Metal Experience

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Aftellen naar Metal Experience Fest 5 – Deel 6

Met nog exact een week te gaan voordat Metal Experience Fest 5 losbarst in de Leidse Nobel is het aftellen definitief begonnen. Vandaag lichten we de Nederlandse band Haliphron uit.

Haliphron is een nieuwe samenwerking tussen verschillende bekende Nederlandse artiesten. Zo zien we vocaliste Marloes Voskuil en gitarist Jeroen Wechgelaer van de opgeheven death metal band Izegrim terug op het podium. Met gitarist Ramon Ploeg, bassiste Jessica Otten en toetsenist David Gutierrez Rojas, van de symfonische death metal band Bleeding Gods komt nog meer ervaring om de hoek kijken. Frank Schilperoort (o.a. God Dethroned) maakt het sextet compleet en hem vinden we achter de drums. Vanaf de album release show in de Amsterdamse Melkweg tijdens het “Metallica Amsterdam Takeover” weekeinde volgde optredens op het Internationale festival Copenhell, Into The Grave en een voorprogramma voor Arch Enemy in Lille en Tilburg, en zo wist de band snel naam te maken. Later dit jaar volgt nog de Eindhoven Metal Meeting maar nu eerst Metal Experience Fest 5. Haliphron bracht in maart het debuut album ‘Prey’ dat verscheen via Listenable Records en dit album werd goed ontvangen door nationale en internationale media. De show op Metal Experience Fest 5 wordt er overigens gedrumd door het beest Marco Prij, bekend van Cryptosis en In Aphelion en dat is geen kwaliteitsvermindering. Verwacht bombastische symfonische blackened death metal van een groep getalenteerde muzikanten om je vingers bij af te likken. Bekijk hier de live video, geschoten op Copenhell, voor het nummer ‘The Resistance’…

Deze vijfde editie van het Metal Experience Fest brengt weer acht geweldige bands naar Leiden, houd onze Facebook pagina in de gaten voor updates, koop jouw kaart en laat in het Facebook event weten dat je gaat!

Metal Experience Fest 5
Zaterdag 23 september vanaf 16:00 
Gebr. de Nobel
Marktsteeg 4-8, Leiden
Kaarten bestel je hier!