Deathrite Nightmares Reign

Century Media Records

Website:

Deathrite

Deathrite is een death metal band uit het Duitse Dresden ontstaan in 2010. De eerste drie full-lengths verschenen via kleine labels en in niet al te grote oplagen en muzikaal werden we getrakteerd op een mix van death metal en grindcore. Het vierde album, ’Nightmares Reign’, wordt uitgebracht door Century Media Records en verschijnt op 9 november.

Muzikaal is er wel wat veranderd sinds het prille begin, de grindcore invloeden zijn geleidelijk aan verdwenen en wat overblijft is death metal met invloeden uit de punk hoek. Opener ‘When Nightmares Reign’ start voorzichtig met een intro en kent een wat tamme opbouw, maar barst uiteindelijk los met een lekkere simpele up-tempo riff, rauwe, wat punky vocalen en lekker drumwerk. Wat vooral opvalt is de eenvoud van het nummer, geen pretenties maar lekker lomp en “in your face”. ‘Appetite for Murder’ heeft een lekkere death ’n roll riff en ook bij dit nummer is er sprake van eenvoud. Het nummer luistert lekker weg en heeft door de invloeden uit eerder genoemd genre een “feel good vibe”. Het tussenstuk met een leidend basloopje is verrassend, de tempo versnelling naar het einde is sterk en doeltreffend. Soms zijn de vertragende stukken wat te veel, zoals bijvoorbeeld bij ‘Invoke Nocturnal Light’ waar het tempo tot twee keer wegvalt en daarmee het goede gevoel.

Deathrite brengt met ‘Nightmares Reign’ een aantrekkelijke plaat. Met eenvoudige composities weet de band een lekkere sfeer te creëren. (Erik van Dijk)

75/100

Tracklist:
01. When Nightmares Reign 04:52
02. Appetite for Murder 04:31
03. Invoke Nocturnal Light 04:58
04. Demon Soul 07:22
05. Devil's Poison 05:02
06. Bloodlust 02:26
07. Obscure Shades 04:20
08. Temptation Calls 09:28