Metal Experience

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Big Ass Metal Fest > Jeroen van Donselaar Memorial

Exact een jaar na het tragische overlijden van gitarist Jeroen van Donselaar staat Beyond The Pale weer op het podium van dB’s. Dit keer is het niet het live debuut maar speelt de band ter nagedachtenis aan hun strijdmakker. Een emotioneel moment voor de band, maar ook voor de bezoekers die vorig jaar aanwezig waren. Een mooi gebaar van dB’s is dat zij die vorig jaar een kaart kochten met deze kaart ook voor deze editie toegang krijgen. Laten we hopen dat dB’s deze dag druk bezocht wordt, aan de bands zal het in ieder geval niet liggen.

Monster

Naast de show van Beyond The Pale zien we deze avond Monster. De band is ontstaan in 2018 en herbergt muzikanten met de nodige ervaring. De band uit Wageningen gebruikte de voor velen vruchteloze pandemie periode nuttig. In 2021 bracht de band de EP ‘ Love the Torment’ en deze werd geproduceerd door drummer Frank Ruisch. Wat we hier voorgeschoteld krijgen is lekkere brute thrash / groove metal van een hoog niveau. Luister eens naar nummers als ‘Narconomicon’ of ‘Hate Estate’ en je weet dat dit niet mis kan gaan in dB’s.

Release the River

Release the River (vernoemd naar een scène uit ‘the Two Towers’ van Tolkien) is ontstaan uit de asresten van de progressieve death metal band Illusionless. De band bestaat sinds 2019 en beschikt over een in eigen beheer uitgebrachte EP ‘Spirit Corrupt’ (februari 2022). Release the River was het afgelopen jaar met regelmaat live te aanschouwen en brengt een solide show met melodische black / death metal als voornaamste ingrediënten. Sterke nummers als ‘Behold the Skygazer’ en ‘Prometheus’ zullen dB’s doen schudden, Release the River is een band om niet te missen.

Anchillys

Afsluiter op deze Koningsdag is de technische death metal band Anchillys. De band van multi-instrumentalist Andy Wit (o.a. ex-Korpse) gaat door het leven als een eenman project en bracht vorig jaar het debuutalbum ‘Elan Vital’ uit in eigen beheer. Sterke en brute nummers als ‘Dirt & Essence’ en ‘Sands Of Genitalia’ roepen op tot een flinke moshpit in dB’s. Live transformeert Anchillys tot een heuse band en neemt Andy plaats achter de drums. Een groep vaste muzikanten, waaronder brulboei Ben de Graaff (o.a. Phlebotomized), vergezellen Andy op het podium en zorgen voor een brute afsluiting van deze memorial.

Big Ass Metal Fest > Jeroen van Donselaar Memorial

Donderdag 27 april 19:30 
dB’s
CAB-Rondom 100, Utrecht

Er is een beperkt aantal early birds. Kaarten bestel je hier!

Meer informatie vind je in het Facebook event.