Metal Experience

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Aftellen naar Metal Experience Fest 5 – Deel 1

Inmiddels is het aftellen naar Metal Experience Fest 5 definitief begonnen met nog iets minder dan vier weken te gaan, tijd om de bands uit te lichten. We beginnen de reis door de line up met Cyclone.

Na het geweldige optreden van de Belgische thrash metal band Cyclone op de derde editie van Metal Experience Fest in 2021 hebben wij besloten de band terug te halen. Dit keer zal de band niet aantreden in de kleine zaal, maar speelt Cyclone op het grote podium van Gebr. de Nobel zodat iedereen kan genieten van deze old school thrashers. Cyclone bracht met het debuut in 1986, ‘Brutal Destruction’, en vier jaar later ‘Inferior to None’ twee cultplaten uit, om er vervolgens in 1993 mee te stoppen.

Sinds 2019 is de band weer actief en baarde het met name opzien met het no-nonsense optreden op het Alcatraz festival in 2021. Een super optreden met een afgeladen volle tent en ontelbare stagedivers en crowdsurfers. Reden genoeg voor ons om de band te boeken en dit optreden krijgt, overigens op veler verzoek, een logisch vervolg op 23 september dit jaar. Op het moment is Cyclone aan het werk met een derde album en wellicht dat de band alvast een tipje van de sluier oplicht, dit naast de klassiekers van de eerste twee platen. Eerder dit jaar stond de band op het Keep It True Festival in Lauda-Königshofen, Duitsland, een heerlijk old school fest waar deze geweldige video werd geschoten. Voor Cyclone fans een must en voor wie de band nog niet kent een mooie introductie, zoals frontman Guido Gevels zelf aangeeft in de video…

Deze vijfde editie van het Metal Experience Fest brengt weer acht geweldige bands naar Leiden, houd onze Facebook pagina in de gaten voor updates, koop jouw kaart en laat in het Facebook event weten dat je gaat!

Metal Experience Fest 5
Zaterdag 23 september vanaf 16:00 
Gebr. de Nobel
Marktsteeg 4-8, Leiden
Kaarten bestel je hier!