zo verschijnt begin februari het vijfde album ‘Ultimate Abomination’, met nieuwe zanger / bassist Ralph de Boer. Het album krijgt lovende kritieken en dit jaar staat de band zelfs op de prestigieuze ‘70.000 Tons Of Metal Cruise’. Wij kijken uit naar het optreden van de band op MEF 5.

Cyclone terug op Metal Experience Fest

Na het geweldige optreden van de Belgische thrash metal band Cyclone op de derde editie van Metal Experience Fest in 2021 hebben wij besloten de band terug te halen. Dit keer zal de band niet aantreden in de kleine zaal, maar speelt Cyclone op het grote podium van Gebr. de Nobel zodat iedereen kan genieten van deze old school thrashers. Cyclone bracht met het debuut in 1986, ‘Brutal Destruction’, en vier jaar later ‘Inferior to None’ twee cultplaten uit, om er vervolgens in 1993 mee te stoppen. Sinds 2019 is de band weer actief en baarde het met name opzien door het no-nonsense optreden op het Alcatraz festival in 2021. Op het moment is Cyclone druk met het derde album en wanneer alles volgens plan verloopt, verschijnt het album al voor het optreden op 23 september in Leiden. Na het Metal Experience Fest vertrekt de band overigens voor het eerst in haar bestaan naar de US, dit om aan te geven dat Cyclone momenteel op ramkoers ligt. Wij kijken alvast uit naar de show in Leiden.

Haliphron op Metal Experience Fest 5

Haliphron is een nieuwe samenwerking tussen verschillende bekende Nederlandse artiesten. Zo zien we vocaliste Marloes Voskuil en gitarist Jeroen Wechgelaer van de opgeheven death metal band Izegrim terug op het podium. Met gitarist Ramon Ploeg, bassiste Jessica Otten en toetsenist David Gutierrez Rojas, van de symfonische death metal band Bleeding Gods komt nog meer ervaring om de hoek kijken. Frank Schilperoort (o.a. God Dethroned) maakt het sextet compleet en hem vinden we achter de drums. Nog voor er ook maar een single werd uitgebracht werd de band aangekondigd door het Internationale festival Copenhell, Eindhoven Metal Meeting volgde snel en onlangs maakte de band bekend dat de release party plaatsvindt in de Amsterdamse Melkweg tijdens het “Metallica Amsterdam Takeover” weekeinde. Nu dus ook op Metal Experience Fest 5. Haliphron lichtte een eerste tipje van de sluier op met de single ‘Unidentified Mass’ van het album ‘Prey’ dat op 31 maart verschijnt. Verwacht bombastische symfonische blackened death metal van een groep getalenteerde muzikanten om je vingers bij af te likken.

Dissect doet reünie optreden

Wanneer je houdt van old school death metal dan hebben we een aangename ver(r)assing voor je! We hebben Dissect kunnen verleiden tot een reünie optreden op Metal Experience Fest. De death metal band uit de Leidse regio is ontstaan in 1990 en bracht na een tweetal demo’s het debuutalbum ‘Swallow Swouming Mass’ uit in 1993. De band kende een aantal onderbrekingen maar heeft er anno 2023 weer zin in. Verwacht een pot old school death metal die zijn weerga niet kent onder leiding van in ieder geval de oudgediende gitarist / zanger Vincent Scheerman en drummer Ed de Waard.

Fearwell

Metal Experience Fest geeft graag regionaal talent een kans en dit jaar zijn de organisatoren er weer in geslaagd een Leidse band met potentie te programmeren. We werden namelijk verrast door de prestaties van Fearwell. Deze band is ontstaan in 2020 en herbergt muzikanten die al bekend zijn uit andere Leidse projecten. In 2022 bracht de band het debuutalbum ‘Well of Fear’ uit en gooide daarmee hoge ogen. Ook de optredens zoals bijvoorbeeld die in Rockcafé Lazarus zorgden voor een goed gevoel waarmee deze melodische death / power metal band een plaatsje op MEF 5 afdwong.

Deze vijfde editie van het Metal Experience Fest brengt weer acht geweldige bands naar Leiden, houd onze Facebook pagina in de gaten voor updates, koop jouw kaart en laat in het Facebook event weten dat je gaat!

Metal Experience Fest 5
Zaterdag 23 september vanaf 16:00 
Gebr. de Nobel
Marktsteeg 4-8, Leiden
Kaarten bestel je hier!