Anaal Nathrakh  Endarkenment

Metal Blade Records

Website:

Anaal Nathrakh

De Godfathers van de extreme metal komen weer met een nieuwe plaat, hun elfde al inmiddels genaamd ‘Endarkenment’, en dan kunnen we het alleen maar over Anaal Nathrakh hebben natuurlijk! Een extreme geweldstorm gedreven door blastbeats met verassende wendingen, de band is duidelijk geëvolueerd ten opzichte van hun vorige werk, wat niet inhoud dat het minder intens is, zeker niet!

Vanaf opener ‘Endarkenment’ is het puur genieten geblazen, extreme metal op z’n best. Dave Hunt schreeuwt weer de longen uit z’n lijf, zoals in ‘Beyond Words’, afgewisseld met cleane zang stukken zoals in het titelnummer. Dave, verantwoordelijk voor de teksten, schuwt geen onderwerp en niks is taboe of te extreem. Zo gaat ‘Feeding The Death Machine’, notabene geschreven op de dag van de 75 jarige bevrijding van Auschwitz, over de verschrikkingen nadat Hunt een interview hoorde met een gevangene die overleefde, enkel en alleen omdat ze de cello kon spelen. Een top album bol van agressie en inventiviteit, waarin de mensheid het moet ontgelden, zoals in ‘Libidinous’ , waarop ook de hoes is gebaseerd wat weer een kunstwerk op zich is.

Een degelijk album van een band die bewijst thuis te horen in de top van de extreme metal, daar kan niemand meer omheen. Anaal Nathrakh bewijst en overtreft zichzelf weer met deze plaat, verplichte kost voor liefhebbers van de band en extreme metal in het algemeen, beter word het niet! (Kees Schijven)

90/100, Metal Blade Records

Tracklist:
01. Endarkenment
02. Thus, Always, to Tyrants
03. The Age of Starlight Ends
04. Libidinous (A Pig with Cocks in Its Eyes)
05. Beyond Words
06. Feeding the Death Machine
07. Create Art, Though the World May Perish
08. Singularity
09. Punish Them
10. Requiem