Metal Experience

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Big Ass Metal Fest # 37

Op vrijdag 14 april is het Utrechtse dB’s weer het toneel voor een stevig metal feestje. Op deze datum vindt het inmiddels 37ste Big Ass Metal Fest plaats en voor deze editie tellen we twee “thuisspelende” bands. Allereerst is daar de hardcore formatie Ramgoat en ook de death thrashers van Disquiet mogen weer eens aantreden in dB’s. Headliner van de avond is de Leidse doom death band Graceless.

Ramgoat

Het Utrechtse Ramgoat opent het 37ste Big Ass Metal Fest. Deze band is ontstaan in 2019 en brengt een stevig portie hardcore. Hoewel Ramgoat nog geen officiële release op zijn naam heeft is er op de bandcamp pagina van de band wel een oefensessie met zes nummers te beluisteren. Lekkere korte agressieve hardcore punk songs als ‘Slam of Death’, ‘Reign of Bombs’ en ‘Food for the undead’. De nummers geven een goed idee van wat jouw te wachten staat, deze shredders brengen een onvervalst potje hardcore punk met metalen invloeden en zorgen voor een bruut feestje in dB’s.

Disquiet

Disquiet behoeft eigenlijk geen introductie. Deze Amsterdamse / Utrechtse formatie timmert al sinds de eeuwwisseling aan de weg en bracht inmiddels drie volledige albums uit. Het debuut album, ‘Scars of Undying Grief’ laat een portie melodische thrash metal horen, waar het laatste album ‘Instigate to Annihilate’ meer death metal ingrediënten kent en een sterke en meer moderne sound heeft gekregen. Onder leiding van frontman Sean Maia staat Disquiet garant voor een feestje met de nodige humor en de sterke nummers als ‘Designed to Violate’ en ‘Demonic Firenado’ doen de rest.

Graceless

Het Leidse Graceless zal ook geen onbekende zijn. Deze doom death metal band is ontstaan in 2016 uit de asresten van bands als Nailgun Massacre en Xenomorph en bracht inmiddels drie full-lengths uit. Vanaf het debuut, ‘Shadowlands’ uit 2017, ging het opwaarts met Graceless en inmiddels is de band niet meer weg te denken uit de scene. September vorig jaar verscheen het derde album ‘Chants from Purgatory’ en ook deze plaat ontving lovende kritieken. Onder leiding van “De kleine Generaal” Remco Kreft worden we getrakteerd op een pot heerlijke doom death metal die zijn weerga niet kent. Met nummers als ‘This Ends With the World in Ruins’ en ‘Giants’ staat Graceless garant voor een denderend optreden en ook in dB’s zullen zij niet teleurstellen.

Big Ass Metal Fest # 37

Vrijdag 14 april 19:30 
dB’s
CAB-Rondom 100, Utrecht

Er is een beperkt aantal early birds. Kaarten bestel je hier!

Meer informatie vind je in het Facebook event.